Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#301 roshi

roshi
  • 20 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 10:00

Ludziska! Błagam o pomoc w postaci najkrótszej możliwie odpowiedzi typu TAK / NIE.
Mam iPka na sofcie 4.0.1 złamanego i aktywowanego. Na basebandzie 05.13.04.
Moje pytanie: Czy jest możliwość zrobienia update'a do 4.2 bez podnoszenia tego basebandu (nie wgrywając tego iPadowego), z zachowaniem jailbrake'a i aktywacji?
Przemieliłem komentarze na dev-teamie, ale nie mogę doszukać się jednoznacznej odpowiedzi.
Z góry dzięki za info!

#302 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 10:02

Nie ma mozliwosci.

#303 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2010 - 12:01

Spytam tu zeby nie zakladac watku osobnego. Jestem w strakcie oczekiwania na zdjecie simlocka z iP4 przez iTunes (mejl powinien nadejsc na dniach). W instrukcji jest opisane ze trzeba zarowno iT jak i sam iP zaktualizowac do najnowszej wersji. iT no problem. Ale z iP to juz gorzej bo bede chcial go od razu JB a wiadomo ze na 4.2.1 nie ma jeszcze untethered JB. Wiec moje pytanie do tych ktorzy juz zdejmowali (np po tym jak Era zdjela wszystkim sima za darmo). Czy konieczna jest ta aktualizacja do najnowszej wersji oprogramowania zeby simlock zostal usuniety? Ja bym poki co chetnie pozostal przy iOS4.1. Dzieki za info.

#304 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 12:06

wkladasz obca karte podlaczasz pod iTunes i wszystko na temat.

#305 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2010 - 12:16

no to lipencja :( przecież jak się wgra to gówno 6.15 to już nigdy nie będzie można wgrać nowszego firmware.To jest nie do przyjęcia!
P.S. uaktualniają ultrasn0wa w ogóle na bieżąco? Jest nadzieja że dla mojego BB 05.14.02. kiedykolwiek wyjdzie unlock?Kaszana,dev team powinien puszczać unlock na każdy rodzaj BB ;/

Dzizys ludzie! Czytajcie ze zrozumieniem. NIGDY Nie bedzie mozna wgrac ORYGINALNEGO softu! Ale kazdy custom bedziesz mogl wgrac o to sie nie ma co martwic. Ja bym sie za to powaznie MARTWIL problemami ktore ludzie maja po najnowszym kombinowaniu z wgraniem na iPhone bb od Ipada. O czym ci z devteam mysleli!!??? Osobiscie jakbym sie dowiedzial ze wgralem sobie bb, ktorego NIGDY nie cofne i nie naprawie a zjebal mi GPS na stale to bym sie pochlastal. Szczerze wspolczuje takim ludziom ktorzy sobie tak iPhone zalatwili i obawiam sie ze na Allegro niestety w ciagu najblizszysh miesiecy bedzie wiele takich super 'okazji' i biedni nieswiadomi ludzie beda kupowac takie telefony z niespodzianka...

---------- Wpis dodano o 13:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:14 ----------

wkladasz obca karte podlaczasz pod iTunes i wszystko na temat.

Czyli nie trzeba nic aktualizowac, tak? Wiesz to z autopsji czy ci sie wydaje...

#306 matwek

matwek
  • 50 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 12:17

Witam znalazłem taką stronkę może się przyda: Identify Carrier of Iphone SU/FU PART 2 | iPhone Network , przy okazji chciałem się zapytać czy da się jakoś sprawdzić z jakiego kraju jest iphone? Bo u mnie na pudełku pisze niby MC139DN, lecz z tego co widzę to kilka krajów ma ten numer.

#307 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 12:24

Czyli nie trzeba nic aktualizowac, tak? Wiesz to z autopsji czy ci sie wydaje...

Wydaje mi sie, ze powinienes poczytac watek dotyczacy sciagania simlocka z Orange, ktory jest na forum, zamiast zadawac pytania na ktore jest odpowiedz we wlasciwym watku.

#308 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2010 - 12:29

Wydaje mi sie, ze powinienes poczytac watek dotyczacy sciagania simlocka z Orange, ktory jest na forum, zamiast zadawac pytania na ktore jest odpowiedz we wlasciwym watku.

Wydaje mi sie ze wpisanie zwyklego 'TAK' lub 'NIE' zajeloby ci mniej niz ten 'pouczajacy' post.

#309 eryks

eryks
  • 3 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 13:07

odnosnie update 6 z dev-teamu. udalo komus sie to zrobić? ja w żaden sposób nie mogę go odblokować, znaczy sie ip działa, mozna dzwonić lecz nie mam komunikacji z itunes, wyskakuje blad karty.w SAM nie działają zadne przyciski (de-activate & regenerate sim). pytanie moje czy może być to wina tego, iż próbuje odblokować za pomocą polskiej karty w roamingu, czy to że posiadam fw 4.1? update do 4.2.1 pomoze? pozdrawiam

#310 konrado0905

konrado0905
  • 361 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 13:18

Masz przełącznik na ON? Jeśli tak, to musisz manualnie wszystkie parametry wprowadzić

http://myapple.pl/ip...mus-dziala.html

#311 tHome

tHome
  • 169 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 04 grudnia 2010 - 13:40

Wszystkim którzy mają simlocka na oragne pl, polecam na allegro zdejmuja go trwale w 24 godziny bez problemowo .. koszt 120 zł, lepiej tak niż użerać się z ultrasnowem i jego konsekwencjami, sam skorzystałem i jestem zadowolony :)

#312 konrado0905

konrado0905
  • 361 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 14:23

Dokładnie. 120zł to i ja pewnie bym zapłacił. Ja mam smoka na Vodafone UK i koszt zdjęcia to 350zł

#313 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 grudnia 2010 - 17:01

Ja jestem wku***** tym gps-em ! W ogóle zawsze coś musi być nie tak. Simlock zdjęty i wszystko ok a teraz z GPS-em takie jaja się okazały. Jestem tylko ciekawy czy dev team znajdzie problem i go rozwiążą, czy oleją sprawę ...

#314 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2010 - 19:34

Dokładnie. 120zł to i ja pewnie bym zapłacił. Ja mam smoka na Vodafone UK i koszt zdjęcia to 350zł

W identycznej sytuacji jestem i powiedzialem sobie ze skoro wartosc fona to ok 2000 to kolejne 350 przezyje ale przynajmniej nie bede sie martwil o zadne problemy z telefonem juz nigdy. To co devteam wypusclo ostatnio to jakiz zart. Oczywiscie pisali jasno ze kazdy to robi na wlasna odpowiedzialnosc ale ludzi zdesperowanych ktorzy najpierw robia potem mysla jest wiele i widzac po ilosci komentarzy na blogu dev sporo ludzi ugotowalo swoje iphony na cacy.

#315 OjciecModerator

OjciecModerator
  • 93 postów
  • Skądz przeciwnej.

Napisano 04 grudnia 2010 - 20:13

W identycznej sytuacji jestem i powiedzialem sobie ze skoro wartosc fona to ok 2000 to kolejne 350 przezyje ale przynajmniej nie bede sie martwil o zadne problemy z telefonem juz nigdy. To co devteam wypusclo ostatnio to jakiz zart. Oczywiscie pisali jasno ze kazdy to robi na wlasna odpowiedzialnosc ale ludzi zdesperowanych ktorzy najpierw robia potem mysla jest wiele i widzac po ilosci komentarzy na blogu dev sporo ludzi ugotowalo swoje iphony na cacy.

Tylko pamiętaj , że niektórzy biorą iPhone na abonament w sieci np. w niemczech. Jak ja. Problem zaczyna się jak jadę do polski i potrzeba jest polskiej sim. Obecnie niemiecki T-Mobile nie daje możliwości ściągnięcia simlocka.I nie sądzę aby cos się zmieniło w tej sprawie. Jakby była tak możliwość nawet bym się nie zastanawiał. Dlatego chyba tacy jak ja nie maja innej opcji.

#316 konrado0905

konrado0905
  • 361 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 21:43

Ja akurat po atrakcyjnej cenie znalazłem 3GS 32GB (w dodatku na starym BL), a tylko tyle floty miałem więc nie mogę sobie pozwolić na dodatkowe 350zł. W sumie ze wszystkimi problemami się uporałem. Nie wiem jeszcze jak z GPS sprawa stoi.

#317 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 22:03

No dobra, ale dev team robi to wszystko ZA DARMO, to chyba nie na miejscu jest jeszcze narzekać. Sposób nie należy do najlepszych, ale w sumie działa. Poza nikt nie każe ludziom z tego korzystać. To że są zdesperowani to akurat nie jest wina dev team, tylko ich samych. Nauczą się na przyszłość, żeby uważać na simlocki.

#318 konrado0905

konrado0905
  • 361 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 23:00

OK. Przypomnijcie mi jaki był problem z GPS. W ogóle nie działał? U mnie śmiga. Parametry iP: iPhone 3GS 32GB (biały) BB: 06.15 BL: old SOFT: 4.2.1 JB SIM-LOCK: Vodafone UK (UltraSn0w) DODATKI: SAM

#319 Last4You

Last4You
  • 11 postów

Napisano 05 grudnia 2010 - 12:16

WItam , to ja powiem tak , zrobiłem przec redsn0wa to wszystko i wgl łądnie pięknie ale jak ztobiłęm to jakoś ekran mrygałi jakieś paski jak sie odblokowywało , i potem zrobiłęm odtwórz na itunes no i od tametgo mometu nic ise nie dizej cały czas jest ikonka itunes i kable usb na ekranie i sie po jakis 5 min wylancza i to wszystko nie wime co robic prosze o pomoc ,, Damian z Irlandii !

#320 konrado0905

konrado0905
  • 361 postów

Napisano 05 grudnia 2010 - 15:36

Podobno macie tam kryzys... i wyłącza, a nie wyłancza. A teraz do rzeczy. Po co robiłeś odtwórz po redsn0w? Nie próbowałeś inaczej naprawić pasków? Jaki soft miałeś? Podnosiłeś BB? Więcej info potrzeba.

#321 Niechciec

Niechciec
  • 45 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 05 grudnia 2010 - 17:39

Siema, mam problem z iphonem po instalacji 4.2.1. Jak wiadomo JB redsnowem b5 zjada strasznie baterie stad chcialem zrobic nowy JB wersja b6. Co sie stalo ? Otóz przez przypadek z DFU w itunes wybralem nie custom soft z wersja basebandu od ipada tylko oryginalny soft. Wszystko szlo ok do czasu wywalenia bledu i iphone lezy. Pokazuje sie non stop kabel i logo itunes. Jakakolwiek proba wejscia do DFU konczy sie niczym. Nie mam zadnego polaczenia z iphonem i nie moge mu wgrac customa. Jak ktos wie jak to ogarnac to czekam na info :)

#322 miodek18

miodek18
  • 27 postów

Napisano 05 grudnia 2010 - 23:22

simlock orange pl jeśli chodzi o polski orange to zdjęcie sima kosztuje do końca grudnia 50zł netto jeśli masz fakture na firmę, a 77zl na osobę fizyczną :)

#323 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 06 grudnia 2010 - 08:49

na simlock.pl mozna sciagac simlocki z iP4 właśnie zamówilem z o2 320zł
http://simlock.pl/kr...apple-iphone-4/

#324 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 06 grudnia 2010 - 09:54

na simlock.pl mozna sciagac simlocki z iP4 właśnie zamówilem z o2 320zł
Simlock.pl

O fajnie widze juz wprowadzili dla ip4 :) daj znac jak juz odblokuja.. powiesz czy wszystko dobrze przebiegło :)

#325 yatering

yatering
  • 6 postów

Napisano 06 grudnia 2010 - 12:03

No ja właśnie złożyłem na vodafone uk-IP4 ! Dam znać jak tylko zrobią :) Już się nie mogę doczekać... Chłopaki mam pytanie... podczas codziennych przeszukiwań forum nie spotkałem się z podobnym. Skoro teraz odblokuje IP4 przez simlock pl a tel był Jb to nie powinienem tego jakoś usunąć przed updatem ? Generalnie czy stracę wszystkie aplikacje ? nawet te kupione ? logiczna odpowiedź nasuwa się że nie ale może jakieś kroki powinienem przedsięwziąć ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych