Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Aktualizacja silnika MyApple.pl (2010)


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
260 odpowiedzi w tym temacie

#101 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

  • 5 535 postów
  • Płeć:
  • SkądBiałystok

Napisano 17 lipca 2010 - 12:15

Prace nad rozwiązaniem tej kwestii trwają już od jakiegoś czasu, jak będziemy zbliżać się ku końcowi to damy Wam znać. Póki co możemy tylko przeprosić za brak wsparcia dla osób odwiedzających MyApple np. z iPhone.

#102 Turgon

Turgon
  • 25 postów

Napisano 19 lipca 2010 - 11:40

Mam drobne pytanie co do komentarzy. Mianowicie wszystkie moje komentarze (od tygodnia) znikają po opublikowaniu ich? Wie ktoś o co może chodzić?

#103 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

  • 5 535 postów
  • Płeć:
  • SkądBiałystok

Napisano 19 lipca 2010 - 15:14

Komentarze są, tylko jest taki błąd w silniku, że Ty ich nie widzisz. Liczymy, że poprawka do vBulletin, którą będziemy teraz instalowali na dniach, rozwiąże ten problem.

#104 ftpd

ftpd

    Nie.


  • 19 415 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 lipca 2010 - 01:31

O matko, ludzie dalej nie załapali z tymi komentarzami? Przecież to było wyjaśnione dzień-dwa po aktualizacji :/

#105 Turgon

Turgon
  • 25 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 09:28

Niestety jestem już użytkownikiem zaktualizowanego silnika... I nie śledziłem też tego tematu, więc proszę o wybaczenie mi zwykłej niewiedzy ;D

#106 soth84

soth84
  • 42 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 15:25

dołączam sie do pyt sprzed paru dni - co w mobilna wersja portalu??

#107 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

  • 5 535 postów
  • Płeć:
  • SkądBiałystok

Napisano 25 lipca 2010 - 18:58

dołączam sie do pyt sprzed paru dni - co w mobilna wersja portalu??


Dołączam odpowiedź sprzed paru dni:
http://myapple.pl/in...tml#post1304256

Z pewnością Was poinformujemy jeżeli będziemy mieć coś do ogłoszenia w tej sprawie. Pytanie o mobilną wersję co kilka dni w niczym, niestety, nie może pomóc ani niczego przyspieszyć.

#108 SIM31

SIM31
  • 29 postów

Napisano 26 lipca 2010 - 20:09

A mi nowy silnik się całkiem podoba, tylko proszę, uaktualnijcie go do 4.0.5 - może znikną niektóre problemy.

#109 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 01 sierpnia 2010 - 17:55

Pozmienialo sie w adresach topików... google teraz kieruje w nicość (Page not found). Szkoda:(

#110 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

  • 5 535 postów
  • Płeć:
  • SkądBiałystok

Napisano 01 sierpnia 2010 - 18:26

Już naprawione, przepraszamy za chwilowe niedogodności.

#111 ftpd

ftpd

    Nie.


  • 19 415 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 sierpnia 2010 - 03:45

Zmieniliście linka? Miałem bookmarka 'http://www.myapple.pl/forum/', teraz nie działa - wchodzi tylko przez adres 'http://myapple.pl/forum.php' (bez końcówki .php też działa, bo samo dopełnia - nie działa tylko ze slashem na końcu). Oczywiście w żaden sposób mnie to nie boli, informuję tylko ;-)

#112 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

  • 5 535 postów
  • Płeć:
  • SkądBiałystok

Napisano 02 sierpnia 2010 - 06:17

Tak, mieliśmy wczoraj problem z linkami, wszystko naprawiliśmy oprócz nieszczęsnego myapple.pl/forum/. Jest więc teraz tak jak mówisz, nowy adres to http://www.myapple.pl/forum.php.

#113 ftpd

ftpd

    Nie.


  • 19 415 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 sierpnia 2010 - 06:54

ln -f forum.php forum/index.php nie zaklika? ;-)

#114 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

  • 5 535 postów
  • Płeć:
  • SkądBiałystok

Napisano 02 sierpnia 2010 - 07:02

Dla mnie takie rzeczy brzmią jak magiczne zaklęcia, Tomek rzuci na to jeszcze okiem.

#115 mackow

mackow
  • 162 postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 22:35

A wersji na Ipka jak nie ma tak nie ma.....

#116 ftpd

ftpd

    Nie.


  • 19 415 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 sierpnia 2010 - 22:44

Widzę nowe ikonki, śledzik i jakiś 'flaker' (cokolwiek to nie byłoby). Fajnie, jakby były one szare, jak pozostałe, bo przyciągają niepotrzebnie wzrok ;-)

---------- Wpis dodano o 23:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:39 ----------

Swoją drogą, co oznacza fakt, że niektóre nicki w liście zalogowanych osób napisane są kursywa, a niektóre nie? ;-)

#117 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

  • 5 535 postów
  • Płeć:
  • SkądBiałystok

Napisano 11 sierpnia 2010 - 08:04

Ikonki zamierzamy przenieść pod newsy, do postów są chyba zupełnie niepotrzebne. Kursywa łączy się najczęściej z dodatkowym kolorem i oznacza jakąś rangę na forum.

#118 ftpd

ftpd

    Nie.


  • 19 415 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 sierpnia 2010 - 09:04

Z kolorem to zauważyłem, ale czasami nicki kolorowe (czarne grupy pro albo żółte grupy vip) są bez kursywy, natomiast mój fiolecik już jest kursywą ;-)

#119 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

  • 5 535 postów
  • Płeć:
  • SkądBiałystok

Napisano 11 sierpnia 2010 - 09:49

Po prostu tak się adminowi zaznaczyło, że ważniejsze grupy są kursywą ;)

#120 michasz

michasz

  • 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2010 - 20:52

Nie mam pojęcia dlaczego, ale przy zakładaniu tematu w dziale "iPhone - Rozmowy ogólne" nie da rady założyć nowego tematu bez wybrania prefiksu. Jeśli wybiorę opcję "(bez prefiksu)" to pokazuje się wiadomość o konieczności wybrania prefiksu.. Rozmowy ogólne, czyli temat nie koniecznie musi dotyczyć konkretnego modelu iPhona czy wersji iOS. Np. teraz musiałem wybrać prefix "3GS", bo bez po prostu nie da rady. Mam nadzieję, że coś z tym zostanie zrobione. ;) Nie mam nic przeciwko prefixom, ale brak możliwości założenia tematu nawet z opcją "bez prefixu" to raczej nie jest "ficzer". ;)

#121 tomasz

tomasz

  • 10 964 postów
  • Płeć:
  • SkądBełchatów, PL

Napisano 11 sierpnia 2010 - 21:06

Nie mam pojęcia dlaczego, ale przy zakładaniu tematu w dziale "iPhone - Rozmowy ogólne" nie da rady założyć nowego tematu bez wybrania prefiksu. Jeśli wybiorę opcję "(bez prefiksu)" to pokazuje się wiadomość o konieczności wybrania prefiksu.. Rozmowy ogólne, czyli temat nie koniecznie musi dotyczyć konkretnego modelu iPhona czy wersji iOS. Np. teraz musiałem wybrać prefix "3GS", bo bez po prostu nie da rady. Mam nadzieję, że coś z tym zostanie zrobione. ;) Nie mam nic przeciwko prefixom, ale brak możliwości założenia tematu nawet z opcją "bez prefixu" to raczej nie jest "ficzer". ;)

Słuszna uwaga - poprawione.

#122 equinoxe

equinoxe
  • 4 720 postów
  • Płeć:

Napisano 11 sierpnia 2010 - 22:56

Ja mam dwa zastrzeżenia. Pierwsze dotyczy pracy wyszukiwarki: dawniej mogłem wpisać np. „pym*”, aby zobaczyć, czy ktoś desperacko szuka pomocy z PYM Playerem. Teraz wyszukiwarka odpowiada, że nie znalazła żadnych wpisów. Natomiast gdy wpiszę „PYM Player”, to znajduje mi wątek http://myapple.pl/pr...-front-row.html, ale nie znajduje (w ogóle!) wątku http://myapple.pl/pr...do-iphonea.html. Coś tu jest nie tak.

Potwierdzam - problem dotyczy również innych krótkich zapytań.

#123 ftpd

ftpd

    Nie.


  • 19 415 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 sierpnia 2010 - 01:12

Coś się dzieje rankami? Już przedwczoraj (2010-08-13), potem wczoraj (2010-08-14) nad ranem (4:00 - 7:00, potem nie sprawdzałem) dostaję timeouta próbując się łączyć tak do forum, jak i do strony głównej. Routing do Was mam normalny, tak jakby się webserwer kładł.

#124 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

  • 5 535 postów
  • Płeć:
  • SkądBiałystok

Napisano 15 sierpnia 2010 - 06:55

W serwerowni w Berlinie mają problemy w związku z wysoką temperaturą...

#125 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 18 sierpnia 2010 - 19:29

A co dzieje się teraz, że linki z maili z informacją o nowych postach prowadzą w kosmos? Przykład? Proszę:
[cite]
Witaj Jenot,

szymonvader odpowiedział właśnie w temacie iPad + real GPS? - w forum iPad - Rozmowy ogólne na MyApple.pl.

Link do tematu:
http://myapple.pl/ip...gps-149488-new/

Aby zapoznać się z treścią wiadomości kliknij powyższy link.

Temat może zawierać więcej odpowiedzi, ale nie otrzymasz ponownie takiego powiadomienia jeśli nie odwiedzisz forum.

Z pozdrowieniami,
MyApple.pl team
[/cite]




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych