Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sposób na kupno ipada z dostawą do domu !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
173 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Sposób na kupno ipada z dostawą do domu ! (0 użytkowników oddało głos)

1. Tak (17 głosów [47.22%])

Procent z głosów: 47.22%

2. Nie (19 głosów [52.78%])

Procent z głosów: 52.78%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#126 Petru

Petru
  • 11 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 12 października 2010 - 20:47

Ja płaciłem kartą MultiBanku. Żadnych problemów. Przy zagranicznych zakupach swoje dane zawsze podaję bez polskich znaków. Zamówiony wczoraj iPad już jest w Polsce. Jutro będzie u mnie.

#127 jhartman

jhartman
  • 668 postów

Napisano 12 października 2010 - 20:50

(...) więc musiałem zrobić przelew który będzie kosztował ok 20pln(...)

(...)Zapłaciłem przelewem - doszedł po 3 dniach, ale pobrali sobie niezłą prowizję (60 PLN)(...)

Jeśli ten bank nie ma przelewów SEPA (po 5PLN za sztukę, niezależnie od wartości przelewu) to faktycznie jest dziadowski.

-------------EDIT--

Jednak są dziadowscy:

Z analizy Comperia.pl wynika, że w mBanku, Deutsche Banku PBC i Alior Banku przelew w systemie SEPA kosztuje 5 zł. W Raiffeisen Banku trzeba zapłaci 4,99 zł a w Inteligo 8 zł. Millenium Bank za transfer w systemie SEPA pobiera opłatę od 9,50 do 125 zł w zależności od kwoty przelewu. Najniższą opłatę pobiera Bank Ochrony Środowiska - 0,95 zł.

(za Przelewy zagraniczne: sprawd�, w kt�rym banku jest najtaniej. Wirtualny Nowy Przemys� - Gie�da papier�w warto�ciowych - Serwis Finansowy )

#128 FFranekk

FFranekk
  • 29 postów

Napisano 12 października 2010 - 22:20

Zapłaciłem przelewem - doszedł po 3 dniach, ale pobrali sobie niezłą prowizję (60 PLN).

A wybrałeś że ty pokrywasz całość przelewu czy że dzielony? Ja wybrałem dzielony :-D i mam nadzieję że przejdzie, jak nie to pora na zmianę banku

#129 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 12 października 2010 - 22:37

A wybrałeś że ty pokrywasz całość przelewu czy że dzielony?

Wybrałem, że pokrywam całość przelewu ......

#130 MichAelis

MichAelis
  • 98 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 października 2010 - 10:14

A nie wiecie czy notebook.de robi jakies problemy z wysylka na inny adres niz karta kredytowa jest zarejestrowana? Oczywiscie osoba ta sama, ale mieszkam gdzies indziej :)

#131 Biedny Miś

Biedny Miś
  • 28 postów

Napisano 13 października 2010 - 10:16

Płaciłem za iPada w notebook.de karta Millenium (Visa wypukła) i wszystko poszło bez problemów. Zaplata we wtorek, ipad u mnie w piatek

#132 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 13 października 2010 - 13:36

A nie wiecie czy notebook.de robi jakies problemy z wysylka na inny adres niz karta kredytowa jest zarejestrowana? Oczywiscie osoba ta sama, ale mieszkam gdzies indziej :)

W takich przypadkach bywają problemy, bo taka transakcja może mieć miejsce w przypadku np. skradzionej karty. Nie twierdzę tego jednak kategorycznie...
W razie wątpliwości sprzedawca może poprosić Cię o przesłanie skanu jakiegoś dokumentu tożsamości lub np. nagłówka wyciągu z konta bankowego, rachunku, itp.

#133 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 postów
  • SkądTarnów

Napisano 13 października 2010 - 17:48

WOW ! Kiedy zakładałem ten temat to nie wiedziałem że znalazłem naprawde super sposób żeby zamówić iPada do polski, a tu prosze z 20 osób (może mniej albo więcej) już zamówiło, ciekaw jestem co myślą tam w niemczech że nagle tyle ludzi zaczeło z polski zamawiac :D Jak ktoś chce się odwdzięczyć to potrzebuje jakiś futerał na iphone 4, jakiś kod rabatowy czy coś mógłby ktoś zapodać :D

#134 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 października 2010 - 18:55

Wyslij maila do tego sklepu z linkiem do tego tematu. Cos moze wykombinuja, bo nalezy Ci sie ;)

#135 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 postów
  • SkądTarnów

Napisano 13 października 2010 - 19:42

No i napisałem do nich, zobaczymy czy mi Niemcy jakiś kupon rabatowy czy coś dadzą.
Dla ciekawskich tresć maila (mam 17 lat, nie zabijajacie mnie za błedy po angielsku)
Hello

Im writing from Poland and I just want to say thank you, in august i
ordered iPad 16gb Wi-fi version to my country from your shop.
I was really pleased with very vast delivery and contact in english.
So i decided to put advertisment in topic at biggest Polish discussion
forum (which adress is myapple.pl/forum)
I think that more than 15 person ordered iPad from your shop (from
Poland).
This is my orginal Topic from this forum:
http://myapple.pl/ip...wa-do-domu.html
I said that your shop is offering all version of iPad avaivible every
moment, the price is very very good (in case that we dont have official
apple stores in Poland), and the Bank transfer and deliver was no problem
at all.
Can i get little discount in your shop? I want to order some Mac in next
month or two.

#136 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 października 2010 - 19:46

Good Job :D

#137 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 13 października 2010 - 19:50

Kurde chyba zamówię tylko muszę NIP rozszerzyć.

#138 Petru

Petru
  • 11 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 13 października 2010 - 20:42

48 godzin od zamówienia iPad jest u mnie. Z samego rana odwiedził mnie kurier UPS. Notebook.de naprawdę polecam. Podziękowania dla autora tematu :)

#139 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 13 października 2010 - 21:01

Kurde chyba zamówię tylko muszę NIP rozszerzyć.

Jeśli masz firmę, to naprawdę warto to zrobić. Od kiedy jesteśmy w EU, to zakupy za granicą to bajka - żadnych odpraw celnych, żadnych formalności, a przy sporadycznych zakupach nie trzeba już nawet Intrastatu wypełniać :-)
Ja w ten sposób kupiłem np. swojego BlackBerry w angielskim sklepie Expansys.com na długo zanim pojawił się w Polsce.

#140 koval047

koval047
  • 40 postów

Napisano 14 października 2010 - 17:39

Czy jest możliwość wysyłki za pobraniem? Jeśli tak, to ile to kosztuje?

#141 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 postów
  • SkądTarnów

Napisano 14 października 2010 - 17:55

Nie nie wysyłają, mimo że na ich stronie pisze żę jest taka możłiwość, jak zamawiałem to mówili że mimo tak pisze to nie moge przy odbiorze zapłącić :)

#142 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 14 października 2010 - 18:13

Z tego co się orientuję, to wysyłka za pobraniem jest możliwa tylko na terenie Niemiec. Zresztą trudno im się dziwić, bo w przypadku gdy paczka nie zostanie odebrana, to ponieśliby koszty przesyłki w obie strony. A poza tym, na "swoim" terenie mają zapewne jakieś instrumenty prawne pozwalające szybko i bez kłopotu uzyskać w takim wypadku jakieś odszkodowanie. Natomiast w przypadku wysyłki za granicę już takie zabezpieczenia zapewne nie działają...

#143 niekumaty

niekumaty
  • 250 postów

Napisano 14 października 2010 - 18:18

Czy jest możliwość wysyłki za pobraniem?
Jeśli tak, to ile to kosztuje?

Ja miałem propozycję odbioru za pobraniem, ale drożyzna - dodatkowe 40 euro.

#144 armani

armani
  • 182 postów

Napisano 14 października 2010 - 19:59

Powiem tylko tak, moj pierwszy post za nowego ipada. kupiony w Polsce , obok mojej miejscowści. Cena 1750 za 16 gb;) Mysle ze nie tak zle. Na zakupy za granica jednak nie moglem sie zdecydowac

#145 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 14 października 2010 - 21:19

eee, to ma być dobra cena w tym notebooki.de? 482 + 30euro? O kolega wyżej kupił taniej.

#146 jhartman

jhartman
  • 668 postów

Napisano 14 października 2010 - 22:58

eee, to ma być dobra cena w tym notebooki.de? 482 + 30euro? O kolega wyżej kupił taniej.

Dla kupujących na firmę wychodzi około 1440 PLN więc jest nieźle :)

#147 armani

armani
  • 182 postów

Napisano 15 października 2010 - 06:08

No niby tak zle ze zwrotem tego podatku ktorego nie placisz w niemczech wychodzi w miare normalna kwota (to czy ktos go zwraca czy nie to juz nie moja sprawa)

#148 MichAelis

MichAelis
  • 98 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 października 2010 - 11:33

A sa jakies sklepu za granica(nie mowie o ebay), ktore oferuja wysylke do Polski, ale iPady sa tansze niz na notebook.de? Chce zamowic ipada, ale nie na firme.

#149 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 15 października 2010 - 14:12

Niższe ceny to pewnie znajdziesz za oceanem... sklep wysyłający do Polski też się zapewne znajdzie, ale obawiam się, że koszt wysyłki + ryzyko zapłaty VAT-u przy odprawie celnej czynią taki zakup nieopłacalnym... To już lepiej kupić od kogoś, kto przywiózł iPada ze Stanów w walizce. Jak do tej pory nie spotkałem w europejskich sklepach internetowych iPadów w cenach niższych od tych zalecanych przez Apple. Droższe tak... :-)

#150 Dabman

Dabman
  • 197 postów

Napisano 15 października 2010 - 17:11

Co do iPad 64GB z 3G, jak sprawa wygląda z lockiem? chciałem z kanady zakupić, idzie bez kontraktu i locka? czy tylko UK?:(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych