Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z okładkami w programie iTunes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
343 odpowiedzi w tym temacie

#201 wookie23

wookie23
  • 187 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 21:16

Okładka być może pochodzi najprawdopodobniej z zaznaczonego na liście utworu "LL Cool J feat...." a nie aktualnego granego "Road trippin".

Nie zauwazyles chyba ze "gra" piosenka z red hot-ow. Tamta jest tylko zaznaczona.
Nie dziala.

Hmmm przyczyną może być to, że ITunes sam dobiera okładki. Spróbuj w preferencjach, zakładka sklep, odznaczyć "automatycznie pobieraj brakujące okładki albumów",

Od samego poczatku byla ta opcja wyłączona.

#202 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 21:45

Nie zauwazyles chyba ze "gra" piosenka z red hot-ow. Tamta jest tylko zaznaczona.
Nie dziala.

Coverflow pokazuje aktualnie zaznaczoną piosenkę, a nie tą co aktualnie gra. Po odczekaniu kilku sekund dopiero samo przeskakuje na album aktualnie granego kawałka. Sprawdź jaką masz okładkę w pliku "LL Cool...".

#203 wookie23

wookie23
  • 187 postów

Napisano 11 listopada 2009 - 11:47

Dobra zejdzmy juz z tego zanaczenia, bo to chyba nie tedy droga. Skoro mam 2 rozne okladki w cowerflow to powinny one byc wyswietlane osobno, a nie jako jedna z dwoch.

#204 gudig9

gudig9
  • 49 postów

Napisano 27 listopada 2009 - 01:16

Czy ten problem został jakoś rozwiązany? Albowiem u mnie w iPod (5th) jest problem dość podobny. W iTunes jest inna okładka niż w iPodzie podczas CoverFlow'owania ;3 Mam odznaczoną funkcję w zakładce sklep. Nawet po ponownej zmianie okładki, taka sama występuje na iPodzie jak poprzednio.

#205 DanteKarlini

DanteKarlini
  • 55 postów
  • SkądTychy

Napisano 27 listopada 2009 - 01:34

Po pierwsze ważne, czy ściągamy okładkę z iTunes Store, czy sami ją umieszczamy w bibliotece. Jeśli posiadamy tylko okładkę ze Stora nie powinno być problemu - iTunes automatycznie doda okładkę do każdego utworu. Jeśli jednak dodajemy je ręcznie musimy dodać ją każdego utworu. W CoverFlow wyświetlana jest okładka przypisana PIERWSZEMU utworowi z danej płyty. Twoim problemem jest to, iż do utworu „Dani California” nie ma przypisanej okładki natomiast do tego, który jest już odtwarzany jest.

#206 Fotoshop

Fotoshop
  • 88 postów

Napisano 06 grudnia 2009 - 12:18

Czy naprawdę trzeba do każdego utworu wklejać okładę albumu?Nie można tego zrobić automatycznie?

#207 1084

1084
  • 495 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 grudnia 2009 - 12:47

Czy naprawdę trzeba do każdego utworu wklejać okładę albumu?Nie można tego zrobić automatycznie?

Nie rozumiem. :| Koledzy parę postów wcześniej napisali właśnie jak to zrobić - może je po prostu przeczytaj uważnie :)

#208 Ma7iPL

Ma7iPL
  • 1 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 15:54

polecam uzycie widgeta Amazon Art jesli chodzi o okladki do albumow

A znacie jakiś odpowiednim "Amazon Album Art" na PC? Bo chyba ten widget działa tylko pod Mac

#209 stusu

stusu
  • 1 postów

Napisano 16 stycznia 2010 - 12:27

Problem z okładkami Mam problem... mam kilka piosenek jednego wykonawcy (ale są to single) mam dodane do nich różne okładki (za pomocą mp3tag), a iTunes wybiera (chyba losowo) jedną z nich i dla wszystkich tych piosenek jednego wykonawcy wyświetlana jest jedna okładka. Czy można to jakoś zmienić, czy ustawić? Aktualnie żeby do każdej piosenki była inna okładka muszę dodawać im nazwy albumów (których nie ma, np. 1, 2, 3) co nie bardzo mi odpowiada.

#210 pels00n

pels00n
  • 1 postów

Napisano 05 lutego 2010 - 17:56

problem z okładkami do iTunes Witam. Mam problem z dodaniem okładek w iTunes, a mianowicie: Gdy próbuje dodać okładkę naciskając "pokaż lub ukryj grafikę" wyświetla mi się komunikat "Nie można zmienić okładki", i nie wiem dlaczego wyświetla mi się coś takiego. Bardzo proszę o pomoc :)

#211 matryl1

matryl1
  • 50 postów

Napisano 24 lutego 2010 - 09:48

Witam miałem ten sam problem i znalazłem go na google.pl , ale żeby Ci trochę przyśpieszyć ten proces podam ci od razu nazwę programu : iART. Program ten współpracuje i itunes , a teraz instrukcja 1. włączasz Itunes 2. włączasz Iart 3.w iart source zmieniasz na Biblioteka i klikasz Next 4. program sam zmajduje ci wykonawce i album i proponuje ci kilka grafik , wybierasz jednąz nich i znów klikasz next teraz piosenki przybierają okładkę , czekasz chwilę i masz w itunes wybraną grafikę

#212 Damiankossek

Damiankossek
  • 142 postów
  • SkądBiałogard

Napisano 12 kwietnia 2010 - 11:19

iTunes nie pobiera okładek Witam, mam problem ponieważ iTunes przestał mi z dnia na dzień pobierać okładki ... Gdy klikam pobierz okładkę dla obojętnie jakiego albumu to nic się nie dzieje, kompletnie nic ... Jakieś pomysły ? Próbowałem na koncie Polskim i Amerykańskim, ponieważ kiedyś miałem problemy z pobieraniem okładek z konta Polskiego. Pozdrawiam

#213 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 kwietnia 2010 - 12:26

Mnie pobieranie okładek działa jedynie na koncie amerykańskim. Wczoraj działało bez zarzutów.

#214 Damiankossek

Damiankossek
  • 142 postów
  • SkądBiałogard

Napisano 13 kwietnia 2010 - 14:37

Ale czy to normalne ze nic sie nie dzieje ? Kiedys mi wyskakiwalo chociaz ze nie ma okladki dla danego albumu albo chociaz probowal sie polaczyc ... A teraz doslowne nic :) moge 50razy kliknac ma pobierz album a program nawet nie zareaguje ... Robilem reinstall iTunes ale to nic nie dalo :/

#215 Dami107-7bfb8b3684

Dami107-7bfb8b3684
  • 186 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 17:27

ja mam podobnie, jesli chodzi o programy tv :) a jesli o muzyke to wszystko jest ok

#216 Domino212

Domino212
  • 17 postów
  • SkądCieszyn

Napisano 04 maja 2010 - 16:53

Mi tak samo nie chodzi i poprostu kopiuję jakąś okładkę i wgrywam w informacjach. Nie wiem czy to jest dobry sposób, ale mi nie przeszkadza.

#217 adrianchudek

adrianchudek
  • 40 postów
  • SkądReda, PL

Napisano 06 maja 2010 - 14:16

Tutaj masz wszystko ładnie pokazane ;)

#218 szanujzajawe

szanujzajawe
  • 23 postów

Napisano 06 maja 2010 - 20:45

Właśnie ja też mam problem. Jeżeli wgrywam sam okładkę poprzez informacje ----> okładka i kopiuję tam swój własny obrazek to potem w ipodzie nie wyświetla mi się podczas słuchania muzyki tylko jak przeglądam Cover flow. Jakieś pomysły?

#219 feelbeats

feelbeats
  • 104 postów

Napisano 07 maja 2010 - 17:27

Można też zrobić to bez używania iTunes. Polecam program Mp3tag - strona domowa - bardzo proste i intuicyjne narzędzie do zmieniania tagów w plikach mp3 ;) Ja używam go do każdej nowej płyty, naprawdę miło się z nim pracuje :)

#220 szanujzajawe

szanujzajawe
  • 23 postów

Napisano 08 maja 2010 - 18:24

Właśnie ja też mam problem z okładkami. Ściągnąłem najpierw program iArtwork i mogłem pobrać chyba 50 okładek. Potem trzeba wykupić pełną wersję. A jeżeli chodzi o kopiowanie okładek (windows xp) przez klikanie prawym----> informacje----->okładka to potem w ipodzie mi się nie wyświetlają podczas słuchania. Jakieś pomysły?

#221 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 08 maja 2010 - 21:35

A w itunesie jest widoczna? Może zaznacz w informacjach o albumie ptaszek przy okładce?

#222 szanujzajawe

szanujzajawe
  • 23 postów

Napisano 09 maja 2010 - 08:35

Już jest ok.

#223 Dirian

Dirian
  • 259 postów
  • SkądWejherowo

Napisano 21 maja 2010 - 19:26

Odświeżę trochę temat - czy da się wrzucić okładkę do Itunes płyty, której nie ma w sklepie Apple? Jeżeli tak to jak to zrobić? Bo ściągnąłem okładkę z neta i nie wiem jak ją ustawić, o ile w ogóle jest to możliwe.

EDIT: Już ogarnąłem, jak by ktoś miał ten sam problem to odsyłam do poradnika http://myapple.pl/ip...cover-flow.html

#224 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 maja 2010 - 19:38

Naprawdę, sekunda myślenia. Klikasz prawym przyciskiem na albumie, wybierasz "informacje", klikasz ostatnią zakładkę.

#225 Bartosh1

Bartosh1
  • 29 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 22 maja 2010 - 10:02

Problem z okładkami. Nie widzi istniejących i nie pobiera nowych ! Jak w temacie. Mam ładnie uporzadkowana biblioteke, w folderach z albumami mam okładkę z nazwą albumu i itunes nie widzi mi tych okładek. Nie uśmiecha mi sie reczne dodawanie 500 okładek :( Itunes ponadto nie pobiera nowych okładek. Nawet tych popularnych zagranicznych. Pozdrawiam i prosze o pomoc.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych