Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!
Napisano 30 listopada 2010 - 06:29
---------- Wpis dodano o 06:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 05:43 ----------
dodam tylko na przestroge bo kombinowalem jeszcze pare razy i teraz w redsnow wyskakuje ze moj iphon nigdy juz nie zostanie naprawiaony wiec pomyslcie 2 razy
Napisano 30 listopada 2010 - 08:04
Pytasz teraz o onne rzeczyu, bo zamiast doczytac jak wprowadzic iPhone w Tethered Mode zaczales grzebac bez sensu i teraz utknales. Zacznij od poczatku wszystko robic po prostu. Robiles na tym iPhone podnoszenie BB zeby zdjac simlocka?
Tak. Podnosilem BB." Zacznij wszystko od początku". Tak cokolwiek by nie zrobił wszytko kończy się na "iTunes i kabelku".
Napisano 30 listopada 2010 - 08:28
Napisano 30 listopada 2010 - 09:37
mam iPhona 3G i sie zastanawiam... skoro iTunes nie rozpoza juz mojego iPhona to czym mam zrobic ewentualny restore jezeli bede mial crasha podczas zmieniana bb na ten z ipoda? poprsotu przejsc w tryb awaryjny i z shiftem (przez iTunsa) zainstalowac jeszcze raz soft 4.2.1 ktory mam na dysu... tak?
Czy ty człowieku nie zostałeś nauczony czytania ze zrozumieniem?od jakiś 5 stron ludzie piszą, że są w czarnej dupie i nic nie mogą zrobić właśnie w sytuacji takiej jak opisujesz...Po co się jeszcze pytasz!
Napisano 30 listopada 2010 - 09:46
Mam pytanie. Kupiłem od kolesia iphona4 i mówił, że jest z UK. Mogę sprawdzić jakoś z jakiej sieci? bo jak z o2 to chętnie sobie ściągne za kase.
Kup na Allegro starter za 6zl i sprawdź czy działa . Ja kupiłem od razu cztery i wyszło ze mam z o2
Tylko podobno już nie można u nich ściągnąć na razie tak samo jak na simlock.pl
Napisano 30 listopada 2010 - 09:53
Czy ty człowieku nie zostałeś nauczony czytania ze zrozumieniem?od jakiś 5 stron ludzie piszą, że są w czarnej dupie i nic nie mogą zrobić właśnie w sytuacji takiej jak opisujesz...Po co się jeszcze pytasz!
zostalem nauczony, ale czy Ty widziales to....
"Starting with FW 4.2.1 if you have 06.15 on your iPhone you won’t ever be able to restore to stock firmware (it will fail). You’ll need to only restore to custom IPSWs (then again, if you’re unlocker you should already be doing that)." Dev-Team Blog
wlasnie dla tego sie pytam... bo sa dwie rozne wersje... tu sie mowi ze sie nie da... tam sie mowie ze sie da... wiec sie grzecznie zapytalem czym sie da... wiec takie Twoje podejsce jest conajmniej nie na miejscu ;p
Napisano 30 listopada 2010 - 09:53
Napisano 30 listopada 2010 - 10:06
Napisano 30 listopada 2010 - 10:10
Tak. Podnosilem BB." Zacznij wszystko od początku". Tak cokolwiek by nie zrobił wszytko kończy się na "iTunes i kabelku".
Bo jak chcesz zrobic restore to mozesz wgrywac tylko i wylacznie CF, sprobuj wgrac jeszcze raz Customa i zrobic jeszcze raz JB.
Napisano 30 listopada 2010 - 10:24
Bo jak chcesz zrobic restore to mozesz wgrywac tylko i wylacznie CF, sprobuj wgrac jeszcze raz Customa i zrobic jeszcze raz JB.
Problem w tym że aktualnie pwnagetool jest tylko na Maca.
Ja utknąłem podobnie jak OjciecModerator. Próbowałem już ze 30 razy , kilka różnych instrukcji , włącznie z yt i nic , zawiesza sie w momencie zmiany BB (ananas w tle , mniej więcej połowa skali). Myśli tak 10 min po czym się restartuje i kabelek. Nie ukrywam że mnie to zmartwiło bo zwis podczas tak ważnej operacji może być tragiczny w skutkach. Dodam że mam windowsa XP i admina. Spod Visty z trybem zgodności też próbowałem to nawet nie chciał się zacząć jailbreakować.
Zaraz przystępuje do poszukiwań CF , nóż już ktoś wrzucił.
Napisano 30 listopada 2010 - 11:03
zostalem nauczony, ale czy Ty widziales to....
"Starting with FW 4.2.1 if you have 06.15 on your iPhone you won’t ever be able to restore to stock firmware (it will fail). You’ll need to only restore to custom IPSWs (then again, if you’re unlocker you should already be doing that)." Dev-Team Blog
wlasnie dla tego sie pytam... bo sa dwie rozne wersje... tu sie mowi ze sie nie da... tam sie mowie ze sie da... wiec sie grzecznie zapytalem czym sie da... wiec takie Twoje podejsce jest conajmniej nie na miejscu ;p
Google - kursy języka angielskiego
---------- Wpis dodano o 13:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:54 ----------
Mnie to forum coraz bardziej przeraża. Czytuje je od ponad 2 lat i z miesiąca na miesiąc widzę, jak pojawia się na nim coraz więcej kretynów. Nie chce nikogo obrażać, mówię czystą prawdę, cytuję słownik języka polskiego: "kretyn - człowiek ograniczony, tępy". Ktoś, kto w wątku o simlocku do iPhone'a 3G i 3GS pyta o iPhone'a 4, jest tępy. Ktoś, kto nie poświęci 2 minut na przeczytanie instrukcji i leci na pałe, brickując sobie iPhone'a, jest po prostu ograniczony. Ktoś, kto mając dostępną gotową, cała instrukcje, zadaje pytania "RedSn0w pyta o jakieś IPSW" jest niestety kretynem. Pomijam, gdy ktoś nawet nie pomyśli o tym, że robiąc bez przygotowania i umiejętności może sobie zwyczajnie zepsuć urządzenie - taki ktoś jest zwyczajnie chory i należy mu głęboko współczuć.
Przeraża to, jak polskie społeczeństwo dziś czyta. A raczej nie czyta. Lektura tego forum to idealny materiał dla doktorantów socjologii, badających zdebilenie społeczeństwa.
Chore, ale przez to, że prawdziwe, po prostu straszne. W jakiej Polsce będą żyć moje dzieci?!
Napisano 30 listopada 2010 - 11:12
---------- Wpis dodano o 13:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:54 ----------
Mnie to forum coraz bardziej przeraża. Czytuje je od ponad 2 lat i z miesiąca na miesiąc widzę, jak pojawia się na nim coraz więcej kretynów. Nie chce nikogo obrażać, mówię czystą prawdę, cytuję słownik języka polskiego: "kretyn - człowiek ograniczony, tępy". Ktoś, kto w wątku o simlocku do iPhone'a 3G i 3GS pyta o iPhone'a 4, jest tępy. Ktoś, kto nie poświęci 2 minut na przeczytanie instrukcji i leci na pałe, brickując sobie iPhone'a, jest po prostu ograniczony. Ktoś, kto mając dostępną gotową, cała instrukcje, zadaje pytania "RedSn0w pyta o jakieś IPSW" jest niestety kretynem. Pomijam, gdy ktoś nawet nie pomyśli o tym, że robiąc bez przygotowania i umiejętności może sobie zwyczajnie zepsuć urządzenie - taki ktoś jest zwyczajnie chory i należy mu głęboko współczuć.
Przeraża to, jak polskie społeczeństwo dziś czyta. A raczej nie czyta. Lektura tego forum to idealny materiał dla doktorantów socjologii, badających zdebilenie społeczeństwa.
Chore, ale przez to, że prawdziwe, po prostu straszne. W jakiej Polsce będą żyć moje dzieci?!
Szkoda, że nie ma czegoś takiego jak wartościowa odpowiedź bo w pełni się z Tobą zgadzam i też zaczynam być przerażony.Szkoda że to forum nie jest już tak merytoryczne jak kiedyś na początku...
Napisano 30 listopada 2010 - 11:26
Przykro mi ale nie zgadzam sie z toba.. nie jest to tylko wątek o simlocku dla iphona 3g i 3gs... spojrz na tytul "Simlock na sofcie 4.1 i 4.2, wszystkie modele iPhone" wyraznie napisane WSZYSTKIE modele... tym bardziej ze w pierwszym poscie jest mowa o ip4 i jest napisane ze nie ma jeszcze mozliwosci... ludzie maja prawo tutaj pytac jak ida postepy odnosnie tego modelu.. tyle na temat
Napisano 30 listopada 2010 - 11:33
Przykro mi ale nie zgadzam sie z toba.. nie jest to tylko wątek o simlocku dla iphona 3g i 3gs... spojrz na tytul "Simlock na sofcie 4.1 i 4.2, wszystkie modele iPhone" wyraznie napisane WSZYSTKIE modele... tym bardziej ze w pierwszym poscie jest mowa o ip4 i jest napisane ze nie ma jeszcze mozliwosci... ludzie maja prawo tutaj pytac jak ida postepy odnosnie tego modelu.. tyle na temat
Słowa adamch potwierdzaja Twoje nieczytanie ze zrozumieniem, na czerowno jest napisane, ze nie pytamy co pol godziny kiedy bedzie, bo jak bedzie unlock do iPhone 4 pojawi sie o tym informacja. Dlatego adamach ma świętą RACJE!
Napisano 30 listopada 2010 - 12:05
jak dla mnie to niestety ale dużo tutaj Panów z komisów z telefonami którzy ściągają simlocki z iPhone'a i nie specjalnie wiedzą co robią bo to nie jest takie łatwe jak nokia...podłącz kabel wciśnij on odłącz kabelek...i teraz mają problem bo udupili telefony klientów
I to jest rewelacyjne podsumowanie tego wątku...

Napisano 30 listopada 2010 - 13:15
Proszę mi opisać co trzeba po kolei wcisnąć na iphone w trybie DFU.Proszę bardzo o odpowiedz.
iClarified - iPhone - Jak wprowadzić iPhone w tryb DFU.
pierwszy lepszy link z google..
Napisano 30 listopada 2010 - 15:03
Napisano 30 listopada 2010 - 15:16
Przeglądam ten wątek na forum od dłuższego czasu, mam trochę bałagan w głowie i nie wiem co zrobić.
Mam iphone 3g w wersji 4.1.2, z simlockiem na obcą sieć (nieznaną).
Czy warto próbować odblokować telefon ultrasn0we'm, czy też lepiej będzie, jeżeli poczekam na dalszy rozwój sytuacji? [Powiedzmy, na jakieś oficjalne stanowisko dev-teamu względem tych wszystkich niewidocznych logo cydii, zawieszania się na 'jabłuszku', zablokowania w trybie awaryjnym i o wszystkich innych wymienionych w tym wątku poblemach od momentu wydania ultrasn0wa]
Jakie stanowisko dev-team, przeciez to z cydia to juz wiadomo od tygodnia, poczytaj o JB tethered i jak uzywac redsn0w bedziesz wiedziala co zrobic, w tym watku juz ze 3 razy to wyjasnialem.
Napisano 30 listopada 2010 - 15:23

Napisano 30 listopada 2010 - 15:46
@Kasia1990 ja bym się póki co poważnie zastanowił przed zrobieniem unlocka za pomocą tej metody. Wgrywanie BB od iPada to ostateczność, ponieważ (co widać po poprzednich postach) - łatwo można zbrickować telefon.
Powiem tak - przeczytałem każdy post w tym temacie (podobnie jak wiele w komentarzach na blogu devteamu) i faktycznie, stosunkowo dużo osób sobie uwaliło iPhone'a (tzn. nie da się go nadal totalnie zbirckować, zawsze pozostaje CF, chyba że komuś nie wiem, prąd wyłączą w czasie flashowania basebandu, to nieciekawie).
Ale 90% osób którzy sobie tą metodą uwalili BB, to - przepraszam - barany, które po prostu nie doczytały i robili coś źle, trudno wiec się dziwić, że nie działa! Ludzie podają złe softy w RedSn0w, nie robią trybu zgodności, gdy już mają zrobione, to nagle aktualizują w iTunes, nie rozumieją istoty tethered-jailbreak - i czemu tu się dziwić? Tak jest przy każdym jailbreaku (ludzie potrafili knocić nawet jailbreakme.com!), tym bardziej, że ta metoda jest chyba najtrudniejsza ze wszystkich dotychczasowych (że tak powiem "nowożytnych", nie mówie o pierwszym JB iPhone'a 2G 1.x. Swoją drogą, gdyby Ci ludzie co teraz sobie nie radzą, dostali do ręki iPhone'a 2G 1.1.2 do złamania...).
Ale zgadzam się z tym, że wgrywanie BB 06.15 to ostateczność.
---------- Wpis dodano o 17:46 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:44 ----------
No i poczekajmy aż pojawi się następny soft (np. 4.3) i ludzie z BB 06.15 się rzucą na aktualizację. Panowie, dopiero wtedy zaczną się prawdziwe jaja!
Napisano 30 listopada 2010 - 15:54
Napisano 30 listopada 2010 - 17:05
Napisano 30 listopada 2010 - 17:12
Napisano 30 listopada 2010 - 17:25
Napisano 30 listopada 2010 - 17:27
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych