Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Egzaminy gimnazjalne 2010

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
89 odpowiedzi w tym temacie

#1 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 27 kwietnia 2010 - 10:16

Witam Makowców-gimnazjalistów! Komentujcie tutaj egzaminy. Pokażmy, że jest nas dużo! Ten z polskiego uważam, że był ok. Rozprawka banalna, można się moooocno rozpisać.

#2 Aldo

Aldo
  • 151 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 10:30

ooo. xD egzamin się skończył 30 minut temu, a ty już przed kompem xD Ba! dyslektycy jeszcze mają 30 minut do końca ;P ja akurat nie pisałem w tym roku (rok temu pisałem), ale z chęcią "rzucę" okiem na ten egzamin jak wyjdzie ;)

#3 Kłakó

Kłakó
  • 99 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 27 kwietnia 2010 - 10:37

Egzamin napisany, wróciłem do domu 10 min temu i już ciocia dzwoniła jak poszło... :P Ogólnie trudny nie był, rozprawkę napisałem na 10 linijek ponad miejsce :D Ale cała moja klasa nie wiedziała jak zrobić przedostatnie - to o zarządzie gminy. W sumie to każdy jakieś pierdoły napisał ale nikt nie wie czy dobrze :P Liczę, że źle nie będzie :) Pozdrawiam

#4 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 27 kwietnia 2010 - 10:46

Co do zarządu gminy, to wg. mnie - petycja, strajk i nagłośnienie sprawy w mediach (media najbardziej skuteczne, petycja najmniej). Za wcześnie przed kompem? :D Ktoś musiał napisać ten temat pierwszy... ;P

#5 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 kwietnia 2010 - 10:50

Ja pisałem 3 lata temu... ale ten czas leci :)

#6 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 27 kwietnia 2010 - 10:54

Na początku miałem lekki stresik, ale jak zacząłem pisać, to już luz i skupiłem się na jak najlepszym napisaniu tego ustrojstwa. Ale jeszcze jutro matma i w czwartek angielski... ;( Jak mi dobrze pójdzie z fizyką to będzie z górki.

#7 Kłakó

Kłakó
  • 99 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 27 kwietnia 2010 - 10:55

Ja napisałem (jak pół mojej klasy :D) petycja, strajki i demonstracje i głosowanie na znajomych, zaufanych ludzi (ludzie najbardziej, strajk najmniej skuteczne) Nie wiem czy dobrze, ale nic innego nie wymyśliłem.. :P

#8 mm25

mm25
  • 15 postów
  • SkądŚwiętokrzyskie

Napisano 27 kwietnia 2010 - 10:57

Prosty był! Zadania testowe banalne, troszkę trudniejsze te otwarte, kłopot miałem tylko z przedostatnim (a kto nie miał? :D). Na rozprawce tylko "lałem wodę". Myślę że 40+ pktów będzie. Teraz czekam tylko na matematyczny którego się bardziej obawiam no ale będzie jak będzie :).

#9 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 27 kwietnia 2010 - 11:01

Trzymać się ludziska, przebrniemy... :D Lanie wody skuteczne jest, ludziska to lubią czytać. Zawsze dostaję z dłuższych form wypowiedzi 5.

#10 iG4

iG4
  • 541 postów
  • SkądKraków,Poland

Napisano 27 kwietnia 2010 - 11:10

Dla mnie te całe egzaminy to taka troche nadmuchana sprawa bo do jakiejś szkoły i tak się dostaniesz. Nie zawsze wynik z egzaminu decyduje o dostaniu się do danej szkoły, czasem poprostu chęć uczenia się w danej szkole ma dużą moc. Testy te są dobrym wprawieniem się przed maturą :P . Sam jeszcze pisałem egzamin 2 dniowy, poszedł całkiem całkiem :) .

#11 mikro123

mikro123
  • 1 274 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 kwietnia 2010 - 11:23

A ja dopiero za rok piszę :) Jest już gdzieś ten co dziś był?? Na stronie kuratorium już powinien być chyba

#12 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 27 kwietnia 2010 - 12:08

Nie masz się co bać, jeśli chodzisz na konkursy, to bez problemu sobie poradzisz. Nawet nie musisz jakoś specjalnie się uczyć. Trzeba sobie tylko podstawy przypomnieć.

#13 JFS

JFS
  • 105 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 13:00

Dla mnie te całe egzaminy to taka troche nadmuchana sprawa bo do jakiejś szkoły i tak się dostaniesz. Nie zawsze wynik z egzaminu decyduje o dostaniu się do danej szkoły, (...)

Nie zrozumiałem.

#14 wishu

wishu
  • 198 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 13:00

ogólnie to jest tak skonstruowane, żeby każdy miał jakąś szanse na zdobycie punktów... zobaczycie jak przyjdzie do matury no ale to jeszcze za te 3-4 lata pewnie się zmieni ;) Powodzenia na dalszych egzaminach i trzymam kciuki za dobre wyniki ;) ps. ja mam swoją drugą w życiu sesje w czerwcu same powiązane z matmą egzaminy i matma ... i zapowiada się średnio ciekawie pozdro ;)

#15 Kyosho94

Kyosho94
  • 403 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 13:46

Boże, nawet tutaj wątek o egzaminach.. I jak tu się nie zdemotywować? :???: Ogólnie - dla mnie zamknięte były pogrzane, ale zgodnie z opublikowanymi odpowiedziami mam 15-17/20 + spora większość otwartych dobrze. Zadanie z wosu jak narazie 33,3% mam dobrze (bo więcej informacji o odpowiedziach które były zgodne z moimi - nie mam). Fakt faktem stres mnie zjadł kompletnie. Napisałem jedną rozprawkę, przeczytałem, doszedłem do wniosku że za bardzo mnie poniosło i rozminąłem się z tematem. Skreśliłem wszystko pisząc pod spodem notkę dla egzaminatora że poprawna rozprawka znajduje się na drugiej stronie i że przepraszam za to zamieszanie, spowodowane stresem. Napisałem drugą ale nawet nie zdążyłem jej przeczytać bo koniec czasu był :/ Ledwo co odpowiedzi zdążyłem przenieść na kartkę... Jak dla mnie porażka ze względu na czas.

#16 Kłakó

Kłakó
  • 99 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 27 kwietnia 2010 - 14:51

Aż tyle Ci zeszło..? Ja w 15min skończyłem zamknięte, w kolejne 20 zrobiłem wszystko prócz rozprawki. Poodpoczywałem 5 min gapiąc się w okno :D i zabrałem sie do pisania, 30 min przed czasem skończyłem. No dobra, Ty pisałeś tą rozprawkę 2 razy... :P

#17 Kyosho94

Kyosho94
  • 403 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 15:09

No dokładnie - 2 razy trzeba było pisać ;) Trochę się denerwuje, bo nawet nie wiem z tego wszsytkiego czy dobrze odpowiedzi przeniosłem na kartę, bo robiłem to już przy nauczycielce :/ Oczywiście dodatkowego czasu nie dostałem na sprawdzenie, bo miałem go "wystarczająco długo" :/ Paranoja. Teraz nic, tylko pozostaje 1.5 miesiąca modlenia się, żeby było to upragnione 40 pkt (będę chyba skakał ze szczęścia) :) I oby jutro nie było aż tak tragicznie ;)

#18 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 27 kwietnia 2010 - 16:31

Ja również za rok będę pisać ten egzamin... lecz to nie on mnie mnie najbardziej martwi :( Najbardziej przejmuję się wyborem szkoły.... już od końcówki pierwszej klasy bardzo się tym przejmuję bo... no niestety nie wiem co dalej chcę robić, tak wiem to dziwne bo jak człowiek nie wie co chce robić w życiu... ehhh i to mnie martwi. A w tym wszystkim najgorsze jest to, że nie najlepiej sobie radzę w szkole (niby w zeszłym roku miałem średnie 4.0 ale teraz jest już gorzej bo jest jak na razie 3,5:-| ) Zawszę z matmą miałem problemy a ona jest bardzo ważna (no a szczególnie w technikum, hmmm tak słyszałem) No a wy gdzie dalej idziecie?? :-) Aha i połamania piór na mat-przyr :) hehe

#19 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 27 kwietnia 2010 - 17:48

a ja takie banalne błedy zrobiłem ;d ogólnie próbny lepiej mi poszedł niż ten ;d ja ide na mat-fiz-inf ;d jak się uda ;d napewno liceum jest w planach(zawodówka i technikum odapa narazie ;d) btw: nie cierpie biol, chem, geo i plast ;d

#20 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 27 kwietnia 2010 - 17:49

Chciałem na mat-inf do liceum, ale okazuje się, że chyba się wybiorę na profil dziennikarski... Human, a kilka lat temu bym o tym nawet nie pomyślał. Z matmy mam zawsze 5, ale fizyka i chemia już mi słabo idzie. A fizyka jest wliczana w punktację jak się idzie na profil matematyczny... :/ Jak już przejdę - we wrześniu - dam znać jak jest z matmą w liceum. I tak z pracą w Polsce ciężko, więc nie ma sensu rok siedzieć jeszcze w technikum, jak można iść na studia dzienne i szukać pracy. Jestem samoukiem, jak się zaprę to dam radę nauczyć się wszystkiego, może grafika? :D

#21 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 17:49

Ale temat rozprawki mieliście banalny;> Nasz nauczyciel od polskiego (uczy w gimnazjum i liceum) sam stwierdził, że zdziwił się tak prostą tezą do udowodnienia;p Cześć przyrodnicza to właściwie czyste logiczne myślenie i spokojnie można mieć maksa, nawet nic się nie ucząc:D W tamtym roku właściwie wszystkie odpowiedzi były w tekstach albo można je było samemu wydedukować. Powodzenia!

#22 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 27 kwietnia 2010 - 17:54

Boże, nawet tutaj wątek o egzaminach.. I jak tu się nie zdemotywować? :???:

Ogólnie - dla mnie zamknięte były pogrzane, ale zgodnie z opublikowanymi odpowiedziami mam 15-17/20 + spora większość otwartych dobrze. Zadanie z wosu jak narazie 33,3% mam dobrze (bo więcej informacji o odpowiedziach które były zgodne z moimi - nie mam).
Fakt faktem stres mnie zjadł kompletnie. Napisałem jedną rozprawkę, przeczytałem, doszedłem do wniosku że za bardzo mnie poniosło i rozminąłem się z tematem. Skreśliłem wszystko pisząc pod spodem notkę dla egzaminatora że poprawna rozprawka znajduje się na drugiej stronie i że przepraszam za to zamieszanie, spowodowane stresem. Napisałem drugą ale nawet nie zdążyłem jej przeczytać bo koniec czasu był :/ Ledwo co odpowiedzi zdążyłem przenieść na kartkę...

Jak dla mnie porażka ze względu na czas.

weź ;d ja mam tak pokreślone w rozprawce ;d po 4 razie gdy czytałem zrozumiałem że za często powtarzam niektóre wyrazy i pokresiłem ;d a na koniec zrobiłem w nawiasie adnotacje że przepraszam za przekreślenia lecz bardzo się boje wynikami :D) a ja jeszcze u siebie burdel zrobiłem, bo musiałem do toalety i musieli protokół a4 o mnie napisać ;d a to tylko 30sek trwało xd a ogólnie ;d to zadanie z tym do końca i aż tam, to jestem pro xd napisałem okolicznik miejsca buhaha, zamiast że to o śmierci mówi ;d nikt chyba na to nie wpadł w Polsce xd

#23 mikro123

mikro123
  • 1 274 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 kwietnia 2010 - 17:55

A ja myślę, cały czas o mat-inf lub mat-fiz. Matematyka mi dobrze idzie, zawsze 5 tak samo fizyka (trochę gorzej ale 5 będzie)

#24 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 27 kwietnia 2010 - 17:59

A ja myślę, cały czas o mat-inf lub mat-fiz. Matematyka mi dobrze idzie, zawsze 5 tak samo fizyka (trochę gorzej ale 5 będzie)

I takim osobom zazdroszczę ;D Bo możesz wybrać co Ci się podoba, a nie to w czym chyba dasz sobie radę :D Tak trzymaj!

#25 Beyo

Beyo
  • 162 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 kwietnia 2010 - 18:05

Ja na szczęście wogole nie musiałem tego zdawać...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych