Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#526 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 grudnia 2010 - 23:38

Liczyłem, że ostatnie strony są bardziej aktualne. No to w takim razie będę musiał kupić unlock przez simlock.pl Tylko czy wtedy będę mógł zachować JB na 4.1?

#527 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 16 grudnia 2010 - 23:58

Panowie mam takie pytanie, czy przez te strone bede mogl zdjac simlocka z iphona 4 z ich simlockiem SIM-Lock | Telekom tam jest napisane, ze po 2 latach za darmo, ale nie znam niemieckiego a translate google to ciezko zrozumiec, a jesli nie minie 2 lata to mozna zaplacic te 99euro?? Bo ja juz sam nie wiem, przeszukalem caly internet nigdzie nie bylo mozliwosci zdjecia simlocka z ip 4 z niemieckiego t mobile, a ta strone znalazlem przypadkiem. Prosze o szybko odpowiedz.

#528 xxwxx

xxwxx
  • 43 postów

Napisano 16 grudnia 2010 - 23:59

niemożliwe. Nie ma takiej opcji.

to jak to w takim razie wytlumaczyc?

#529 azi

azi
  • 141 postów

Napisano 17 grudnia 2010 - 06:41

wie ktoś czy wszystko dobrze działa po wgraniu custom 4.2.1 do 3gs bez podnoszenia basebandu, gdy mamy obecnie 3.1.3?

#530 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 grudnia 2010 - 06:56

Nie wgraj normalny soft przez itunes.. a potem custom . Moj znajomy z 3.1.3 wgrywał odrazu customa 4.1 i mu telefon sie usmażył

#531 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 grudnia 2010 - 11:39

Liczyłem, że ostatnie strony są bardziej aktualne. No to w takim razie będę musiał kupić unlock przez simlock.pl Tylko czy wtedy będę mógł zachować JB na 4.1?

Tak skorzystaj z simlock.pl, po co placic 80zl skoro mozna zrobic cos za 180?

Jakbys przaeczytal doslownie pare postow wyzej, to jasno napisalem ze bedziesz musial podniesc fw do 4.2.1 zeby iTunes zdjal locka...

#532 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 grudnia 2010 - 11:48

Mam pytanie jak zrobie Jailbreaka z nowego redsnowa 0.9.6b4 albo b6 bede mogł potem ściągnąć legalnie sim z Orange?

---------- Wpis dodano o 13:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:45 ----------

bo zastanawia mnie co to jest ta nowa metoda S.A.M i nie wiem o co tam chodzi

#533 arsen

arsen
  • 798 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 17 grudnia 2010 - 13:52

No i dorwalem sie do kompa bez uprawnien administratorkich gdzie moglem iTunesa zaintalowac a calosc procesu zwienczyc obrazkiem na ktory czekalem 1.5 miesiaca:
Dołączona grafika
Dla sprostowania tylko dodam ze musisz miec najnowszy soft (w tej chwili 4.2) zeby unlock zadzialal. Jakis cwaniak w innym watku radzil mi ze spokojnie na 4.1 tez ruszy. Nic z tego. Wielokrotnie synchronizowalem i probowalem odblokowac bez sukcesu. Kilka sekund po zaktualizwaniu do 4.2.1 ujrzalem powyzszy ekran;) Dlugo to trwalo ale warto. Wreszcie moge uzywac telefonu jako.... telefonu!

No to mnie ucieszyłeś, również przeczytalem że nie trzeba mieć najnowszego FW by itunes sciągnął simlock. Po zmianie statusu realizacji zamówienia czekam już 4 dni na odblokowanie na sofcie 4.1. Boję się jednak podnosić oprogramowanie do 4.2.1, jeśli w dalszym ciągu coś nie gra to zostanę na jakiś czas z cegłą.

#534 Fisiu

Fisiu
  • 1 postów

Napisano 17 grudnia 2010 - 14:07

Jest jakaś opcja żeby użyć ultrasn0w nie mając sprawnego wifi? mam soft 4.2.1 i baseband 6,15 a locka mam na o2 z irlandii. pozdrawiam

#535 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 17 grudnia 2010 - 14:11

Ponawiam swoje pytanie
Panowie mam takie pytanie, czy przez te strone bede mogl zdjac simlocka z iphona 4 z ich simlockiem SIM-Lock | Telekom tam jest napisane, ze po 2 latach za darmo, ale nie znam niemieckiego a translate google to ciezko zrozumiec, a jesli nie minie 2 lata to mozna zaplacic te 99euro?? Bo ja juz sam nie wiem, przeszukalem caly internet nigdzie nie bylo mozliwosci zdjecia simlocka z ip 4 z niemieckiego t mobile, a ta strone znalazlem przypadkiem. Prosze o szybko odpowiedz.

#536 siwhy007

siwhy007
  • 22 postów

Napisano 17 grudnia 2010 - 14:12

aby ściągnąć simlocka z 3g 4.1 to mam zrobić JB przez sn0wbreeze 2.1 i wyszukać przez cydie ultrasn0w czy zrobić JB za pomocą redsn0w 0.9.6b2 i wtedy wyszukać ultrasn0w

#537 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 grudnia 2010 - 16:58

No to mnie ucieszyłeś, również przeczytalem że nie trzeba mieć najnowszego FW by itunes sciągnął simlock. Po zmianie statusu realizacji zamówienia czekam już 4 dni na odblokowanie na sofcie 4.1. Boję się jednak podnosić oprogramowanie do 4.2.1, jeśli w dalszym ciągu coś nie gra to zostanę na jakiś czas z cegłą.

Jak masz status 'zrealizowane' to obawiam sie ze nie bezdies w stanie sprawdzic czy juz faktycznie ci zdjeli bez podniesienia do 4.2.1. Tak jak napisalem mi sie to nie udalo na 4.1. Choc przyznaje ze mogla to byc wina tego ze moj 4.1 byl JB! Kto wie moze iTunes zdjalby blokade gdybym mial oryginalne fw od Apple. Musialby ktos potwierdzic taka opcje.

#538 kev2k1

kev2k1
  • 156 postów

Napisano 17 grudnia 2010 - 17:03

Jak chcecie sprawdzic na jaką siec jest simlock to mozna zadzwonic na nr 00800-4411875
do wsparcie apple.com.pl. włączyc tonowo ipod,i jak sie zglosi konsultant to poprosic go o sprawdzenie, do jakiej sieci jest przyporzadkowany iphone podając mu IMEI.
Sprawdzałem tak kilka razy i nie było zadnego problemu ,oprocz standardowego pytania dlaczego dzwonie w sprawie iphona ,a nie ipoda.

Polecam sposob dziala jak najbardziej ! Dzieki i pozdrawiam :)

#539 yatering

yatering
  • 6 postów

Napisano 17 grudnia 2010 - 19:56

Chłopaki ja też użyłem simlock.pl - IP4 był na 4.1 vodafone uk i też po statusie zrealizowane próbowałem na różnych kompach i nie dostałem info że zdjęty. Zadzwoniłem do nich i gościu mnie zapewnił że zrobił ich ponad 1000 i nigdy nie było problemu. Oni to robią drogą oficjalną (cena jest wynikiem) ale simlock będzie zdjęty na bank!! więc śmiało aktualizować do 4.2.1 bo ja już się ciesze moim nowym telefonem. :)

#540 vimoco

vimoco
  • 293 postów

Napisano 17 grudnia 2010 - 20:09

Wiadomo coś o ominięciu ultrasn0w na podwyższonym baseband? Czy telefon bez GPS albo iPod zostaje? Bo płacić za simlock 50% wartości telefonu nie mam zamiaru - co jest dla mnie głupotą. Bo 3G wart jest 650-700 zł, a simlock kosztuję 290 zł bo mam O2 UK :|

#541 kjuba22

kjuba22
  • 23 postów

Napisano 17 grudnia 2010 - 21:26

Witam nie wiecei czy cos sie tma rusza z bb 02.10.04

#542 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 grudnia 2010 - 23:12

Wiadomo coś o ominięciu ultrasn0w na podwyższonym baseband? Czy telefon bez GPS albo iPod zostaje? Bo płacić za simlock 50% wartości telefonu nie mam zamiaru - co jest dla mnie głupotą. Bo 3G wart jest 650-700 zł, a simlock kosztuję 290 zł bo mam O2 UK :|

Sadze ze wieksza (glupota, przyp. autora) bylo kupowanie telefonu z lockiem i nadzieja ze jakas grupka 'chakierow' z pewnoscia 'na dniach' usunie locka...

#543 vimoco

vimoco
  • 293 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 00:26

No ale co to ma za sens, ściągnę simlock za 300 zł, sprzedam telefon za 700 zł, jestem do przodu 400 zł! Woo. A telefon i tak mam zamiar sprzedawać, przez ten baseband ma mniejszą wartość.

#544 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 grudnia 2010 - 09:32

a kto ci kupi z lockiem za 750 zł zalll

#545 hiper

hiper
  • 22 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 11:07

To ja się podepnę pod temat, żeby nie zakładać nowego. Również mam problem z "Brak sieci", a wszystko zaczęło się tak... Wczoraj dostałem z USA używanego Iphone'a 3G, był raczej dobrze zabezpieczony podczas transportu (w futerale + owinięty w ubrania). Wiem, że cały czas podczas użytkowania w Stanach był sprawny. Jakoż, że posiadam również Ipod Touch 3G, to dość szybko przystąpiłem do robienia jailbrek'a i prób zdjęcia simlocka. Z telefonem dostałem oryginalną kartę sim AT&T. Telefon zaktualizowałem do wersji 4.2.1 - zacząłem kombinować z jailbreakiem i zdejmowanie simlocka; jednak gdzieś przeczytałem, że w tej wersji BB 6.15 trzeba zaznaczyć (już nie pamiętam jaką) pewną opcję, która może spowodować brak możliwości późniejszego przywracania ustawień z oryginalnych Apple. Dlatego robiłem cały czas jailbreaka bez tej opcji, żeby nie ryzykować zbyt wcześnie. Następnie z Cydii instalowałem ultrsn0w, nie było żadnych komunikatów, że karta zła czy coś takiego. Próbowałem kombinacji z i bez karty sim, instalowałem SAM, ale też nic to nie dało. Postanowiłem zrobić downgrade softu do 4.1 i znów to samo, nie ma żadnych komunikatów o błędach karty sim, ale w lewym górnym rogu telefonu widnieje napis "Brak sieci", gdy wejdę w ustawienia telefonu (Operator), to ustawione jest Automatycznie i pojawia się komunikat "Nie można wczytać listy sieci". Próbowałem na 2 różnych kartach z Playa, które np. w nokii 5530 działają bez problemu. Czy ktoś może mi pomóc? Czy zrobić ten jailbreak na sofcie 4.2.1 i pozbawić się możliwość korzystania z oryginalnych restore Apple, ale za to mieć działający telefon. Czy może oddać go do jakiegoś serwisu na naprawę? (dodam, że jestem z niewielkiego miasta, koło 70tyś. więc nie sądzę, żeby był tu jakiś profesjonalny serwis z komórkami). Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. pozdrawiam Edit: Przywrociłem wszystkie ustawienia do oryginalnych i zaktualizowałem soft do wersji 4.2.1. Włożyłem kartę sim AT&T i znów "Brak siec", ale po wejściu w ustawienia -> operator i wyborze manualnym znajduje mi następujące sieci: PLUS, ORANGE PL, POL, ERA. Gdy którą próbuję wybrać pojawia się komunikat "Utrata sieci. Wybrana sieć komórkowa nie jest już dostępna. Możesz wybrać inną sieć w Ustawieniach"

#546 azi

azi
  • 141 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 11:50

Nie wgraj normalny soft przez itunes.. a potem custom . Moj znajomy z 3.1.3 wgrywał odrazu customa 4.1 i mu telefon sie usmażył

tyle że nie da sie wgrac ani 4.0 ani 4.1 bo wywala 3194, wie ktos dlaczego? na 3.1.3 zapisalem w cydii shsh a nie moge wgrac 4.1 przez itunes

#547 Konradio

Konradio
  • 3 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 14:41

Witam. Mam iphone 4 z sieci o2 uk na tzw. abonament. Do telefonu dali mi micro karte sim tylko ze jak ją włożyłem to wyskakuje komunikat brak sieci, co jest spowodowane brakiem roomigu. Dodam ze aktualnie przebywam w Polsce. Telefon jest przypuszczam z simlockiem. Czytałem, ze o2 ściaga simlock za darmo jezeli klient abonamentowy tego chce. Jezeli tego sie nie da przez ich strone www to mam mozliwosc,że znajomy pojdzie z kontraktem z o2 ( umowa została w uk ) do ich salonu i poprosi o sciagniecie simlocka. Troche to zakrecone ale napisze jeszcze ze na moje nazwisko kolega wzioł iphona4 bo kiedys byłem w uk i na moje nazwisko były dwa abonamenty moj i jego i teraz poprostu przedłuzył umowe o kolejne 2 lata.

#548 azi

azi
  • 141 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 15:14

Konradio cieszymy się razem z Tobą ale zapomniales chyba zadać pytania

#549 maciekigla

maciekigla
  • 28 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 15:23

witam mozecie mi powiedziec czy sciagne przez ultrasnowa simlocka z angielskiego orange ??

#550 vimoco

vimoco
  • 293 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 15:28

jeżeli nie masz zawyżonego baseband, sciagniesz

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych