Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#5801 wojtp

wojtp
  • 7 posts

Posted 31 March 2012 - 19:51

Sn0wbreeze do os4 czy os5? A co z GPSem bo trochę się naczytałem

#5802 rzep

rzep
  • 574 posts

Posted 31 March 2012 - 22:42

Mam pewien problem. Mam iPhona 4 (lock na AT&T) z softem 4.3.3 (zapisane SHSH), baseband 01.59.00. Dzisiaj sprobowalem go updatenac do 5.0.1 (redsnow) ale cos sie nie udawalo, wyskakiwaly bledy w iTunesie i wpadl w recovery loop. Zdecydowalem sie wiec wrocic do 4.3.3 (snowbreeze) - tu cofnelo sie bez problemu. Zainstalowalem wiec ultrasnow (1.2.5) by odblockowac SIM - i tu zaczyna sie problem bo po instalce nie laczy sie z siecia - jest pokazana jedna kreska, bez nazwy sieci i nie mozna sie laczyc (call failed). Probowalem resetowac ustawienia sieci, restartowalem wiele razy iPhona, wlaczalem i wylaczalem 3g, probowalem z wylaczona karta, reinstalowalem ultrasnowa a nawet jeszcze raz zrobilem recovery do 4.3.3 - niestety nadal nie dziala. Jakies wskazowki?

#5803 dawid303

dawid303
  • 30 posts

Posted 31 March 2012 - 23:05

Siema... Mam iphone 4 5.0.1 simlock na vodafone niemieckie. Czy jest możliowść obejscia tego locka bez kupowanie czegoś? Telefon nie jest aktywny i jak to zrobić jeśli można wiedzieć.

#5804 kajus01

kajus01
  • 897 posts
  • SkądZiemia?

Posted 01 April 2012 - 07:17

@rzep sprawdź teraz jaki masz baseband. @dawid303 zrób JB redsn0w on Ci aktywuje iP, będziesz miał iPoda, simlocka niestety nie zdejmiesz nawet za 1000zł.

#5805 dameon

dameon
  • 1353 posts
  • SkądLublin

Posted 01 April 2012 - 08:23

Mam pewien problem.

Mam iPhona 4 (lock na AT&T) z softem 4.3.3 (zapisane SHSH), baseband 01.59.00. Dzisiaj sprobowalem go updatenac do 5.0.1 (redsnow) ale cos sie nie udawalo, wyskakiwaly bledy w iTunesie i wpadl w recovery loop. Zdecydowalem sie wiec wrocic do 4.3.3 (snowbreeze) - tu cofnelo sie bez problemu. Zainstalowalem wiec ultrasnow (1.2.5) by odblockowac SIM - i tu zaczyna sie problem bo po instalce nie laczy sie z siecia - jest pokazana jedna kreska, bez nazwy sieci i nie mozna sie laczyc (call failed). Probowalem resetowac ustawienia sieci, restartowalem wiele razy iPhona, wlaczalem i wylaczalem 3g, probowalem z wylaczona karta, reinstalowalem ultrasnowa a nawet jeszcze raz zrobilem recovery do 4.3.3 - niestety nadal nie dziala.

Jakies wskazowki?

Tak jak kolega wyżej napisał - sprawdź wersję baseband i nam podaj

Siema... Mam iphone 4 5.0.1 simlock na vodafone niemieckie. Czy jest możliowść obejscia tego locka bez kupowanie czegoś? Telefon nie jest aktywny i jak to zrobić jeśli można wiedzieć.

Na dzień dzisiejszy możesz mieć co najwyżej iPod'a z tego iPhone'a - SimLock'a ani nie ściągniesz ani nie ominiesz

#5806 qba2121

qba2121
  • 8 posts

Posted 01 April 2012 - 10:34

Witam czy istnieje możliwość ściągnięcia z iPhone 4 Sim-Locka na T-Mobile Niemcy ?? Jeśli istnieje, to ile to kosztuje ?

Z góry dzięki za info :)

Ja chciałem się zapytać czy jest jakaś metoda trwałego ściągnięcia sim-locka ??? Wszyscy tu piszą o geveyach, a ja chciałbym tego locka na stałe ściągnąć. Jest jakaś opcja ?? (simlock.pl juz mi odpowiedział na e-maila : 'niestety nie ma na razie takiej możliwości") A może ktoś inny jeszcze zdejmuje locki ?

#5807 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 01 April 2012 - 11:04

Ja chciałem się zapytać czy jest jakaś metoda trwałego ściągnięcia sim-locka ??? Wszyscy tu piszą o geveyach, a ja chciałbym tego locka na stałe ściągnąć. Jest jakaś opcja ?? (simlock.pl juz mi odpowiedział na e-maila : 'niestety nie ma na razie takiej możliwości") A może ktoś inny jeszcze zdejmuje locki ?

Ogolnie nikt oprocz operatora t-mobile.de ci simlocka nie zdejmie. Po okresie 2 lat operatora zdejmie ci simlocka za darmo, ale musi minac 2 lata od podpisania umowy na iphone...

#5808 rzep

rzep
  • 574 posts

Posted 01 April 2012 - 11:05

@kajus01 @dameon BB to nadal 01.59.00 - dokladnie (za TU) 01.59.00-ICE_2_6

#5809 dawid303

dawid303
  • 30 posts

Posted 01 April 2012 - 11:15

http://myapple.pl/ip...sn0w-wideo.html czy mogę zrobieć JB tak jak on czy muszę coś robic jeszcze aby aktywowac

#5810 qba2121

qba2121
  • 8 posts

Posted 01 April 2012 - 11:30

A jaki jest koszt zdjęcia tego locka u operatora??

---------- Wpis dodano o 12:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:24 ----------

Ogolnie nikt oprocz operatora t-mobile.de ci simlocka nie zdejmie. Po okresie 2 lat operatora zdejmie ci simlocka za darmo, ale musi minac 2 lata od podpisania umowy na iphone...

A gdzie to zrobić i ile to bedzie kosztowalo ??

#5811 dawid303

dawid303
  • 30 posts

Posted 01 April 2012 - 12:48

Przepraszam simlock jest niby jednak na o2 według sprzedającego... Cy dane imei.info mogą się mylić?

#5812 BadMotherFucker

BadMotherFucker
  • 35 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 01 April 2012 - 14:07

Oto moja sytuacja: Mam możliwość kupienia iPhone'a 4S nowiutkiego za 200$, dobry znajomy z USA przedłuża umowę z AT&T i sprzeda mi tego iPhone'a bez zysku dla siebie. Oczywiście, iPhone będzie mógł działać tylko w AT&T, a ja większość roku mieszkam w Polsce. 2 lata temu dostałem tak iPhone'a 3GS (też z AT&T), poużywałem go trochę w stanach, wróciłem do Polski zrobiłem Jailbreaka, potem Sn0wbreeze i działa w polskim T-Mobile bez żadnych problemów przez te całe 2 lata (wciąż go używam). :) Czy tym razem (dla iPhone'a 4S z AT&T) też wystarczy jailbreak (którego i tak zawsze robię) i sn0wbreeze? Widzę, że sytuacja się trochę skomplikowała bo rozmawiacie tu o jakichś basebandach, kartach gravey (?) i innych cudach, o których nie miałem pojęcia. :( 200$ za nowego 4S to naprawdę niedużo, ale jeżeli mam mieć tyle problemów i jeszcze możliwość na stałe uszkodzenia urządzenia to kupię za 650$ nowego, odblokowanego.

#5813 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 01 April 2012 - 14:23

A jaki jest koszt zdjęcia tego locka u operatora??

---------- Wpis dodano o 12:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:24 ----------

A gdzie to zrobić i ile to bedzie kosztowalo ??

Widze, ze nie umiesz czytac...
Wyraznie napisalem, ze to jest za darmo, ale musza minac 2 lata od podpisania umowy...
A wchodzisz na strone SIM-Lock | Telekom
Tam wybierasz swojego iphone, wpisujesz imei i pokazuje sie ile jeszcze musisz czekac lub mozna juz zdjac.

#5814 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 April 2012 - 15:45

Oto moja sytuacja:

Mam możliwość kupienia iPhone'a 4S nowiutkiego za 200$, dobry znajomy z USA przedłuża umowę z AT&T i sprzeda mi tego iPhone'a bez zysku dla siebie.
Oczywiście, iPhone będzie mógł działać tylko w AT&T, a ja większość roku mieszkam w Polsce.

2 lata temu dostałem tak iPhone'a 3GS (też z AT&T), poużywałem go trochę w stanach, wróciłem do Polski zrobiłem Jailbreaka, potem Sn0wbreeze i działa w polskim T-Mobile bez żadnych problemów przez te całe 2 lata (wciąż go używam). :)

Czy tym razem (dla iPhone'a 4S z AT&T) też wystarczy jailbreak (którego i tak zawsze robię) i sn0wbreeze? Widzę, że sytuacja się trochę skomplikowała bo rozmawiacie tu o jakichś basebandach, kartach gravey (?) i innych cudach, o których nie miałem pojęcia. :(

200$ za nowego 4S to naprawdę niedużo, ale jeżeli mam mieć tyle problemów i jeszcze możliwość na stałe uszkodzenia urządzenia to kupię za 650$ nowego, odblokowanego.

Musisz kupic karte Gevey i pamietac zeby przy update nie podniesc basebandu i bedzie wszystko cacy

#5815 BadMotherFucker

BadMotherFucker
  • 35 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 01 April 2012 - 15:51

A sam jailbreak + sn0wbreeze nie wystarczy, tak jak w przypadku 3GS?

#5816 matys79

matys79
  • 35 posts

Posted 01 April 2012 - 16:29

simlock

Witam, mam iPhone'a 3GS, soft 5.1, bb 5.16.05. Czy da się go odblokować i ominąć simlocka?

#5817 mao2

mao2
  • 29 posts

Posted 01 April 2012 - 21:31

Witam,mam iPhone 4,soft 4.3.1,baseband 01.59,simlock zdjęty programowo. Chce zaktualizowac soft do 5.01, prosze o pomoc czy mam aktualizowac przez Redsn0w i czy po aktualizacji muszę mieć kartę o2 w celu aktywacji,bo na taka sieć jest simlock.

#5818 speedmiki

speedmiki
  • 24 posts

Posted 01 April 2012 - 21:50

Jest jakis platny sposob na sciagniecie simlocka z nowego iphona? I zeby nie zasmiecac to czy jesli kupie iphona 4s na apple store w ameryce za 200$ to jedyny problem jaki mam to simlock?

#5819 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 April 2012 - 22:28

Jest jakis platny sposob na sciagniecie simlocka z nowego iphona?
I zeby nie zasmiecac to czy jesli kupie iphona 4s na apple store w ameryce za 200$ to jedyny problem jaki mam to simlock?

Zalezy z jakiej sieci.
Jedyny i najwiekszy problem... tzn mozesz ominac gevey'em

---------- Wpis dodano o 23:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:27 ----------

Witam,mam iPhone 4,soft 4.3.1,baseband 01.59,simlock zdjęty programowo. Chce zaktualizowac soft do 5.01, prosze o pomoc czy mam aktualizowac przez Redsn0w i czy po aktualizacji muszę mieć kartę o2 w celu aktywacji,bo na taka sieć jest simlock.

Mozesz zrobic hacktivation. Zrob soft przez sn0wbreeze i wgraj. (nie podniesie sie baseband)
BTW: nie wgrasz 5.0.1 bo juz apple go nie podpisuje. Jak juz to 5.1 i tethered jailbreak

#5820 BadMotherFucker

BadMotherFucker
  • 35 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 02 April 2012 - 00:02

I zeby nie zasmiecac to czy jesli kupie iphona 4s na apple store w ameryce za 200$ to jedyny problem jaki mam to simlock?

iPhona za 200$ nowego możesz mieć tylko przy podpisaniu umowy z którymś z operatorów w USA. Będzie on mieć simlocka, ale większym problemem wg mnie jest to, że będziesz zobowiązany do płacenia abonamentu przez ponad rok :P

Chyba, że dogadasz się z kimś, kto przedłuża umowę w US i odsprzeda ci iPhone'a za te 200$, bez zysku dla siebie.
Podsumowując, te ceny iPhone 4S - Get the New iPhone 4S in White or Black - Apple Store (U.S.) są tylko przy zawarciu umowy z jakimś z operatorów i płaceniu abonamentu. Jeżeli nie chcesz umowy, to na dole kliknij "get iPhone unlocked and contact-free". W tym drugim przypadku nie będziesz też mieć simlocka, ale ceny zaczynają się od 650$.

PS. Przypominam jeszcze, że przy zakupach w US naliczany jest dodatkowo tax (podatek) wynoszący około 10% w zależności od stanu. iPhone za 650$ w rzeczywistości kosztuje ~715$.

#5821 RYBCZAN

RYBCZAN
  • 16 posts

Posted 02 April 2012 - 00:03

Nie bedzie bo i tak masz juz BB od ipada.
A co z GPS to nie wiadomo.
5.1 jest tylko tethered jailbrea

no i jestem po JB na 5.1 ale sieci nie ma. jakieś sugestie?

#5822 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 02 April 2012 - 10:09

no i jestem po JB na 5.1 ale sieci nie ma. jakieś sugestie?

Tak ja mam jedną. Wpisz w google "simlokc iphone 3gs 5.1" a dowiesz się że potrzebny ci jest fix do ultrasnowa.

#5823 RYBCZAN

RYBCZAN
  • 16 posts

Posted 02 April 2012 - 11:45

to wiem, ale jest problem z wyszukaniem fixa i ultrasn0wa w cydi

---------- Wpis dodano o 12:20 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:46 ----------

ultrasnow fix 5.1 sciagniety i zainstalowany, ale wciąż brak sieci. wyczytałem, ze należy ściągnąć aktualną wersje, ale to jest przecież najnowsza wersja bo dla ios 5.

---------- Wpis dodano o 12:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:20 ----------

a rzecz polega na tym, ze nie można odnaleźć ultrasn0w 1.2.5

---------- Wpis dodano o 12:37 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:33 ----------

przepraszam, za zaśmiecanie wątku, ale jak ktoś ma takie problemy jak ja to:
-ultrasn0w fixer for 5.1 [url=http://gdeluxe.com/unlock-iphone-3gs-5-0-with-ultrasn0w/]UNLOCK IPHONE 3GS 5.0/5.1 with ULTRASN0W[/url]
-ultrasn0w 1.2.5 [url=http://www.ihelplounge.com/ihelplounge/2011/12/unlock-iphone-ios-501-ultrasn0w-125-is-available-on-cydia-how-to.html]Unlock iPhone iOS 5.0.1: Ultrasn0w 1.2.5 is available on Cydia [How to] - iPhone Applications | The New i Phone News | iPhone Help[/url]

---------- Wpis dodano o 12:45 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:37 ----------

wciąż brak sieci. Po instalacji ultrasn0w fix, a poźniej ultrasn0w 1.2.5 nic się nie wydarzyło. justboot i nadal nic.

#5824 wojtkuju

wojtkuju
  • 15 posts

Posted 02 April 2012 - 12:25

Rozumiem, ze gevey ci dziala?
W takim razie sciagasz soft 5.1 (moze byc przez itunes, ale pamietaj, wybierz tylko pobierz), sciagasz sn0wbreeze.
Odpalasz sn0wbreeze, klikasz ta strzalke u dolu po prawej wybierasz sciagniety soft 5.1, potem next, teraz zaznaczasz baseband preservation mode.
Po przerobieniu softu, wprowadzasz iphone w dfu podlaczasz do komputera, itunes powinien go wykryc w dfu, wtedy trzymajac shift klikasz "odtworz", wybierasz ten przerobiony soft (w nazwie masz sn0wbreeze).
Czekasz, az sie wszystko zrobi i gotowe.

czy po tej operacji jest możliwość wrócenia do poprzedniej wersji softu, gdyby poszło coś nie tak??

#5825 Hawks

Hawks
  • 9 posts

Posted 02 April 2012 - 15:47

Witam ... z góry sorki że w pewnie złym temacie :)) ... kupiłem dzisiaj iphona 4 w t mobile ... aktywacja przebiegła pomyślnie ale nie wyświetla mi się sieć ... pisze brak sieci ... i nie mogę nigdzie zadzwonić ... z góry dzięki za pomoc pozdrawiam P

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users