Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 czy Samsung Galaxy S

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
278 odpowiedzi w tym temacie

#101 zibiksior

zibiksior
  • 25 postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 15:34

iPhone 4 droższy o 600 zł od Galaxy S? Gdzie?
Samsung kosztuje ok 1800 zł, iPhone 4000 zł. Oczywiście mówię o normalnych sklepach. Bo jeśli ktoś kupuje za granica to równie dobrze może kupić na Allegro.
Poza tym, Galaxy S można trzymać równie dobrze prawą jak i lewą ręką ;)

Właśnie też chciał bym to zobaczyć:P Te 600zl może i bym jeszcze dopłacił.

#102 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 16:08

Ja jak bym miał do wyboru telefon na Androidzie (HTC) vs iPhone to biore Androida, ale że jeżeli bierzemy pod uwagę tylko i wyłącznie Samsunga to wole iPhone'a.

#103 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 22 sierpnia 2010 - 18:58

a w czym htc ma byc niby lepsze od galaxy s ? nie ma takiego ekranu, nie ma takiego procka , nie ma nagrywania w HD nie ma nic lepszego

---------- Wpis dodano o 19:58 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:49 ----------

w lewym reku ip4 schodzi z 3g na gsm to prawda ale galaxy ma ten sam problem z 3g niezależnie gdzie chwycisz jeśli 3G nie jest na fula przeskoczy na gsm, iphona 4 mam w etui i dzieki takiej antenie mam zasieg o wiele lepszy, a galaxy obojętnie jak nie trzymałem 3g szlag trafiał i to nie jest tylko mój problem ale całej masy ludzi

#104 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 19:03

Nie mam zaufania do Samsunga po prostu.

#105 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 22 sierpnia 2010 - 19:15

Nie mam zaufania do Samsunga po prostu.

zajebista argumentacja a dla czego nie masz zaufania ?

#106 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 22 sierpnia 2010 - 19:19

@ClassicGOD , mógłbyś powiedzieć o co chodzi z tym wbudowanym HotSpot Wi-fi ?

Galaxy S moze sluzyc jako Hotspot Wi-Fi dla maxymalnie 5 urzadzen - wystarczy zaznaczyc opcje w menu choc teelfon wtedy po 2h padnie jezeli nie podlaczymy go do ladowarki.

@ClassicGOD widzę, że sam jesteś posiadaczem Galaxy a piszesz że IP 4 to nie wiadomo co, to dlaczego nie dołożyłeś "trochę" i nie kupiłeś iPhone'a? Może dlatego ze się go chyba nie doczekamy w Polsce... A poza tym nie mów, że to maluszek bo na pewno są to telefony z najwyższej półki...Ja napisałem tylko swoje zdanie. Po tym co się czyta o iPhonie i jego wadach oraz cenie (nawet w Play jest bardzo wysoka) to raczej nie kupił bym tego urządzenia . Te zalety które wymieniłeś nie są dla mnie warte różnicy pomiędzy Galaxy którego można kupić za 1 zł a iPhonem który najtaniej w Play'u kosztuje 3300zł dla użytkowników indywidualnych nawet te 2000zl dla firm... Dlatego uważam, że stosunek jakości i ceny jest tutaj bardzo dobry czego niestety nie można powiedzieć o Iphonie:/ a szkoda bo gdyby kosztował mniej myślę, że w tedy bym się nie zastanawiał:))

iPhona 4 kupuje jak tylko pojawi sie oficjalnie w polsce. Kupilem Galaxy S bo po aferach z iPhone 4 i ludziach wyslawiajacych Androida postanowilem sobie sprawic najlepszy telefon z takowym na rynku (cena nie grala roli) - i musze powiedziec ze troche zaluje wyboru. Ceny w Play i Plusie to jest nic innego jak pokaz dobrego humoru ze strony tych operatorow i nie powinno sie ich traktowac powaznie.

Z maluszkiem natomiast to mial byc dowcip :D

Samsung kosztuje ok 1800 zł, iPhone 4000 zł. Oczywiście mówię o normalnych sklepach. Bo jeśli ktoś kupuje za granica to równie dobrze może kupić na Allegro.

Samsung Galaxy S - 1800 + szybka karta 8gb 120pln = 1920pln
iPhone 4 16GB - 499funtow (cena zawiera 17,5% Vatu wiec odejmujemy te 17,7% Vatu i dodajemy Polskie 22% co po dzisiejszym kursie daje...) = 2523,20

Roznica: 603,20 pln
Ale oczywiscie polski dystrybutor bedzie z nas zdzieral co nie zmienia faktu ze to jest prawdziwa roznica w cenie. Samsung Galaxy S kosztowal ponad 2500 za wersje 8GB zaraz po premierze wiec wnioski wyciagnijcie sami.

Co do zasiegu - trzymajac Galaxy S prawa czy lewa reka zasieg 3G traci sie w oczach, iPhone 4 przynajmniej da sie zlapac tak zeby zasieg nie spadal.

Ja jak bym miał do wyboru telefon na Androidzie (HTC) vs iPhone to biore Androida, ale że jeżeli bierzemy pod uwagę tylko i wyłącznie Samsunga to wole iPhone'a.

Galaxy S to akurat bardzo dobrze wykonany telefon.

Ktos ma jeszcze jakies pytania? :D

#107 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 22 sierpnia 2010 - 20:03

YouTube - Samsung Galaxy S Antenna Death Grip Signal Problem 2/5

#108 krl.krl

krl.krl
  • 522 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 sierpnia 2010 - 22:54

Nie interesują mnie ceny w Anglii. Ja tam nie mieszkam.

#109 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 22 sierpnia 2010 - 23:29

Nie interesują mnie ceny w Anglii. Ja tam nie mieszkam.

A w Polsce iPhone 4 nie jest aktualnie oficjalnie dostepny. Hiperbolizujac delikatnie - to tak jakby rzucac sie o cene domu w USA wraz z transportem do Polski ze wychodzi drozej niz dom w Polsce. Cene w Anglii wybralem bo nie jest to praktycznie idealnie srednia cen odblokowanych iPhone 4 na swiecie i jest to kraj w Europie. Innymi slowy jest to dobra reprezentacja ile powinien u nas iPhone 4 kosztowac choc zapewne polski dystrybutor przywali cena z kosmosu. Najdrozszy na swiecie iPhone 4 jest we Wloszech gdzie kosztuje 2623pln podnoszac tym samym roznice do 700pln co nadal nie czyni go 2 razy drozszym (jako ciekawostke podam ze Galaxy S we Wloszech kosztuje okolo 2100pln). Zmierzam do tego ze zanim zaczniecie sie wypowiadac jaki to iPhone drogi poczekajcie do oficjalnej premiery bo aktualne czepianie sie ceny jest conajwyzej smieszne.

TAK. iPhone 4 jest drozszy ale nie 2 razy i nie rozni go tylko rozdzielczosc ekranu. Jest to po prostu lepszy telefon a czy dla kogos jego przewaga jest warta dodatkowej gotowki zalezy od osoby. Dodam tez ze o tym ze iPhone 4 jest lepszym telefonem przekonalem sie dopiero po kupnie Galaxy S ktory to docelowo mial byc moim nowym telefonem na kolejne 2 lata. Jednak jak juz wczesniej pisalem przez pierwsze 3 dni mialem ochote wyrzucic go przez okno i pomimo ze udalo mi sie poznajdowac obejscia na wiekszosc wad systemu to kazdego dnia znajduje sie cos co przybliza mnie coraz bardziej do powrotu do iOS. Telefon sprzetowo jest super ale wady software sa maksymalnie irytujace.

PS. Taka mala anty-androidowa historyjka: Znajomy ktory ma paroletniego syna zawsze dawal mu do zabawy, grania swojego iPhone i iPada, teraz kiedy ma Galaxy S dal tez swojemu synkowi do zabawy owy telefon. W ta sobote dzwonil do mnie z zapytaniem jak sflashowac firmware i wrocic z backupu bo po godzinie z dzieckiem telefon nie wstaje. Ot kolejna rzecz ktora na iOS nie ma prawa zaistniec.

#110 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 23 sierpnia 2010 - 00:04

PS. Taka mala anty-androidowa historyjka: Znajomy ktory ma paroletniego syna zawsze dawal mu do zabawy, grania swojego iPhone i iPada, teraz kiedy ma Galaxy S dal tez swojemu synkowi do zabawy owy telefon. W ta sobote dzwonil do mnie z zapytaniem jak sflashowac firmware i wrocic z backupu bo po godzinie z dzieckiem telefon nie wstaje. Ot kolejna rzecz ktora na iOS nie ma prawa zaistniec.

Nie jestem pewien czy ta historyjka ma jakie kolwiek uzasadnienie używałem już sporo wersji Androida od oficjalnych po nieoficjalne, tak samo iOSa od 1.1.4 do 3.1.3 i żadnego z nich nie zabiłem tak aby nie wstał co najmniej normalnym używaniem, jeżeli robimy JB w przypadku iOSa czy rotujemy w przypadku Androida a potem bez wiedzy próbujemy skonfigurować system to normalne że go uwalimy. A że małe dzieci lubia eksperymentować to inna kwestia :)

Jak ktoś nagra i wstawi na youtube'a filmik pokazujący jak normalnym użytkowaniem uwalić androida to ja zostanę księdzem.

#111 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 23 sierpnia 2010 - 00:18

dorzuce swoje 3 grosze :) oczywiscie od razu uprzedzam ze jestem zwolennikiem iPhone :) (jak na uzytkownika myApple przystalo), ale jezeli tylko kwestia ceny gra tu role, to oczywiscie nie mozna dyskutowac. Tylko ze takie porownanie nie ma sensu. Tak jak poprzednik napisal mozna powiedziec ze maybah jest drogi a za ta cene mozna dostac fiata lepiej wyposazonego.Ale oprocz samego telefonu, do ktorego parametrow mozna sie sprzeczac, jest jeszcze cos takiego jak wartosc dodana. czyli np. serwis, latwosc upgradeu softu, iPhone w momencie wyjscia nowego softu sam sie aktualizuje, nie tak jak androidy, jezeli producent danego modelu akurat bedzie laskawy i umiesci nowego roma do tego modelu. serwis (niestety nie mowie tu o wielokrotnie opisywanym polskim serwisie :( ). Ja na przyklad mialem przygode z 3GS, wczesniej majac 2G uzywalem kabury z zapieciem magnetycznym, wiec zaczalem jej tez uzywac do 3GS, niestety wada tego rozwiazania (o czym sie dowiedzialem pozniej :)) bylo to ze zaraz po wyjeciu z kabury przez magnes wlasnie kompas wariowal i lapal kierunek dopiero po dluzszym czasie. wiec zadzwonilem do apple ze 'mi sie wydaje' ze telefon jest zepsuty, apple przyslalo na WLASNY koszt ostemplowane i oplacone pudelko do ktorego mialem wlozyc iPhone i po 3 dniach mialem nowego iP w domu. bez pytan bez ceregieli. I mnostwo takich drobiazgow przyczynia sie do tego ze iPhone (i wogole Apple) jest dobrze postrzegane. a jak wiemy diabel tkwi w szczegolach... reasumujac... to nie iPhone jest za drogi, to w Polsce po prostu za malo sie zarabia :( w 'normalnym' kraju nikt nie patrzy na kryterium ceny jako na decydujace, skoro iPhone kosztuje 1no tygodniowa (gora 2;) pensje, a nie 1-2 miesieczna...

#112 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 23 sierpnia 2010 - 08:41

Nie jestem pewien czy ta historyjka ma jakie kolwiek uzasadnienie używałem już sporo wersji Androida od oficjalnych po nieoficjalne, tak samo iOSa od 1.1.4 do 3.1.3 i żadnego z nich nie zabiłem tak aby nie wstał co najmniej normalnym używaniem, jeżeli robimy JB w przypadku iOSa czy rotujemy w przypadku Androida a potem bez wiedzy próbujemy skonfigurować system to normalne że go uwalimy. A że małe dzieci lubia eksperymentować to inna kwestia :)

Jak ktoś nagra i wstawi na youtube'a filmik pokazujący jak normalnym użytkowaniem uwalić androida to ja zostanę księdzem.

Tak, zakladam ze telefon byl zrootowany ale jego iPhone i iPady zawsze byly/sa na Jailbreake a mimo to przez 3 lata (jest to jedna z osob ktore sprowadzaly iPhone 2G i uzywaly go z turbo simem) na urzadzeniu z iOS sie to nie wydarzylo.

Chce po prostu przekazac ze Android to dobry OS ale ma jeszcze dluga droge do przejscia zeby dorownac iOS.

#113 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 23 sierpnia 2010 - 15:31

android nie dorówna nigdy ios pod wgledem stabilności poniewaz deweloperzy pod ios muszą dostosować oprogramowanie pod jeden aktualny system i trzy sprzęty 3g 3gs 4 a android producenci równolegle wypuszczają android 1.6 2.1 a lepsi juz froyo i jedne aplikacje chodzą na 2.2 a nie chodzą na 1.6 i na odwrót, to tego rozwiązań sprzętowych cała masa a co niby chodzi, to potem wyskakuje komunikat wymuś zamknięcie do tego apple pilnuje aby aplikacje za bardzo nie mieszały i nie nabruździły są za to nie lubiani ale dzięki temu to co działa działa dobrze i nie sprawia problemów

#114 rbej

rbej
  • 596 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 24 sierpnia 2010 - 07:07

Oczywiście że Samsung I9000. Tylko fanboye wybiorą Iphone 4 albo snoby z nadmiarem gotówki. W Polsce normalny człowiek wybierze Samsunga. Mi po kilku miesiącach użytkowania Apple na szczęście klapki spadły z oczów. To sprzęt absolutnie NIE warty swojej ceny. Płaci się wyłącznie za bycie oryginalnym i NIC więcej.

#115 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 24 sierpnia 2010 - 07:21

Oczywiście że Samsung I9000.

Tylko fanboye wybiorą Iphone 4 albo snoby z nadmiarem gotówki. W Polsce normalny człowiek wybierze Samsunga.

Mi po kilku miesiącach użytkowania Apple na szczęście klapki spadły z oczów. To sprzęt absolutnie NIE warty swojej ceny. Płaci się wyłącznie za bycie oryginalnym i NIC więcej.

Nie watpie ze kupowanie najpopularniejszego smartphone na rynku to chec bycia oryginalnym. Natomiast komentarz o fanbojach i snobach z nadmiarem gotowki wskazuje tylko na fakt ze mecza cie jakies kompleksy :D Prosze daruj sobie takie komentarze.

#116 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 24 sierpnia 2010 - 08:23

Oczywiście że Samsung I9000.

Tylko fanboye wybiorą Iphone 4 albo snoby z nadmiarem gotówki. W Polsce normalny człowiek wybierze Samsunga.

Mi po kilku miesiącach użytkowania Apple na szczęście klapki spadły z oczów. To sprzęt absolutnie NIE warty swojej ceny. Płaci się wyłącznie za bycie oryginalnym i NIC więcej.

cena jest zalezna od popytu iphone 4 ma najlepszy procek i najwieksze mozliwości softowe i sprzetowe razem
to samo jest z galaxy s który niestety nie ma AF podczas nagrywania ani lampy błyskowej ale ma androida i jest 500zl za to droższy od wave który ma to samo plus lampe błyskową oraz jest lepiej wykonany nie ma takiej tandetnej pokrywki z tyłu
wypowiadając się w poziomie Twojej wypowiedzi można tak samo powiedzieć że tylko fanboye androida wybiorą galaxy s albo snoby z nadmiarem gotówki. W Polsce normalny człowiek wybierze Wave
nie wiem co testowałeś kilka miesięcy ale na pewno nie iphona 4 wogóle nie wiadomo co testowałeś chyba raczej chińską podróbkę bo ios4 jest najstabilniejszy i ma najlepszy soft no ale jak ci klapki spadły z oczu to znaczy znalazłeś lepszy soft lepszy sprzęt jeśli jest taki to się pochwal nim
cena za 2500 tys na allegro za nówkę iphona nie dostępnego w polsce nie jest jakas nadzwyczajna ja w dwa lata temu dałem wiecej za xperię, problem wiekszośći Polaków jest taki że g zarabiają ale nie jest to wina apple , moja kuzynka w angli w lidlu zarabiala 1200 funtów ciągle się pytali po co tu przyjechała jak tłumaczyła ze zarabia 1200zł i powiedziała im ile to jest funtów to jej po prostu nie uwierzyli

#117 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 24 sierpnia 2010 - 09:29

Dla mnie post na ktory odpowiadacie to typowy przyklad trollowania, ktory powinien szybko prowadzic do ostrzezenia z czasem do bana. Na przyszlosc sugeruje ignorowanie takich zakompleksionych typow.
A jak koles nie zrozumial to krotko do niego: pisz tylko jesli masz cos sensownego do powiedzenia w temacie. Jesli nie masz to siedz cicho i nie demonstruj swojej glupoty.

#118 xploler

xploler
  • 236 postów

Napisano 24 sierpnia 2010 - 13:34

Jeśli nie zależy ci na ios'ie i app store kup galaxy.

#119 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 06 września 2010 - 22:06

@Mathy i jak tam po 2 miesiącach użytkowania? Byłbym bardzo wdzięczny za jakieś nowe spostrzeżenia, ponieważ sam teraz stoję przed tym samym dylematem.

#120 Marucins

Marucins
  • 861 postów

Napisano 07 września 2010 - 20:43

Bałem się iż jak raz wlazłem w iPhone to już muszę ciągnąć to do końca ale myliłem się.
Pewnie już w tym temacie było nie raz ale mimo to nadmienię The Missing Sync

Sam jestem zainteresowany kupnem iPhone 4 ale ten Samsung Galaxy S i9000 to super alternatywa - nie trzeba przepłacać

ten sam proc, ram,...ale Samsung ma wiele opcji które iPhone nawet po JB nie będzie miał :)

#121 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 07 września 2010 - 20:55

jesli mozesz to wymien te wiele opcji

#122 Harrunio

Harrunio
  • 325 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 września 2010 - 20:56

to ja podlączę się lekko pod temat gdyż mam następujący dylemat. Nadchodzi zmiana abonamentu a co za tym idzie dostanę od złodzie....mojej kochanej sieci nowy telefon. Po zapoznaniu się z jakże chu....wspaniałą ofertą stanąłem przed wyborem iPhone 3GS vs HTC Desire vs HTC HD2. iPhone 4 odpada. Szczerze powiedziawszy 3GS średnio mnie kręci ale nie skreślam go z listy, gdyż być może jest na forum ktoś kto miał do czynienia z tymi telefonami i jest w stanie przedstawić mi sytuację. Osobiście najbardziej skłaniałbym się w stronę Desire, jakby nie patrzeć to sprzęt prawie taki sam jak iP4.

#123 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 07 września 2010 - 20:58

prawie jak zywiec

#124 Harrunio

Harrunio
  • 325 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 września 2010 - 10:59

iPhone 4 wcale nie jest taki hop-siup jeśli weźmiemy pod uwagę cenę i problemy telefonu. Obudowa podatna na uszkodzenia wbrew temu co mówił Steve, że o antenie nie wspomnę. I nie mówcie mi tu o programie obudowy do anteny bo to śmiech na sali żeby telefon takiej klasy borykał się z takimi problemami. Retina Display i iOS4 to trochę za mało jak na taką cenę. Apple zaczyna być śmieszne w tym co robią jeśli chodzi o iPhone. Nie zrozumcie mnie źle, uważam iPhone 4 za bardzo dobry telefon, tak samo jak 3GS, ale jakoś magia iPhone zatrzymała się dla mnie z 3G (mam aktualnie). Miałem 3GS przez tydzień i jakoś to już nie to samo. Dlatego pomyślałem o zmianie telefonu na coś innego, równie dobrego. Oczywiście w takiej sytuacji nie można przejść obojętnie obok HTC, zwłaszcza że Desire oraz HD2 mogę mieć w cenie 399 PLN (nówki z salonu). HTC Hero za 99 PLN. Problem w tym że nie miałem do czynienia osobiście z tymi telefonami i nie chcę się nadziać na brzydką niespodziankę. Moje pytanie, który z tych telefonów byście mi polecili.

#125 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 08 września 2010 - 11:32

Problemy iPhone 4: - Antena - Przebarwienia na wczesnych modelach (znikajace same z siebie po 48h i nie wystepujace juz w aktualnych seriach) - 1 przypadek zle zamontowanej szyby Probelmy "rownie dobrego" HTC Desire: - Multidotyk mylacy punkty dotyku - standard we prawie wszystkich urzadzeniach HTC - Srodkowa czesc ekranu nie reagujaca na dotyk - Ekran w ogole nie reagujacy na dotyk po podlaczeniu do ladowarki - Szarpiace nagrywanie filmow HD - Problemy z sensorem aparatu. - Niedzialajacy kompas - Przegrzewanie sie i powodowane tym restarty telefonu Co ten post ma na celu? Oczernianie HTC Desire? Nie, bo to dobry telefon. On ma na celu pokzanie, ze o problemach iPhone 4 slyszysz bo te historie sie sprzedaja i obracasz sie w srodowsku nastawionym na Apple. Prawda natomiast jest taka, ze iPhone 4 ma malo jak na telefon problemow i to sporo mniej niz telefony innych producentow. Innymi slowy - tak iPhone 4 jest drogi ale za wyzsza cene dostajesz lepsza jakosc, lepszy user experience, szybszy cpu, dluzej trzymajaca baterie itp itd (odsylam do moich wczesniejszych postow w tym temacie odnosnie iPhone 4 VS Galaxy S). Pomiejam juz fakt ze IMHO Galaxy S to lepszy telefon od Desire a cene ma taka sama jak nie nizsza.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych