Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orginalny Pokrowiec na iPad czy warto?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
123 odpowiedzi w tym temacie

#51 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 11 czerwca 2010 - 13:24

Tu masz dwa polskie filmy(recenzje) o pokrowcach do ipada od Mojego Jabłuszka
YouTube - iPad Case
YouTube - Macally BookStand - pokrowiec do iPada

#52 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 11 czerwca 2010 - 18:54

A czy zrobilibyście taki filmik o SGP? Napewno pomogło by to w decyzji.

#53 Heimdall

Heimdall
  • 113 postów

Napisano 11 czerwca 2010 - 20:21

A czy zrobilibyście taki filmik o SGP? Napewno pomogło by to w decyzji.

Powiem tylko jedno widziałem oba pokrowce dla mnie SGP nawet 50zł nie jaest wart ze wzgledu na to że trzeba dbać o niego bardziej jak o Ipada,I case rewelka ale to tylko moje zdanie.

#54 anonim_321

anonim_321
  • 280 postów
  • SkądToruń

Napisano 15 czerwca 2010 - 17:21

Witam. Czy widział ktoś coś podobnego do tego futerału, albo go testował? Szukam czegoś na wzór torby z zapięciem, z której można by było wyciągnąć gołego iPada.

#55 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 czerwca 2010 - 17:41

Podobne widziałem w saturnie, do małych netbooków.

#56 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 czerwca 2010 - 18:04

Ja kupiłem oryginalny pokrowiec Apple (ta czarna teczka-stojak) na allegro. Czekam na kuriera.

#57 JARIK

JARIK
  • 323 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 18:17

Orginalny iPad case bede mial dzis w rekach zas Macally ponoc slabo wykonany i szybko sie sypie.

To jest bzdura. Mam Macally i nic się nie sypie i nie jest słabo wykonany. Jest przy okazji fajniej zaprojektowany niż oryginał i cena bardzo przyzwoita.

#58 anonim_321

anonim_321
  • 280 postów
  • SkądToruń

Napisano 15 czerwca 2010 - 18:26

Podobne widziałem w saturnie, do małych netbooków.

Ja kupiłem oryginalny pokrowiec Apple (ta czarna teczka-stojak) na allegro. Czekam na kuriera.

No właśnie się zastanawiam, czy kupić torbę, czy oryginalny case od Apple. Wydaje mi się, że najpierw będę musiał poczekać aż iPad do mnie dotrze ( powinien być w tym tygodniu ) i dopiero potem stwierdzić co dalej. Oryginalny case jest na tyle dobry, że można go używać jako stojak ( co bardzo by mi się przydało przy pisaniu i oglądaniu filmów itp. ) z kolei torba ma to do siebie, że w czasie podróży będzie najlepszą formą ochrony mojego iPada. Sądzę, że narazie kupię tę torbę, dopiero potem stwierdzę czy opłaca się dokupywać case.

#59 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 czerwca 2010 - 18:43

o jakiej torbie piszesz??

#60 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 18:47

No właśnie się zastanawiam, czy kupić torbę, czy oryginalny case od Apple. Wydaje mi się, że najpierw będę musiał poczekać aż iPad do mnie dotrze ( powinien być w tym tygodniu ) i dopiero potem stwierdzić co dalej. Oryginalny case jest na tyle dobry, że można go używać jako stojak ( co bardzo by mi się przydało przy pisaniu i oglądaniu filmów itp. ) z kolei torba ma to do siebie, że w czasie podróży będzie najlepszą formą ochrony mojego iPada. Sądzę, że narazie kupię tę torbę, dopiero potem stwierdzę czy opłaca się dokupywać case.

Też planuje jaki case kupić i chyba padnie na Bookstand od Macally. Najpierw myślałem na oryginalnym od Apple, ale on jest chyba przeznaczony do trzymania tam iPada przez długi czas, dlatego że ciężko się ponoć go wyjmuje...

Dołączona grafika

#61 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 czerwca 2010 - 19:25

Ja używam Apple case i muszę powiedzieć, że jest rewelacyjny do codziennego użytku. Najważniejszą jego cechą jest to, że chroni ekran. Można wiele pisać o dodatkowych funkcjach, czy to estetycznych czy praktycznych, ale IMO klapka to podstawa w pokrowcach na tego typu urządzenia. W najbliższej przyszłości planuję zakup torby na ramię formatu mniej więcej A4, do której zmieści się zeszyt, iPad w Apple casie i długopis. Wtedy będę miał już wszystko, co potrzebne na uczelnię ;)

PS Osobiście odradzałbym pokrowiec tego typu

Witam. Czy widział ktoś coś podobnego do tego futerału.

Przy częstszym użytkowaniu, ciągłe wkładanie i wyciąganie gołego iPada może być uciążliwe.

Pozdrawiam

#62 anonim_321

anonim_321
  • 280 postów
  • SkądToruń

Napisano 15 czerwca 2010 - 22:11

PS Osobiście odradzałbym pokrowiec tego typu
Przy częstszym użytkowaniu, ciągłe wkładanie i wyciąganie gołego iPada może być uciążliwe.

Wiem, ta torba by służyła tylko podczas jakiś wyjazdów (tj. torba do laptopa) . Nie mam zamiaru trzymać tam iPada cały czas.

o jakiej torbie piszesz??

Cały czas o tej.

#63 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 15 czerwca 2010 - 22:17

Ja bym kupił org. Ale jak widzę co się dzieje z cenami na allegro to narazie się wstrzymam. A może trafi się SGP to się zastanowie nad nim.

#64 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 czerwca 2010 - 22:25

Cały czas o tej.

Myślałem raczej o dedykowanej torbie a nie etui czy pokrowcu.

#65 rees

rees
  • 167 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 11:12

a ja zdecydowalem sie na macally bookstand (czarny oczywiscie). Dzisiaj ma mi przywiezc kurier, wiec podziele sie opinia dotyczaca uzytkowania. do tej pory nosilem ipada w etui Tucano, ale ciagle wyciaganie / wciaganie, trzymanie sprzetu na kolanach bez zadnego zabezpieczniea jak i brak mozliwosci polozenia ipada pod katem na kolanach / kocu, wymusilo na mnie rozjerzenie sie za casem z podporka i zamykanym jak ksiazka. Faktycznie ceny oryg case'a Apple przerazaja na allegro, a z drugiej strony ogladajac recenzje na youtube ludzie powtarzaja ze jest fatalnie zrobiony i okladka (pierwsza z gory, ktora robi tez za podporke) potrafi ostro odstawac od ipada po czestym robieniu podporki -= zrezygnowalem. A tak za 180 zl mam cos fajniejszego :)

#66 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 czerwca 2010 - 16:19

a czy ktoś ma może: Incase Convertible Book Jacket for iPad?? jak się sprawuje?

#67 summerinparis33

summerinparis33
  • 210 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 16:35

a ja zdecydowalem sie na macally bookstand (czarny oczywiscie). Dzisiaj ma mi przywiezc kurier, wiec podziele sie opinia

wyglada nieźle, gdzie kupiłeś?

#68 Topek

Topek
  • 755 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 16:42

Pytanie do uzytkownikow case'a. Co zrobic, z ta jakby luzna zakladka na srodku pokrowca? Wsunac ja pod iPada, czy ona ma jakies zadanie?

#69 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 czerwca 2010 - 16:51

iPad case ma jedna główną wadę - STRASZNIE SIĘ BRUDZI. Mojego używam od około miesiąca a case jest cały wypalcowany. Nie bardzo też wiem jak te plamy usunąć. Case ma też zaletę gdyż bardzo dobrze osłania oraz chroni. Nie ma możliwości aby iPad wypadł lub się wysunął. Nie zauważyłem aby też odkształcał się podczas użytkowania. Jezlie ktoś ma ochotę oferuję do sprzedaży praktycznie nowy case taki na zamek czyli pokrowiec z kieszonką na akcesoria. Cena 180 PLN.

#70 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 czerwca 2010 - 16:51

Tak, wsunąć pod iPada. To takie dodatkowe zabezpieczenie.

#71 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 20:00

a ja zdecydowalem sie na macally bookstand (czarny oczywiscie))

Gdzie ci się udało zdobyć czarną wersję?

#72 summerinparis33

summerinparis33
  • 210 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 21:09

Nie wiem czy było? Przeglad pokrowców na ipada
The Complete Guide to iPad Cases and Protection | iLounge Article

#73 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 czerwca 2010 - 18:46

Odebrałem dzisiaj paczkę z Apple iPad Case i jak narazie jest OK, i rzeczywiście, że nieco się brudzi.

#74 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 17 czerwca 2010 - 21:30

Ja po dłuższych namysłach, zamówiłem SGP Vintage edition, także mam nadzieję, że się nie rozczaruje. A co do ipad case, jak w usa będą dostępne, to sprawię sobie jeden, jak się nie sprawdzi to odsprzedam najwyżej.

#75 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 czerwca 2010 - 21:40

Ja po dłuższych namysłach, zamówiłem SGP Vintage edition, także mam nadzieję, że się nie rozczaruje. A co do ipad case, jak w usa będą dostępne, to sprawię sobie jeden, jak się nie sprawdzi to odsprzedam najwyżej.

Ja również mam juz SGP Vintage. Jestem naprawdę zadowolony. Jedyne czego mi brakuje to jak Ipad leży na płasko na stole to ze nie ma możliwości ustawienia lekkiego pochylu tak jak w orginalnym case. Trzeba coś podkładać.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych