Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Orginalny Pokrowiec na iPad czy warto?

• Please log in to reply
123 replies to this topic

#26 Klimer

Klimer
  • 848 posts

Posted 27 April 2010 - 14:28

ja na razie do swojego nic nie zakupiłem. prawdopodobnie wybiorę najtańsze rozwiązanie, tak tymczasowo bo czekam na to - modulR iPad case and accessory system / go anywhere. do anything. jak dla mnie genialne, całościowe rozwiązanie. bardzo lubię jak ktoś myśli o wszystkim i kompleksowo rozwiązuje wiele problemów :) generalnie jak cena nie będzie bić ostro po portfelu, to chcę zakupić wszystko co tam jest przedstawione :) (no może oprócz tego paska do noszenia - jakoś nie wydaje mi się to właściwe)

#27 mtomi

mtomi
  • 74 posts

Posted 06 May 2010 - 16:28

Rzeczywiście bardzo fajny pokrowiec. Zamówiłem dziś podobny, otwierany nie do góry, lecz jak książka:

Eco-Vue for iPad

Cholernie droga przesyłka... :(

Dotarł do mnie dziś. Świetne wykonanie, ładnie się prezentuje, iPad dobrze siedzi w środku, wygodna podpórka do pisania. Jest OK.

#28 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 May 2010 - 21:54

jeśli chodzi o ten oryginalny pokrowiec to:

YouTube - Apple iPad Case Review

#29 Zwickau

Zwickau
  • 817 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 May 2010 - 23:31

http://www.allegro.p...tniesztuki.html

Cena zabójcza...

#30 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 07 May 2010 - 08:29

Cena jest naprawdę szokujaca, ale po tym jak zobaczyłem jak się sprawuje, to raczej odpuszczę. Nie lubię korzystać z urządzenia w pokrowcu a tutaj wyjmowanie i składanie to ciężki temat.

#31 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 May 2010 - 18:52

Silikonowy pokrowiec do iPada widziałem dzisiaj w TK Maxxx w Poznaniu za jakieś 50 zł:)

#32 krl.krl

krl.krl
  • 522 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 May 2010 - 19:24

Zawsze można kupić coś takiego ;)
YouTube - ClamCase

#33 Dogs

Dogs
  • 141 posts

Posted 07 May 2010 - 19:54

Ja polecam ten pokrowiec:
Belkin Vue Sleeve for iPad - Apple Store (U.S.)

Jest miejsce na ladowarke, jest miekki, i zdecydowanie lepszy niz oryginalny, ktory swoja droga odradzono mi w Apple Store ;)

#34 haro

haro
  • 428 posts
  • Skądwarszawa

Posted 07 May 2010 - 21:24

Zdecydowanie gorszy, nie da sie w nim korzystac z ipada, zrobic podstawki do pisania lub filmow, wiec co to za porownanie. Jesli ma chronic ipada przy przenoszeniu to miekkosc to zadna zaleta.

#35 ulic

ulic
  • 41 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 May 2010 - 08:54

Zawsze można kupić coś takiego ;)
YouTube - ClamCase

Niestety jeszcze go nie ma.. pod koniec roku ma być! ale chyba warto będzie poczekać!

#36 aravalboy

aravalboy
  • 105 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 June 2010 - 19:06

Czy mógłby ktoś podać wymiary ipada w oryginalnym casie?

#37 chato.pl

chato.pl
  • 1182 posts
  • SkądWrocław

Posted 07 June 2010 - 15:44

A ja odpuściłem sobie inwestycję w pokrowiec z jabłuszkiem.
Po pierwsze - za drogi.
Po drugie - bardzo lubię czuć 'gołego' iPad'a pod palcami ;)
Po trzecie - tablet używam głównie w domu ... a jak już się
gdzieś z nim wybieram, to pakuję go do fiuterału od Nokii
(Booklet 3G) - pasuje idealnie, jest wyłożony od wewnątrz
mięciutkim materiałem no i ma zewnętrzną kieszonkę - np.
na słuchawki, kabel synchronizujący i/lub routerek MiFi.

Dołączona grafika

#38 ebdul18

ebdul18
  • 43 posts

Posted 07 June 2010 - 16:47

Witam ktoś się orientuje czy po włożeniu ipada do tego pokrowca on się jakoś trzyma w środku, czy są jakieś ukryte zaczepy lub coś w tym stylu? Czy ipad po prostu wypada po każdym przechyleniu?
Dołączona grafika

#39 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 07 June 2010 - 17:41

nie wypadnie, wchodzi "na wcisk" widziałem ten pokrowiec do iphona, bardzo sympatyczny ale cena odstrasza:)

#40 Sexyl3oy

Sexyl3oy
  • 149 posts
  • SkądLondyn

Posted 08 June 2010 - 11:30

Witam, Chcę kupić pokrowiec do swojego iPada, tak aby rozkładał się jak Apple iPad Case. Właśnie na razie wypatrzyłem sobie albo Macally BookStand lub ten firmowy od Apple. Cena podobna 165zł Macally, 30 funtów Applowski (mieszkam w UK więc ten dostanę bez problemu). Który z tych bardziej polecacie? A może zupełnie inny? Chodzi mi o taki w cenie do 170zł, iPada dosyć często bym wyjmował (gry, korzystanie z aplikacji), nie chcę go zarysować nadmiernym wyciąganiem itp :P Z góry dzięki za pomoc

#41 BrinX

BrinX
  • 319 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 June 2010 - 14:04

Orginalny iPad case bede mial dzis w rekach zas Macally ponoc slabo wykonany i szybko sie sypie.

#42 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 08 June 2010 - 15:46

To napisz jak wrażenia z oględzin orginalnego pokrowca. A co sadzicie o tym SGP na poprzedniej stronie? Wyglad ma całkiem fajny, ciekawe jak z praktycznością.

#43 ebdul18

ebdul18
  • 43 posts

Posted 08 June 2010 - 15:59

To napisz jak wrażenia z oględzin orginalnego pokrowca. A co sadzicie o tym SGP na poprzedniej stronie? Wyglad ma całkiem fajny, ciekawe jak z praktycznością.

Kupiłem dzisiaj na alledrogo. Jak dostane to coś tutaj napiszę o nim.

#44 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 10 June 2010 - 10:27

Sam sie zastanawiam oryginał apple czy ten sgp (wyglada fajnie ale cena x2;) ) coś za coś.

#45 Sexyl3oy

Sexyl3oy
  • 149 posts
  • SkądLondyn

Posted 10 June 2010 - 11:46

Polecam Macally BookStand, jednak jego kupiłem. Jest super, dobrze wykonany, przyjemny w dotyku, służy jako podstawka, dobre wyjmowanie iPada. Polecam

#46 mbytom

mbytom
  • 404 posts

Posted 10 June 2010 - 12:12

a ja polecam to:
Apple iPad Black Leather Case and Flip Stand by Snugg on eBay (end time 11-Jun-10 23:25:48 BST)

jak dla mnie rewelka, material naprawde dobrej jakosci, ja sobie chwale

#47 ebdul18

ebdul18
  • 43 posts

Posted 10 June 2010 - 12:44

Dostałem dzisiaj SGP, którego zdjęcie wrzuciłem na poprzedniej stronie. Ipad wchodzi na wcisk więc częste wyciąganie może być trochę upierdliwe. Poza tym ipad trzyma się w środku dzięki sztywności materiału jak będziemy ciągle wyciągać i wkładać to mogą się tam zrobić jakieś luzy chociaż tego nie jestem pewny. Materiał to dość wysokiej jakości skóra (chyba dobrej jakości, nie jestem znawcą :P). Pokrowiec prezentuje się na pewno dość okazale na tle innych wykonanych z plastiku czy innych skóro podobnych materiałów. Jest bardzo przyjemny w dotyku. Problemem i to dużym może być to, że ten materiał jest chyba bardzo podatny na zabrudzenia tylko odpakowałem i wsadziłem ipada do środka i już się zrobiła plama. Nie chce nawet myśleć, co będzie jak zetknie się z tłustymi czy brudnymi rękami albo np. ze stołem w kuchni, który nie zawsze jest sterylnie czysty. Na razie pokrowiec wygląda świetnie, ale ciekawe jak będzie wyglądał po miesiącu... Ogólnie o ile tej skóry nie da się jakoś łatwo czyścić to jest to duży minus dla producenta. Jest to chyba wyższa półka wśród pokrowców i ma spełniać też chyba jakieś walory estetyczne, a jeżeli będzie się brudził tak jak mi się wydaje to za jakiś czas przy normalnym użytkowaniu będzie wyglądał jak shit. Nie po to kupiłem ten pokrowiec żeby się teraz z nim obchodzić jak z jajkiem... Ogólnie chodziło mi o prosty pokrowiec i ten taki jest bez żadnych udziwnień. Trochę lepiej mogli by też rozwiązać kwestię zawiasa, na którym chodzi ta klapka. Po pierwsze, po co ten garb na tyle? Nie można było zrobić tego z jednego kawałka skóry albo jakoś inaczej to połączyć żeby zarówno z przodu jak i z tyłu była płaska powierzchnia? Po drugie nie wiem jak to jest w innych pokrowcach, ale ten zawias mógł by być trochę bardziej sztywny żeby po otwarciu ta klapka nie latała na wszystkie strony. Trochę tu narzekam, ale taką już mam naturę, że nie zadowolę się byle czym :D. Na tą chwilę jak bym miał wybierać drugi raz to wybrał bym go ponownie. W innych pokrowcach nie podobało mi się między innymi to, że zasłaniały tą ramkę wokół ekranu tutaj to jest inaczej rozwiązane. Do tego podoba mi się prostota i wygląd. W recenzjach czytałem, że główny zarzut w stosunku do tego pokrowca to brak odpowiedniej ochrony. Jak dla mnie jest wystarczająca, bo chce chronić tylko ekran przed zarysowaniem w trakcie noszenia w np. w plecaku, a to jest spełnione jak najbardziej. W USA ten pokrowiec jest chyba za 80$ więc cena jest ok moim zdaniem w stosunku do jakości. W Polsce na allegro cena to ponad 400 więc "trochę" drogo jak na sam pokrowiec. Wyszedłem jednak z założenia, że wole dać już te 400 za coś, co jest dobrze zrobione i z dobrych materiałów niż np 250 za coś, co wygląda dość średnio zarówno pod względem wykonania jak i użytych materiałów...

#48 r4id

r4id
  • 221 posts
  • SkądSzczecin

Posted 10 June 2010 - 13:02

ebdul18 a powiedz czy da sie w tym sgp klapkę zamykająca odchylić całkowicie do tylu tak by Ipad leżał na blacie pod kątem około 15 stopni (czyli lekki skosik a nie całkiem płasko)? I czy wtedy da się na nim np pisać na klawiaturze czy się za mocno buja przez ten zatrzask zamykający?

#49 ebdul18

ebdul18
  • 43 posts

Posted 10 June 2010 - 13:20

Przez ten garb i zaczep iPad leży płasko jak się go położy. Co do bujania to jak byś nie napisał o tym to pewnie bym nie zauwazżył nawet tego. Troszkę się musi bujać, bo nie styka się cała powierzchnia z podłożem. Podczas pisania nie jest to jednak odczuwalne i przynajmniej mi nie przeszkadza.

#50 r4id

r4id
  • 221 posts
  • SkądSzczecin

Posted 10 June 2010 - 13:27

Ja również czekam na tego sgp. Tylko ze zamówiłem go bezpośrednio w producenta. Spodziewam sie go jutro lub w poniedziałek. Trochę zmartwiłeś mnie tym ze nie można go położyć w lekkim skosie. Tak się łatwiej pisze i czyta niż gdy leży na płasko.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users