Hm. Ja bym polecił słuchawki Philips SHE 9755. Kupiłem je dwa miesiące temu. Według mnie one naprawdę dobre. Słuchawki zostały umieszczone w żelowej obudowie, która dostosowuje się do kształtu ucha, co sprawia, że są naprawdę wygodne. Doskonale wyciszają dźwięki z otoczenia. Grają bardzo czysto, głośno i mają wystarczający bass. Co najważniejsze, posiadają mikrofon i regulację głośności (+ play/pause). Pilot jest na wysokości szyi, zatem jest umieszczony dosyć komfortowo. W komplecie dodany jest też futerał chroniący słuchawki.
Słuchawki są stosunkowo tanie. W sklepach można je dostać od 149 do 179zł, natomiast na allegro można znaleźć czasem sztuki po 49zł (za tyle je kupiłem).
Mam dosyć dobre porównanie do poprzedniego modelu jaki używałem, ponieważ wcześniej korzystałem właśnie z Philipsów SHE 9501 do iPoda i muszę powiedzieć, że też były dobre, ale mimo tego, model SHE 9755 naprawdę bije poprzednika na głowę. W dodatku model SHE 9501 popsuł się dosyć szybko (1 rok) i nie posiadał pilota.