Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#5851 janekolcon

janekolcon
  • 19 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 04 kwietnia 2012 - 12:40

Witam mam pewien problem i nie za bardzo wiem co z tym zrobić,mianowicie: Od jakiegoś miesiąca jestem w posiadaniu iphone 3gs.Kupiłem go używanego na allegro.W telefonie zrobiony był JAILBREAK na sofcie 4.3.1 - baseband 06.15.00 I wszystko było cacy dopóki kolega nie zaproponował mi wgrania ios 5.1 . Teraz telefon nie czyta kart sim.Miał simlocka na ERĘ a teraz nie czyta nawet kart tej sieci.ultrasn0w nie pomaga Nie wiem co mogę zrobić.Czy wgranie czystego softa usunie problem ? JAK to zrobić? czekam na odp i pozdrawiam Jan

#5852 slubowskimateusz

slubowskimateusz
  • 54 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:17

a masz już JB zrobione na tym nowym sofcie ?

---------- Wpis dodano o 17:17 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:08 ----------

Jeśli tak to :
1. Dodaj do cydii repozytorium : smolk's Repository - MyRepoSpace.com
2. wyjmij kartę sim
3. zainstaluj z tego repo Fix ultrasnow for 5.1
4. zainstaluj z tego repo ultrasnow 1.2.5

#5853 janekolcon

janekolcon
  • 19 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:19

tak Jb jest i próbowałem ultrasn0wem ale nic z tego

#5854 slubowskimateusz

slubowskimateusz
  • 54 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:21

wgrałeś te fixy co ci napisałem ? Jeśli nie to odinstaluj ultrasnowa i postępuj tak jak CI napisałem w instrukcji

#5855 janekolcon

janekolcon
  • 19 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:25

moment moment slubowskimateusz możesz mi wyjaśnić jak mam to zrobić ? jestem na prawdę zielony i nigdy wcześniej się z cydiią nie bawiłem

#5856 slubowskimateusz

slubowskimateusz
  • 54 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:30

Wchodzisz w Cydię . Przechodzisz do zakładki Menage, klikasz Source->Edit->Add->wpisujesz tam cydia.myrepospace.com/smolk/ -> klikasz add source ->wchodzisz w tą paczkę którą dodałeś i postępujesz według tego co napisałem czyli : 1. wyjmij kartę sim 2. zainstaluj z tego repo Fix ultrasnow for 5.1 3. zainstaluj z tego repo ultrasnow 1.2.5

#5857 janekolcon

janekolcon
  • 19 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:38

ok zrobiłem jak mówiłeś ale mam tam tylko Fix ultrasnow for 5.0.1 ale nie ma "for 5.1" jak zainstaluję 5.0.1 to da radę ?

#5858 slubowskimateusz

slubowskimateusz
  • 54 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:42

Jest niżej " Ultrasnow fixer for 5.1 " . Tylko pamiętaj że najpierw odinstaluj tego Ultrasnowa co wcześniej go sam zainstalowałeś . Jeśli nie wiesz jak to wejdź w zakładkę "Search"-> wpisz ultrasnow -> i tam przy którym będziesz miał zielonego ptaszka to odinstaluj .

#5859 janekolcon

janekolcon
  • 19 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:43

ok ok odinstalowałem i zainstalowałem tego twojego :) co teraz?

#5860 slubowskimateusz

slubowskimateusz
  • 54 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:45

To jak zainstalowałeś juz tego fixa , to teraz zainstaluj normalnego Ulstrasnowa 1.2.5

#5861 janekolcon

janekolcon
  • 19 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:56

Dobrze tylko niestety nie znalazłem ultrasnow 1.2.5

---------- Wpis dodano o 17:56 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:50 ----------

Dobra
Zrobiłem już wszystko co napisałeś
mam teraz włożyć kartę czy coś jeszcze?

#5862 slubowskimateusz

slubowskimateusz
  • 54 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:56

tak , włoż kartę

#5863 janekolcon

janekolcon
  • 19 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 04 kwietnia 2012 - 17:01

Niestety "brak sieci" Da się coś jeszcze zrobić?

#5864 slubowskimateusz

slubowskimateusz
  • 54 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 17:05

Musi działać :P , robiłem to na 3 telefonach i zawsze działało . Spróbuj wszystko jeszcze raz od początku . Jak nie zadziała to pytaj , może ktoś Ci pomoże.

#5865 janekolcon

janekolcon
  • 19 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 04 kwietnia 2012 - 17:09

A nie myślisz że to może być kwestia softu? robiłem wszystko jak kazałeś :)

#5866 slubowskimateusz

slubowskimateusz
  • 54 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 17:12

Co masz na myśli mówiąc kwestia softu ? Ta metoda jest przydatna tylko w przypadku softu 5.1 bo to na tym właśnie sofcie nie działa ultrasnow, dlatego wgrywałeś te fixy .

#5867 janekolcon

janekolcon
  • 19 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 04 kwietnia 2012 - 17:28

O Boże
jestem taki głupi że aż mnie to przeraża
no nic spróbuję jeszcze raz i dam znać co i jak :P
pozdro

---------- Wpis dodano o 18:25 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:15 ----------

próbowałem i nic :(
a tak przy okazji :
o co chodzi z tym wyjmowaniem SIM'a?
i nie trzeba najpierw zainstalować
ultrasnowa 1.2.5 a potem tego fixa?

---------- Wpis dodano o 18:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:25 ----------

a właśnie :
Ty ciągle piszesz fixy, a podałeś do zainstalowania tylko ultrasnow 5.1 fixer
jest jeszcze jakiś który jest potrzebny?

#5868 slubowskimateusz

slubowskimateusz
  • 54 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 17:36

nie , ten jeden jest wystarczający

#5869 janekolcon

janekolcon
  • 19 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 04 kwietnia 2012 - 17:43

możesz mi jeszcze jakoś doradzić?
próbowałem już z tym fixem 4 razy i nic :(
telefon dalej nie czyta żadnych kart próbowałem z orange i era

---------- Wpis dodano o 18:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:41 ----------

możesz mi jeszcze jakoś doradzić?
próbowałem już z tym fixem 4 razy i nic :(
telefon dalej nie czyta żadnych kart próbowałem z orange i era

#5870 slubowskimateusz

slubowskimateusz
  • 54 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 17:43

nic mi do głowy nie przychodzi

#5871 janekolcon

janekolcon
  • 19 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 04 kwietnia 2012 - 17:51

CIACH - jeszcze jeden dubel i będzie ostrzeżenie.

#5872 wojtp

wojtp
  • 7 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 19:50

Witam Parę stron wcześniej pytałem o simlocka ale troche w innym kontekście teraz sytuacja się zmieniła. Po przeczytaniu paru stron postanowiłem napisać do o2 prośbę o ściągnięcie simlocka (używałem ich sieci przez jakiś czas). Dostałem odpowiedz po paru dniach na maila i sms ze Apple zatwierdził sciągnięcie simlocka z mojego telefonu(tu mój IMEI) i muszę podłączyć tel do iTunes w celu aktualizacji.Tak zrobiłem. Faktycznie doszło do jakiejs aktualizacji przez operatora ale nie było tam ani słowa o simlocku czy odblokowaniu no i teraz mam problem bo mam JB a pewny nie jestem czy faktycznie sciągneło mi simlocka. Jak to spradzić zeby sie nie wkopać i zostać z zaktualizowanym tel. i blokadą. Macie jakiś pomysł jaksprawdzić czy mam simlocka?

#5873 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 04 kwietnia 2012 - 19:59

Trzeba podlaczyc pod itunsa telefon z karta INNEGO operatora czyli np skoro simlock byl na o2 to trzeba wsadzic tam jaka kolwiek inna karte itunes bedzie chcial nowa karte zaaktywowac i dostaniesz informacje o sciegnieciu simlocka. Nie trzeba nic aktualizowac. Raz to zrobisz i potem juz mozesz wkladac kazda karte bez podlaczania pod ituns'a. Oczywiscie to zadziala tylko wtedy kiedy apple dostanie informacje od o2 ze maja odblokowac ten telefon.

#5874 wojtp

wojtp
  • 7 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 20:14

I tu jest problem bo trochę sie zamotałem z tymi kartami i nie pamiętam przy której wyskoczyła mi ta aktualizacja operatora bo tak sie nazywała czy przy karcie o2 czy przy erze którą używam. Aktualizacja operatora ale ani słowa o odblokowaniu. Teraz jak podlanczam tel z kartą ery żadna aktualizacja sie nie pojawia wiec już nie wiem co myślec. Tu treść maila z o2 Hello, Apple have confirmed your iPhone IMEI (moj nr.............) has been set to unlock. To complete the unlock, replace the SIM with a SIM card never used before with the iPhone and connect the device to iTunes. A message should appear from Apple confirming the device is unlocked. If this message does not appear, then you can first try a SIM card from another network in the device to confirm if it is still locked or not. If still locked then perform a Software Restore via iTunes using the SIM not used before.

#5875 kizo28

kizo28
  • 4 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 06:41

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych