Cytat
Ale w danej chwili czytasz jeden post 
Co nie oznacza, że cała ozdobiona choinka nie wpycha mi się w oczy. Poza tym muszę do treści dotrzeć, a trudno o to, gdy muszę przebić się przez multum łańcuszków choinkowych. Zasadnicza treść wygląda na stłamszoną pod naporem znaczków, ikonek, symboli, pasków, kolorów i różnych wielkości czcionek. Ile trzeba odfiltrować, żeby dostać się do właściwego wpisu? Sporo.
Cytat
Ta również nie zapycha profilu.
Zapycha. Najlepszym dowodem na to jest fakt, że podobna funkcjonalność istniała od 2006, a jednak teraz ją widać z całym dobrodziejstwem inwentarza. Wtedy spędzałem znacznie więcej czasu na forum niż teraz.
Cytat
Więcej ale nadal niewiele.
Każdą pojedynczą rzecz tłumaczysz, że zajmuje "niewiele". Tymczasem rzeczy te koegzystują na jednym forum. Kilka "niewiele" to już wiele, być może za dużo.
Cytat
Powiadomienia oczywiście można wyłączyć i olać "ziomali" 
Dokładnie w ten sposób usprawiedliwiają swoje działania dostarczyciele treści reklamowych. Tymczasem zmuszony jestem przez silnik dostać się do profilu na forum i wyłączać funkcję, na którą nie mam ochoty. Rejestrowałem się na forum Apple, a nie na Naszej Klasie. Nikt mi nawet nie przysłał zaktualizowanych warunków korzystania z forum ( z ostrzeżeniem o silnym nacisku na rozwój relacji międzyludzkich ), na które bym po prostu nie przystał i po sprawie.
Cytat
Z punktu widzenia obsługi był mało elastyczny, przestarzały, a dodanie jakiejkolwiek nowej funkcjonalności (zwłaszcza na stronie głównej) było bardzo czasochłonne.
Nowy silnik jest po prostu nowocześniejszy, wygodniejszy w zarządzaniu i daje lepsze perspektywy na przyszłość.
Z resztą w tej chwili nie czas na rozprawianie który silnik lepszy bo już jesteśmy na nowym i pracujemy nad tym aby znaleźć złoty środek dla wszystkich - co oczywiście jest niemożliwe ale będziemy dążyć do tego.
Wiesz co, Tomek? Konkrety. Bo takie marketingowe ple, ple to na SpidersWeb.