Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#5426 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 22:56

iP 3gs, 5.0.1, bb od ipad. Czy karta aktywacyjna kupiona z internetu by pomogla gdybym aktywowal normalnie poniewarz po ultrasn0w szuka sieci i nagle jest jej brak.. :/

wgraj jeszcze raz bb od ipada.

#5427 dawidwwy1

dawidwwy1
  • 31 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 23:19

Starczy wgrac sam BB przez redsn0wa czy tez restore ? :P Edit: Wgralem bb przez redsnowa i nadal to samo.

#5428 BulletproofMel

BulletproofMel
  • 3 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 01 marca 2012 - 07:59

Problem Witam serdecznie! to mój pierwszy post na tym forum :) Mam problem z kartą gevey pro. Po tym jak uprgade'owałem ip4 do ios 5.0.1 (z zachowaniem BB w wersji 4.10.1) telefon szukał sieci przez godzinę, a po połączeniu z takową zasięg był znikomy. Jeszcze ciekawiej dzieje się po wgraniu jb (redsn0w 0.9.10b5c). Nie wyświetla się komunikat o procedurze, a sieci i tak są widoczne. Szkoda tylko, że nie mogę się podłączyć do żadnej z nich :( Zna ktoś może lekarstwo na tę chorobę? Z góry dziękuję za pomoc. Edit: Dodam jeszcze, że iPhon w jakieś 5 min po uruchomieniu stracił 3% baterii co jest patologią.

#5429 Sopelekk

Sopelekk
  • 11 postów

Napisano 01 marca 2012 - 13:19

Witam, otóż mam taki dziwny problem, posiadam iPhona 3G 16GB, jedyny soft jaki telefon przyjmuje to 4.1 (mam pliki SHSH do innych softów), przy próbie wgrania innego softu za każdym razem widnieje błąd 1600, telefon oczywiście jest w PWNED DFU (próbowane iReb'em, RedSn0wem), no nic. Załóżmy że cieszy mnie soft 4.1, wchodzę przez Cydię próbuję ściągnąć ultrasn0w'a, wszystko startuje, podczas instalacji ultrasn0w'a, telefon się restartuje i Simlock zostaje. Może miał ktoś podobny problem i wie jak z tego wybrnąć. Próbowałem nawet zrobić soft sn0wbreezem, w którym będzie już ultrasn0w, lecz niestety wyskakuje błąd 1600.

#5430 Gacek1818

Gacek1818
  • 8 postów

Napisano 01 marca 2012 - 16:12

witam wszystkich. Mam iphona 3gs soft 5.0.1 i bb od iphona (bart ma identycznego z tym samym oprogramowaniem) mój problem jest taki że mam bardzo słaby sygnał wifi (wymieniałam antene i jest tak samo) jak stoje koło routera to jest ok 5 metrów dalej nie mam - gdzie u barata śmiga doskonale), druga sprawa to czas trzymania baterii, jak iphone leży i nic nie robie to spada 10% w Ciągu 1h - jak coś robie na nim to % zamieniają sie w "sekundy") czy to problem przez soft ?? przez bb ?? (przyznam ze u brata chyba przez 3 dni wifi nie znajdywało a potem zaczeło samo z siebie działać poprawnie)

#5431 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 01 marca 2012 - 16:26

Witam serdecznie! to mój pierwszy post na tym forum :)
Mam problem z kartą gevey pro. Po tym jak uprgade'owałem ip4 do ios 5.0.1 (z zachowaniem BB w wersji 4.10.1) telefon szukał sieci przez godzinę, a po połączeniu z takową zasięg był znikomy. Jeszcze ciekawiej dzieje się po wgraniu jb (redsn0w 0.9.10b5c). Nie wyświetla się komunikat o procedurze, a sieci i tak są widoczne. Szkoda tylko, że nie mogę się podłączyć do żadnej z nich :( Zna ktoś może lekarstwo na tę chorobę? Z góry dziękuję za pomoc.

Edit: Dodam jeszcze, że iPhon w jakieś 5 min po uruchomieniu stracił 3% baterii co jest patologią.

Nie masz pewnie pojęcia co jest nie tak. Oglądałeś kiedyś jakiś filmik jak tego gevey'a sie obsługuje ? Wyświetla ci się okienko z instrukcją ?

---------- Wpis dodano o 16:24 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:24 ----------

Witam, otóż mam taki dziwny problem, posiadam iPhona 3G 16GB, jedyny soft jaki telefon przyjmuje to 4.1
(mam pliki SHSH do innych softów), przy próbie wgrania innego softu za każdym razem widnieje błąd 1600, telefon oczywiście jest w PWNED DFU (próbowane iReb'em, RedSn0wem), no nic. Załóżmy że cieszy mnie soft 4.1, wchodzę przez Cydię próbuję ściągnąć ultrasn0w'a, wszystko startuje, podczas instalacji ultrasn0w'a, telefon się restartuje i Simlock zostaje. Może miał ktoś podobny problem i wie jak z tego wybrnąć. Próbowałem nawet zrobić soft sn0wbreezem, w którym będzie już ultrasn0w, lecz niestety wyskakuje błąd 1600.

Google / YouTube

---------- Wpis dodano o 16:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:24 ----------

witam wszystkich.
Mam iphona 3gs soft 5.0.1 i bb od iphona (bart ma identycznego z tym samym oprogramowaniem)
mój problem jest taki że mam bardzo słaby sygnał wifi (wymieniałam antene i jest tak samo) jak stoje koło routera to jest ok 5 metrów dalej nie mam - gdzie u barata śmiga doskonale), druga sprawa to czas trzymania baterii, jak iphone leży i nic nie robie to spada 10% w Ciągu 1h - jak coś robie na nim to % zamieniają sie w "sekundy")

czy to problem przez soft ?? przez bb ?? (przyznam ze u brata chyba przez 3 dni wifi nie znajdywało a potem zaczeło samo z siebie działać poprawnie)

W związku z tym że nie umiesz używać wielkich liter i nie masz pojęcia o czym piszesz*, zostajesz parówą dnia. Nie pomagajcie.

*nie poświęciłeś dostatecznie dużo czasu aby samemu rozwiązać problem

#5432 Gacek1818

Gacek1818
  • 8 postów

Napisano 01 marca 2012 - 16:31

"W związku z tym że nie umiesz używać wielkich liter i nie masz pojęcia o czym piszesz*, zostajesz parówą dnia. Nie pomagajcie. *nie poświęciłeś dostatecznie dużo czasu aby samemu rozwiązać problem" Przepraszam bardzo, lecz spędziłem sporo czasu i przeczytałem dużo, próbowałem rozwiązać problem sam lecz sie nie udało. Przepraszam za moj 1 post, jestem już tym wszystkim bardzo sfrustrowany i nie wiem co robić.

#5433 Wilek4

Wilek4
  • 7 postów

Napisano 01 marca 2012 - 17:18

Do simlocka na 3GS potrzebny jest BB 06.15.00. Jak można go zmienić z bb 05.16.05?

#5434 misiu0126

misiu0126
  • 374 postów

Napisano 01 marca 2012 - 17:54

można go zmienić przez redsn0wa

#5435 BulletproofMel

BulletproofMel
  • 3 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 01 marca 2012 - 19:37

Nie masz pewnie pojęcia co jest nie tak. Oglądałeś kiedyś jakiś filmik jak tego gevey'a sie obsługuje ? Wyświetla ci się okienko z instrukcją ?[COLOR="Silver"]

---------- Wpis dodano o 16:24 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:24 ----------

Może na forum jestem nowy, ale idiotą nie jestem :) Gevey'a używałem jak dotąd na ios 4.3.3 przez ostatnie pół roku i rzecz jasna, wiem jak się go obsługuje. Owszem, pytam, bo "nie mam pojęcia co jest nie tak" a rozwiązania mojego problemu na forum nie znalazłem. Przypomnę, że wgrałem 5.0.1 z zachowanym BB 04.10.01 przez redsn0w'a 0.9.10b5c. Po takich zabiegach Gevey raz łapie, ale iPhone nie łączy się z żadną z dostępnych sieci (jestem w play), a raz nie łapie i w ogóle i nie pojawia się nawet okienko z instrukcjami. Co ciekawe, sieci są widoczne, lecz próby podłączenia się do jednej z nich są daremne. Nie wiem, czy to felerny Gevey, czy może wina oprogramowania?

#5436 arturek507

arturek507
  • 18 postów

Napisano 01 marca 2012 - 20:26

Witam, Czy istnieje możliwość ściągnięcia simlocka z Iphone 4 z sieciu O2 programem ultrasnow albo czymś innym ? Prosze o pomoc ponieważ to bardzo pilna sprawa

#5437 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 01 marca 2012 - 20:27

Może na forum jestem nowy, ale idiotą nie jestem :) Gevey'a używałem jak dotąd na ios 4.3.3 przez ostatnie pół roku i rzecz jasna, wiem jak się go obsługuje. Owszem, pytam, bo "nie mam pojęcia co jest nie tak" a rozwiązania mojego problemu na forum nie znalazłem. Przypomnę, że wgrałem 5.0.1 z zachowanym BB 04.10.01 przez redsn0w'a 0.9.10b5c. Po takich zabiegach Gevey raz łapie, ale iPhone nie łączy się z żadną z dostępnych sieci (jestem w play), a raz nie łapie i w ogóle i nie pojawia się nawet okienko z instrukcjami. Co ciekawe, sieci są widoczne, lecz próby podłączenia się do jednej z nich są daremne. Nie wiem, czy to felerny Gevey, czy może wina oprogramowania?

Spróbuj wgrać jeszcze raz hacktywowane 5.0.1. Hmmmmm, ja generalnie zrobiłem to co teraz ty próbujesz bez najmniejszych problemów. Spróbuj może ściągnąć z Cydi coś takiego jak SAM prefs i tym programem aktywuj telefon. Poszukaj sobie info o tym w sieci (po ang jest dużo). Jest on potrzebny do aktywacji iMessage i FT.

---------- Wpis dodano o 20:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:26 ----------

Witam,
Czy istnieje możliwość ściągnięcia simlocka z Iphone 4 z sieciu O2 programem ultrasnow albo czymś innym ?
Prosze o pomoc ponieważ to bardzo pilna sprawa

Jest - przeczytać pierwszą stronę, szukając w google wytłumaczenia każego terminu którego nie rozumiemy.

#5438 arturek507

arturek507
  • 18 postów

Napisano 01 marca 2012 - 20:32

a napewno da sie to zrobić ? ponieważ mogę kupić taki tel w dobrej cenie a kolega w komisie mi powiedział że się nie da ściągnać

#5439 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 01 marca 2012 - 20:34

"W związku z tym że nie umiesz używać wielkich liter i nie masz pojęcia o czym piszesz*, zostajesz parówą dnia. Nie pomagajcie.

*nie poświęciłeś dostatecznie dużo czasu aby samemu rozwiązać problem"

Przepraszam bardzo, lecz spędziłem sporo czasu i przeczytałem dużo, próbowałem rozwiązać problem sam lecz sie nie udało. Przepraszam za moj 1 post, jestem już tym wszystkim bardzo sfrustrowany i nie wiem co robić.

Twoj problem z tego co rozumiem nie do tyczy simlocka. Utwórz nowy wątek !

---------- Wpis dodano o 20:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:32 ----------

a napewno da sie to zrobić ?
ponieważ mogę kupić taki tel w dobrej cenie a kolega w komisie mi powiedział że się nie da ściągnać

Jak jesteś taki głupi ,że nie jesteś w stanie w swojej głowie, stworzyć warunku, to nie rób interesów. Są dwie opcje - opłaca się, nie opłaca się. Kiedy przestanie się opłacać, dowiesz się na pierwszej stronie i trochę google'ując.

#5440 BulletproofMel

BulletproofMel
  • 3 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 01 marca 2012 - 20:41

Modlin, dzięki bardzo. Spróbuję w ten sposób.

#5441 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 01 marca 2012 - 20:45

Modlin, dzięki bardzo. Spróbuję w ten sposób.

Wyjmij ten gevey i sobie go obejrzyj czy tam nie popsułeś. Też kiedyś miałem problemy i okazało się, że winna jest 11' letnia sim za czasów Idei.

#5442 lglglgm

lglglgm
  • 8 postów

Napisano 02 marca 2012 - 16:54

Na stronie simlock24.pl pojawiła się informacja, że zdjęcie simlocka z sieci AT&T ponownie jest możliwe!

Stąd moje pytanie: czy to jest fake?
[url=http://allegro.pl/simlock-iphone-3g-3gs-4g-4s-att-usa-zdalnie-i2176810591.html]SIMLOCK IPHONE 3G,3GS,4G,4S AT&T USA ZDALNIE (2176810591) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

#5443 tHome

tHome
  • 169 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 02 marca 2012 - 16:58

GSM kody również GSMKody.PL- Zaopatrzenie dla serwisw GSM

#5444 lglglgm

lglglgm
  • 8 postów

Napisano 02 marca 2012 - 17:05

Czyli wychodzi 420 zł. Tylko czy ta strona GSMkody.pl jest sprawdzona? Warta zaufania?

#5445 tHome

tHome
  • 169 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 02 marca 2012 - 17:09

Tylko tam jak nie zadziała to nie zwrócą Ci pieniędzy; będziesz musiał wykorzystać te 420 zł na inną usługę której nie koniecznie potrzebujesz ... Tłumaczą się tym że to serwis dla firm GSM a nie dla ludzi prywatnych. Więc no risk no fun. Chociaż skoro wszędzie nagle pojawiły się oferty odblokowania to myślę że nie będzie tak źle.

#5446 lglglgm

lglglgm
  • 8 postów

Napisano 02 marca 2012 - 17:25

To gdzie najtaniej i najbezpieczniej odblokować?

#5447 zgredekimielin

zgredekimielin
  • 11 postów

Napisano 02 marca 2012 - 18:10

Cześć. Mam problem z ultrasn0w'em, który po zainstalowaniu nie daje mi oczekiwanego efektu. Poradziłem sobie z jailbrakem i zainstalował się OK, niestety dalej jedna kreska zasięgu. iOS 4.1, BB 05.14.02. Proszę was o pomoc.

#5448 tHome

tHome
  • 169 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 02 marca 2012 - 18:29

Usuwanie simlocka, zdejmowanie simlocka, sciaganie simlocka, odblokowanie simlocka, lamanie simlocka, simlock kodem, pozbadz sie simlocka

#5449 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 marca 2012 - 18:58

Na stronie simlock24.pl pojawiła się informacja, że zdjęcie simlocka z sieci AT&T ponownie jest możliwe!

Stąd moje pytanie: czy to jest fake?
SIMLOCK IPHONE 3G,3GS,4G,4S AT&T USA ZDALNIE (2176810591) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

To nie fake. Ponownie mozna odblokowywac ATT. Tylko zastanawiam sie czemu on ma o 100zł taniej niz strona ktora to wprowadzila tj cutyoursim.com

#5450 luki_92_92

luki_92_92
  • 24 postów
  • SkądS-C

Napisano 03 marca 2012 - 12:03

Jeszcze takie pytanie, czy gevey ultra zadziała mi z softem 5.0.1 (chciałbym wgrać bez podnoszenia bb) bo szukałem ale nic nie znalazłem, jedni piszą że tak inni że nie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych