Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#251 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 01 grudnia 2010 - 19:52

No i jest Update#5 na blogu DevTeamu. Proszę o wypowiedź osoby, które zrobiły unlock poprzez baseband 06.15 - czy działa wam GPS ?

Ok, tutaj specjalny temat dla problemów z GPS na 06.15:
http://myapple.pl/ip...tml#post1431757

#252 tatoniusz

tatoniusz
  • 46 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 13:14

mr. miejan moglbys mi podac link tak jak koledze wyzej mam ta sama sytuacje blad 1015 dzieki

---------- Wpis dodano o 13:14 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:04 ----------

panowie dodam ze w paru poprzednich stronach ugotowalem swojego iphona ze dostalem info z redsnow juz nigdy go nie naprawie ale sprobuje co wy piszecie moze cos wyjdzie jak wam sie chce to pomozcie troszeczke moze byc na priv mam jescze chwile i wybijam do tyrki

#253 gre3n

gre3n
  • 0 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 13:26

Witam! Na iphone 3g mialem soft 4.1 bezproblemu zmienilem baseband na 06.15 (redsn0w) jailbreak i unlock poszedl gładko. Telefonik smiga az milo nawet z mutli taskiem jest zwawy. Zadnego problemu z połaczeniami itd. wszsytko miod malina. jak ktos utknol na 4.1 a tel jest juz po gwarancji i niemamy mozliwosci sciagniecia simloka np w orange polecam ta metoda wszsytko gra jak nalezy a w przyszlosci pewnie cos wymysla zeby ruszyc z tego basebanda wiec niema sie czym przejmowac tylko cieszyc sie dzialajacym iphonem!

#254 adrianchudek

adrianchudek
  • 40 postów
  • SkądReda, PL

Napisano 02 grudnia 2010 - 13:35

Po rozmowie z simlock.pl dowiedziałem się że ściągnięcie simlocka z iPhone 4 w sieci O2 UK będzie możliwe w ciągu najbliższych tyg. Możliwe, że nawet przed końcem grudnia.

#255 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 02 grudnia 2010 - 14:24

no to czekam z niecierpliwością

#256 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 15:32

Witam dzisiaj w necie przeczytałem gdzieś na angielskich stronach że podobno w poniedziałek ma wyjść ultrasn0w na iPhone 4 z softem 4.1 może ktoś to potwierdzić. Czekam na ten program z utęsknieniem żeby iPhone nie służył tylko jako iPod

Bzdura. nie ma podanej zadnej daty. Ci ktorzy czekaja na jakiekolwiek info odnosnie ip4 prosze bardzo:

Dołączona grafika

#257 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 02 grudnia 2010 - 15:46

Po rozmowie z simlock.pl dowiedziałem się że ściągnięcie simlocka z iPhone 4 w sieci O2 UK będzie możliwe w ciągu najbliższych tyg. Możliwe, że nawet przed końcem grudnia.

pytałem na simlock.pl na gg w kontakcie i napisali ze nie wiadomo kiedy

nie da sie precyzyjnie okreslic
15:46:49
tydzien miesiac pol roku :(

#258 osti24

osti24
  • 102 postów
  • SkądTuchola

Napisano 02 grudnia 2010 - 16:15

Witam takie pytanie: mam iphone 3g 3.1.2 basbend 05.11.07. simlock sciągnięty za pomocą blackrain, i chce sobie zainstalowac 4.2.1 to czy bede mial mozliwosc sciagniecia simlocka i jak to zrobic bo za bardzo nie kumam?Pozdrawiam:)

#259 Tomina

Tomina
  • 16 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 18:07

co może pójść nie tak?

Ja mam taką sytuację:posiadam iPhone 3G 16GB BB 05.14.02. sim lock na Orange PL,nigdy nie był jailbreakowany i ma soft iOS 4.1 (bez gwarancji)
Mam zamiar wykonać na nim jailbreak sn0wbreezem v2.0.2 a potem unlock nowym,niedzielnym ultrasn0wem.Czy ze względu na nr. mojego BB,wersji aktualnego softu i modelu telefonu grożą mi w przyszłości jakieś nieprzyjemności opisane w tym temacie na stronie pierwszej? Czyli:

2.Jeżeli Apple wyda w przyszłości poprawki dotyczące Waszego BB NIE będzie możliwa ich instalacja tak długo jak numer BB będzie niższy od 6.15

Czy przewidujecie na tym etapie jakieś dodatkowe problemy?jakieś haczyki dotyczące tej operacji o których nie wiem?Proszę o wyrozumiałość:roll:,nie posiadłem jeszcze dostatecznej wiedzy ale w jailbreak bawiłem się na moim starym poczciwym iPodzie Touch 2G8-)

#260 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 18:10

Mozesz sie spodziewac samych problemow wlacznie z uwaleniem iPhone... Nie taniej pojsc do orange i za 77zl sciagnac simlocka ?

#261 azi

azi
  • 141 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 18:23

ale pierdzielicie durnoty... jak sie wszystko dobrze robi to wszystko działa.
poszukaj sobie na GSM-Forum by zfrank redirect custom firmware dla 3g 4.1 z bb z ipada i przeflashuj i potem ultrasn0w z cydii i wszystko hasa.
Robicie szopki z niczego, najlepiej z kazdym problemem isc do serwisu i wszystko kupować juz zrobione. Nie od tego jest forum zebyscie kierowali ludzi do operatorów po zdjecie simlocka czy na allegro zeby kupil telefon bez locka. Juz wszystko sie sprowadza do takich rad.

---------- Wpis dodano o 18:23 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:19 ----------

do tego gosciu ma ip3g z ktorym nie ma zadnych problemow

#262 Tomina

Tomina
  • 16 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 18:42

Mozesz sie spodziewac samych problemow wlacznie z uwaleniem iPhone... Nie taniej pojsc do orange i za 77zl sciagnac simlocka ?

nie mam papierów gwarancyjnych.Chyba aż tak tragicznie z tym uwalaniem nie będzie?

---------- Wpis dodano o 18:35 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:25 ----------

azi wielkie dzięki za chęć pomocy!Trochę to komplikuje mój zamiar,wydawało mi się że to prosta operacja ,po której nic nieodwracalnego stać się nie może, a tu uwalenie mi grozi ;( Poszukam na tym forum softu o którym mówisz.Ale na wypadek gdybym takiego nie znalazł to chyba jaibreak+unlock jest realny, normalną ,prostą drogą o której wspominałem w pierwszym moim poście?Jaibreaka sn0wbreazem 2.0.2 pod soft 4.1 już robiłem ale na iPodzie...potem sprawa wydaje sie banalna:dodaje link do źródła,z cydii instaluje ultrasn0wa,restartuje i...używam :) czy nie tak?

---------- Wpis dodano o 18:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:35 ----------

azi czy to o to biegało? podaje link : [url=http://forum.gsmhosting.com/vbb/f456/iphone-3g-custom-fw-baseband-6-15-a-1151016/]iPhone 3G Custom FW with baseband 6.15 - GSM-Forum[/url]

---------- Wpis dodano o 18:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:38 ----------

ehh raczej nie bo to soft 4.2.1. niby z jailbreakiem ale nowy ultrasn0w chyba sobie z nim nie poradzi

#263 azi

azi
  • 141 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 18:53

wlasnie z tym softem sobie poradzi, wrzucaj to co zapodałes i instaluj ultrasn0wa z cydii.

#264 Tomina

Tomina
  • 16 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 19:17

Ide na to.Ale mam przeczucie że iTunes mnie wywali jakims błędem podczas instalacji customa.Wtedy bedziem myslec dalej...sciagam

---------- Wpis dodano o 19:17 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:58 ----------

2.Jeżeli Apple wyda w przyszłości poprawki dotyczące Waszego BB NIE będzie możliwa ich instalacja tak długo jak numer BB będzie niższy od 6.15
3. NIE będzie możliwe juz NIGDY wgranie oryginalnego softu!

No a po wgraniu tego customa 4.2.1 nie będę miał powyższych problemów?Tak szczerze mówiąc prosiłbym kogoś o rozszerzenie cytowane kwestii bo ja za bardzo nie ogarniam tego całego zamieszania z wersjami modemów.Ja pragnę tylko jailbreaka,ominiecia sim locka i użytkowania telefonu ;)A to co mam zamiar zaraz wykonać (wgranie custom 4.2.1) trochę mnie przeraża bo wszedzie pisano wczesniej zeby bron Boze nie aktualizowac do 4.2 przed premiera ultrasn0wa!

#265 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 02 grudnia 2010 - 19:22

Simlock.pl
za 90zł Cena obejmuje odblokowanie oraz odesłanie UPSem
i masz raz na zawsze spokój wgraszobie 4.3 i kazdy nastepny jak bedzie

#266 r4cz3k

r4cz3k
  • 11 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 19:23

Witajcie, mam taki problem, posiadam iPhone 3G 16gb z simlockiem na angielską sieć, długo czekałem na nowego ultrasn0wa, aż w końcu nastał ten dzień. A więc zrobiłem wszystko jak w tutorialach, zaktualizowałem BB i softa do 4.2.1, zainstalowałem ultrasn0w, włożyłem karte sim, wpisałem pin, na karcie orange miałem przez chwile 2 kreski zasiegu, udało mi się wysłać sms, za chwile spadło do 1 kreski, a za chwile "brak sieci", co jakiś czas złapał jedną kreską. Ale pomyślałem, że to wina softu i zrobiłem restore do 4.1 z nowym BB i zainstalowałem Ultrasn0w, ale niestety taka sama sytuacja co poprzednio. Próbowałem innych sieci i zawsze jest tak samo. W czym może tkwić problem? Proszę o pomoc, ponieważ już nie mam pomysłów.

#267 Tomina

Tomina
  • 16 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 19:26

Basebandu na iPhonie 4 i 3GS nie można zmienić w żaden sposób!
W przypadku 3G w 99,9% przypadków też nie. Więcej informacji można znaleźć na forum pod hasłem fuzzyband.

Tzn. że nawet jak wgram custom 4.2.1. to wersja modemu mi się nie zmieni na 6.15? (teraz jest 05.14.02) Ta różnica nie będzie w żaden sposób kolidować?

#268 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 02 grudnia 2010 - 19:37

Tzn. że nawet jak wgram custom 4.2.1. to wersja modemu mi się nie zmieni na 6.15? (teraz jest 05.14.02) Ta różnica nie będzie w żaden sposób kolidować?

Może kolidować ja wgrałem 4.1 bez podnoszenia BB i albo muszę mieć wyłączone push albo bateria rozładowuje sie w ciągu 10h
wgrywałem 10 razy na kilka sposobów az wrociłem do 4.0.1 i nawet FT mi teraz działa na ominiętym simlocku :)

---------- Wpis dodano o 19:37 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:34 ----------

Witajcie,
mam taki problem, posiadam iPhone 3G 16gb z simlockiem na angielską sieć, długo czekałem na nowego ultrasn0wa, aż w końcu nastał ten dzień. A więc zrobiłem wszystko jak w tutorialach, zaktualizowałem BB i softa do 4.2.1, zainstalowałem ultrasn0w, włożyłem karte sim, wpisałem pin, na karcie orange miałem przez chwile 2 kreski zasiegu, udało mi się wysłać sms, za chwile spadło do 1 kreski, a za chwile "brak sieci", co jakiś czas złapał jedną kreską.
Ale pomyślałem, że to wina softu i zrobiłem restore do 4.1 z nowym BB i zainstalowałem Ultrasn0w, ale niestety taka sama sytuacja co poprzednio. Próbowałem innych sieci i zawsze jest tak samo.
W czym może tkwić problem? Proszę o pomoc, ponieważ już nie mam pomysłów.

wyłącz 3G i wyłącz wifi i uruchom ponownie moze pomoze

#269 Tomina

Tomina
  • 16 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 19:41

Z tego co wiem 4.0.1 obsługuje strona jailbreakme.com więc sam jailbreak jest banalny,z unlockiem też nie powinno być problemów.Ty pewnie sobie podnosiles bez zmiany BB do 4.1 bo miales zapisane pliki SHSH.Masz pod ręką jakiś tutorial jak zrobić downrade do 4.0.1?

#270 osti24

osti24
  • 102 postów
  • SkądTuchola

Napisano 02 grudnia 2010 - 19:47

czyli rozumiem ze nie ma innej mozliwosci zeby zainstalowac 4.2.1 i sciagnac locka to podniesc bb i stracic mozliwosc instalacji nowszych fw?To ja poczekam na inne mozliwosci a tym czasem zainstaluje 3.1.3 pozdro

#271 micdej

micdej
  • 65 postów
  • SkądLublin

Napisano 02 grudnia 2010 - 20:01

iP3g 4.2.1 oficial release. Simlock Orange. Dziś odwiedziłem salon. Za 61 PLN przyjęli zlecenie zdjęcia simlocka. Na zawsze. Za 3-4 dni. Kombinacje z BB iPada trochę mnie zdumiało a ostrzeżenia devteamu upewniły że czas szukać innego rozwiązania unlocka. I jak się okazało rozwiązanie jest bliżej niż mogło się wydawać. Acha, telefon zarejestrowany na firmę! Bzdurą jest więc że tylko na prywatnych tak tanio zdejmują.

#272 osti24

osti24
  • 102 postów
  • SkądTuchola

Napisano 02 grudnia 2010 - 20:08

Witam a trzeba miec jakies papiery zeby sciagneli locka?

#273 r4cz3k

r4cz3k
  • 11 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 20:18

---------- Wpis dodano o 19:37 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:34 ----------

[/COLOR]
wyłącz 3G i wyłącz wifi i uruchom ponownie moze pomoze[/QUOTE]

Niestety dalej to samo, chociaż troche się polepszyło, aktualnie mam 2 kreski, i tak się waha, raz jedna, raz dwie raz trzy, albo brak sieci

#274 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 02 grudnia 2010 - 20:38

u mnie to pomaga jak nie raz karta sim nie wystartuje i pali się jedna kreska bez napisu sieci

Z tego co wiem 4.0.1 obsługuje strona jailbreakme.com więc sam jailbreak jest banalny,z unlockiem też nie powinno być problemów.Ty pewnie sobie podnosiles bez zmiany BB do 4.1 bo miales zapisane pliki SHSH.Masz pod ręką jakiś tutorial jak zrobić downrade do 4.0.1?

tak trzeba miec shsh
odpalasz tinyumbrella start serwer
otwierasz itunes
otwierasz z shiftem odtwórz
i leci
po wgraniu aktywacja kartą sim tam gdzie simlock i wł wifi wejscie na www i przesuniecie palcem, cydia i ultrasnow
na 3g jest redsn0w i mozna pojechac bez karty sim i strony

#275 Tomina

Tomina
  • 16 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 21:26

zrobilem jailbreak snowbreezem 2.0.2 i wyglada na to ze uwalilem telefon.nie mam zasiegu,alebo ciagle szuka sieci.odtworzenie pomoze?>

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych