Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#501 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 grudnia 2010 - 16:46

Ci ktorzy nie brali bezposrednio forna od operatora pamietajcie tylko zeby sie upewnic ze masz na 100% sima na konkretna siec. Jesli kupi sie np od O2, a masz lock na vodafone to kase przepadnie a odblokowania nie bedzie...

---------- Wpis dodano o 16:46 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:45 ----------

Kiedyś czytałem tutaj na forum że w orange ściągają simlocka z 2 letniego iphona za free, i tu pytanie jak oni sprawdzają czy iphone ma już wymagany "wiek"? Bo teraz już mam HTC Wildfire i chciałbym iphone używać jako zapasowego telefonu.

Proste - nie fona sprawdzaja tylko date twojej umowy z nimi.

#502 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 16:50

Kiedyś czytałem tutaj na forum że w orange ściągają simlocka z 2 letniego iphona za free, i tu pytanie jak oni sprawdzają czy iphone ma już wymagany "wiek"? Bo teraz już mam HTC Wildfire i chciałbym iphone używać jako zapasowego telefonu.

A co za problem w bazie sprawdzic kiedy zostal sprzedany? Poza tym musisz miec fakture/paragon z Orange, zeby sciagneli simlocka a tam jest przeciez data sprzedazy.

#503 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 15 grudnia 2010 - 16:51

ja chcę tylko wiedzić czy ta informacja jest prawdziwa a resztą sam się zajmę.

#504 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 17:17

ja chcę tylko wiedzić czy ta informacja jest prawdziwa a resztą sam się zajmę.

Zapewne dostales regulamin swiadczenia uslug i tam na 100% jest to napisane, jak nie w regulaminie to w aneksie. Poczytaj, mi sie nie chce ryc po papierach teraz. ;)

#505 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 15 grudnia 2010 - 18:10

A jak ktoś kupił od kogoś będącego w UK? i telefon na bank z o2 to jest szansa, że mi zdejmą? Nie mam żadnej umowy itp.

#506 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 grudnia 2010 - 18:19

A jak ktoś kupił od kogoś będącego w UK? i telefon na bank z o2 to jest szansa, że mi zdejmą? Nie mam żadnej umowy itp.

No niestety nie wiem jak wyglada proces weryfikacji poza formularzem ktory sie wypelnia online na stronie operatora. Fakt jest to tania wersja ale trzeba podac wiele informacji, na podstawie ktorych oni sie upewniaja ze ty to TY.

Zaleta zalatwiania przez inne firmy jest to ze poza IMEI nie obchodzi ich nic innego... no ale i cena jest kilka razy wieksza...

#507 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 15 grudnia 2010 - 18:23

To niestety muszę czekać na przypływ gotówki i skierować się do simlock.pl :)

#508 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 grudnia 2010 - 18:53

To niestety muszę czekać na przypływ gotówki i skierować się do simlock.pl :)

Jesli nie masz danych osoby ktora brala telefon od nich, to niestety ale nie masz innego wyjscia.

#509 rifking

rifking
  • 15 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 22:12

Witam
Przeglądałem ten post ale "doszłem" do wniosku że szybciej bedzie jak sam napisze, tak więc posiadam iphone 3G soft 4.0 firmware 05.13.04 nie posiadam orginalnej karty, simlock nie zdjęty zrobione tylko obejście sprowadzany z Kanady.Chciałbym się dowiedzieć czy na chwile obecna mogę wgrać soft 4.1 tak jak wcześniej na 4.0 czyli najpierw jailbreak a potem przez cydie obchodzę simlocka??Muszę to zrobić bo ostatnio wymieniałem ekran i przestał mi działać glośnik czujnik swiatła i cos tam jeszcze czytałem że zmina softa może pomoc ??
Z góry dziękuję za odpowiedz

Ponawiam swoje zapytanie

#510 xxwxx

xxwxx
  • 43 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 22:27

kupilem 3gs w uk. mam do niego karte aktywujaca z virgin mobile, telefon ma simlocka. gdy pisalem do virgin odpisali mi ze oni w ogole nie sprzedaja iphonow. czy jesli osoba do ktorej pierwotnie nalezal telefon kupila go w salonie apple z przeznaczeniem na siec virgin mozliwe ze zalozono jej na nia simlocka?

#511 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 16 grudnia 2010 - 02:14

kupilem 3gs w uk. mam do niego karte aktywujaca z virgin mobile, telefon ma simlocka. gdy pisalem do virgin odpisali mi ze oni w ogole nie sprzedaja iphonow. czy jesli osoba do ktorej pierwotnie nalezal telefon kupila go w salonie apple z przeznaczeniem na siec virgin mozliwe ze zalozono jej na nia simlocka?

niemożliwe. Nie ma takiej opcji.

#512 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 16 grudnia 2010 - 16:00

Zapewne dostales regulamin swiadczenia uslug i tam na 100% jest to napisane, jak nie w regulaminie to w aneksie. Poczytaj, mi sie nie chce ryc po papierach teraz. ;)

Oleyek ja nic nie dostałem bo kupowałem go przez pośrednika, dla tego pytam... tak btw to podaj link do tej bazy to sam sprawdzę.

#513 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 grudnia 2010 - 16:24

No i dorwalem sie do kompa bez uprawnien administratorkich gdzie moglem iTunesa zaintalowac a calosc procesu zwienczyc obrazkiem na ktory czekalem 1.5 miesiaca:
Dołączona grafika
Dla sprostowania tylko dodam ze musisz miec najnowszy soft (w tej chwili 4.2) zeby unlock zadzialal. Jakis cwaniak w innym watku radzil mi ze spokojnie na 4.1 tez ruszy. Nic z tego. Wielokrotnie synchronizowalem i probowalem odblokowac bez sukcesu. Kilka sekund po zaktualizwaniu do 4.2.1 ujrzalem powyzszy ekran;) Dlugo to trwalo ale warto. Wreszcie moge uzywac telefonu jako.... telefonu!

#514 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 16 grudnia 2010 - 16:46

@nivepl Zazdroszcze Ci że już masz :) ja złożyłem zamówienie na simlock.pl w niedziele 12.12.2010 i nadal czekam. iPhone 4 Vodafone UK. Mam nadzieje że do weekendu sie wyrobią!

#515 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 grudnia 2010 - 17:00

@nivepl Zazdroszcze Ci że już masz :) ja złożyłem zamówienie na simlock.pl w niedziele 12.12.2010 i nadal czekam. iPhone 4 Vodafone UK. Mam nadzieje że do weekendu sie wyrobią!

Ja bym na twoim miejscu sprawdzal raz na dzien (przez iTunes) tak od5-6 dnia od zamowienia bo Apple moglo juz odblokowac a simlock.pl cie o tym chyba osobno nie poinformuje.

#516 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 grudnia 2010 - 17:23

Witam czy jak telefon jest z orange , i ma GW ( i sciagne simlocka ze strony simlock.pl za 170 zł ) bede miał gwarancje nadal automatycznie

#517 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 grudnia 2010 - 17:27

Witam czy jak telefon jest z orange , i ma GW ( i sciagne simlocka ze strony simlock.pl za 170 zł ) bede miał gwarancje nadal automatycznie

A czemu przez orange za 80zl nie sciagniesz? TAK, bedziesz mial gwarancje nadal!

#518 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 grudnia 2010 - 17:29

bo nie mam papierów :( chce kupic z komisu za 1900 zł ) ale facet nie dostał żadnych papierów . Dlatego bawie sie w aukcje albo w simlock.pl

#519 azi

azi
  • 141 postów

Napisano 16 grudnia 2010 - 17:52

wie ktoś czy wszystko dobrze działa po wgraniu custom 4.2.1 do 3gs bez podnoszenia basebandu, gdy mamy obecnie 3.1.3?

#520 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 16 grudnia 2010 - 18:08

Ja bym na twoim miejscu sprawdzal raz na dzien (przez iTunes) tak od5-6 dnia od zamowienia bo Apple moglo juz odblokowac a simlock.pl cie o tym chyba osobno nie poinformuje.

Sprawdzałem codziennie od pierwszego dnia ;) Ale teraz właśnie sprawdziłem po twojej podpowiedzi iii....
Dołączona grafika
ot co sie pojawiło :D

Edit: Oczywiscie w simlock.pl nadal jest napis "W realizacji" ....

#521 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 grudnia 2010 - 18:43

Sprawdzałem codziennie od pierwszego dnia ;) Ale teraz właśnie sprawdziłem po twojej podpowiedzi iii....

ot co sie pojawiło :D

Edit: Oczywiscie w simlock.pl nadal jest napis "W realizacji" ....

Mikolaj odwiedzil nas wczesniej w tym roku;). Bede sie musial jeszcze raz wbic na ta maszyne zeby JB zapuscic o ktorym z wrazenia o zdjetym locku zapomnialem;)

#522 PitPitu

PitPitu
  • 10 postów
  • SkądOstrowiec Św./Warszawa

Napisano 16 grudnia 2010 - 18:58

ja wciąż muszę czekać, bo mój iPhone jest z 3(GB) a simlock.pl tego jeszcze nie odblokował tylko w dani ta sieć jest już złamana :/

#523 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 16 grudnia 2010 - 19:07

A ja pamiętam, że jak zdjęli mi simlocka to dostałem informacje na telefonie "TELEFON ZOSTAŁ AKTYWOWANY" czy coś w tym stylu i dało mi to do myślenia :D

#524 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 grudnia 2010 - 23:07

Witam, mam właśnie świeżo wyjętego iPhone'a 4 z pudełka. Z polskiego orange. Soft 4.1 wgrałem przez limera1n JB i teraz mogę spokojnie przez Ultrasn0w zdjąć simlocka? Firmware modemu: 02.10.04

#525 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 16 grudnia 2010 - 23:33

Witam, mam właśnie świeżo wyjętego iPhone'a 4 z pudełka. Z polskiego orange. Soft 4.1 wgrałem przez limera1n JB i teraz mogę spokojnie przez Ultrasn0w zdjąć simlocka?
Firmware modemu: 02.10.04

Nie nie mozesz! Pofatygowales sie przeczytac PIERWSZY POST TEGO WATKA ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych