Nie wiem ile za niego zapłaciłeś, ale jeśli tyle co na ich stronie to licząc razem abonamentem przez dwa lata to wychodzi 1000 zł drożej niż w Orange
Przeliczmy...
Orange:
Opcja 149 (taryfa iPhone)
Cena telefonu: 1049 PLN
500 minut, wymienne na 1000 smsów (inna stawka do Play poza abonamentem - dla mnie spory problem, spora część znajomych postępuje racjonalnie i wybrała operatora o preferencyjnych stawkach MTR i w konsekwencji najtańszego

), 1 GB transferu (chociaż dorzucają zdaje się drugi jako prezent), orange hotspot, jakieś tam dodatkowe minuty do Orange przez x czasu.
Play:
Opcja 109 (LongPlay Internet)
Cena telefonu: 1199
Stan Darmowy do Play
Na zawsze, również 500 minut, z tym że wymienne zaledwie na 550 smsów
2 GB transferu,
Cenowo to wychodzi mniej więcej tak:
Orange, łączny koszt: 4625
Play, łączny koszt: 3815
Oczywiście, warto zaznaczyć, iż w przypadku play trzeba będzie dokupić dla świętego spokoju pakiet Internetowy poza strefą taniego Internetu, np. 100 MB w cenie 10 zł. W tym momencie łączny koszt wzrasta o 240 zł, wciąż jednak jest znacznie niższy niż w przypadku Orange. Dodatkowym problemem Play jest wolniejszy Internet (ograniczenie 1 Mbit/s, chociaż może teraz już przyśpieszyli do 2 Mbit...).
Mimo wszystko to oferta Play jest nieco lepsza. Jest to zaskakujące jeżeli się weźmie pod uwagę, iż Orange ma telefony bezpośrednio od Apple, a Play zmuszone jest korzystać z usług pośredników.
U mnie w mieszkaniu (Poznań, Rataje) zasięg Play jest dużo lepszy niż Orange (oczywiście u kogoś innego może być sytuacja odmienna), mimo wszystko zdecyduję się na pomarańczowych, bo nie chce mi się czekać 110 dni na wygaśnięcie mojej umowy z Orange, telefon chcę teraz. Mimo wszystko zdaję sobie sprawę z tego, że moja decyzja jest raczej pochodną choroby psychicznej i typowego "napalenia" na ten telefon