Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#376 kristofeRR

kristofeRR
  • 87 postów

Napisano 19 października 2010 - 00:10

Nikt nic nie wie?

#377 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 19 października 2010 - 00:25

jezeli nie ma czegos w cydii, to raczej nie znajdziesz. z tego co pamietam to w 2ce chyba to nie jest sprzetowo obslugiwane, wiec raczej marne szanse ...

#378 Dirian

Dirian
  • 259 postów
  • SkądWejherowo

Napisano 19 października 2010 - 16:14

Proponuję poczekać na jakąś w miarę okazyjną aukcje na Allegro. Ja kupiłem za 210 zł. Poniżej 200 będzie ciężko dostać z pełną, 12 miesięczną gwarancją. Ale te słuchawki raczej się nie psują, są bardzo mało awaryjne, więc w sumie gwarancja nie jest potrzebna, a bez niej, bądź z krótką (3 miesiące) można sporo zaoszczędzić.

#379 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 19 października 2010 - 16:17

Tak więc będę wypatrywal, w razie pytań napiszę tu ; ).

#380 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 19 października 2010 - 17:13

BOSE MIE2i wyglądają fajnie i cena 499zł jest do zaakceptowania. Tylko czy naprawdę grają dobrze?

#381 Dirian

Dirian
  • 259 postów
  • SkądWejherowo

Napisano 19 października 2010 - 17:40

Bose bym sobie odpuścił, różne opinie na ich temat krążą, w internecie jest dużo podróbek. Z sprzętu wyższej klasy polecam Phonak Audeo PFE 112. Grają naprawdę świetnie, poleca je wiele osób. Miałem raz możliwość posłuchania ich i się w nich zakochałem. Gdybym miał tyle pieniędzy i chciał je przeznaczyć na słuchawki dokanałowe to bym się długo nie zastanawiał. Jest też wersja z pilotem - PFE 122.

#382 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 19 października 2010 - 20:14

Tak, wiem, że jest dużo podróbek, dlatego bezpieczniej jest kupić w sklepie Bose. Dzięki za propozycję [Phonak Audeo PFE 112] - warto się nimi zainteresować ;)

#383 trybik

trybik
  • 5 postów

Napisano 23 października 2010 - 17:57

Hej panowie, Wybaczie, że 1szy post i tak odrazu z grubej rury, ale mam na sprzedaż nowe, nieużywane słuchawki Phonak Audeo 122 wersja 2 za 100zł taniej jak w sklepie. Po szczegóły zapraszam na PW. Odnośnie ich dźwięku - conajmniej półka wyżej niż ADDIEMy, super szczegółowe, ze świetną sceną. Izolują o wiele lepiej niż ADDIEMy i są wygodniejsze. Ich brzmienie (głównie ilość basu i wysokich) można modyfikować poprzez wymianę filtrów (3 typy). Przydaje się to w sprzętach Apple, gdzie mamy bardzo okrojony equalizer. Mam wersję 112 i używam ich z iPodem Shuffle 1g i Nano 2g więc wiem co mówię :) Wszystkie BOSE i bajecznie drogie Monstery zjadają na śniadanie.

#384 zerohunter

zerohunter
  • 248 postów

Napisano 24 października 2010 - 18:10

A panowie jakieś dokanałowe do stówki? Mam skullcandy smokin bud, nie są źle, ale mają lipny kolor, nie będę tego samego 2 razy kupował więc chcę coś lepszego, jakieś propozycje? W miarę możliwości bez pilotów, ale z klipsem, licytowałem ostatnio nu force ale koleś powiedział że ma złe doświadczenia z kontami junior i odrzucił ofertę;p

#385 3guard

3guard
  • 58 postów

Napisano 24 października 2010 - 19:03

Do stówy proponuję MEElectronics M9 (jak z pilotem to M9P). Bogaty zestaw, sztywne etui. Świetna jakość dźwięku, solidny, różnorodny bas. W sumie do 100 zł przerobiłem wiele słuchawek, lepszych od M9 jeszcze nie znalazłem.

#386 Begrin

Begrin
  • 23 postów

Napisano 24 października 2010 - 19:30

soundmagic PL11 za to cene bdb

#387 3guard

3guard
  • 58 postów

Napisano 24 października 2010 - 19:35

Miałem PL11 (wcale nie takie złe), potem MP21 (dźwiękowo lepsze od PL11), a teraz M9P. I szczerze mówię, że MEElectronics biją podane przeze mnie SoundMAGIC już w przedbiegach.

#388 mark74

mark74
  • 116 postów
  • SkądKopenhaga DK

Napisano 24 października 2010 - 21:07

witam, jestem nowy na forum;) chcialbym się podzielić wrażeniami odnośnie bose in-ear: super słuchawki jestem z nich bardzo zadowolony. Korzystałem poprzednio z oryginalnych do ipoda (przetrwały cale 4 miesiące!) i akg430 (fajne, ale trochę za duże na miasto). Miałem kupić tańsze słuchawki, ale gdy przetestowalem bose to wiedziałem, że będą moje;p jakość dźwięku naprawdę super, nie ma porównania z innymi w tej klasie. Cena też w miarę przystępna 300 zł za komfort jaki daje bose jest adekwatna. polecam wszystkim

Mialem te sluchawki kupilem w Danii i tez sie zgadzam,ze dzwiek jest super-szczegolnie bas.Uzywalem ich codziennie i po prawie roku nagle przestal stykac kabelek przy jacku.Raz laczylo a raz nie.Poszedlem do sklepu i w ciagu 1 minuty bez zadawania zbednych pytan sprzedawca wreczyl mi nowiutkie sluchaweczki.Ale i tym razem po okolo 10 miesiacach znowu pojawil sie ten sam problem-nie laczy przy jacku.Gra tylko jedna sluchawka a druga przerywa.I juz sie wybieralem ponownie do sklepu oczywiscie po nowe sluchawki ale... paragon gdzies mi sie zagubil i lipa.Mimo wszystko jak bede w Polsce to kupie je bo tu cena ich to okolo 480zl.sa tez nowe z mikrofonem.Ponad to sa jeszcze sluchawki Bang and Olufsen,ktorymi sie warto zainteresowac.

#389 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 25 października 2010 - 19:23

Ale nie mają pilota, więc ja osobiście mogę podziękować, napisałem wyraźnie w pierwszym poście ;). Poza tym wygrałem NuForce Ne-7m na MyApple. Poużywam ich, jak mi się spodoają, to zostawię.

#390 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 29 października 2010 - 17:10

Słuchawki nauszne do 350zł. Witam potrzebuj słuchawki nauszne do 350zł. Tylko nie takie wielkie kobyły. Preferuję coś wielkości dr dre solo. Co sądzicie o AKG K 450? Może coś innego. Słucham ogólnie każdego rodzaju muzyki. Lubię mocny bas. Proszę o opinie.

#391 jabuka

jabuka
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 października 2010 - 16:10

jeśli chodzi o AKG, to posiadam model 430 i jestem z nich bardzo zadowolony. Są wygodne, dobrze zrobione i jakość dźwięku naprawdę fajna. Okej- jest masa innych lepszych słuchawek, ale w tym segmencie cenowym raczej trudno coś fajnego znaleźć. Jedyny minus tych słuchawek to kabel przy wtyczce- po kilku miesiącach musiałem go sklejać taśmą.

#392 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 04 listopada 2010 - 16:54

A ja mam inne pytanie jak wypadają NuForce NE-7M w porównaniu z SoundMagic PL11?

#393 mateuszp1991

mateuszp1991
  • 24 postów

Napisano 11 listopada 2010 - 16:36

Witam! Od wczoraj jestem posiadaczem iPoda Touch 4G. Nie wiem czy mi sie wydaje, cze te oryginalne słuchawki Apple są naprawdę takie fatalne. Moja nokia XpressMusic na oryginalnych słuchawkach nokii gra dużo, dużo lepiej. Dlatego właśnie chcę kupić jakieś lepsze słuchawki. Mam zamiar na nie wydać raczej nie więcej niż 100zł. Co możecie polecić w tej kwocie? Zastanawiałem się nad MEElectronics M9. Brać je czy może coś innego? Pozdrawiam

#394 3guard

3guard
  • 58 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 20:42

Stokowe słuchawki od apple'a to zło i ostateczność. Ja bym porównał je do pchełek z kiosku za 5 zł. MEElectronics to bardzo dobry wybór. Sam używam i jestem bardzo zadowolony.

#395 shadow7

shadow7
  • 23 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 listopada 2010 - 23:55

a jak porównalibyście NuForce Ne-7m z Apple In-ear?

#396 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 15 listopada 2010 - 00:07

A co myślicie o Audeo PFE 022? Ostatnio oglądałem ich review, na pewno znanemu wielu z Was jon4lakers, interesują mnie one o tyle, że mają kabelki ułożone w tył, co może być fajne ponieważ mi osobiście zawsze wszelkie możliwe słuchawki nie trzymają się w uchu - chyba mam jakieś niestandardowe uszy hehe :-) Miał ktoś z tym styczność?
W sumie bardziej mi zależy na rozmowach zwykłych przez nie niż muzyce ;-)

YouTube - Best Headphones? Audeo PFE 022 Unboxing & Review

#397 Sendilkelm

Sendilkelm
  • 4 postów

Napisano 17 listopada 2010 - 11:32

Witam. Ja je posiadam i mogę powiedzieć co nieco o nich. Są mega wygodne i o wypadaniu z ucha nie ma mowy- pod warunkiem, że założy się odpowiednią wielkość gumek, czy pianek. Grają jasno i wiernie odzwierciedlają to co jest wgrane na iPhonie. Niestety nie mam modelu z pilotem i mikrofonem, więc nie wiem jak jest z jakością łapanego dźwięki, ale jeśli chodzi o dźwięk rozmówcy płynący z tych in-earów, to mogę powiedzieć, że nie ma dużej różnicy między dźwiękiem z tych słuchawek, a człowiekiem gadającym do mnie z 1-1.5 metra. Trochę kosztują i poważnie się zastanawiałem nad nimi a innymi modelami, jednak zdecydowałem się na Phonaki i nie żałuję. Jedyny minus w tych słuchawkach jaki zauważyłem to to, że wymienne filtry- są 3 rodzaje i można je dobrać w zależnosci jakiego brzmienia oczekujemy-często same chcą się wymieniać. Już zgubiłem jeden szary- na szczęście nie w uchu. Przed zakładaniem i po zdejmowaniu trzeba po prostu spojrzeć w kanalik słuchawki czy filtr się nie przekrzywił. Jeśli masz jakieś pytania dodatkowe- wal śmiało postaram się odpowiedzieć. Pozdrawiam

#398 imarge_

imarge_
  • 78 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 18:28

Witam, czy te słuchawki są oryginalne WIETRZYMY MAGAZYN SENNHEISER CX 300 BOX 2 KOLORY (1313146289) - Aukcje internetowe Allegro ?
Co polecacie, te pierwsze dokanałowe czy te nauszne SENNHEISER HD 202 II HD202 / KURIER 24H - POLECAMY (1311663147) - Aukcje internetowe Allegro ?
Mój budżet nie może przekraczać 100 zł.
Pozdrawiam

#399 3guard

3guard
  • 58 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 19:55

Wietrzone magazyny to najnormalniejsze podróbki, Sennki HD202 to basowa studnia bez dna.

Ja polecam MEElectronics M9 lub ich wersję z pilotem!

#400 trybik

trybik
  • 5 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 22:46

Te słuchawki z "wietrzymy magazyny" faktycznie zalatują podróbką. Zresztą, w Twoim budżecie możesz sobie pozwolić na lepsze słuchawki niż CX300 (które zawsze były za drogie wobec tego co prezentowały) czy EP-630. Jak wyżej - spróbuj MEElectronics M9 lub M2. Ostatnim słuchawkowym hitem są także Jays A-Jays i te również polecam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych