Cytat
Nie wiem jak dla was, ale dla mnie to te ok. 3zl za utwor to max jezeli serwis mialby odniesc jakis wiekszy sukces. Ile bylibyscie sklonni zaplacic za jedna MP3 ?
15 zł za płytę na warunkach proponowanych przez iTunes.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 18 stycznia 2007 - 14:30
Cytat
Nie wiem jak dla was, ale dla mnie to te ok. 3zl za utwor to max jezeli serwis mialby odniesc jakis wiekszy sukces. Ile bylibyscie sklonni zaplacic za jedna MP3 ?
Napisano 18 stycznia 2007 - 15:24
Cytat
OS 7 był po polsku - sam z takiego korzystałem. OS 7 został wypuszczony w 1991 roku, Windows 3.x w 1992...
...
Warto porównać sobie możliwości obu systemów...
http://en.wikipedia....ki/Windows_3.1x
http://en.wikipedia....m_7_(Macintosh)
Pozdro
Cytat
Windows 3.x requires pre-installation of MS-DOS, which must be booted on PC startup. Windows is started as an application program, and can be terminated at any time, returning the user to the MS-DOS prompt. MS-DOS also provides device drivers for certain tasks such as CD-ROM or network access, specifically remote disk drive or remote printer access; these drivers run in real mode. In 386 enhanced mode of Windows for Workgroups, the networking drivers are running in protected mode. Windows requires specifically written applications, and has a specific on-disk file format, which is much more complicated than the format of MS-DOS executables. It has many of its own device drivers and for the most part its own memory management system.
Cytat
Microsoft Windows 3.x
Rodzina nakładek graficznych GUI, działających w systemie operacyjnym MS-DOS.
Napisano 18 stycznia 2007 - 16:08
Cytat
15 zł za płytę na warunkach proponowanych przez iTunes.
Napisano 18 stycznia 2007 - 16:24
Napisano 18 stycznia 2007 - 16:24
Napisano 18 stycznia 2007 - 16:45
Cytat
Policzcie sobie 99 centów~ około 3 zł + 22 vatu i mp3 po 3.66 lub nawet 4 złote za jedną piosenkę- to oczywiście optymistyczna wersja...
II wersja 99 eurocentów to ~ 3.6 zł +22 vatu i już wychodzą okolice 4 zł lub nawt więcej (w zależności od kursu euro)
pamiętajcie ZAIKS jest zawsze PAZERNY!
Napisano 18 stycznia 2007 - 17:05
Cytat
Gdybym nie wiedziała jakie są zalożenia projektu nazywanego Apple - Polska, to bym nie pisała.
Zarząd powołanej spółki składa się wyłącznie z Polaków. Spókła jest spółką prawa handlowego (polskiego). Zarząd kieruje firmą i przygotowuje sie do działania na polskim rynku.
Naprawdę myślesz, że ja i inne polskie panienki na to czekamy?
Pozdrawiam.
PS. Faktycznie dobry tekst, złośliwy i jak bardzo iDżentelmeński!
PPS. Kocham Polskę, przede wszystkim za to, że jeszcze nic nie zaczęlo działać, jeszcze nic nie wiadomo na pewno, ale już znawcy przedmiotu podnoszą jakże konstruktywna iKrytykę.
Napisano 18 stycznia 2007 - 18:42
Cytat
tak tylko niech pozwola sciagac piosenki po kilka razy a nie tak jak teraz-raz placimy raz sciagamy
Napisano 18 stycznia 2007 - 18:46
Napisano 18 stycznia 2007 - 20:46
Cytat
W 1990 roku pracowałem we właśnie otwieranym polskim biurze dużego amerykańskiego koncernu komputerowego - i wyglądało to dokładnie tak, jak napisał Aldek. To nawet nie był trzeci sort szczurów z UE, tylko faceci mówiący po polsku z tamtejszego bezrobocia (a jeden, który miał żonę Polkę - zwyczajnie nałgał, że zna polski :-))Moniko, choć SAD jest ogólnie lubianą i szanowaną firmą, to po wejściu koncernu do Polski czeka go złomowisko. Jeśli myślisz, że cała operacja odbędzie się tak, że przyjdzie pan z drabiną, i zmieni szyld na Polnej, to hm, trochę się mylisz.
Mercedes nie certolił się z Zasadą, a VW z Kulczykiem, BMW ze Smorawińskim też nie. Po prostu musieli poszukać innych miejsc do robienia biznesików.
Oczywiście, krzywda ojcom założycielom się nie stanie, coś tam im skapnie, i nawet na rocznicowe rauty będą mogli przyłazić. Ale los pracowników może być różny. Bo koncern to koncern, przynosi ze sobą swoją, tfu, kulturę, która objawi się najpierw tym, że zostanie wynajęte nowe hiperbiuro w jednym ze ekskluzywnych szczurowisk Wiesioszawy.
Owa kultura objawi się też tym, że najpierw przyjedzie do kraju trzeci sort szczurów z USA albo Europy Zach., i te niedojdy będą się wyżywać na pracownikach w PL. Ergo: los klientów Apple się pogorszy, bo te szczury będą w pierwszej kolejności meblować biura i drukować wizytówki, oraz puszczać kasę na polskie panienki. Może nawet być i drożej, bo... trzeba to będzie czymś sfinansować.
W fazie trzeciej, dopiero jak sobie odjadą, drgnie i będzie lepiej. Tak to widzę.
Ale, w skali makro, ruszy się szybciej. Bo, po pierwsze, owe szczury, a nie polna firma, będą miały większy ciąg na ZAIKS. Da się w łapę komu trzeba, i powstanie iTunes Store, szybciej, niż byście myśleli, bo ten trzeci rząd szczurów umie korumpować naszych kacyków, oj umie.
Tak, tak, proces likwidacji grajdołu nie będzie łatwy. Może boleć. Ale, myślę, warto. I Apple na tym zarobi, i , choć nieco później, my też.
Napisano 18 stycznia 2007 - 21:07
Cytat
Facet, który będzie prowadził Apple PL, jest Polakiem z Polski i jednocześnie odjechanym fanem jabłuszek od dobrych paru lat - nie zdziwiłbym się, gdyby Jego nick był dobrze znany na tym forum ...
Napisano 18 stycznia 2007 - 21:12
Cytat
Facet, który będzie prowadził Apple PL, jest Polakiem z Polski i jednocześnie odjechanym fanem jabłuszek od dobrych paru lat - nie zdziwiłbym się, gdyby Jego nick był dobrze znany na tym forum ...
Napisano 18 stycznia 2007 - 21:12
Cytat
nie zdziwiłbym się, gdyby Jego nick był dobrze znany na tym forum ...
Napisano 18 stycznia 2007 - 21:14
Napisano 18 stycznia 2007 - 21:18
Cytat
Dobrze, przyznaje się, to ja. A w maju rusza iTunes Poland.*
*nie mogłem się powstrzymać ;-)
Napisano 18 stycznia 2007 - 21:20
Napisano 18 stycznia 2007 - 22:48
Cytat
Na szczęście minęło 16 lat i tak już nie będzie. Facet, który będzie prowadził Apple PL, jest Polakiem z Polski i jednocześnie odjechanym fanem jabłuszek od dobrych paru lat - nie zdziwiłbym się, gdyby Jego nick był dobrze znany na tym forum ...
Napisano 19 stycznia 2007 - 11:01
Cytat
I do tego pewnie jeszcze z Apple IMC Poland :-)
Napisano 19 stycznia 2007 - 11:50
Napisano 19 stycznia 2007 - 15:39
Napisano 19 stycznia 2007 - 15:45
Napisano 19 stycznia 2007 - 16:24
Napisano 19 stycznia 2007 - 16:28
Napisano 19 stycznia 2007 - 16:31
Napisano 19 stycznia 2007 - 16:34
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych