Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#351 seboss2

seboss2
  • 120 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 października 2010 - 19:07

Dołączona grafika

Hm. Ja bym polecił słuchawki Philips SHE 9755. Kupiłem je dwa miesiące temu. Według mnie one naprawdę dobre. Słuchawki zostały umieszczone w żelowej obudowie, która dostosowuje się do kształtu ucha, co sprawia, że są naprawdę wygodne. Doskonale wyciszają dźwięki z otoczenia. Grają bardzo czysto, głośno i mają wystarczający bass. Co najważniejsze, posiadają mikrofon i regulację głośności (+ play/pause). Pilot jest na wysokości szyi, zatem jest umieszczony dosyć komfortowo. W komplecie dodany jest też futerał chroniący słuchawki.

Słuchawki są stosunkowo tanie. W sklepach można je dostać od 149 do 179zł, natomiast na allegro można znaleźć czasem sztuki po 49zł (za tyle je kupiłem). :)
Mam dosyć dobre porównanie do poprzedniego modelu jaki używałem, ponieważ wcześniej korzystałem właśnie z Philipsów SHE 9501 do iPoda i muszę powiedzieć, że też były dobre, ale mimo tego, model SHE 9755 naprawdę bije poprzednika na głowę. W dodatku model SHE 9501 popsuł się dosyć szybko (1 rok) i nie posiadał pilota.

#352 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 16 października 2010 - 19:14

EPki są przebasowione - fakt,ale do czasu aż się "dogrzeją",mam już je 2 lata i do tej pory grają świetnie

#353 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 16 października 2010 - 19:44

witam, mam Apple in Ear i polecam je- pod jednym warunkiem... Trzeba ustawić equalizer na hip-hop... Brzmienie słuchawek zmienia się diametralnie! pojawia się bas- idealny jak dla mnie- ni za duzy nie za mały. poproś kumpla, niech Ci da posłuchać- skoro masz taka mozliwość- tylko pamietaj o equalizerze.
tymczasem obczaj to: Wielki test słuchawek dokanałowych – 51 modeli :: PCLab.pl
P.S. sory za brak niektórych polskich znaków, ale piszę z kompa kuzyna a on ma vistę i skróty klawiszowe alt+z uruchamiają aero, czy co tam do podglądu okien...

#354 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 16 października 2010 - 21:25

Bose In Ear !

Ja na NuForcy bym musiał skrobać, bo zmarznięte, czterech stówek to nie mam :D.

Philips SHE 9755

O! To mnie zaskoczyłeś, nie wiedziałem, że takie są. Mi się moje Philipsy SHE9501 podobają, ale mogłyby być lepsze no i słabo tłumią dźwięki z zewnątrz, a więc też ktoś obok mnie w cholerę słyszy czego słucham. Jak jest w tych z tłumieniem? I czy są kompatybilne z iPhone'm 3G? Kolor biały, mniej basu niż w NuForcach. Co o nich sądzą inni? ; )

P.S. No i wada tych Philipsów jedna - nie mogę ich nigdzie na necie znaleźć, na allegro też nie ^^. ( Znalazłem tylko tu: http://profi24.pl/pl...ml?partner=1984 )

#355 seboss2

seboss2
  • 120 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 października 2010 - 23:07

Ten model (SHE 9755) tłumi dzwięki z zewnątrz doskonale, moim zdaniem. O niebo lepiej od tych poprzednich (SHE 9501). Czy są kompatybilne z iPhonem, nie jestem w stanie powiedzieć, bo używałem ich tylko z iTouchem 3G i z nim funkcjonowały w 100%.
Tu masz ich konkretną specyfikację: http://download.p4c...._10_pss_pol.pdf

Co do ich dostępności... Ciężko je dostać, jednak czasem można wyhaczyć pojedyncze sztuki na Allegro.

EDIT:
Jak nie ma tych słuchawek, jak są? A te? :D
http://allegro.pl/wy...1278801916.html

#356 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 17 października 2010 - 10:57

14 dni gwarancji? Dwa rodzaje gumek? Wybrakowany materiał i nie dwa lata gwary jak od Philipsa. Poczekam na inne aukcje na Allegro ; ).

#357 seboss2

seboss2
  • 120 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 października 2010 - 15:10

No, dobra, jak tam chcesz. :P Ja kupiłem full komplet, bez gwarancji, bo i tak podczas reklamacji ciężko jest wywalczyć zwrot pieniędzy lub nowy sprzęt... Znam to z doświadczenia. Zawsze są jakieś problemy. Poza tym, za 49zł myślę, że było warto. A co do tej aukcji to brakuje tylko futerału, bo tylko jego nie ma w opisie aukcji. Poza tym dodane są dwie pary gumek o różnym rozmiarze (+ jedna para na słuchawkach), oczywiście słuchawki i opakowanie od nich. Czyli kupujesz zestaw bez futerału/pokrowca i gwarancji Philipsa. :P

#358 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 17 października 2010 - 15:32

Może i bym kupił, gdyby nie:

Sprzęt na moich aukcjach pochodzi z ekspozycji sklepowych lub zwrotów konsumenckich.

A to oznacza, że z jakiegoś powodu mogły trafić z powrotem do sklepu. Lepiej nie ryzykować ^^.

#359 seboss2

seboss2
  • 120 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 października 2010 - 17:35

W takim razie powodzenia w szukaniu słuchawek. ;) Cieszę się, że w jakiś sposób mogłem pomóc. :D

#360 Dirian

Dirian
  • 259 postów
  • SkądWejherowo

Napisano 17 października 2010 - 17:56

Jeżeli nie zależy ci na porządnym basie to kupuj Apple in Ear. Mają pilota, który dodatkowo jako jedyny umożliwia również regulację dźwięku. Same słuchawki grają przyzwoicie, jedyne do czego można się przyczepić to słaby bas. Mnie to akurat nie przeszkadza, bo basu nie lubię, a ten generowany przez ADDIEM w zupełności mnie zadowala. NuForce NE-7M to też fajny sprzęt, tutaj bas jest za to bardzo wyrazisty i w przypadku niektórych playerów może być za mocny, ale do iPhone będzie ok.

#361 Quatrix

Quatrix
  • 176 postów
  • SkądRuda Śląska, Poland

Napisano 17 października 2010 - 18:05

Nie miałem innych słuchawek z pilotem w ręce prócz swoich Nu-force i standardowych applowskich i abstrachując od jakości dźwięku(koledzy wcześniej powiedzieli co się dało) - zaskoczyły mnie grubym kablem i solidnym wykonaniem(wcześniej miałem senny cx300). A to jest ważne jeśli się chce mieć słuchawki dłużej niż kilka miesięcy :D

#362 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 17 października 2010 - 23:20

A jak z jakością wykonania ADDIEMów, użytkownicy? ;)

#363 Dirian

Dirian
  • 259 postów
  • SkądWejherowo

Napisano 18 października 2010 - 06:51

Jakość wykonania stoi na przyzwoitym poziomie. Słyszałem jednak, że przy dłuższym eksploatowaniu (ale naprawdę dłuższym) oczepiają się gumki (te zasłaniające wlot kabla do słuchawki). Ale wg. mnie to nie problem, bo wystarczy chwilę zabawy i można je przykleić. Ponarzekam też na gumowany kabel, który co prawda jest jakościowo lepszy, niż w zwykłych pchłach od Apple, ale przez to gumowanie potrafi "zahaczyć się" o ubranie. Czasami to denerwuje, ale ja się już przyzwyczaiłem. Co do pilota to wydaje się dość kruchy, ale używam go nałogowo od ponad 5 miesięcy i wygląda/działa jak nowy.

#364 3guard

3guard
  • 58 postów

Napisano 18 października 2010 - 10:40

Ja z kolei odradzałbym ADDIEMy do rapu. Te słuchawki nadają się li tylko do muzyki klasycznej lub bardzo spokojnego instrumentalnego jazzu. Według mnie one w ogóle nie mają życia w sobie a z iPhonem to grają zupełnie nijako i bez wyrazu. Z pilotem to polecam SoundMAGIC MP21 (tylko trochę kiepsko z żywotnością, moje siadły po roku czasu) lub MEElectronics M9P, które z kolei męczę od niespełna 3 miesięcy, do iPhone'a nadają się znakomicie, świetne oddanie wysokich tonów oraz basu (bas różnorodny ze świetną fakturką, potrafi przyjemnie mruczeć), średnica trochę cofnięta, ale dzięki temu mam wrażenie, że scena jest szersza oraz głębsza niż w MP21. Zatem do 100 zł ciężko o coś lepszego niż MEElectronics.

#365 Dirian

Dirian
  • 259 postów
  • SkądWejherowo

Napisano 18 października 2010 - 14:24

Miałem M9P i odradzam. Jestem bardzo uczulony na metaliczny wokal, a w tych słuchawkach takowy właśnie występuje. Więc jeżeli ktoś również jest na to uczulony to radzę omijać je szerokim łukiem. Ale po za tym to całkiem udany sprzęt, gdyby nie ten wokal to na pewno bym je zatrzymał, bo mają świetny, odpowiednio wyważony bas i jak wspomniał kolega wyżej bardzo dobrze oddają wysokie tony.

#366 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 18 października 2010 - 17:04

Z tego co czytam, to najbardziej jestem skłonny kupić ADDIEMy ;).

#367 Dirian

Dirian
  • 259 postów
  • SkądWejherowo

Napisano 18 października 2010 - 18:22

Myślę, że będziesz zadowolony, choć nie spodziewaj się oszałamiającej jakości dźwięku, bo w tej ceni ciężko o to. To po prostu dobrze grające słuchawki i tyle.

#368 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 18 października 2010 - 18:48

Dla mnie dobrze grają Philipsy SHE9501, które teraz chodzą po 6 dych ;p. Panowie, a jak to jest z kupnem słuchawek za granicą? Załóżmy, że to będą właśnie ADDIEMy - kupuję przez eBaya, nowe, z Anglii, kumpel mi wysyła. Co z gwarancją? Jest? Mogę ewentualnie naprawić na terenie Polski? ;) Bo tam chodzą po ok. stówke w przeliczeniu na PLNy.

#369 3guard

3guard
  • 58 postów

Napisano 18 października 2010 - 19:40

Miałem M9P i odradzam. Jestem bardzo uczulony na metaliczny wokal, a w tych słuchawkach takowy właśnie występuje.

Pamiętam, że na początku również zaskoczyły mnie negatywnie takim metalicznym wybrzmiewaniem, aż kłuło w uszy. Jednak po porządnym wygrzaniu (ok tydzień intensywnego używania i pierwsza nocka w połączeniu z iPodem i do szuflady, czyli łącznie ok 50h) efekt ten zanikł. Dźwięk wówczas stał się bardziej miękki, a wokal aksamitny i stan ten utrzymuje się do dziś.

Zatem czy w takim razie porządnie je wygrzałeś? Bo jestem pewien, że gdybym miał do porównania teraz nowe wyjęte prosto z pudełka oraz te używane przeze mnie, to stwierdziłbym, iż są to dwie różne pary słuchawek.

#370 Szemron

Szemron
  • 26 postów

Napisano 18 października 2010 - 19:44

beats by dre - polecam

oj wybacz kolego ale za duzo mialem na uszach zeby zgodzic sie z Twoja opinia. Te sluchawki nadaja sie (tak samo jak skullcandy) tylko i wylacznie do noszenia ich dla szpanu. Kiedy tylko wlaczysz muzyke z jakiegokolwiek dobrego playera juz tak zielono nie jest. Gdyby te sluchawki graly tak jak wygladaja, mielibysmy naprawde perelke wsrod sluchawek. Narazie sa one jedynie przecietne.

#371 kolegaPrzem

kolegaPrzem
  • 9 postów

Napisano 18 października 2010 - 20:30

@ Misi06
Ja zakupilem z pilotem i mikrofonem. Moge ci takie sprowadzic wedle checi:
[url=http://www.abt.com/product/48607/Apple-MB770GB.html]MB770G/B - Apple Earphones With Remote And Mic at Abt[/url]

#372 Dirian

Dirian
  • 259 postów
  • SkądWejherowo

Napisano 18 października 2010 - 20:41

Na początku to w ogóle grały fatalnie. Po tym je wygrzałem i było lepiej, ale wciąż jednak coś mi nie pasowało. Co do kupna Apple in Ear - nie kupuj z eBay. Tam 99,9% to podróbki. Szczególnie, jeżeli tak tanio wychodzą. Nawet jak wyglądają tak samo to są to podróbki o czym przekonasz się jak wsadzisz je do ucha.

#373 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 18 października 2010 - 22:26

Okej, w sumie zawsze mniejsza pewność i utrudiony kontakt. Będę szukał okazji na Allegro. Co sądzicie o tym co sprzedaje teraz jako aukcje? Troche mnie mierzi ta krótka gwarancja ;€.

#374 seboss2

seboss2
  • 120 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 października 2010 - 22:27

Ja w ogóle odradzam zakup jakichkolwiek słuchawek przez internet. Zwłaszcza tych popularniejszych modeli (np. Apple). Na większości portali aukcyjnych (eBay) oferowane słuchawki są przeważnie tanimi podróbami. Jeśli interesuje Cię zakup szeroko dostępnych słuchawek - zrób to w sklepie.

#375 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 18 października 2010 - 23:50

Jakbym jeszcze mógł kupić ADDIEMy w sklepie w Radomiu/Warszawie tak do dwustu złotych nowe :P.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych