Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sposób na kupno ipada z dostawą do domu !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
173 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Sposób na kupno ipada z dostawą do domu ! (0 użytkowników oddało głos)

1. Tak (17 głosów [47.22%])

Procent z głosów: 47.22%

2. Nie (19 głosów [52.78%])

Procent z głosów: 52.78%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#151 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 15 października 2010 - 18:27

Co do iPad 64GB z 3G, jak sprawa wygląda z lockiem? chciałem z kanady zakupić, idzie bez kontraktu i locka? czy tylko UK?:(

Wszystkie 3G kupisz bez simlocka

#152 MichAelis

MichAelis
  • 98 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 października 2010 - 09:25

Czyli kupujac 3g z tego niemieckiego sklepu, wkladam karte orange, podlaczam pod itunes i dziala? Zadnych kombinacji robic nie musze?

#153 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 16 października 2010 - 10:56

Czyli kupujac 3g z tego niemieckiego sklepu, wkladam karte orange, podlaczam pod itunes i dziala? Zadnych kombinacji robic nie musze?

Dokladnie tak jak piszesz. Musisz tylko w odpowiednim miejscu w dziale Ustawienia wpisac konfiguracje Orange dla netu, jest to opisane na tym forum.

#154 koval047

koval047
  • 40 postów

Napisano 17 października 2010 - 19:53

W czwartek zamówiłem iPadaWi-Fi + 3G 64GB (0% VAT). Przesyłka za pobraniem kosztowała tyle, co inne formy (30 EUR). Jak myślicie, kiedy przyjdzie? Gdy wchodzę na numer listu przewozowego, pisze, że jest we Frankfurcie

#155 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 17 października 2010 - 20:55

W czwartek zamówiłem iPadaWi-Fi + 3G 64GB (0% VAT). Przesyłka za pobraniem kosztowała tyle, co inne formy (30 EUR). Jak myślicie, kiedy przyjdzie? Gdy wchodzę na numer listu przewozowego, pisze, że jest we Frankfurcie

Hej,
mój (ten sam model) potrzebował 2 dni żeby z Frankfurtu dojechać do Gdańska.... :)

#156 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 18 października 2010 - 11:52

Ja miałem propozycję odbioru za pobraniem, ale drożyzna - dodatkowe 40 euro.

W moim Banku przelew międzynarodowy kosztuje 30Euro.

#157 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Napisano 18 października 2010 - 12:07

wcale notebook.de nie ma takich super cen... a juz na pewno nie na "okazje" 3g 64gb, bo mozna znalezc taniej...ja mam taka 64gb i cene atrakcyjniejsza... trzeba pamietac im, wiecej posrednikow tym wyzsza cena...

#158 koval047

koval047
  • 40 postów

Napisano 18 października 2010 - 12:23

Hej,
mój (ten sam model) potrzebował 2 dni żeby z Frankfurtu dojechać do Gdańska.... :)

Ale ja zamówiłem w czwartek wieczorem i do tego jeszcze potem był weekend. Numer listu przewozowego dostałem w piątek. Teraz jest (iPad) w Berlinie

#159 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 18 października 2010 - 12:24

wcale notebook.de nie ma takich super cen... a juz na pewno nie na "okazje" 3g 64gb, bo mozna znalezc taniej...ja mam taka 64gb i cene atrakcyjniejsza... trzeba pamietac im, wiecej posrednikow tym wyzsza cena...

No to podaj swój przepis na tańszego i łatwo dostępnego iPada.

#160 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Napisano 18 października 2010 - 12:27

No to podaj swój przepis na tańszego i łatwo dostępnego iPada.

dzieciom moi chcesz chleb zabrac:) pewne receptury sa scisle tajne...:) ja tylko sugeruje, ze mozna znalezc taniej... to wszystko.

#161 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 18 października 2010 - 12:29

Zamiast pisac takimi ogolnikami, poprzyj swoje slowa faktami. Z wiedzy dostepnej na tym forum wynika, ze w Europie mega ciezko jest kupic taniej niz w notebooks.de. No chyba ze mowiac taniej masz na mysli Stany, ale nie jest to forma zakupu dostepna dla wiekszosci forumowiczow, poza tym doliczajac transport i vat na granicy wychodzi duzo drozej.

#162 FFranekk

FFranekk
  • 29 postów

Napisano 18 października 2010 - 13:37

Wybrałem, że pokrywam całość przelewu ......

iPad zamówiony z notebook.de we wtorek. Niestety moja karta Visa nie przeszła (wypukła,millenium) wiec płaciłem przelewem, iPad dzisiaj przyszedł. Za przelew zapłaciłem 18 pln i wybrałem opcję dzielonych kosztów przelewu (czyli 42 pln taniej niż kolega). Uważam że to uczciwe żeby oni zapłacili swoją cześć skoro przyjmując płatności kartami też muszą oddać prowizję.

#163 MichAelis

MichAelis
  • 98 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 października 2010 - 15:15

No i moja karta wypukla kk z mbanku tez nie przeszła. Wydaje mi sie ze oni wybiurczo to odrzucają, bo miałem kwotę w blokadach a potem dostałem maila ze bank nie prowadzi autoryzacji adresów. Dzwonilemmna mlinie i powiedzieli ze autoryzuja adresy. I blokada znikła.

#164 FFranekk

FFranekk
  • 29 postów

Napisano 18 października 2010 - 16:41

Jak pisałem - sklep muszą zapłacić prowizję od zakupów zrobionych Visą , coś koło 1-2% więc przy takim iPadzie to całkiem spora kwota. Możliwe że odrzucają specjalnie niektóre płatności aby zmusić do przelewu

#165 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 19 października 2010 - 11:45

@MichAelis, sam fakt ze kwote miales w blokadach swiadczy, ze cos nie halo i ze proces trwal z jakiegos powodu i obwinialbym Twoj bank. Generalnie Visa autoryzuje adresy posiadacza, co niekoniecznie jest kejsem w Mastercard. Jednak wiem, ze autoryzacje sa dosc specyficznym tematem. Stykam sie z tym co chwile w kazdym kraju, niejednokrotnie ratuje mnie telefonowanie na call center w moim banku, gdzie jakis cierpliwy i kochany osobnik live autoryzuje mi rozne krytyczne operacje w hotelach, czy przy wynajmie samochodow niejednokrotnie ratujac mi du.e. @UP Po co sklep mialby przerywac proces autoryzacji karty, zeby zaoszczedzic te prowizje? Przeciez Michaelis widzial operacje na koncie.

#166 koval047

koval047
  • 40 postów

Napisano 19 października 2010 - 13:13

Właśnie pisze z nowiutkiego iPada. Co do sklepu...SUPER!!! Jestem bardzo zadowolony. Oby take dalej

#167 MichAelis

MichAelis
  • 98 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 października 2010 - 13:45

@MichAelis, sam fakt ze kwote miales w blokadach swiadczy, ze cos nie halo i ze proces trwal z jakiegos powodu i obwinialbym Twoj bank.

Generalnie Visa autoryzuje adresy posiadacza, co niekoniecznie jest kejsem w Mastercard. Jednak wiem, ze autoryzacje sa dosc specyficznym tematem. Stykam sie z tym co chwile w kazdym kraju, niejednokrotnie ratuje mnie telefonowanie na call center w moim banku, gdzie jakis cierpliwy i kochany osobnik live autoryzuje mi rozne krytyczne operacje w hotelach, czy przy wynajmie samochodow niejednokrotnie ratujac mi du.e.

@UP Po co sklep mialby przerywac proces autoryzacji karty, zeby zaoszczedzic te prowizje? Przeciez Michaelis widzial operacje na koncie.

No chyba dobrze ze było w blokadach, znaczyze karta działa. kwota zawsze najpierw jest blokowana a potem ksiegowana. Setki razy kupowałem w necie i nigdy nie było takich cyrkow. Teraz uzylem karty z innego banku na drugie zamówienie bo nie chce płacić przelewem. Nawet dzwonili z banku czy ja ronbilem ta transmacje oczywisicie potwierdzilem, a dziś znowu maila dostałem ze bank nie weryfikuje mi adresu. Bezsens.

#168 drew

drew
  • 47 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 października 2010 - 14:17

mam może głupie pytanie a co do znaczy Adresszusatz, jak się wybiera opcję firma? jest niestety gwiazdka więc trzeba wypełnić... czy jak podam NIP to od razu będzie możliwość odliczenia VAT czy oni wystawiają FV?

#169 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 19 października 2010 - 14:25

Oni wystawiają FV eksportową (czyli z VAT 0%). Ty zaś jako nabywca jesteś zobowiązany zapłacić ten VAT w kraju, wg naszej stawki. Oczywiście jest to operacja o saldzie 0, bo najpierw wykazujesz zobowiązanie z tego tytułu, a potem odliczenie z tego samego tytułu. Per saldo masz zero, a VAT jest wykazany jedynie na deklaracji VAT7 i udokumentowany w postaci dokumentu Faktury WNT (który sam sobie wystawiasz).

#170 drew

drew
  • 47 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 października 2010 - 14:36

ok, rozumiem... dzięki bardzo...

#171 magnat

magnat
  • 5 postów

Napisano 20 października 2010 - 20:14

Ja zamówiłem z notebook.de w poniedziałek rano iPada, a w środę o 9.30 był już u mnie. Fakturka jest, vat od razu pomniejszony (zakup na firmę) - żyć nie umierać!! Polecam!

#172 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 postów
  • SkądTarnów

Napisano 21 października 2010 - 15:25

Jak chce się ktos odwdzięczyć to potrzebuje jakieś futerału na iPhone 4, kod zniżkowy do jakiegoś sklepu online byłby milie widziany :0

#173 radkowski

radkowski
  • 146 postów
  • SkądPRA

Napisano 27 października 2010 - 20:17

Ja zamówiłem z notebook.de w poniedziałek rano iPada, a w środę o 9.30 był już u mnie. Fakturka jest, vat od razu pomniejszony (zakup na firmę) - żyć nie umierać!! Polecam!

U mnie dokładnie tak samo. Polecam sklep.

#174 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 27 października 2010 - 22:19

A ja na razie radzę uważać, kupiłem u nich iP4 na FV. Przyszedł szybko ale miał simlocka i był z Hiszpanii (czyli nie pochodzi z oficjalnych kanałów). Sklep przez tydzień wmawiał mi, że nie umiem włożyć nim karty SIM. Dopiero po takim czasie zdecydowali się przyjąć sprzęt do wymiany, ale odesłanie na własny koszt (Pocztex do Niemiec = 130 zł :( ) Jak sprawa się zakończy poinformuję o tym, ale pamiętajcie, że w razie jakiś problemów zakup może wyjść sporo drożej niż planowaliście.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych