Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Leopard będzie po polsku.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
277 odpowiedzi w tym temacie

#26 audiopain

audiopain
  • 332 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 stycznia 2007 - 12:39

Jesli to prawda - dobry news. Moja mama ostatnio kupila laptopa PC, bo bariera jezykowa okazala sie byc wiekszym problemem niz brak pewnego sofu na japko.

#27 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 08 stycznia 2007 - 12:42

Jak dla mnie to malo przekonywujace sa te screeny. Jakos fejkiem mi zajezdzaja ;) Nawet jesli jest to prawda to i tak bede uzywal wersji EN. "Polskosc" polonizatora jakos mnie nie przekonuje ;-) To tak jak korzysztanie z polskiej wersji Photoshopa - nie wiedomo o co chodzi ;)

#28 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 stycznia 2007 - 12:58

Dominique, jeżeli, tak jak ja, wychowałeś się na anglojęzycznych interfejsach, to oczywistym jest, że będzie Ci łatwiej funkcjonować w otoczeniu angielskich komunikatów. Ale weź pod uwagę osoby, które dopiero zaczynają przygodę z komputerem lub od początku pracowały na polskich interfejsach - dla nich anglojęzyczne menu jest dziwadłem. I, w sumie, tak właśnie powinno być.

#29 mpukacz

mpukacz
  • 216 postów
  • SkądLublin,Poland

Napisano 08 stycznia 2007 - 13:00

Niestety te zżuty wyglądają na fake. Jeżeli to beta leoparda to jak tam się znalazło flip4mac i application enhancer. Raczej nikt nie pracuje i ogląda filmy na wersji beta ? Cóż chciał bym się mylić.

#30 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 stycznia 2007 - 13:01

Cytat

A ja tylko chciałbym, żeby ten polski był rzeczywiście polski a nie polskawy, jak w polonizatorze....

Wolałbyś microsoftowato-anglo-polskawe tłumaczenie z Windows? To zainstaluj Windows i nie będziesz miał problemu.
Matko huto! Ileż można kierować ludzi do pierwszego lepszego słownika!?

#31 doombek

doombek
  • 257 postów
  • SkądW-Wa

Napisano 08 stycznia 2007 - 16:01

fake czy nie fake..robi wielka nadzieje na "lepsze jutro":D

#32 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 stycznia 2007 - 16:10

Tylko w warstwie uaktualnień. Ale... jeżeli Apple nie poprawi w OS X obsługi języków nieromańskich, dolegliwości zrzucane powszechnie, choć niesłusznie, na Polonizator SADu, nadal będą nas gnębiły. Polski interfejs będzie wszak wymuszał umieszczenie polskiego na pierwszym miejscu, a to, jak wiadomo, w przypadku niektórych programów prowadzi do problemów. Mnie bardziej ciekawi jednak skutek tego posunięcia dla naszego rynku. Może to bowiem spowodować zachwianie pozycji polskiego przedstawicielstwa Apple, bo ułatwi wejście na nasz rynek firm zagranicznych. A wtedy albo Apple będzie zmuszone wejść tu bezpośrednio, albo może się okazać, że zostaniemy objęci wpływami, na przykład, Apple.de (podobnie jak ma to miejsce, na przykład, z Epsonem, którego polskie przedstawicielstwo znajduje się w Niemczech). I wtedy mogą się zacząć kłopoty, które znają użytkownicy sprzętu Epsona. Kłopoty, przy których obecne narzekania to mały pikuś. Mam nadzieję, że Apple zdecyduje się na bezpośrednie wejście do Polski, ale tylko czas pokaże, jak się rozwinie sytuacja.

#33 doombek

doombek
  • 257 postów
  • SkądW-Wa

Napisano 08 stycznia 2007 - 16:32

moze tez nastapic taka sytuacja jak w sprawie NINTENDO w polsce..tj.przedstawicielem jest firma Lukas Toys ktorej przedstawicielem jest ktos z Austrii kto jest przedstawicielem Nintendo..czyli uzytkownik jest 5 w hierarchii waznosci...mi sie wydaje ze firmy zagraniczne(vide Microsoft,Sony,Intel) zaczynaja postrzegac polski rynek a dokladniej Polske jako moze nie tyle dobry rynek zbytu(piractwo okolo 90% ? znam 2 osoby majace legalnego Windowsa:D) ale jako pewien pomost miedzy bogatym zachodem a krajami wschodu..i to moze miec dla nas zbawienny wplyw. a wracajac do Polonizatora-sytuacja tez konsolowa-co z tego ze gry na konsole sa drogie skoro wydajac je w polskiej wersji jezykowej sprzedaz rosnie i to kilka razy takie tylko moje spekulacja

#34 db

db
  • 771 postów

Napisano 08 stycznia 2007 - 16:43

Chyba nie sądzicie że te prostokąty wokół fontów to wina zapisu screena jako gif :D ?
Dołączona grafika
  • yezooz lubi to

#35 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 08 stycznia 2007 - 16:48

Ja uwielbiam ten czas przed MW Expo. Te plotki, ploteczki, nadzieje i... rozczarowania ;-)

#36 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 08 stycznia 2007 - 16:54

Poza tym w tym system Profilerze pisze jeszcze xll's....

Dopełniacz saksoński, ktory z języka Polskiego raczej nie pochodzi ;)

#37 DanielF

DanielF
  • 5 760 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 08 stycznia 2007 - 16:55

To że SAD będzie miał konkirencję to byłoby dobrze konkurencja=walka o klienta=niższe ceny oraz lepsza obsługa Nie sądze by "Polski Mac OS" był gwoździem do trumny Apple i tak w zastosowaniach PRO i innych wiele osób preferuje j. angielski. Wejście Apple na Polski rynek było by wielkim plusem skończy się paplanina o iTunes support oraz mozliwośc wyboru konfiguracji, dostępność sprzętu "od ręki" itd

#38 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 08 stycznia 2007 - 16:57

Ojj fakt.. Tak niestety czasem bywalo. Na prawdziwe emocje zawsze jednak czekalo sie dluzej niz do stycznia.. Mam pomysl.. Zamiast oczekiwan wpisujemy jutrzejsze potencjalne rozczarowania. Jak dla mnie Steve przedstawi jutro nowe LCDeki z wbudowana kamerka i iTV. ZApomijmy o nowych MBPro itd.. Moze sie myle, mam nadzieje..

#39 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 08 stycznia 2007 - 17:00

Wtedy racej SAD zostalby wykupiony przez Apple (w koncu co za duzo konkurencji, to nie zdrowo dla cen) ;) P.S. Rzeczywiscie ta Macworldowa gorączka.... Bingo juz jest zaplanowane na iChata, wiec nie psuj zabawy :)

#40 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 08 stycznia 2007 - 17:06

Cytat

Chyba nie sądzicie że te prostokąty wokół fontów to wina zapisu screena jako gif :D ?
Dołączona grafika

Tadam!

"Profil Systemu" tez jest perfidnie "spolonizowany"

Dołączona grafika

Przesunalem lekko historogram i wyszly artefakty.

Edit,
No dobra, moga pochodzic ze skompresowanego jpg ...ale to i tak fake :P

#41 uwak

uwak
  • 778 postów

Napisano 08 stycznia 2007 - 17:24

hahahahha - uczyc sie jezykow

#42 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 08 stycznia 2007 - 18:02

:cool: OK zostaly 24h. Fochy na bok it,s a final countdooownn...

#43 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 08 stycznia 2007 - 21:40

Ja jutro nie wchodzę na myapple ani na apple.com. Zostawię sobię otwartą stronę gdze są linki do keynotów bo chcę być zaskoczony :)

#44 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 08 stycznia 2007 - 22:18

Jak to komuś dziś pisałem: wyobraźmy sobie sytuacje że X jest szczęśliwym konkubentem pani Y, babcia Xa wszystkim opowiada ża X i Y bierze ślub 25 czerwca 2007.... tylko kurcze ani X ani Y nic o tym nie wiedzą :)

#45 mpukacz

mpukacz
  • 216 postów
  • SkądLublin,Poland

Napisano 08 stycznia 2007 - 22:23

Ok, to teraz kompletnie sie rozmaże i posnuje teorie spiskowe. Co jeżeli screenshot ten nie jest fakem, i dostaniemy polski system i coś więcej. Pierwszy raz zauważyłem na stronach SAD zapowiedź/baner Mac World. Czy może dostaniemy wkońcu apple poland, i jest to działaniem osoby która żekomo miała taki oddział stworzyć ( kiedyś była taka informacja niepotwierdzona i nie poparta faktami ) Napewno byli byś my wniebowzięci przez jakiś czas. Czy rzeczywiście 2007 rok będzie przełomowy ? Jak zwykle czas pokaże, napewno zawsze miło pomarzyć. :)

#46 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 08 stycznia 2007 - 22:36

To, że ma być jakiś przełom nie oznacza, że dotyczyć będzie Polski. Ja bym obstawiał na coś związanego ze sprzętem/softem. Sądzisz, że nic by nie przeszło jeśli Apple Polska byłby tworzony? Albo czy Stefan ma to zakomunikować na MW? Co do screenów Leoparda PL - już zostały obalone, nie ma więc o czym dyskutować. Jutro się wszystko okaże.

#47 mpukacz

mpukacz
  • 216 postów
  • SkądLublin,Poland

Napisano 08 stycznia 2007 - 23:11

@lutecki sam jestem sceptykiem tylko sobie pogdybałem. Hmm odnośnie MW jeżeli np. była by mowa o kilku nowych krajach do których apple "wchodzi" to myśle że wtedy było by to dobre miejsce. I dotego dobre hasło, mówiące o ekspansji apple na nowe rynki. Anyway jak pisałem wyżej pomarzyć zawsze miło.

#48 yezooz

yezooz
  • 85 postów
  • SkądGdansk, PL

Napisano 08 stycznia 2007 - 23:29

Mysle, ze jest to realne. Moglby za tym przemawiac fakt, ze sprzedaz komputerow Apple zdecydowanie rosnie i wraz z rosnacymi zyskami firma moglaby byc sklonna do inwestycji na rozwijajacych sie rynkach takich jak nasz. Jak bedzie dowiemy sie jutro :)

#49 maler

maler
  • 2 postów
  • SkądPraha, Czech Republic

Napisano 09 stycznia 2007 - 00:52

[url]http://www.thinksecret.com/archives/leopard9a283/source/picture-2.html[/url]

Dla mnie to wyglada, ze to jeste polonizator nainstalowany do Leoparda - wszystko, co jest nowe, nie jest przetlumaczone.

Ale jeste ciekawi, czy naprawde bedziece mac polsky Mac OS X od Apple... chociaz będą poprawione blędy, związane s CE skriptem.

#50 Pe8er

Pe8er
  • 192 postów

Napisano 09 stycznia 2007 - 03:10

Właśnie wróciłem z ustawiania naszego kiosku (iClip lite) i powiem wam coś ciekawego. Po Moscone Center krążą dwie bardzo ekscytujące wiadomości. Pierwsza dotyczy iPhone, którego ponoć widzieli dzisiaj ludzie z New York Times i twierdzą że to cacko ISTNIEJE.
Druga wiadomość to totalny kosmos: jest duża szansa na to, że w Leopardzie będzie dużo nowych bajerów 3D, a jednym z nich mają być różne źródła światła - czyli np. jak masz na biurku otwarte dwa okna, jedno po lewej a drugie po drugiej stronie ekranu, to cienie pod nimi układają się w inny sposób. Bardziej realistyczny.
Nie wiem na ile to jest prawda, mogę tylko powiedzieć, że Jason Harris powiedział mi dzisiaj, że znalazł dowody na to w różnych miejsach w Leopardzie....rany co to będzie.

Byle dotrwać do Keynote, wstajemy o 5 rano żeby mieć dobre miejsce w kolejce :D

ps. Przepraszam za rozprowadzanie plotek, ale tak się podekscytowałem że musiałem się tym podzielić!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych