witam wszytskich!
mam podobny problem.dwutygodniowy macbook pro, jednoczesnie moj pierwszy mac w ogole i od razu taka niespodzianka.pisze niespodzianka bo sprzet warty 2tys.euro najzwyczajniej w swiecie delikatnie kopie.mrowienie to stanardowa opcja, bez wzgledu na to czy jest uziemiony czy nie.bez wzgledu na to jakiej kombinacji uzyje, czy jest to sam apple adapter czy adapter+kabel sieciowy z uziemniem+surge protector.slowo w internetcie mowi ze nie ejstem jednym z tym problem ale jednym z niewielu ktorym uziemienie laptopa nie pomoglo.niestety...polecam forum apple'a:http://discussions.a...?categoryID=190 i search.
odkrylem ta fatalna opcje jakies 2-3 dni po rozpakowaniu z pudelka mojego maca.pierwsze info na ten temat to ten fatalny film:
oczywiscie ten test nie ejst w zadnym stopniu miarodajny ale sprawdzilem u siebie i okazuje sie ze najprawdopodobniej kabel sieciowy dolaczony do pudelka i podlaczany do adaptera uziemia laptopa w jakis sposob, przynajmniej do tego stopnia ze nie slychac trzaskow i pierdniec, uzycie samego adaptera z wtyczka z trzema bolcami(uk adapter)teoretycznie powinno dzialac tak samo ale nie dziala i trzaski sa podobne jak an filmie!
wiem, ze to smieszne ale to fakt.test sam w sobie o niczym nie swiadczy jednak juz mrowienie owszem.pojawia sie i czuje je do tego stopnia , ze nie moge o nim zapomniec, co sprawia, ze zamiast cieszyc sie jablkiem zastanawiam sie co jest grane.
jak napisalem wczesniej, nie ejstem jednym z tym problemem.sprawdzilem chyba wszystkie posty na tym forum dot. tego tematu oraz wiekszosc na forum applowskim i generalnie nic z tego nie wynika.uziemienie uzieminiem ale mrownienie caly czas jest.
zastanawiam sie czy problem moze tkwic w budynku w ktorym mieszkam.nie do kocna wiem jak moglbym sprawdzic czy jest on uziemiony czy nie?jakies sugestie?
poza tym cala sytuacja doprowadza mnie powoli do skrajnego wyczerpania:)od przeszlo tygodnia stykam sie caly czas z minusami macbooka niz plusami, zwiazane jest to na epwno z natura mojego rpoblemu, a co za tym idzie z miejscami w ktorych probuje odnalezc jakas sensowna odpowiedz i rozwiazanie.te miesjca z koleji roja sie od zazalen, problemow, ciaglego kontaktu z applowskim supportem, wymian sprzetu, poluzowanych wyswietlaczy, kopiacych laptopow its. koniec swiata!
zaznaczma, ze nei ejstem machejterem wrecz przeciwnie.mam ipody, macbooki i w ogole jaram sie brandem ale kopiacy laptop za 2tys. euro to nie ejst hedon.
jelsi macie jakeis pomysly, sugestie...bede wdzieczny za kazda pomoc.
dzieki!
problem moze tkwic albo w twojej instalacji elektrycznej lub tez moze byc ze obudowa ma miejsca w ktorych "lakier" nie jest wystarczajaco szelnie naniesiony. bo glownie to obudowa sama w sobie nie powinna przewodzic pradu...sam to testowalem
jak mi sie uda to moze to przetestuje w warunkach laboratoryjnych na uczelni
mysle ze moj wykladowca zgodzi sie na pare pomiarow