Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Egzaminy gimnazjalne 2010

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
89 odpowiedzi w tym temacie

#26 Endi

Endi
  • 414 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 kwietnia 2010 - 18:08

A ja myślę, cały czas o mat-inf lub mat-fiz. Matematyka mi dobrze idzie, zawsze 5 tak samo fizyka (trochę gorzej ale 5 będzie)

Ja na szczęście egzamin pisałem rok temu. I w gimnazjum tak samo z matmy fizyki szło mi dobrze. Ale możecie mi wierzyć, LO w większości przypadków rozwieje wasze wątpliwości odnośnie znajomości fizyki ;-) Ale za to matmy nie co się bać. Jeśli umiecie myśleć logicznie i znacie kilka rzeczy (praw, wzorów itp. (np. wzory skróconego mnożenia, własności kwadratu)) to matma nie należy do trudnych. Wiem co mówię - klasa matematyczna :D

#27 Mikey124

Mikey124
  • 550 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 18:14

Mi tam został jeszcze roczek, ale chętnie poczytam jak tam wrażenia :P

#28 Phobos

Phobos
  • 307 postów
  • SkądPłn.

Napisano 27 kwietnia 2010 - 18:23

Ja również pisałem w tym roku i jestem jak najbardziej zadowolony. Punktów myślę, że będę miał około 40 :) Co do rozprawki to temat był po prostu banalny :)

#29 Phobos

Phobos
  • 307 postów
  • SkądPłn.

Napisano 27 kwietnia 2010 - 18:30

A trochę podchwytliwe było streszczenie teksu nr I. Niektórzy streszczali Hobbita, a trzeba bylo Salomona :) Ale Panowie nie martwcie się, jutro będzie trudniej :)

#30 goodall

goodall
  • 369 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 18:40

hmmm... zarząd gminy? od 2002 nie ma zarzadu gminy. Organem wykonawczym jest wójt burmistrz, prezydent. I stwarza to dziwną sytuacji gdyż o ile na szczeblu powiatu i województwa organy wykonawcze nie mają takiej samej legitymizacji jak organy uchwałodawcze to tutaj maja. I Rada i burmistrz/wójt/prezydent pochodzą z wyborów powszechnych i jest zachwiana funkcja kontrolna. Oczywiscie mówimy tylko i wylacznie o administracji samorządowej. Tak na pierwszy rzut oka to tak jest. (pamietam tak z egzaminu z Administracji Publicznej) pozdrawiam

#31 Phobos

Phobos
  • 307 postów
  • SkądPłn.

Napisano 27 kwietnia 2010 - 18:49

North na matematycznej części maxa nic się nie ucząc? Sama logika Ci nie pomoże, podstawową rzeczą są wzory, które niestety trzeba znać

#32 Carlst

Carlst
  • 656 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 18:57

Wzory często są podane, reszta z logiki.

#33 panic

panic
  • 360 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 19:01

Wzory z fizyki masz wypisane. Zawsze będzie o jeden więcej, dla zmyły. Fizyka w Liceum to tragedia. Co z tego, że masz 5 czy tam 6 w Gimnazjum, skoro w Liceum będzie 3. Na 90%. Wiem to z autopsji. Matematyka - bardzo fajna, wszystko jednak zależy od nauczyciela. Informatyka rozszerzona? Nic specjalnego - ja nie lubię, programowanie mnie nie kręci. Pewnie ze względu na nauczyciela. I naprawdę nie wiem w czym problem z tym wybieraniem co chcę robić. To nie studia. Na części matematycznej sama logika nic nie pomoże. Owszem - działa wiele, aczkolwiek wiedza jest mimo wszystko potrzebna.

#34 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 21:02

North na matematycznej części maxa nic się nie ucząc? Sama logika Ci nie pomoże, podstawową rzeczą są wzory, które niestety trzeba znać

Ja zrobiłem tylko parę testów dzień wcześniej:) Powiem ci, że z tego, co pamiętam w zadaniu z fizyki były wypisane wzory i trzeba było wybrać sobie po kolei, które ci są potrzebne. To chyba jasne, że trzeba znać wzory na pole różnych rzeczy itp., ale jest to wiedza tak podstawowa, że o niej nawet nie wspominam. Je się zapamiętuje robiąc zadania na lekcji. Z biologii (czyli dział głównie na wykucie) był tekst o mięśniach bodajże i na jego podstawie należało odpowiedzieć na pytania, nic z własnej wiedzy.

#35 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 kwietnia 2010 - 23:06

hoho.. czuję się stary pisząc w tym wątku. 3 lata temu pisałem; czas leci. a dziś dopiero teraz dowiedziałem się o jakichkolwiek testach kompetencji : ) .. chociaż.. faktycznie, mój młodszy brat miał dziś wolne od szkoły ; ) pozdrawiam, i życzę powodzenia jutr.. już dziś! wyśpijcie się szkraby

#36 Phobos

Phobos
  • 307 postów
  • SkądPłn.

Napisano 28 kwietnia 2010 - 09:48

Ja już po testach :) Wg mnie matematyczny nie był taki trudny, i mi poszedł całkiem nieźle :cool: Jeszcze dodam, że żadnego wzoru nie podali, ani jednego.

#37 mm25

mm25
  • 15 postów
  • SkądŚwiętokrzyskie

Napisano 28 kwietnia 2010 - 10:10

Nie był trudny?! Dla mnie był okropnie trudny :/. Nie liczę na zbyt dużą liczbę punktów.. phi.. nawet z 30 bym się ucieszył...

#38 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 kwietnia 2010 - 10:30

Przypomina mi się jak pisałem te testy 2 lata temu.. Ogólnie to (jak się potem okazało) niepotrzebnie było tyle stresu. Ostatnio ostro przeginają, nam juz w 1gim robili próbne i tak co pół roku. Mój brat jest w 3 klasie podstawówki i ma testy trzecioklasisty (!) żeby dziecko "zdiagnozować". To jest paranoja, niepotrzebnie stresują dzieciaki i robią z nich maszynki do zdawania testów.

Czas leci zdecydowanie za szybko. Dopiero pisałem test gimnazjalny i myślałem że odpocznę od testów, to w liceum na przywitanie robią próbne maturki.

#39 Phobos

Phobos
  • 307 postów
  • SkądPłn.

Napisano 28 kwietnia 2010 - 10:40

Najgorsze w tym teście było to, że zadań z matematyki było może z 5 :eek: Reszta to chemia i biologia, i 2 zadanka z fizyki.

#40 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 28 kwietnia 2010 - 10:43

Dla mnie ta geografia taka nie bardzo była. Ale za to z fizyki mi super poszło, a mam same 3 i 4. :P To zadanie z radioaktywnością biedronek mnie rozwaliło... Hahaha! ;)

#41 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 28 kwietnia 2010 - 10:52

Matematyczny - test o węglu brunatnym i o radioaktywnych biedronkach. CKE się postarało ! (ironia) Test był dość dziwny, u mnie połowa sali wyszła z płaczem lub załamana. (ja jak zawsze z uśmiechem na twarzy) ;)

#42 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 28 kwietnia 2010 - 10:58

Ten mat-przyr egzamin po mnie spłynął (jak po większości u mnie w szkole), ale te zadania były mistrzowskie. Kto to wymyślał?! ;) A co zaznaczyłeś z tymi biedronkami? Że są drapieżnikami (ja tak zaznaczyłem)?

#43 Kyosho94

Kyosho94
  • 403 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 11:53

Tragedia, idiotyzm, żenada... Kto wymyślił radioaktywne biedronki i mszyce? :o A że o zadaniach z węglem nie wspomne... Geografię praktycznie całą strzelałem. Zapomnijmy o tym szicie i cieszmy się wolnością :)

#44 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 28 kwietnia 2010 - 12:15

A na "teście z języka" jest tylko angielski czy inne też?

#45 Phobos

Phobos
  • 307 postów
  • SkądPłn.

Napisano 28 kwietnia 2010 - 12:24

Iine też są ;)

---------- Wpis dodano o 13:24 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:20 ----------

Egzamin gimnazjalny 2010 - cz

Część wyników już jest!

#46 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 28 kwietnia 2010 - 13:13

max-4... :/ Dobra, koniec o egzaminach. Nie będziemy sobie psuć humoru! :D

#47 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 28 kwietnia 2010 - 16:48

No panowie ja tak na oko sobie podliczyłem punkty to mam ~33. Mam nadzieje że progi w liceach zostaną zaniżone.

#48 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 28 kwietnia 2010 - 17:38

Ja oko ło 45 z matemetycznego, będzie ok. Też się do liceum wybieram. Ktoś jest z Dąbrowy Górniczej? :D 30km, ale będę dojeżdżał.

#49 Phobos

Phobos
  • 307 postów
  • SkądPłn.

Napisano 28 kwietnia 2010 - 19:43

Ja z matematycznego tak około 40 i tak samo z humana. A razem licze sobie z 145-150 pkt.

#50 Pat486

Pat486
  • 59 postów
  • SkądBialystok

Napisano 28 kwietnia 2010 - 19:50

Nom... Test był trudniejszy niż poprzednie... a radioaktywne biedronki mnie rozwaliły... poza tym myślę że to był test dla Górników... :D Liczyłem sobię teraz pkt. i myślę że będę miał 40-45 pkt. ale pewnie znając życie to się przejadę ^^...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych