Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Play Mobile

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
118 odpowiedzi w tym temacie

#26 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 15 marca 2007 - 13:49

ta niby komorka zasieg pokazuje tyle ze co chwila rozlacza lub laczy dopiero za ktoryms razem itp ;) jak na razie tragedia jestem testerem od poczatku roku i wiem ze zostaje przy plusie ;)

Czy wiesz może na jakie częstotliwości PLAY ma umowę z Plusem?
Tylko na UMTS? Czy również na EDGE, GPRS, HSCSD i CSD?

#27 spoco

spoco
  • 1 035 postów
  • SkądWawa

Napisano 15 marca 2007 - 15:12

tego nie wiem...

#28 dusker

dusker
  • 383 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 15 marca 2007 - 21:07

generalnie z tego co mi wiadomo to netia jakis czas temu wygrala przetarg na czestotliwosc UMTS - wiec z tego wynika ze umts sama sobie bedzie zapewniala. z reszta to jest zalozenie tej sieci -> upowszechnienie uslug 3g, muzyczka, gry, obrazki itd.
sprawa wyglada inaczej jesli chodzi o standardowe polaczenia, gdyz z tego co slyszalem przynajmniej na poczatku bedzie to wszystko dzialalo na zasadzie roamingu wewnetrznego a partnerem play-a bedzie polkomtel czyli wspomniany plus.
nic mi nie wiadomo nt. edge, hscsd, csd itp jednak o ile nie beda mieli wlasnych nadajnikow (a przynajmniej narazie chyba nie) to dzierzawka od plusa

#29 Toszak

Toszak
  • 899 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 marca 2007 - 00:05

Tak wogóle to PLAY jest tylko na karte jak Heyah, czy Sami Swoi, czy wprowadza jakieś taryfy i bardziej złożoną oferte ?

#30 razorek84

razorek84
  • 578 postów
  • Skąd100lica

Napisano 16 marca 2007 - 08:26

denerwuje mnie to na maxa, jeszcze nigdy nie widzialem tak beznadziejnej reklamy ze chce sie odrazu program przelaczyc. I ten szuuuum.

#31 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 16 marca 2007 - 08:57

Chyba już wszystkich te reklamy wkurzają :/

#32 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 16 marca 2007 - 09:34

Ale dosc fajne ceny maja.. Czekamy na szczegoly, bo 49gr/min w pre-paid do wszystkich sieci to niezla oferta.. Ciekawe czy prawdziwa.

#33 pejot

pejot
  • 312 postów

Napisano 16 marca 2007 - 09:50

to logo to jakaś pomyłka a typo już całkowicie leży... Chciałbym to zobaczyć w czystej wersji B&W bez tych wszystkich odblasków, cieni i kolorków....

Wymaganie od kazdego znaku zeby wygladalo dobrze w wersji cz/b to pomylka.
Mamy juz XXI wiek. Kolorowa telewizje, druk, internet... Niektore logotypy z zalozenia nie sa przeznaczone do takiej reprodukcji.

Ten znak nie jest zly moim zdaniem. Jest dosc... intrygujacy. Taki cukierek... zobaczymy jak smakuje :)

#34 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 16 marca 2007 - 10:13

Ja mysle,ze warto dac im szanse.To co nowe, nieznane zawsze traktowane jest z dystansem,a według mnie dobra kampania,widoczna bo co jak co,ale nie mozna im zarzucic,ze kampania jest nijaka moze byc poczatkiem ich dobrego wejscia na rynek.Trzeba czekac na dokładna oferte -juz 16 marca.

Dobra kampania to taka, która nie tylko jest widoczna, ale zachęca potencjalnego klienta do zakupu, a jedyne do czego zachęca mnie ich kampania telewizyjna to do przełączenia na inny kanał i zdaje się nie jestem jedyny. Chcieli mieć fajnie, kul, niesztampowo, wyszło wkurwiająco, pytanie czy to agencja reklamowa dała dupy czy może pan/pani dyrektor marketingu nie ma pojęcia o swoim zawodzie.

#35 Brzoska

Brzoska
  • 104 postów
  • SkądLodz

Napisano 16 marca 2007 - 10:15

Mamy juz XXI wiek. Kolorowa telewizje, druk, internet... Niektore logotypy z zalozenia nie sa przeznaczone do takiej reprodukcji.

Ten znak nie jest zly moim zdaniem. Jest dosc... intrygujacy. Taki cukierek... zobaczymy jak smakuje :)

Mimo wszystko np fax nadal jest czarno-bialy. :)

#36 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 16 marca 2007 - 10:19

Masz rację, loga b/w to już trochę archaizm, ale dla mnie to logo wygląda tak, jakby siedział sobie grafik i cyzelował tego gluta, przedstawił klientowi a klient powiedział "bardzo fajne panie tylko proszę napis play większy zrobić bo przecież musi być widoczny, i jescze proszę zrobić tak żeby się błyszczał ładnie" i wyszedł kloc. Dla mnie ten napis do gluta zupełnie nie pasuje.

---- Dodano 16-03-2007 o godzinie 10:20 ----

Tylko coraz mniej się go używa, teraz mamy internet i takie tam.

#37 pejot

pejot
  • 312 postów

Napisano 16 marca 2007 - 10:23

Zgadza sie, ale ograniczanie sie w projekcie dlatego ze fax jest cz/b ? :)
Poza tym kazdy znak da sie przerobic na wersje cz/b. Niekoniecznie 1/1, ale jako dodatkowa wersja. Ostatnio to cwiczylem z marokanczykami :) Zaprojektowalem im blendowo-przezroczysto-szklany znaczek, ale dodalem wersje cz/b jako ostatecznosc, gdyby strasznie sie uparli na te faksy :)

#38 spoco

spoco
  • 1 035 postów
  • SkądWawa

Napisano 16 marca 2007 - 10:27

Tak wogóle to PLAY jest tylko na karte jak Heyah, czy Sami Swoi, czy wprowadza jakieś taryfy i bardziej złożoną oferte ?

i prepaid i abonament

#39 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 16 marca 2007 - 10:51

nie wiem czy bylo:

http://biznes.onet.p...wiadomosci.html

#40 justiii

justiii
  • 20 postów

Napisano 16 marca 2007 - 11:15

Oferat jak dla mnie jest całkiem ok.Daja duzo opcji zaleznie od tego ile masz kasy-prepaid i abonament.

#41 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 16 marca 2007 - 15:15

35 gr za minutę rozmowy w abonamencie,
49 gr za minute do wszystkich sieci w ofercie na kartę,
49 gr za minutę wideorozmowy,
do tego dodatkowe bonusy,

hmm, kupię sobie starter na próbę.

W salonach powinni rozdawać takie lizaki :-P

Dobra kampania to taka, która nie tylko jest widoczna, ale zachęca potencjalnego klienta do zakupu, a jedyne do czego zachęca mnie ich kampania telewizyjna to do przełączenia na inny kanał i zdaje się nie jestem jedyny. Chcieli mieć fajnie, kul, niesztampowo, wyszło wkurwiająco, pytanie czy to agencja reklamowa dała dupy czy może pan/pani dyrektor marketingu nie ma pojęcia o swoim zawodzie.

A mi się te reklamy podobają. Czego by nie powiedzieć, to zwracają na siebie uwagę. I o to chyba im chodziło.

#42 Feniks

Feniks
  • 75 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 marca 2007 - 15:51

Ceny połączeń krajowych są bardzo interesujące. SMS-ów praktycznie nie wysyłam, więc w najtańszym abonamencie miałbym około 140 minut na wszystkie sieci. Szkoda, że dali tak wysokie stawki za roaming i transmisję danych. Na szczęście z pierwszego nigdy nie korzystałem, a z drugiego kilkanaście razy w ciągu ponad 8 lat używania telefonu komórkowego.

Martwi mnie natomiast to:

"Szef P4 zapowiedział, że oferta Play będzie się zmieniać wraz z sytuacją na rynku. Pierwszego odświeżenia można się spodziewać już za sześć tygodni, późniejsza ewolucja cennika i usług ma odbywać się w takich samych interwałach czasowych."

Źródło

Wołałbym, żeby ich oferta była mniej elastyczna. Chcę się wynieść z Orange i nie mam ochoty czekać w nieskończoność z podpisaniem umowy licząc na to, że zaoferują coś jeszcze lepszego.

#43 justiii

justiii
  • 20 postów

Napisano 16 marca 2007 - 18:42

Ceny połączeń sa naprawde ok. Przypuszczam,ze bede niezbyt wiele korzystała z transmisji danych,ale ceny nie sa az tak straszne,jak niektórzy twierdza.A co do elastycznosci w zaleznosci od sytuacji na rynku,to według mnie liczy sie im to jak najbardziej na plus,bo jesli ceny u innych operatorow poleca,to oni tez beda musieli zmieniac.Na tym polega dopasowanie do klienta:)

#44 Feniks

Feniks
  • 75 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 marca 2007 - 18:57

Problem pojawia się gdy ktoś podpisze z nimi umowę na dwa lata. Przecież nie obniżą mu stawek w trakcie jej trwania.

#45 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 16 marca 2007 - 21:49

Ja sobie kupie starterek na próbe. Pamiętam jak zamówiłem starter Heyah w necie - czekałem 3 miesiące :D Ale jak dotarł to się cieszyłem jak dziecko, a zresztą nadal jestem w Heyah - jest po prostu najtańsze :D

#46 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 16 marca 2007 - 21:56

ja bylem testerem. i wciskali nam kit ze dostaniemy super oferte jako testerzy. a tu dupa... jedyny gratis ktory dostalismy to 1000 min do sieci play. smiech na sali... ja podziekuje im za wspolprace... moze skusze sie na play jak skonczy mi sie umowa z orange. jesli orange obnizy ceny to raczej pozostane przy orange ;]

#47 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 16 marca 2007 - 22:20

Problem pojawia się gdy ktoś podpisze z nimi umowę na dwa lata. Przecież nie obniżą mu stawek w trakcie jej trwania.

A po co podpisywać umowę na 2 lata jak jest oferta abonamentowa na czas nieokreślony i na kartę?
Telefon można kupić w Media Markcie albo jeszcze lepiej w sklepie internetowym.

Heyah - jest po prostu najtańsze :D

Wydaje mi się, że Tak-Tak dzięki pakietom jest tańszy od Hayah.

#48 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 16 marca 2007 - 22:25

Maja tez fajne ceny telefonow (cho cjest ich malo). Akurat tata bierze sobei tel. na abonament bo z pre-paidu juz nie chce sie mu ciagnac i powiem mu o Play. Reszta rodziny tez ma pre-paid wiec tylko zmiana SIM'a z zachowaniem numeru. No i jak sie zdecyduje, to zrobie sobie z nim wymiane telefonami (Sagem My X6-2, za Samsunga Z400;))

#49 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 16 marca 2007 - 22:38

Reszta rodziny tez ma pre-paid wiec tylko zmiana SIM'a z zachowaniem numeru.

W pre-paidach chyba nie da się przenieść numeru do innej sieci.

#50 piotr falba

piotr falba
  • 866 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 marca 2007 - 23:30

W pre-paidach chyba nie da się przenieść numeru do innej sieci.

jestem przekonany, że znajoma przenosiła numer z plusa (simplus) do orange (go)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych