Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#2976 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 09 października 2011 - 10:08

problem z simlokiem i komunikat brak sieci po włożeniu karty
witam, mam problme z simlokiem i jego zdjęciem
w komisach powiedzieli mi że simloka nie mogli zdjąć i probowali wszystkiego
rozmawiałam z kimś kto zajmuje się tylko naprawą iphonów i opwiedział mi po małej weryfikacji że simlok jest zdjęty bo jak wsadzam karte swoją pleya to niby pokazują się kreski zasięgu ale wyskakuje po paru minutach brak sieci więc podobno to sygnał że simlok jest zdjęty aczykolwiek nie wiem do końca
i że to uszkodzenie bardziej mechaniczne niz techniczne
czy ktoś miał podobną sytuacje i czy to da sie jakoś wogóle rozwiązać bo słyszałam też taką opinie że może juz nie ma sznas na nic ale coś mi się wydaje że na bank można to jakoś rozwiązać

pozdrawiam

Może bys napisała jaki to model, Baseband, wersje ios? Myślisz że jesteśmy wróżkami ? -,-

Panowie - kupilem uzywanego 3GS 32GB, prawdopodobnie byl zjailbreakowany wiec chcialem go przywrocic do ustawien fabrycznych... no i zaczelo sie blad 1015 i tak dalej. W koncu sie udalo - zrobilem instalke redsnowem ale nie zaznaczylem opcji instalacji Cydia (w sumie nie wiem dlaczego, nie wiedzialem co to jest..) no i teraz wszystko dziala ale zalozyla sie blokada na sim. Siedze juz 3 godziny i nie wiem jak doinstalowac ten program.

Myslalem zeby jeszcze raz wgrac soft przez redsnowa... ale sie nie da! Wyskakuje blad, ze istniejaca instalacja juz jest na tym ifonie.. pytanie tyylko jak wymazac cala jego tresc zeby znowu zapiąć tam redsnowa + cydie i wtedy sim mam z glowy... probowalem wykasowac go przez wymazywanie danych z poziomu softu telefonu, ale zawiesza sie na kółku progresu...

Moze ktos pomoze? Z gory bardzo dziękuje..

Restore i od nowa JB redsnowem. zaznacz cydie.

#2977 greggi

greggi
  • 224 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 09 października 2011 - 10:52

Witam. Krótkie pytanie i takaż odpowiedź (przepraszam, ale nie przebrnę przez 200 stron). Otóż czy zdejmę simlock'a z iPhone 4 OS 4.2.1 BB 3.10.01 sieć "Orange", wystarczy tak, lub nie. Resztę sobie znajdę. Dziękuję.

#2978 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 09 października 2011 - 10:57

Jak z polskiej dystrybucji to tak. W salonie orange za 77zł na stałe o ile się nie myle co do ceny.

#2979 greggi

greggi
  • 224 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 09 października 2011 - 11:00

Dziękuję, a pominąwszy salon? (i simlock.pl)

#2980 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 09 października 2011 - 11:13

jedynym bb iphone 4 z jakim radzi sobie ultrasnow jest 01.59.00 więc salon i simlock.pl to jedyne wyjście narazie.

#2981 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 09 października 2011 - 12:32

No nie moge takich ludzi, szkoda mu tych 77 zl zaplacic za zdjecie simlocka tylko szuka, aby za darmo...lol Wie ktos kiedy bedzie i czy w ogole jeszcze bedzie mozliwosc zdjecia simlocka na simlock.pl z kazdej sieci?

#2982 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 09 października 2011 - 12:39

ludzie skoro kupujecie gevey za 100 zł to nie lepiej na eBay Polska - Aukcje internetowe, zakupy na całym świecie kupić trwałe odblokowanie iPhona za 20 funtów?

#2983 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 09 października 2011 - 12:46

ludzie skoro kupujecie gevey za 100 zł to nie lepiej na eBay Polska - Aukcje internetowe, zakupy na całym świecie kupić trwałe odblokowanie iPhona za 20 funtów?

jakbyś nie wiedział w każdej sieci cena zdjęcia simlocka jest inna...

#2984 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 09 października 2011 - 12:49

ok jest inna ale są sieci że taniej wychodzi zdjęcie simlocka przez własnie transakcje z ebay juz zakup gevey która może okazac się podróbka...

#2985 marcinmail

marcinmail
  • 40 postów

Napisano 09 października 2011 - 21:56

mam BB 06.15.00 oraz 4.3.5. zainstalowaną cydie aby odpalić IP. Oczywiście aby odpalić IP muszę podłączyć do rednow-a. jak ściągnąć simlocka??

#2986 kajtek88r

kajtek88r
  • 330 postów

Napisano 10 października 2011 - 15:50

mam BB 06.15.00 oraz 4.3.5. zainstalowaną cydie aby odpalić IP. Oczywiście aby odpalić IP muszę podłączyć do rednow-a. jak ściągnąć simlocka??

Ultrasnow z cydii(jak się mylę, niech mnie ktoś poprawi)

#2987 st0ne

st0ne
  • 1 postów

Napisano 10 października 2011 - 16:03

Czy może mi ktoś powiedzieć czy jest możliwe zdjęcie simlock w orange bez faktury i gwarancji ?

#2988 greggi

greggi
  • 224 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 10 października 2011 - 16:27

No nie moge takich ludzi, szkoda mu tych 77 zl zaplacic za zdjecie simlocka tylko szuka, aby za darmo...lol

Wie ktos kiedy bedzie i czy w ogole jeszcze bedzie mozliwosc zdjecia simlocka na simlock.pl z kazdej sieci?

Jeśli nie znasz do końca przyczyny, dla której o to pytam, to trzymaj twarz. Żal mi ludzi, którzy innych oceniają po sobie.

#2989 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 października 2011 - 23:14

Czy może mi ktoś powiedzieć czy jest możliwe zdjęcie simlock w orange bez faktury i gwarancji ?

Na allegro po 105 zł simlocki z PL Orange

---------- Wpis dodano o 00:14 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:12 ----------

Ultrasnow z cydii(jak się mylę, niech mnie ktoś poprawi)

UltraSn0w ;)

#2990 simon_k

simon_k
  • 14 postów

Napisano 11 października 2011 - 12:00

Witam panów i panie :)

Jestem tu nowy wiec bardzo proszę o wyrozumiałość jak zrobię coś głupiego :/

Piszę ponieważ mam problem z moim 3gs
Tydzień temu kupiłem na allegro moj pierwszy produkt marki apple iphone 3gs - ogólnie byłem zachwycony tym fonem - jest genialny, jednak miał on wgrany stary soft 3.1.3 ( z JB) co w znaczny sposob ograniczalo uzytkowanie, więc razem z kolega postanowiliśmy uaktualnić soft i nie bylo z tym problemu poza tym ze powrocil sim lock ( telefon prawdopodobnie pochodzi z Londynu ) probowalismy sciagac go na wiele sposobow ( przyznam ze ja jestem zielony - kolega ma troche pojecia o tych tematach) lecz zanden nie pomogl nawet korzystalismy z [url=http://unlock-iphone.org/]Unlock-iPhone.org Team Can Unlock iPhone 4/3Gs/3G 4.3.4/4.3.5 - jailbreak iPhone 4/3Gs/3G 4.3.5[/url] i tez nic. Przegladałem forum i ten post ( co prawda nie wszystko bo jest 299 stron :( )jedyne co znalazlem to to że można tylko sciagnac sim lock przez uzycie softu z ipada co zniszczy na zawsze GPS - czy to prawda? czy naprawde nie ma innej opcji - ogolnie szkoda bo jest to moj wymarzony iphone i smutne to ze nie bedzie mial GPS, bardzo prosze o nakierowanie nas (mnie i kolege ) na to co mozemy w tym momencie z robic z moim iphonem, czy jest jaka kolwiek możliwość ściagnąć sim locka bez żadnych konsekwencji z utratą funkcji telefonu, przyznam szczerze że nie zależy mi juz na najnowszym sofcie moze byc stary, byle by fon dzialal.
bardzo prosze o pomoc,
Z góry dziękuję .
pozdrawiam

#2991 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2011 - 12:27

A jaki firmware mu wrzuciłeś ? zapewne 4.3.5 i w tym wypadku tylko BB od iPada= utrata GPS

#2992 simon_k

simon_k
  • 14 postów

Napisano 11 października 2011 - 14:28

wrzucaliśmy różne 4.1, 4.3.3, i tez 4.3.5 - nie ma możliwości zmienić firmware ?? aby ściagnąc sim locka ??

---------- Wpis dodano o 15:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:55 ----------

Mam jeszcze jedną sprawę, ponieważ podczas tych naszych "prac" telefon sie zdezaktywował co powinienem tera zrobić aby go uaktywnić? ( zaznaczam żę nie mam żadnej oryginalnej karty sim )

Jeśli go uaktywnie czy jest jakakolwiek możliwość zmiany BB na taki na którym można ściągnąc sim locka - ponieważ jest to bardzo dziwne aby nie dało sie tego zrobić :( moj BB to 5.16.02

Jedno pytanko dlaczego nie dziala GPS w bb od ipada skoro ipad z modemem 3G ma tez GPS ??

pozdrawiam

#2993 simon_k

simon_k
  • 14 postów

Napisano 11 października 2011 - 16:54

Mój angielski nie jest za dobry ( jeśli się mylę proszę o poprawkę ) wyczytałem że lepiej jest teraz nie robić aktualizacji do BB ipada, ponieważ wkrótce wydzie aktualizacja na zmian BB z 05.16.02, tylko ne rozumiem czy wtedy bedzie działał GPS ?? podaje link do artykułu:

[url=http://www.freakgeeks.com/2011/4913/ipad-baseband-6-15-00-will-be-downgraded-to-5-13-02-to-fix-gps-on-iphone-3g-3gs-confirmed/#comment-6211]iPad Baseband 6.15.00 Will be Downgraded to 5.13.02 to Fix GPS on iPhone 3G/ 3GS [Confirmed][/url]

dzięki :)

#2994 stecu131

stecu131
  • 3 postów

Napisano 11 października 2011 - 18:20

Witam. Juz od jakiegos czasu mam problem z unlockiem. Nie posiadam na telefonie wifi, wiec korzystam z programu Cyder 2. Wpisując adres repo666 nie wyświetla mi żadnych paczek, (program cyder ogarniam) i we wszystkich innych przypadkach wyswietla mi paczki, tylko nie repo666. Link wpisuje dobry Probowalem z alternatywnego linku zainstalowac paczke "sinfuliphonepro.com~ znajduje sie tam wersja ultrasn0w 1.2.3 niewiem czy moge z niej korzystać na oprogramowaniu 4.1 i basebandzie 06.15.00? (po zainstalowaniu tego na moim iphonie pojawiło się zamiast brak sieci "szukam..." i tyle.) Niewiem co zrobic, czy da sie zrobic to innymi programami bez wifi, czy jakis sposob jest zeby zaczely mi sie te paczki ultrasn0w wyswietlac w cyderze. W jakichs tutorialach pisalo ze powinnem korzystac z ultrasn0w 1.1-1

#2995 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2011 - 19:04

wrzucaliśmy różne 4.1, 4.3.3, i tez 4.3.5 - nie ma możliwości zmienić firmware ?? aby ściagnąc sim locka ??

---------- Wpis dodano o 15:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:55 ----------

Mam jeszcze jedną sprawę, ponieważ podczas tych naszych "prac" telefon sie zdezaktywował co powinienem tera zrobić aby go uaktywnić? ( zaznaczam żę nie mam żadnej oryginalnej karty sim )

Jeśli go uaktywnie czy jest jakakolwiek możliwość zmiany BB na taki na którym można ściągnąc sim locka - ponieważ jest to bardzo dziwne aby nie dało sie tego zrobić :( moj BB to 5.16.02

Jedno pytanko dlaczego nie dziala GPS w bb od ipada skoro ipad z modemem 3G ma tez GPS ??

pozdrawiam

Basebandu nie da sie obniżyć , nic Ci nie pomoże wgrywanie niższych softów bo zostanie ten najwyższy.
Możesz haktywować iP za pomocą RedSnow lub od razu wgrać Custom Firmware przez iTunes , wcześniej prowadzając go w tryb DFU za pomocą iReba.
Simlock w Twoim przypadku albo tu Simlock.pl - Uwolnij swój telefon od blokady simlock albo utrata GPS'a

#2996 simon_k

simon_k
  • 14 postów

Napisano 11 października 2011 - 19:41

Ok, dzięki bardzo,
załóżmy że wgram soft z ipada, czy będzie istniała kiedykolwiek możliwość odzyskać GPS ( według tej strony ktoś już nad tym pracuje: [url=http://www.iphoneheat.com/2011/04/downgrade-baseband-061500-to-051304-in-works/]Downgrade Baseband 06.15.00 to 05.13.04 in Works! | iPhoneHeat[/url]) spotkaliście się z tym tematem??

Zapłaciłem tutaj [url=http://www.fastunlockiphone.com/]FastUnlockiPhone.com Fast Unlock iPhone Team Unlock iPhone 4/3Gs/3G 4.3.4/4.3.5 - jailbreak iPhone 4/3Gs/3G 4.3.5[/url] 100 zł za program bo podobno wspiera wszystkie wersje basebandu, ale jak instaluje to wyskakuje mi error :" This device isn't eligible for the requested build " i iphone staje się nieaktywny.
Spotkał się ktoś z Was z tą stronką?? i z takim błędem?

#2997 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2011 - 19:44

http://myapple.pl/ip...s-testowal.html

#2998 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 12 października 2011 - 08:02

Mój angielski nie jest za dobry ( jeśli się mylę proszę o poprawkę ) wyczytałem że lepiej jest teraz nie robić aktualizacji do BB ipada, ponieważ wkrótce wydzie aktualizacja na zmian BB z 05.16.02, tylko ne rozumiem czy wtedy bedzie działał GPS ?? podaje link do artykułu:

iPad Baseband 6.15.00 Will be Downgraded to 5.13.02 to Fix GPS on iPhone 3G/ 3GS [Confirmed]

dzięki :)

popatrz na date tego postu...

#2999 Zarev

Zarev
  • 2 postów

Napisano 12 października 2011 - 14:09

Troche namotalem, 3.1.2 -> 4.2.1 Witam, pisze z powodu totalnego braku pomyslu co z tym fantem zrobic. Wczoraj rano wpadlem na pomysl formata iphone 3g z jailbreakiem za pomoca ustawienia - ogolne .. Jak wiadomo iphone sie zacial, nie moglem do niego nic wgrac. Probowalem 4.2.1 i zacinalo sie na ananasie, pozniej wyskakiwal blad 1015, ostatecznie sciagnalem custom firmware 4.2.1 i z pomoca programu iReB, a pozniej itunes 10.5 wrzucilem je na iphona. Zainstalowalo sie ladnie i teraz telefon atakuje mnie z simlockiem, w miedzy czasie caly czas pokazujac, ze jest polaczony z itunes. Ogolnie 2 dzien siedze w tym bezustannie googlujac. Posiada ktos jakikolwiek pomysl co z tym fantem zrobic, aby postawic go na nogi i sciagnac simlocka? Slyszalem o wgrywaniu oprogramowania z ipada, co wiazalo sie ze strata GPS, ktorego i tak nie uzywalem, mogly ktos to rozpisac? W sumie jestem na tyle podirytowany ta sytuacja, ze za dobra, dzialajaca instrukcje postawie czteropak. Pozdrawiam

#3000 irongles

irongles
  • 1 postów

Napisano 12 października 2011 - 16:20

Witam. Mam pytanie posiadam iphone 4 z bb 02.10.04 jailbreakiem i ios 4.1. Mam także simlocka na niemieckiego T-mobila. Pytanie brzmi czy dało by radę ściągnąć z niego simlocka i czy spokojnie mogę zaktualizować go do 4.3.5 wraz z jailbreakiem?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych