Witam. Mam pytanie posiadam iphone 4 z bb 02.10.04 jailbreakiem i ios 4.1. Mam także simlocka na niemieckiego T-mobila. Pytanie brzmi czy dało by radę ściągnąć z niego simlocka i czy spokojnie mogę zaktualizować go do 4.3.5 wraz z jailbreakiem?
Albo Gevey albo Simlock.pl - Uwolnij swój telefon od blokady simlock a na 4.3.5 jailbreak tylko tethered
---------- Wpis dodano o 23:46 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:33 ----------
Witam, pisze z powodu totalnego braku pomyslu co z tym fantem zrobic. Wczoraj rano wpadlem na pomysl formata iphone 3g z jailbreakiem za pomoca ustawienia - ogolne .. Jak wiadomo iphone sie zacial, nie moglem do niego nic wgrac. Probowalem 4.2.1 i zacinalo sie na ananasie, pozniej wyskakiwal blad 1015, ostatecznie sciagnalem custom firmware 4.2.1 i z pomoca programu iReB, a pozniej itunes 10.5 wrzucilem je na iphona. Zainstalowalo sie ladnie i teraz telefon atakuje mnie z simlockiem, w miedzy czasie caly czas pokazujac, ze jest polaczony z itunes. Ogolnie 2 dzien siedze w tym bezustannie googlujac. Posiada ktos jakikolwiek pomysl co z tym fantem zrobic, aby postawic go na nogi i sciagnac simlocka? Slyszalem o wgrywaniu oprogramowania z ipada, co wiazalo sie ze strata GPS, ktorego i tak nie uzywalem, mogly ktos to rozpisac?
W sumie jestem na tyle podirytowany ta sytuacja, ze za dobra, dzialajaca instrukcje postawie czteropak.
Pozdrawiam
1. Sciągnij RedSnow np. redsn0w_win_0.9.6rc16
2. Włącz go , kliknij browse i wybierz 4.2.1 czysty firmware nie custome
3. Podłącz iPhone do komputera
4. Kliknij Next w RedSnow , w następnym menu musi być zaznaczone TYLKO Install iPad baseband
5.Następnie potwierdzasz iż zgadzasz się na wgranie basebandu i przygotowujesz do wprowadzenia iPhone w DFU
6. Klikasz next i wprowadzasz iP w tryb DFU
7. Czekasz aż baseband sie wgra a iPhone zresetuję , wchodzisz w ustawienia upewniasz się w zakładce To Urządzenia że na samym dole firmware modemu to 06.15
8. Wchodzisz w Cydie , zakładka Manage potem Source , klikasz w repo666.ultrasn0w i instalujesz UltraSn0w po samoczynnym restarcie iPhone simlock znika
9. Gotowe , dla następców proszę potem nie pisać iż nie ma żadnego poradnika do wgrywanie BB od iPada bo ten to na pewno nie jedyny jaki na tym forum się znajduję