Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#6101 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 kwietnia 2012 - 17:08

Gratulacje wszystkim odblokowanym ;)

#6102 wierciu

wierciu
  • 254 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 kwietnia 2012 - 18:48

Czy każdy z was robił restore? Bo ja jak podpinam iphona z samą kartą Play bez geveya to itunes wywala mi że karta sim zablokowana i że mam włożyć kartę AT&T. Nie mam możliwości nacisnąć restore. Czy może zrobić ten restore na geveyu? Albo może po prostu mi jeszcze nie odblokowali? Bo maila żadnego nie dostałem a jak wczoraj do nich dzwoniłem to Pan powiedział mi że mój case status jest Open.....

#6103 misiu0126

misiu0126
  • 374 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 19:02

wdaje mi się że Ci jeszcze nie odblokowali

#6104 goplay

goplay
  • 105 postów
  • Skądsilesia

Napisano 15 kwietnia 2012 - 19:14

Kolego od 3gs - niestety pozostaje BB od iPada, ja właśnie wgrałem, dodam że przez RedSn0w aktywacja nie wychodzi - przez Sn0wbreeze bez problemu. Chyba że masz simlocka z AT&T to warto spróbować do nich zadzwonić, ja tam miałem ale nie miałem już cierpliwości już czekać, tel jest dla żony a ona nie korzysta z GPS-a powodzenia

#6105 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 kwietnia 2012 - 20:38

Czy każdy z was robił restore? Bo ja jak podpinam iphona z samą kartą Play bez geveya to itunes wywala mi że karta sim zablokowana i że mam włożyć kartę AT&T. Nie mam możliwości nacisnąć restore.

Czy może zrobić ten restore na geveyu?
Albo może po prostu mi jeszcze nie odblokowali? Bo maila żadnego nie dostałem a jak wczoraj do nich dzwoniłem to Pan powiedział mi że mój case status jest Open.....

Najlepiej zrób tak jak ja czyli:
W sobotę rano zobaczyłem post że jednemu użytkownikowi odblokowali [tu na forum] ja zdziwiony że ja nie dostałem żadnego maila czy telefonu od AT&T postanowiłem zrobić restore [miałem możliwość normalnie nie miałem "szarej" ikonki] więc wprowadź iPhone'a w tryb DFU i poczekaj jak iTunes wywali komunikat o restorze i wybierz CF ze sn0wbreeze [z zachowaniem bb żebyś miał pewność w razie czego jakby Ci nie odblokowali żebyś mógł użyć GEVEY] po restorze wsadź TYLKO kartę PLAY [też mam w tej sieci :P] i poczekaj co iTunes ci wywali czy jest odblokowany tak jak u mnie czy musisz wszadzić kartę AT&T - to jest jedyna metoda byś to sprawdził w 100% mam nadzieję że po tych krokach będziesz się cieszył odblokowanym iPhonem :D jak coś masz tu mój numer gg - 5772262 pozdrawiam i powodzenia!

#6106 wierciu

wierciu
  • 254 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 kwietnia 2012 - 21:21

Tylko że ja nie chcę robić żadnych jailbreak czy innych rzeczy. Poczekam jeszcze te parę dni co mi mówili czyli do 19.04 Jak w tym terminie nic się nie stanie to będę kombinował inaczej.

#6107 sebo_skyline

sebo_skyline
  • 15 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 21:27

PanPapciak ci ludzie poprostu robia to co my dlatego taki długi czas okolo 5dni ,zarabiaja na niewiedzy ludziej ,życie:(

#6108 adiadrian1

adiadrian1
  • 26 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 21:57

Ja po aktualizacji iphone 4 by sprawdzić czy mi odblokowali, dostałem wiadomość Problem z telefonem iPhone. Przepraszamy, nie można rozpoznać i aktywować podłączonego telefonu iPhone. Odwiedź najbliższy sklep AppleStrore, aby uzyskać więcej informacji. Wiem, mam jeszcze simlock ale ja zadzwoniłem dopiero w środę koło 10 rano. Ale czy to oznacza, że mam simlocka na inną sieć?

#6109 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 22:10

http://myapple.pl/co...-w-sieci-t.html tutaj mamy chyba pewną nieścisłość: "zakupione co najmniej 2 lata temu" - jak niby ktokolwiek mógł zakupić iPhone'a 4 co najmniej 2 lata temu, skoro sprzedawane były dopiero od czerwca 2010? A jednak iPhone'y 4 są odblokowywane.

Problem z telefonem iPhone. Przepraszamy, nie można rozpoznać i aktywować podłączonego telefonu iPhone. Odwiedź najbliższy sklep AppleStrore, aby uzyskać więcej informacji.

To ciekawe, ale to nie jest typowy komunikat o simlocku. Może blokują jakoś przez iTunes kradzione?

#6110 adiadrian1

adiadrian1
  • 26 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 22:22

Rodzina mi go kupiła w USA za gotówkę ;p Oraz nie jest napisane w tym newsie, że iphone musi mieć dwa lata, tylko po skończonej umowie np. 2 letniej. Ja to w ten sposób interpretuję

#6111 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 kwietnia 2012 - 22:34

Oraz nie jest napisane w tym newsie, że iphone musi mieć dwa lata, tylko po skończonej umowie np. 2 letniej. Ja to w ten sposób interpretuję

Tez mi sie tak zdaje :P

BTW: dzwonilem przed chwila do AT&T jeszcze raz ,aby odblokować koledze iphone i powiedzieli ,że do 23go wyslą mejla. Mam nadzieje ,że wszystko pojdzie dobrze :)

BTW2: Ty razem Pani juz nie byla taka mila :P

#6112 adiadrian1

adiadrian1
  • 26 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 22:42

Zapewne za wcześnie próbuję odblokować, poczekam do środy i wtedy najwyżej kupię odblokowanie na jakimś serwisie

#6113 kraczo

kraczo
  • 93 postów
  • SkądBiłgoraj PL

Napisano 16 kwietnia 2012 - 15:00

Dzwonił ktoś ze swoim iPhone 4s? Bo ja mam iPhone 4s i niewiem czy dzwonić, czy dać spokój :)

#6114 PanPapaciak

PanPapaciak
  • 78 postów
  • SkądŻyrardów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 15:06

PanPapciak ci ludzie poprostu robia to co my dlatego taki długi czas okolo 5dni ,zarabiaja na niewiedzy ludziej ,życie:(

Właśnie się dowiedziałem od niego i w ten sam sposób to robią to już sobie odpuściłem i sam zadzwonie w najbliższym czasie

#6115 kostner

kostner
  • 302 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 15:24

Dzwoniłem wczoraj i też do 23 mam dostać odpowiedź, oby zadziałało.

#6116 mlody19881

mlody19881
  • 22 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 16:36

Ja wyslalem im emaila w niedziele i dzisiaj dostalem odpowiedz,ze zajeli sie moja sprawa i podali ten kod do tego zeby sie dowiedziec pozniej w razie czego. Do kraczo. Ja wlasnie mam 4s i postanowilem sprobowadz. Zobaczymy co napisza za kilka dni:) Dla chetnych email do at&t icare3@amcustomercare.att-mail.com.

#6117 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 17:57

Przekopałem kilkanaście ostatnich stron (nie chce mi się wszystkich) ale nie znalazłem. Czy jest możliwe odblokowanie ultrasn0wem iPhone 4 z bb 04.10.01?

#6118 adiadrian1

adiadrian1
  • 26 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 18:01

Problem z telefonem iPhone. Przepraszamy, nie można rozpoznać i aktywować podłączonego telefonu iPhone. Odwiedź najbliższy sklep AppleStrore, aby uzyskać więcej informacji. Wiem, mam simlock-a. Lecz ten komunikat oznacza uszkodzony telefon?

#6119 spired

spired
  • 65 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 18:45

A ja mam inne pytanie... znalazła by się jakaś dobra dusza która by pomogła odblokować iphona poprzez tel. do AT&T, mój eng. strasznie kuleje. Gdyby ktoś był na tyle miły to proszę o kontakt na pw :)

#6120 mlody19881

mlody19881
  • 22 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 18:57

Spired masz emaila napisz tak: my names is ..... I would like to unlock my iphone .... IMEI...... Thank you. I juz wystarczy.

#6121 Adek 22

Adek 22
  • 227 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 kwietnia 2012 - 18:59

Panowie czy trzeba mieć jakiś dowód zakupu jeśli chce ściągnąć Sim Locka z 3 UK??

#6122 Polako

Polako
  • 10 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 kwietnia 2012 - 19:00

Kolego od 3gs - niestety pozostaje BB od iPada, ja właśnie wgrałem, dodam że przez RedSn0w aktywacja nie wychodzi - przez Sn0wbreeze bez problemu.

Chyba że masz simlocka z AT&T to warto spróbować do nich zadzwonić, ja tam miałem ale nie miałem już cierpliwości już czekać, tel jest dla żony a ona nie korzysta z GPS-a

powodzenia

A czy poza GPS coś tracę i czy taka operacja jest trudna i niebezpieczna? oraz czy jest możliwość, że GPS będzie działał? Iczy mógłby któś podesłać jakiś opis, poradnik jak to zrobić bo tego nie ogarniam, a na necie się nie doszukałem ;/

#6123 Tasior85

Tasior85
  • 6 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 19:39

Witam, Mam iphona 3GS i baseband 5.16.5, oczywiście jedyna możliwość na odblokowanie to basband 6,15 z iPada. Czytałem, że jest możliwość, że przestanie działać GPS. Jak jest reguła odnośnie działania GPS, czy w każdym telefonie z BB 6.15 przestaje działać czy jest to losowo ? Da się to jakoś przewidzieć ?

#6124 skipperosek

skipperosek
  • 2 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 20:12

Witam, Więc tak, jakoś pare miesięcy temu starałem się zaaktualizować softa w moim iphonie. Podniosłem go do 5.0.1, a że mam simlocka na sieć w Irlandii, potrzebowałem Ultrasn0w-a. Jednak nie chciał działać i cały czas nie znajdowało sieci. Mimo że kilka razy robiłem jb i wgrywałem ultrasn0wa. Dopiero panowie w serwisie mi pomogli i wróciłem do starego softa 4.1.Mam bb 6.15.00 i soft aktualny 4.1. Ostatnio wyczytałem o CF przy aktualizacji iOS. I teraz moje pytanie czy wgrywajać CF 5.0.1 lub 5.1 ultrasn0w będzie mi działał. Czy nie będzie tak że nie znajduje mi sieci. Nie chce znów tracić pieniędzy na naprawę. Pozdrawiam

#6125 kraczo

kraczo
  • 93 postów
  • SkądBiłgoraj PL

Napisano 17 kwietnia 2012 - 12:54

Typiara taka miła, ze porazka :D uspokajała mnie, bo moj angielski jest nie najlepszy hehe :D dobra jest

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych