Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#401 azta

azta
  • 122 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 00:07

no i dupa, kupione w marcu Sennheisery MM-50 po wymianie iP3G na iP4 nie obsługują w nowszym aparacie funkcji pilota :-x

szukam zatem znowu podobnej jakości słuchawek - tym razem współpracujących z iP4 - z pilotem o tych samych funkcjach, dobrze by było gdyby miały asymetryczny kabel i wymienne gumki o uszu w kilku rozmiarach

- jakby ktoś z Was takie znalazł będę wdzięczny za info

#402 azta

azta
  • 122 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 15:02

ups, doczytałem gdzieś, że to może być zasługą multitaskingu - kiedy wyczyściłem pasek ostatnich appsów i wyrzuciłem odtwarzacz na przód - wówczas pilot zaczął reagować z małym opóźnieniem, ale zaczął dziwne, bo pilot w białych badziewkach applowych działa niezależnie od ilości multitasków w tle

#403 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 listopada 2010 - 15:21

Ja mam te słuchawki nu-force o których był art jakiś czas temu. Używam ich od wakacji wcześniej z 3G i softem 3.x/4.0 a teraz z iP 4 z softem 4.1 i nie mam żadnych problemów z pilotem. Może to taki "ficzer" tych MM-50? ;)

#404 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 23 listopada 2010 - 18:45

http://myapple.pl/za...tml#post1423406

#405 didiw16

didiw16
  • 16 postów
  • SkądLeszno, PL

Napisano 24 listopada 2010 - 12:40

[url=http://allegro.pl/sluchawki-z-mikrofonem-do-iphone-denon-ah-c260r-i1320531795.html]Słuchawki z mikrofonem do iPhone: Denon AH-C260R (1320531795) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Co sądzicie o tych słuchawkach? Są warte swojej ceny?
Może ktos ma taki model i mógłby podzielic się swoimi wrażeniami? :)

Czy może polecacie inne słuchawki do iPhone 4 z mikrofonem i pilotem?

#406 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 listopada 2010 - 16:41

Ja używam tych nu-force co były recenzowane jakiś czas temu na łamach MyApple i są całkiem niezłe, chociaż mam wrażenie, że mogłoby być lepiej ;)
Jestem ciekaw tych słuchawek, które podałeś w linku. Jeśli zdecydujesz się kupić, to podziel się wrażeniami. Sam się zacząłem zastanawiać nad nimi, bo moje mi "się wyprały" i mikrofon zaczął nawalać.

Interesują mnie też słuchawki Marshalla (Marshall Headphones), ale mają jakieś opóźnienie z tymi douszynymi i nigdzie nie ma jeszcze recenzji.

#407 didiw16

didiw16
  • 16 postów
  • SkądLeszno, PL

Napisano 25 listopada 2010 - 16:21

Ja używam tych nu-force co były recenzowane jakiś czas temu na łamach MyApple i są całkiem niezłe, chociaż mam wrażenie, że mogłoby być lepiej ;)
Jestem ciekaw tych słuchawek, które podałeś w linku. Jeśli zdecydujesz się kupić, to podziel się wrażeniami. Sam się zacząłem zastanawiać nad nimi, bo moje mi "się wyprały" i mikrofon zaczął nawalać.

Interesują mnie też słuchawki Marshalla ([url=http://www.marshallheadphones.com]Marshall Headphones[/url]), ale mają jakieś opóźnienie z tymi douszynymi i nigdzie nie ma jeszcze recenzji.

Testowałem nu-force i mnie nie zachwycają. Wcześniej używałem V-Moda Vibe Duo i były o niebo lepsze, no ale to nie ta sama półka cenowa. Niestety po 2 latach się zepsuły i teraz szukam czegoś tańszego.

Jak kupie te Denony to napewno podzielę się wrażeniami.

#408 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 listopada 2010 - 17:23

Testowałem nu-force i mnie nie zachwycają. Wcześniej używałem V-Moda Vibe Duo i były o niebo lepsze, no ale to nie ta sama półka cenowa. Niestety po 2 latach się zepsuły i teraz szukam czegoś tańszego.

Jak kupie te Denony to napewno podzielę się wrażeniami.

No nie są to najlepsze słuchawki na świecie, ale jak w ciągu niecałego roku zniszczyłem dwie pary Sennheiserów MM50 (pionowy kabelek przy jacku, ja noszę w kieszeni i się połamał), to już nie chciałem szaleć z kasą i kupiłem te nu-force z US. Wyszło tanio, bo znajomy mi przywiózł. Teraz chciałbym już coś lepszego, więc czekam aż kupisz Denony ;)

#409 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 26 listopada 2010 - 02:04

Polecam Denona AHC260. Świetny dźwięk na każdej częstotliwości. Chirurgiczny bass. Do 100zł mistrz.

#410 Kublon

Kublon
  • 143 postów

Napisano 26 listopada 2010 - 20:46

Zamknięte/pół otwarte do iPoda Touch Witam. Jako, że białe pchełki dołączane standardowo do iPod'a zaczęły się powoli rozsypywać, a przy jakości dźwięku jakie oferują audiofill strzelił by sobie w głowę postanowiłem kupić słuchawki do mojego nowego iPoda :). Wybór padł na budowę zamkniętą bądź pół otwartą z racji tego, że słucham b. dużo muzyki w środkach komunikacji miejskiej a ze względu na kulturę osobistą postanowiłem przestać maltretować współpasażerów moimi szatańskimi dźwiękami jak to miało miejsce przy białych słuchawkach ( nie potrafię słuchać muzyki na niskim poziomie głośności :twisted: ). Problem w wyborze tkwi w tym, że ww. typy słuchawek mają przeznaczenie domowe/studyjne gdzie podłącza się je do wieży lub innego grającego ustrojstwa a jak wiadomo taki iPod nie będzie miał takiej mocy jak sprzęt w studiu i zastanawiam się czy pociągnie takie słuchawki, czy nie będą "mulić". Jak już wspomniałem preferuję muzykę określaną przez starsze pokolenia jako "szatańska". Czyli rock/metal, słowem "trzy akordy darcie mordy :-D" Budżet? Dość skromny z racji tego, że jestem jeszcze uczniem szkoły średniej a pracować mi się nie chce :P. Wyciółałem ze skarpety ok. 200zł i zacząłem rozglądać się za jakimiś słuchawkami. W oko wpadły mi min. AKG K514 i już bym je zamówił gdybym miał pewność, że nie będą ograniczone przez iPoda. Więc proszę tu o pomoc was, ludzi z tego forum o pomoc w wyborze słuchawek do mojego nowego nabytku :D z racji tego, że w dziedzinie sprzętu muzycznego jestem kompletnym laikiem :roll:. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam

#411 94lukasz

94lukasz
  • 96 postów

Napisano 26 listopada 2010 - 21:57

A może AKG K518dj? Sam się przymierzam do ich zakupu i czytując kolejne recenzje i rożne opinię osobiście stwierdzam, że sa w miarę OK :)

#412 Kublon

Kublon
  • 143 postów

Napisano 26 listopada 2010 - 22:14

Myślałem nad nimi, ale DJ'ki charakteryzuje to, że strasznie mocno przylegają do głowy i przy dłuższym używaniu mogą być niewygodne. Głównie chodzi mi o to żeby nie kupić czegoś co iPod będzie ograniczał bo ma za mało mocy

#413 Kamix

Kamix
  • 95 postów
  • SkądO-ka

Napisano 26 listopada 2010 - 22:31

K514 to właściwie to samo co moje K99, powiem Ci, że jak lubisz słuchać głośno to będzie słychać na zewnątrz to czego słuchasz ;) Słuchawki są wygodne, ale do iPoda i środków lokomocji? Mają 3m kabel, są dość duże, mają pałąk wystający nad głowę. Dlatego właśnie kupiłem swoje K430 :) Małe, przenośne, składane :) Co do tego czy iPod je nie będzie ogaraniczał? Sądzę, że nie będzie z tym najmniejszego problemu. Przynajmniej u mnie niema ;) Z iPodem grają bardzo ładnie. Co do DJ'ek? Są bardzo dobrze wyciszone, mają mocny docisk do głowy, który może troszkę męczyć, są w wersji z krótkim kabelkiem, i wyeksponowany bass. EDIT: Do muzyki typu Rock i Metal moim zdaniem powinieneś brać coś półotwartego/otwartego, żeby to ładnie wybrzmiewało :) Sądzę, że dźwięk z tych K514 będzie Ci się podobał :) DJ'ki tu odpadają. Podbity bass, całkowicie zamknięte, słaba przestrzeń. W porównaniu do słuchawek Apple'a będziesz zachwycony, bo te białe coś nadaje się tylko do rozmów przez Skype.

#414 Kublon

Kublon
  • 143 postów

Napisano 27 listopada 2010 - 12:09

Dzięki Kamix za naprowadzenie na serię K 4xx tego producenta :] prezentują się świetnie, a po przemyśleniu tych K5xx Doszedłem do wniosku, że były by o dużo za duże jak na codzienne użytkowanie :)

#415 3guard

3guard
  • 58 postów

Napisano 27 listopada 2010 - 14:12

Ja proponuję K450, które w moim odczuciu są najlepsze z całej serii, ale to już wydatek ok 250 zł.

#416 Kublon

Kublon
  • 143 postów

Napisano 27 listopada 2010 - 14:38

W Gdańsk, w normalnym sklepie stacjonarnym kosztują (wg. porównywarki cen) ok. 280 zł
zaś w iSpocie symboliczne 360zł :razz:. I chyba zdecyduję się na te K 450, wyglądają na solidnie zrobione :)

#417 3guard

3guard
  • 58 postów

Napisano 27 listopada 2010 - 19:07

Są spoko, tylko kabel mają dość cienki. Dźwiękowo pasują bardzo dobrze do Toucha.

#418 M3th4r

M3th4r
  • 168 postów
  • SkądCzeladź (Śląskie)

Napisano 28 listopada 2010 - 14:10

Wybór słuchawek dokanałowych. Witam. Nie byłem zbyt zadowolony ze standardowych słuchawek Apple'a, dlatego tych w touch'u 4G nawet nie otwierałem ;) Postanowiłem dokupić do niego jakieś porządniejsze, które grały by znacznie lepiej. Wybrałem dokanałowe ponieważ używanie "nauszników" w niektórych miejscach i sytuacjach jest po prostu niepraktyczne. Na internecie znalazłem takie słuchawki: - Sennheiser CX 350 Street II - Creative EP-830 - Creative ZEN AURVANA Które z nich będą najlepszym wyborem i najlepiej będą grały z tym touch'em? Macie jakieś inne propozycje? Chciałbym aby ten zakup zamknął się w 200 zł. Jeżeli to pomoże to głównie słucham różnych gatunków Rock'a po przez jakiś metal itp. Nie pogardzę Stingiem i innymi podobnymi wykonawcami ;) Z góry dzięki za pomoc :P

#419 Kublon

Kublon
  • 143 postów

Napisano 28 listopada 2010 - 14:24

A jak z gwarancją na te słuchawki AKG ? Bo nie jest to już sprzęt który wyrzuca się jak padnie :). Standardowo 2 lata czy może producent daje więcej ?

#420 M3th4r

M3th4r
  • 168 postów
  • SkądCzeladź (Śląskie)

Napisano 28 listopada 2010 - 21:39

Nie zauważyłem wcześniej tego tematu i założyłem osobny, ale korzystając z okazji podepnę się tutaj ;) Na internecie znalazłem takie słuchawki: - Sennheiser CX 350 Street II - Creative EP-830 - Creative ZEN AURVANA Które z nich będą najlepszym wyborem i najlepiej będą grały z touch'em 4G? Macie jakieś inne propozycje? Chciałbym aby ten zakup zamknął się w 200 zł. Jeżeli to pomoże to głównie słucham różnych gatunków Rock'a po przez jakiś metal itp. Nie pogardzę Stingiem i innymi podobnymi wykonawcami Z góry dzięki za pomoc ;)

#421 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 29 listopada 2010 - 01:41

W cenie do 200 może jest coś AKG ciekawego.

#422 3guard

3guard
  • 58 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 12:24

AKG to jedynie K370, ale ich dźwięk nie bardzo pasuje do iPhone'a, będzie za ostro i nie do z niesienia w górnych partiach. Co do Creative'a, jest taka zasada: nie bierz nic tej firmy co nie nazywa się Creative Aurvana Live w skrócie CAL! Tak więc odpuść Zen Aurvany a tymbardziej EP830. Do 200 zł do iPoo polecane są NuForce NE7, lekko ponad 200 są Fischer Audio Eterna. Przy takim budżecie skupiłbym się na tych dwóch.

#423 M3th4r

M3th4r
  • 168 postów
  • SkądCzeladź (Śląskie)

Napisano 29 listopada 2010 - 15:37

Co do Creative'a, jest taka zasada: nie bierz nic tej firmy co nie nazywa się Creative Aurvana Live w skrócie CAL! Tak więc odpuść Zen Aurvany a tymbardziej EP830.

Co jest z tym Creativem? Źle grają czy po prostu nie pasują dźwiękiem do toucha? Byłem dość przekonany do tych słuchawek. Dzisiaj widziałem w sklepie Aurvana In Ear, zrobiły na mnie pozytywne wrażenie. Cena około 300 ale myśle że uda mi się załatwić jakaś zniżkę ;)

#424 Ziolo87

Ziolo87
  • 459 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 listopada 2010 - 17:01

Ja mam ep'ki te starsze - chyba 630 i jestem zadowolony.

#425 kolcz11

kolcz11
  • 72 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 listopada 2010 - 22:18

Ja od ponad 3 lat używam CX 300 - gorąco polecam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych