Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Orange nie ma już iPhone'ów?

• This topic is locked This topic is locked
909 replies to this topic

#676 bormac

bormac
  • 78 posts
  • SkądSzamoni, PL

Posted 15 October 2010 - 09:03

Faktycznie znowu nie ma w esklepie iphonów. Ale tak mi mówili ostatnio, i że ponoć w przyszłym tygodniu ma być większa dostawa. Więc bez obaw.

#677 Gregory

Gregory

• 2734 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 15 October 2010 - 09:45

Faktycznie znowu nie ma w esklepie iphonów. Ale tak mi mówili ostatnio, i że ponoć w przyszłym tygodniu ma być większa dostawa. Więc bez obaw.

Oni cały czas mówią, że większa dostawa ma być w przyszłym tygodniu, w czwartek, za dwa tygodnie, wkrótce, niebawem, oczekujemy dostawy, pod koniec tego tygodnia, na początku następnego tygodnia, pod koniec miesiąca, na początku następnego miesiąca — i tak dalej, i tak dalej...

#678 bormac

bormac
  • 78 posts
  • SkądSzamoni, PL

Posted 15 October 2010 - 10:38

No cóż - szkoda, ale:
1. taryfa ekskluzywna ma już "normalną" cenę.
2. iphony się już skończyły w sklepie online
3. "zewnętrzny" nadal twierdzi, że w przyszłym tygodniu będą u niego napewno

---------- Wpis dodano o 11:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:36 ----------

a Ci co właśnie dostali niech pochwalą się czy mają problem z anteną i z jakiego tygodnia produkcja teraz została dostarczona

#679 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 15 October 2010 - 10:38

Ja proponuję czatować online od rana w poniedziałki- sam tak robiłem i w końcu się udało.

#680 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 15 October 2010 - 10:51

No cóż - szkoda, ale:
1. taryfa ekskluzywna ma już "normalną" cenę.
2. iphony się już skończyły w sklepie online
3. "zewnętrzny" nadal twierdzi, że w przyszłym tygodniu będą u niego napewno

---------- Wpis dodano o 11:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:36 ----------

a Ci co właśnie dostali niech pochwalą się czy mają problem z anteną i z jakiego tygodnia produkcja teraz została dostarczona

38 tydzień produkcji niczym w przedmiocie zasięgu nie różni się o 32-go tygodnia. Karty sim oczywiście tego samego operatora. WTF z tym zasięgiem, działa zupełnie normalnie. Czarny PR konkurencji.

#681 ztrudy

ztrudy
  • 117 posts
  • SkądSzczecin

Posted 15 October 2010 - 11:12

dzisiaj odebrałem przesyłkę:) zamówiony w sobotę w e-sklepie 39 tydzień

#682 zygi

zygi
  • 4 posts

Posted 15 October 2010 - 11:29

w poniedziałek zamówiłem i dziś przyszedł kurierem. wreszcie po ponac miesiącu czekania ;p kartę sim przyciąłem żeby pasowała do micro sim i jest ok. zasięgu puki co nie zgubił

#683 chudas94

chudas94
  • 144 posts
  • SkądKatowice

Posted 15 October 2010 - 11:52

U mnie nadal status zamówienia: Zamówienie zostało przekazane do realizacji.

#684 marcos56

marcos56
  • 20 posts
  • SkądPosen

Posted 15 October 2010 - 12:07

u mnie też widnieje status: przekazane doi realizacji... mam nadzieję,że dziś mniej więcej będzie wiadomo czy zakwalifikowałem się do dalszej rozgrywki...;) Normalnie jak w konkursie Chopinowskim...

#685 magg

magg
  • 180 posts
  • SkądRadom

Posted 15 October 2010 - 12:11

Chyba już było poruszane kilka razy ale zadzwoniłem do nich i zapytałem czy wymienia mi jeszcze jedna kartę na microsim z orange free na kartę okazuje się ze nie i ponoć w żadnym salonie tez mi tego nie zrobią czy to prawda? Jest jeszcze jakiś inny sposób czy tylko docinać?

#686 ztrudy

ztrudy
  • 117 posts
  • SkądSzczecin

Posted 15 October 2010 - 12:12

u mnie było przekazane do realizacji jeszcze 2 godziny po tym jak już odebrałem telefon :) tak samo smsy z numerem listu przewozowego dostałem 2 godziny po odebraniu trzeba dzwonić na 510700700

#687 tHE-oNE

tHE-oNE
  • 193 posts

Posted 15 October 2010 - 12:52

Ja zamawiałem w poniedziałek iphone'a 4 - nowa aktywacja - dzisiaj właśnie go odebrałem

#688 marcos56

marcos56
  • 20 posts
  • SkądPosen

Posted 15 October 2010 - 12:54

Dzwoniłem pod 510700700 i miła Pani poinformowała mnie,że przesyłka z iP dotrze do mnie w połowie przyszłego tyg.:) Co do karty microSim: dodają adapter w zestawie, tak więc nie powinno być problemu dla przedłużających umowę.

#689 nigass80

nigass80
  • 171 posts
  • SkądDortmund, DE

Posted 15 October 2010 - 13:08

nie rozumiem jednego.. dlaczego orange traktuje swoich klientów stałych po świńsku, przedłużających umowy, będących z nimi kilka lat, że muszą czekać miesiąc a nawet i dłużej, a nowy klienci dostają telefony po tygodniu :roll: żałosne

#690 marcos56

marcos56
  • 20 posts
  • SkądPosen

Posted 15 October 2010 - 13:17

nie rozumiem jednego.. dlaczego orange traktuje swoich klientów stałych po świńsku, przedłużających umowy, będących z nimi kilka lat, że muszą czekać miesiąc a nawet i dłużej, a nowy klienci dostają telefony po tygodniu :roll: żałosne

Bez przesady-wczoraj przedłużałem umowę - telefon mam mieć za tydzień (mniej więcej).Pewnie zdarzają sie różne sytuacje-ja niezadowolony nie jestem.

#691 nigass80

nigass80
  • 171 posts
  • SkądDortmund, DE

Posted 15 October 2010 - 13:19

...telefon mam mieć za tydzień (mniej więcej).

oj żebyś się nie zdziwił :) ale życzę jak najszybciej

#692 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 October 2010 - 13:46

Tez miałem dostać "za tydzień"... było to jakiś miesiąc temu.

#693 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 posts
  • Skąd0-22

Posted 15 October 2010 - 14:36

Witam, dostałem info, że iP został dla mnie przydzielony i wysłany. Mam oczekiwać kuriera. Warunki takie jak pierwotnie ustaliłem czyli z bonusami. Oby się to zakończyło dobrze :) Jedyny mankament to taki, że wysłali na adres do rodziców a nie na taki o który prosiłem. Ale gościu tłumaczył to tym, że jak zaklepywał dla mnie sztukę, to nie było czasu na edycję adresu bo by mógł telefon w każdej sekundzie znowu spaść z magazynu. Także muszę mamę uprzedzić co by mi 3GS nie odebrała :D

#694 Rogusek

Rogusek
  • 13 posts
  • SkądPoznan

Posted 15 October 2010 - 17:15

Pani na infolinii powiedziała, że przyszło 40 sztuk 32gb i jest duża szansa na załapanie się bo kolejka jest o wiele mniejsza niż na 16.

#695 chudas94

chudas94
  • 144 posts
  • SkądKatowice

Posted 15 October 2010 - 17:27

Zamówił wczoraj ktoś jeszcze prócz mnie iP 4 16gb?

#696 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 October 2010 - 17:36

ja zamówiłem

#697 chudas94

chudas94
  • 144 posts
  • SkądKatowice

Posted 15 October 2010 - 17:41

I jaki masz status zamówienia? Dostałeś od orange e-mail, że zakupiłeś i przedłużyłeś umowę oraz czy dzwonił ktoś od nich do ciebie albo na odwrót? Srr za takie pytania ale pierwszy raz przedłużam umowę przez neta.

#698 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 October 2010 - 17:44

nie wiem w sumie to na stornie Orange mam "złożone"dostałem jakiegoś sms-a od Orange że potwierdzamy przyjęcia zgłoszenia nr. XXXXX po realizacji zgłosimy się do Państwa ale to pewnie dotyczy reklamacji więc chyba nic Ci nie pomogę:/

#699 salcioo

salcioo
  • 4 posts
  • SkądTarnowskie Góry

Posted 15 October 2010 - 17:46

Opowiem swoją historię: Poluję na 4g od wrzesnia, troche się zagapiłem bo byly jakiś czas wtedy dostępne. No trudno. W poniedzialek była dostawa od 7 rano polowałem na niego... Nareszcie jest - jak tylko się pojawił - telefon i 510 700 700 - zostało 9 sztuk z 30 ktore pojawiły się zaledwie 5 minut temu, zaklepałem (jeśli ktoś kupował/próbował coś kupić na orange.pl to jego dane tam w sklepie są i wystarczy podać pesel). Złożyłem zamówienie. Przeszło, posprawdzali. Dziś telefon dotarł. Co dziwne - nie zauważyłem problemu antenowego ani z czujnikiem zblizeniowym. Data produkcji: 39 tydzien 2010 (27.09-3.10). Kurier dzwonił dziś o godzinie 9, że przyjedzie ok 11 i tak się stało. Dostał kase ja telefon. Historia z micro-sim: Osobiście myślałem, że przyślą. Objechałem całe miasto moje (Tarnowskie Góry, woj. Śląskie) w sumie chyba 5 salonów Orange - kupa jakich mało, w połowie w ogóle nie wiedzieli co to micro-sim. Objechałem serwisy - mówie niech mi przytną moją sim - totalna wieś - Jeden koleś mowi - ale po co mi to ? simlock będe ściągał ? To jakaś podkładka ? Inny miał wycinarke ale nie miał bladego pojęcia jak ją obsłużyć - mówi niech se pan wytnie - wymiękłem. Pojechałem do ostatniego salonu Orange i zrobiłem dym - pani zadzwoniła do najbliższego sklepu firmowego i się okazało, że sklepy mają te karty. W Piekarach Śląskich mają ich całkiem sporo. Koleś wydał mi micro sim od ręki, wszystko z przepisaniem numeru trwało może 15 minut, sympatycznie. Musiałem mieć dowód i ponoć PUK, ale że go nie posiadałem to się okazało, że sama stara karta sim wystarczy (jeśli przechodziłem z pre-paid na abo). Koszt operacji: 0 zł (pisemnie: zeroooo złotych). Nie wiem skąd ceny te 25 czy 61 zł ? Może tak jest u partnerów, a w sklepach firmowych jest za free ? nie wiem. Tyle mojej historii. Pozdrawiam i trzymam kciuki za reszte. Ja już swoją zabawkę mam.

#700 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 October 2010 - 17:54

Opowiem swoją historię: Poluję na 4g od wrzesnia, troche się zagapiłem bo byly jakiś czas wtedy dostępne. No trudno. W poniedzialek była dostawa od 7 rano polowałem na niego... Nareszcie jest - jak tylko się pojawił - telefon i 510 700 700 - zostało 9 sztuk z 30 ktore pojawiły się zaledwie 5 minut temu, zaklepałem (jeśli ktoś kupował/próbował coś kupić na orange.pl to jego dane tam w sklepie są i wystarczy podać pesel). Złożyłem zamówienie. Przeszło, posprawdzali. Dziś telefon dotarł. Co dziwne - nie zauważyłem problemu antenowego ani z czujnikiem zblizeniowym. Data produkcji: 39 tydzien 2010 (27.09-3.10). Kurier dzwonił dziś o godzinie 9, że przyjedzie ok 11 i tak się stało. Dostał kase ja telefon.

Historia z micro-sim: Osobiście myślałem, że przyślą. Objechałem całe miasto moje (Tarnowskie Góry, woj. Śląskie) w sumie chyba 5 salonów Orange - kupa jakich mało, w połowie w ogóle nie wiedzieli co to micro-sim. Objechałem serwisy - mówie niech mi przytną moją sim - totalna wieś - Jeden koleś mowi - ale po co mi to ? simlock będe ściągał ? To jakaś podkładka ? Inny miał wycinarke ale nie miał bladego pojęcia jak ją obsłużyć - mówi niech se pan wytnie - wymiękłem. Pojechałem do ostatniego salonu Orange i zrobiłem dym - pani zadzwoniła do najbliższego sklepu firmowego i się okazało, że sklepy mają te karty. W Piekarach Śląskich mają ich całkiem sporo. Koleś wydał mi micro sim od ręki, wszystko z przepisaniem numeru trwało może 15 minut, sympatycznie. Musiałem mieć dowód i ponoć PUK, ale że go nie posiadałem to się okazało, że sama stara karta sim wystarczy (jeśli przechodziłem z pre-paid na abo). Koszt operacji: 0 zł (pisemnie: zeroooo złotych). Nie wiem skąd ceny te 25 czy 61 zł ? Może tak jest u partnerów, a w sklepach firmowych jest za free ? nie wiem.

Tyle mojej historii. Pozdrawiam i trzymam kciuki za reszte. Ja już swoją zabawkę mam.

Patrz ja nie musiałem jeździć dostałem razem z telefonem microsima:]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users