Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#5451 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 marca 2012 - 13:26

JAk nie podniesiesz BB to zadziala

#5452 kalibos

kalibos
  • 20 postów
  • SkądLipno

Napisano 03 marca 2012 - 15:27

Witam! Ja dostałem od szwagra iphona4 działającego w sieci O2. Wysłał mi go z Anglii ale oczywiście z simlockiem. Kilka stówek za sima to trochę przegięcie. Ale jest możliwość odblokowania za darmo. Na stronie O2 jest formularz do odblokowania telefonu. Szwagier miał ten tel w O2 na abonament. Podałem mu IMEI tel on wypełnił ten formularz ze swoimi danymi i za 4 dni podłączyłem do iTunes i tel odblokowany na stałe.

#5453 SuA

SuA
  • 8 postów

Napisano 03 marca 2012 - 19:03

Witam ponownie!!

Pisałem wcześniej o moim problemie:

"Mam pewien problem i będę bardzo wdzięczny za jakieś konkretne rady...
Zakupiłem iphone 3gs parę miesięcy temu na Allegro po JB, nie wiedząc, że ma simlocka parę dni temu załadowałem aktualizacje OSa i teraz jest jedna wielka d..pa... jak zapewne się domyślacie telefonik po włączeniu i wybraniu języka, usługi lokalizacyjnej, sieci wifi nie nie może się aktywować. Nie wiem nawet jak sprawdzić jakiej sieci jest ten Simlock czy jaki os miałem poprzednio.
Czy możecie napisać jakąś złotą rade na mój problem ? może jest jakiś sposób żeby kompletnie zresetować system?? nie wiem... "

Teraz mam (tak mi się wydaje) troche mniejszy problem, ponieważ udało mi się odpalić komórkę po wgraniu softa z snowbreeze (czy jakoś tak) - zrobiłem to identycznie jak na tym filmiku: [url=http://www.youtube.com/watch?v=Sru9P_wfl7s]iPhone 3GS - iPad Baseband iOS5/5.0.1 (Jailbreak+Unlock) - YouTube[/url]
Komóreczka odpala się ślicznie z nowym softem lecz nadal nie wyszukuję mi sieci :/ , a więc prawdopodobnie nie udało mi się zablokować sima (AT&T - USA). Czy jest jeszcze jakiś sposób żeby to zrobić?

#5454 muniekk

muniekk
  • 2 postów

Napisano 03 marca 2012 - 20:45

Na niektórych aukcjach na allegro sprzedawcy piszą, że iPhone nie posiada simlocka, lecz będzie działał tylko w t-mobile i orange. O co chodzi? Mam kartę w play, mam szukać aukcji bez simlocka, ale działających wszędzie? Nie rozumiem

#5455 saiyanin

saiyanin
  • 8 postów

Napisano 03 marca 2012 - 22:07

Witam Po raz kolejny skieruję się o pomoc do was moi kochani :) To może od początku ( tym razem inny problem ) Iphone 4 16 g sotf 5.0.1 poza tym iż siedzi na simlcoku z Niemieckiego T-mobile i do dziś nie pojawiła się żanda karta givey ( ale za to jaki mam ipod zamiast telefonu ) Chodzi mi oto iż mam tam jailbrake wszystko śmiga ok ściągam różne różności z instalusa, ale tak mam problem z kilkom gierkami takimi jak alive4death, anomality chodzi oto iż gra się ściąga, instaluje wszystko tip-top odpalam śmiga bawię się grą, ale ( zawsze musi być ale ) jak wyjdę z gry i włączę ją ponownie traci się część dźwięków nie ma efektór np strzelania leci tylko muzyka, szukałem sporo na google ale nie spotkałem się z podobnym problemem. Myślałem na początku że to może problem z wersją czy źródłem, ale niestety jest to samo na wszystkich wersjach jakie dochapałem się z instalusa. Nie jestem wstanie sprawdzić czy wersja którą zassam przez pc będzie chodzić gdyż simlock blokuje mi dostęp do itunes. Czy ktoś spotkał się z podobnym problem??? i jak już tu piszę czy coś słychać na temat złamania ios 5.0,1 na Tmobile ??? Pozdrawiam

#5456 SuA

SuA
  • 8 postów

Napisano 04 marca 2012 - 11:01

Chciałbym dodać jeszcze do mojego wcześniejszego wpisu, że dzisiaj próbowałem zainstalować soft z Ipoda według filmiku - [url=http://www.youtube.com/watch?v=ZIgFOoOC09s]AT&T USA Iphone 3G 3GS 4G Unlock Code Service 4.3.2 - YouTube[/url] i wyskakuje mi "iphone mounting rootfs as read-only error" - niestety nie moge dokończyć instalacji :/ JUŻ NIE MAM POMYSŁÓW....

#5457 wojtkuju

wojtkuju
  • 15 postów

Napisano 04 marca 2012 - 11:22

Witam, czy miał ktoś doczynienia z tą nakładką:
[url=http://www.simlock.pl/news/2012-03-01/gevey-super-x-sim-dla-iphone-4s/]GEVEY / Super X-Sim dla iPhone 4S - Simlock.pl[/url]
jeśli tak czy nic się nie dzieje z telefonem, tzn czy nie gubi zasięgu itp.?Mam zamiar kupić taką nakładkę, bo sciagniecie simlocka z mojego iphona to koszt 600 zł, drugie pytanie, jak to było z poprzednimi gevey, tzn czy cos sie dzialo z tel bo czytalem na forum ze byl problem z zasiegiem.

#5458 Adam1307

Adam1307
  • 235 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 04 marca 2012 - 11:53

Droga ta karta, widziałem na allegro TPSIM chyba taniej, która tez omija simlock w 4S

#5459 jacexinho

jacexinho
  • 2 postów

Napisano 04 marca 2012 - 12:14

Witam! Niedawno kupiłem iphone 4 na allegro, na aukcji było napisane, że telefon jest bez simlocka, więc odrazu po przyjściu zaaktualizowałem sobie soft do iOS 5.01 i to był mój błąd. Początkowo nie mogłem nawet aktywować iphone, jednak po wgraniu JB przez redsnow udało mi się ominąć ten etap. Teraz jednak wyświetla mi "Brak sieci", czyli rozumiem, że simlock jest. Jakie macie propozycje aby używać iPhone nie tylko jako iPoda? Wolałbym ominąć simlocka programowo niż przez karty typu gevey

#5460 wojtkuju

wojtkuju
  • 15 postów

Napisano 04 marca 2012 - 14:32

A czy uzywal ktos TPSIM?Czy sa jakies problemy z ta nakladka w czasie uzytkowania?

#5461 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 marca 2012 - 15:01

Witam! Niedawno kupiłem iphone 4 na allegro, na aukcji było napisane, że telefon jest bez simlocka, więc odrazu po przyjściu zaaktualizowałem sobie soft do iOS 5.01 i to był mój błąd. Początkowo nie mogłem nawet aktywować iphone, jednak po wgraniu JB przez redsnow udało mi się ominąć ten etap. Teraz jednak wyświetla mi "Brak sieci", czyli rozumiem, że simlock jest. Jakie macie propozycje aby używać iPhone nie tylko jako iPoda? Wolałbym ominąć simlocka programowo niż przez karty typu gevey

Masz za duzy BB zeby cos zrobic...masz ipoda :((

#5462 czarny767

czarny767
  • 81 postów

Napisano 04 marca 2012 - 16:17

Jest możliwość zdjęcia simlocka,na stałe z iPhone'a 3GS ? Sieć Orange PL

#5463 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 marca 2012 - 16:25

Jest 77zł w orange albo 120 allegro

#5464 czarny767

czarny767
  • 81 postów

Napisano 04 marca 2012 - 16:53

Nie potrzebuję żadnych faktur,dowodów zakupu itd?

#5465 kamil7819

kamil7819
  • 23 postów

Napisano 04 marca 2012 - 17:28

Czy karta SUPER X-SIM for IPHONE 4S działa na iPhone 4 ios 5.0.1 ? Czy wyszła do tej pory jakakolwiek działająca metoda na ściągniecie sim locka z iPhone 4 bb 04.11.08 ? Czekam już od grudnia...

#5466 nadol1112

nadol1112
  • 22 postów

Napisano 04 marca 2012 - 17:44

W moim Iphonie mam 2,5 gb plików ( innych ) i chciałbym wymazać całkowicie Iphona, i tu moje pytanie, czy wymazujac Iphona może powrócić Simlock, który oryginalnie był na zagraniczna sieć. Zrobiony jailbreak.

Jeżeli to do czegos potrzebne to wczesniej miałem soft 4.x.x a teraz 5.0.1 bb- 06.15.00

---------- Wpis dodano o 17:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:42 ----------

Nie potrzebuję żadnych faktur,dowodów zakupu itd?

Jeżeli udasz sie do punktu w którym go kupiłeś to nic Ci nie potrzebne w przeciwnym razie potrzebujesz Paragon albo Fakture

#5467 SuA

SuA
  • 8 postów

Napisano 04 marca 2012 - 18:39

Witam, korzystając z faktu, że zaczęliście odpisywać na pytania i problemy przypomnę poniżej mój problem...

"Mam pewien problem i będę bardzo wdzięczny za jakieś konkretne rady...
Zakupiłem iphone 3gs parę miesięcy temu na Allegro po JB, nie wiedząc, że ma simlocka parę dni temu załadowałem aktualizacje OSa i teraz jest jedna wielka d..pa... jak zapewne się domyślacie telefonik po włączeniu i wybraniu języka, usługi lokalizacyjnej, sieci wifi nie nie może się aktywować. Nie wiem nawet jak sprawdzić jakiej sieci jest ten Simlock czy jaki os miałem poprzednio.
Czy możecie napisać jakąś złotą rade na mój problem ? może jest jakiś sposób żeby kompletnie zresetować system?? nie wiem... "

Po powyższym wpisie zacząłem wgrywać wszystko z poniższych postów:

Teraz mam (tak mi się wydaje) troche mniejszy problem, ponieważ udało mi się odpalić komórkę po wgraniu softa z snowbreeze (czy jakoś tak) - zrobiłem to identycznie jak na tym filmiku: iPhone 3GS - iPad Baseband iOS5/5.0.1 (Jailbreak+Unlock) - YouTube
Komóreczka odpala się ślicznie z nowym softem lecz nadal nie wyszukuję mi sieci :/ , a więc prawdopodobnie nie udało mi się zablokować sima (AT&T - USA). Czy jest jeszcze jakiś sposób żeby to zrobić?

Chciałbym dodać jeszcze do mojego wcześniejszego wpisu, że dzisiaj próbowałem zainstalować soft z Ipoda według filmiku - AT&T USA Iphone 3G 3GS 4G Unlock Code Service 4.3.2 - YouTube i wyskakuje mi "iphone mounting rootfs as read-only error" - niestety nie moge dokończyć instalacji :/ JUŻ NIE MAM POMYSŁÓW....

Pomożecie!!???

#5468 deenoos

deenoos
  • 13 postów

Napisano 04 marca 2012 - 21:08

GSMkody Czy ktoś korzystał już z usług serwisu GSMkody? Zastanawiam się nad zamówieniem zdjęcia simlocka at&t z iphone 4 - czy ktoś sugeruje jakieś inne rozwiązanie??

#5469 Paweł Trela

Paweł Trela
  • 34 postów
  • SkądChicago

Napisano 04 marca 2012 - 21:17

Ja zaryzykowałem i kupiłem usługę na ebayu 140$ zobaczymy co z tego wyjdzie ,raz już kiedyś kupiłem z 1,5 msc temu i nic z tego nie wyszło dobrze tylko że odzyskałem kasę.Teraz to wydaję się całkiem prawdopodobne że coś z tego będzie ponieważ więcej stron oferuję taką usługę. AT&T ATT iPhone 2G 3G 3GS 4 4S Factory Unlock Service No TURBO SIM NEEDED | eBay

#5470 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 marca 2012 - 21:45

Simlock.pl - SUPER X-SIM for IPHONE 4S ktoś testował ;)?

#5471 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 marca 2012 - 21:54

Czy karta SUPER X-SIM for IPHONE 4S działa na iPhone 4 ios 5.0.1 ? Czy wyszła do tej pory jakakolwiek działająca metoda na ściągniecie sim locka z iPhone 4 bb 04.11.08 ? Czekam już od grudnia...

Nie dziala na 4ce

---------- Wpis dodano o 22:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:53 ----------

W moim Iphonie mam 2,5 gb plików ( innych ) i chciałbym wymazać całkowicie Iphona, i tu moje pytanie, czy wymazujac Iphona może powrócić Simlock, który oryginalnie był na zagraniczna sieć. Zrobiony jailbreak.

Jeżeli to do czegos potrzebne to wczesniej miałem soft 4.x.x a teraz 5.0.1 bb- 06.15.00

---------- Wpis dodano o 17:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:42 ----------

Jeżeli udasz sie do punktu w którym go kupiłeś to nic Ci nie potrzebne w przeciwnym razie potrzebujesz Paragon albo Fakture

Jak masz BB od ipada to nie wroci simlock

---------- Wpis dodano o 22:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:53 ----------

Czy ktoś korzystał już z usług serwisu GSMkody?
Zastanawiam się nad zamówieniem zdjęcia simlocka at&t z iphone 4 - czy ktoś sugeruje jakieś inne rozwiązanie??

allegro?

---------- Wpis dodano o 22:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:54 ----------

Simlock.pl - SUPER X-SIM for IPHONE 4S ktoś testował ;)?

Ja nie testowalem ,ale wiem ze to dziala (filmiki youtube itp). Pozatym na allegro 2 x taniej

#5472 FranekJazda

FranekJazda
  • 9 postów

Napisano 05 marca 2012 - 01:41

Witam wszystkich, Na wstępie przepraszam za zadanie osobistego pytania i liczę na pomoc. Mianowicie posiadam iPhone 3gs z wersją 4.3.5, no i bb 05.16.02 i chciałbym ściągnąć z niego simlocka, który jest na amerykańską sieć AT&T. Przejrzałem dużo stron i już zgłupiałem, czy mogę jeszcze na tej podstawie ściągnąć simlocka, czy musiałbym instalować bb o iPada... Zależałoby mi na GPS'e, dlatego wpierw chcę się upewnić. Ewentualnie jak działają te karty Gevey? Pozdrawiam

#5473 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 05 marca 2012 - 08:38

Nie ma gevey na 3GSa, simlock tylko za pomocą iPad BB (utrata GPS) lub ta aukcja SIMLOCK IPHONE 3G,3GS,4G,4S AT&T USA ZDALNIE (2176810591) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#5474 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 marca 2012 - 08:38

Witam wszystkich,
Na wstępie przepraszam za zadanie osobistego pytania i liczę na pomoc.
Mianowicie posiadam iPhone 3gs z wersją 4.3.5, no i bb 05.16.02 i chciałbym ściągnąć z niego simlocka, który jest na amerykańską sieć AT&T. Przejrzałem dużo stron i już zgłupiałem, czy mogę jeszcze na tej podstawie ściągnąć simlocka, czy musiałbym instalować bb o iPada... Zależałoby mi na GPS'e, dlatego wpierw chcę się upewnić. Ewentualnie jak działają te karty Gevey?
Pozdrawiam

1. Nie ma kart GEvey na 3GSa
2. Mozesz sciagnac na stale za 450zł
3. Mozesz wgrac za free BB od ipada ale stracisz GPS

UP: Kurde byles szybszy o sekundy ;p

#5475 FranekJazda

FranekJazda
  • 9 postów

Napisano 05 marca 2012 - 15:43

Dzięki wielkie za odpowiedź. Teraz pozostaje mi tylko podjąć decyzje co zrobić. Jestem przyzwyczajony do telefonu z GPS'em, którego w nagłych nieprzewidzianych sytuacjach można użyć. Telefon dostałem, więc głupio mi go sprzedawać, a wydawanie 450zł na zdjęcie simlocka nie wiem czy nie mija się z celem. Może sprzedaż tego i kupno jakiegoś innego 3GSa... Jeszcze raz dzięki za odpowiedź. Może jeszcze tylko zapytam, czy ktoś korzystał już z usług tego sprzedawcy na Allegro?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych