Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Prezentacja iPhone OS 4 - relacja na MyApple

• Please log in to reply
563 replies to this topic

#51 wieslawo

wieslawo
  • 3698 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 08 April 2010 - 11:47

@MDW Motorola ma się*świetnie. To że nie w telefonach....cóż. Jako firma nic jej nie dolega. Zresztą poszła też w inną stronę. Takim krokiem była Aura z okrągłym wyświetlacze, telefon piekielnie drogi, ekskluzywny a teraz mają Motorolę Droid/Milestone/Legend(?) i ta zdobywa pochwały na lewo i prawo. Prócz pochwał zdobywa też rynek. Więc Moto obecnie ma jednego z najlepszych smarfonów z Androidem. Swoją*drogą*chętnie bym się*skusił. Takiego remindera ma Moto ;) Ta przez wielu bardzo niedoceniana firma, która postawiła na jakość*rozmów CrystalTalk, CrystalTalk2 zamiast na zbędnę*pierdoły jak debiljard megapikseli.

#52 emigrant

emigrant
  • 2397 posts
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Posted 08 April 2010 - 12:02

Takiego remindera ma Moto ;) Ta przez wielu bardzo niedoceniana firma, która postawiła na jakość*rozmów CrystalTalk, CrystalTalk2 zamiast na zbędnę*pierdoły jak debiljard megapikseli.

Właśnie do remindera przyzwyczaiła mnie motka, bo miałem kiedyś V3.

#53 MDW

MDW
  • 653 posts
  • SkądPolska

Posted 08 April 2010 - 12:05

@MDW Motorola ma się*świetnie. To że nie w telefonach....cóż. Jako firma nic jej nie dolega. Zresztą poszła też w inną stronę. Takim krokiem była Aura z okrągłym wyświetlacze, telefon piekielnie drogi, ekskluzywny a teraz mają Motorolę Droid/Milestone/Legend(?) i ta zdobywa pochwały na lewo i prawo. Prócz pochwał zdobywa też rynek. Więc Moto obecnie ma jednego z najlepszych smarfonów z Androidem. Swoją*drogą*chętnie bym się*skusił.

Ja miałem na myśli te konkretne modele Motoroli. :) Droid jak najbardziej daje radę i gdybym kupował coś z Androidem to pewnie skusiłbym się na NexusaOne albo Motorolę Droid. No ale do tego Google musiałoby jeszcze zrobić porządek z wersjami systemu i sprawić żeby Android Market w końcu miał sens i działał w Polsce, bo bez sklepu z aplikacjami urządzenia już nie kupię. Ja nie potrzebuję telefonu do dzwonienia. :) Poza tym Po Droida trzeba się przeprowadzić do Bułgarii albo USA. :)

#54 wieslawo

wieslawo
  • 3698 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 08 April 2010 - 12:57

Droid wszedł właśnie do Play ;) Nie wiem chyba jako Milestone.

#55 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 08 April 2010 - 12:57

MDW, chcialem jedynie zaznaczyc ze te modele, wyprodukowane lata temu mialy wszystkie te opcje ktore ma obecnie iPhone3G.

Owszem byla to wielka cegla :) Pisanie na niej bez rysika nie wchodzilo w gre, ale rozpoznawanie i nauka pisma recznego bylo czyms swietnym i szlo pisac w ten sposob szybko SMS'y :)

Osobiscie uwazam, ze popelniono wielki blad z systemem Symbian i Symbian UIQ, gdzie firmy ktore produkowaly telefony z tymi systemami nie potrafily stworzyc sklepu z aplikacjami na wzor AppStore.

Caly trik z iPhone lezy w doskonalym ekranie dotykowym, dzieki ktoremu wszystkie te rzeczy jak kopiuj wklej, pisanie i co tam jeszcze sie nie wymysli dzialaja doskonale. Nawet majac grube paluchy - czego o innych telefonach powiedziec nie mozna.

Tak wiec, mamy doskonaly ekran niedoscigniony od 4 lat, a pozostale rzeczy nazywane nowosciami znane od przynajmniej dziesiecu lat.

Apple i jego PR sa wstanie sprzedac wszystko czego nie potrzebujesz... i chwala im za to !
Jedno jest pewne, w przyszlym roku, kiedy pojawi sie iPad drugiej generacji, uzupelniajacy braki obecnego - kupuje go, a zamiast iPhone'a biore najtansza nokie do rozmow :) No chyba ze iPad 2 bedzie takie obslugiwal przez BT :)

#56 Klimer

Klimer
  • 848 posts

Posted 08 April 2010 - 13:42

Znane od wielu wielu lat ale w formach nieprzyjaznych na tyle że aż odstraszały. Np. kilka lat temu miałem wspomniane v3i (ulepszona wersja v3) - był tam email jak i przeglądarka internetowa i multum innych rzeczy, jednak korzystalem z tego z wielkim bólem i niechęcią - doznania zupełnie odwrotne do tych z iP - zatem to nie tylko PR ale też przemyslenie funkcji, tak by dało się z nich korzystać nie zastanawiając się zbytnio co i jak

#57 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 08 April 2010 - 14:10

Klimer wydawalo mi sie, ze wyraznie napisalem o tym, ze dotykowy ekran od Apple bije wszystkie na glowe... system tez napisany jest ladnie i plynnie. Nie popelniono bledow stylu Nokii ktora raz na rok wydaje kilkanascie nowych modeli telefonow, gdzie malo istatne jest czy dany procesor udzwignie system :)

Pamietam Nokie 7650 i 3350, a pozniejsza Nokie 6600 gdzie bebechy tych modeli byly niemal takie same, z ta roznica ze Nowszy Symbian znalazl sie w tym ostatnim modelu - fekt byl taki, ze 6600 mulila nieprzecietnie :)

Chyle czolo za system, ktory wraz z ekranem dotykowym swietnie sie sprawdza. Nie brakuje mi specjalnie multitaskingu, brakuje mi tego o czym pisal kolega MDW, czyli czegos na wzor jednego katalogu dla wszystkich aplikacji - to wraz z Push rozwiazaloby brak multitaskingu.

Ale jakie iPhone ma przemyslane funkcje ?!? iPhone sprzed 4 lat jakie mial powalajace funkcje ?!?

Przypomnijmy to sobie:

- brak mozliwosci kasowania pojedynczych wiadomosci SMS
- brak MMS'ow
- brak kopiuj-wklej
- bak videonagrywania
- brak dyktafonu
- brak Push
- brak 3G
- brak synchronizacji Notatek
- Mozliwosc wysylania tylko jednego zalacznika - do tego tylko zdjecia lub notatki
- BT tak, ale tylko ze sluchawkami
- brak wbudowanego GPS'a
- brak AppStore
- brak zarzadzania polaczeniami, rozmowy naliczane w systemie minutowym
- brak mozliwosci wyslania kontaktu w formie wizytowki
- slaba jakosc dzwieku z wbudowanego glosniczka

Hmm cos jeszcze ?

Plusem i to olbrzymim jest designe, obsluga i plynny system :)
Nie jestem przeciwnikiem iPhone'ow, ale trzezwo zaczynam patrzec na ten sprzet :)

Ba... dodam jeszcze, ze mam iPhone2G niemal od samego jego poczatku i uwazam ten smartfon za bardzo dobry, choc musialy minac lata zanim braki te zostaly wyeliminowane dzieki aktualizacjom a takze oprogramowaniu nie tylko oficjalnemu ale takze dzieki JB

#58 chris.zurada

chris.zurada
  • 3977 posts
  • SkądTychy, Poland

Posted 08 April 2010 - 14:11

Brak plastikowej obudowy ;)

#59 iPod Touch Maniak

iPod Touch Maniak
  • 640 posts

Posted 08 April 2010 - 14:22

ale to dzisiaj? nigdzie nie ma dokładnej daty

#60 lukasz66

lukasz66
  • 712 posts
  • SkądRadomsko

Posted 08 April 2010 - 14:47

kurde, żeby tylko było dostępne dla wszystkich użytkowników...

#61 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 08 April 2010 - 14:52

lukasz66 kraza plotki ze aktualizacji w czerwcu nie uswiadczy iP2G.

Po cichu licze ze jednak bedzie, moze byc i platna... ale zeby byla :)

#62 webber0

webber0
  • 92 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 April 2010 - 14:53

Ludzie! Przecież jest jeszcze taka możliwość ,że wydali iPad'a z 3.2 ponieważ chcieli najpierw sprzedać go i żeby o nim było głośno a teraz jak już ucichnie to dopiero wydadzą OS 4.0 na wszystkie te urządzenia (iPad, iPhone, iPod) w tym samym czasie a nie teraz by wydali 4.0 na iPad'a a po jakimś czasie na inne ip.

#63 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 08 April 2010 - 14:59

webber0 ale prezentacja softu zawsze byla z wyprzedzeniem, to ze nalozyla sie na to premiera iPad'a o niczym nie swiadczy.
Jesli ktos sadzi ze pokaza nowego iPhone'a to moim zdaniem jest w bledzie.

Pokaza dzis co bedzie potrafil soft 4.0, jakie beda w nim nowosci... a pozniej, czyli w czerwcu ukaze sie nowy iPhone wraz z omawianym dzis softem - ktory zostanie wydany tez na wszystkie starsze urzadzenia iPhone (podobno bez 2G), iTouch (ciekawe czy pomina 1G) i iPad.

Byc moze do czerwca uswiadczymy jeszcze soft 3.2 na wszystkie urzadzenia :)

#64 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts
  • SkądOne of Banksy's manors

Posted 08 April 2010 - 15:04

Byc moze do czerwca uswiadczymy jeszcze soft 3.2 na wszystkie urzadzenia :)

Wydaje mi się, ze skupią się na 4.0 i dostępny będzie po WWDC. Chyba, ze 3.2 będzie zawierał same bug-fix ;)

#65 Tomzik87

Tomzik87
  • 1016 posts
  • SkądGdańsk

Posted 08 April 2010 - 15:07

3.2 bedzie dostępne prawdopodobnie od dziś.natomiast wersja 4.0 wraz z nowym iphonem w lipcu.nie wypuszczali 3.2 dla iphona bo niechcieli przed premiera iPada. W sumie to sie przekonamy

#66 webber0

webber0
  • 92 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 April 2010 - 15:09

eRestin ja nie sądzę, że pokażą nowego iPhone'a tylko mówię a raczej się domyślam, że po co mieli wprowadzić 4.0 tylko na iPada, jak mogli wprowadzić soft zastępczy (3.2) by inni nie myśleli że albo na ip nie będzie albo, że jak będzie to będzie miał to samo co iPad teraz bym miał z softem 4.0 gdyby go miał.\\

P.S. Sory trochę namotałem.

#67 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts

Posted 08 April 2010 - 15:10

@webber0 ale dzisiaj nie będą wprowadzać softu 4.0. Prezentacja co będzie zawierał i poleci do beta-testerów ;) Na WWDC pokażą pewnie ostateczną wersję softu i być może nowego iPhone ;)

#68 webber0

webber0
  • 92 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 April 2010 - 15:12

N_E_M, a ja napisałem, że dzisiaj wprowadzą OS 4.0 ?

#69 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts

Posted 08 April 2010 - 15:15

@webber0 sorry, czytanie ze zrozumieniem się kłania :D poza tym trochę namieszałeś :P

#70 wojciech23

wojciech23
  • 2020 posts

Posted 08 April 2010 - 16:21

Mi na multitaskingu nie zależy, aczkolwiek nie pogardzę. Ja chętnie zobaczyłbym jakieś zmiany stylistyczne w interfejsie bo tak trochę wieje nudą ostatnio ;)

#71 stig1337

stig1337
  • 104 posts

Posted 08 April 2010 - 16:30

Mogliby dać zmiane motywów, albo chociaż kolorystyki.

#72 dymekkk

dymekkk
  • 582 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 April 2010 - 16:34

Ucieszyła by mnie możliwość dodawania do Lockscreen czego się chce - jak u ludzi z JB. Do tego zmiana tapety na springboardzie. Dodałbym do tego udostępnianie netu dodatkowo przez wifi (iPhone jako AP) i byłbym w siódmym niebie :) Ale powszechnie wiadomo, że tego nie będzie. Więc poczekajmy do 19 i przekonajmy się*co Apple wprowadzi. Ja już wiem co - będzie rewolucja - funkcje znane z innych telefonów od lat - w iP 4.0! Niczego innego się*nie spodziewam. PS - multitasking mam gdzieś, nie brakuje mi tego jakoś w telefonie, bo to nie jest komputer.

#73 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 08 April 2010 - 16:42

dymekkk ja bym sie zbyt pochopnie nie cieszyl, z tego co pamietam to na takich imprezach zwykle pokazuja wiecej niz pozniej jest w rzeczywistosci :)

W 2.0 mial byc Push, ktory pojawil sie w 3.0, w 3.0 pokazywali mozliwosc podpiecia innych urzadzen jak np radio, pewnie bedzie to mozliwe w 4.0, ale tez pewnie pokaza cos co dopiero uswiadczymy w 5.0 :)

#74 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 April 2010 - 16:43

Co jak co, ale UI to powinni już zmienić :)

---- Dodano 08-04-2010 o godzinie 17:44 ----
Liczę na dodanie supportu dla AVRCP i będę w 100% zadowolony z iPhone/iPad.

#75 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 08 April 2010 - 16:51

shrek2oo7 raczej nie, moze zmienia kolorystyke jak w iPad - na taka bledsza.
Mozna gdybac z tym lockscreen'em, ale obawiam sie, ze gdyby wrzucic mu np poczte, pogode i cholera wie co jeszcze, to telefon nie usypialby Wi-Fi przez to zjadlby baterie w kilka godzin - moim zdaniem to odpada.
Chyba ze aktualizowalby to po wybudzeniu... co troszke by potrwalo - wiec lekka bzdurka :)

Mogliby wprowadzic np kosz :) Skad mozna wyciagnac niechcacy skasowane aplikacje czy e-mail'e lub SMS'y :)
Pewnie dadza rotator menu ekranu jak w iPad'zie :)
Obsluga realna zewnetrznych urzadzen, moze radio wbudowane choc raczej bedzie zewnetrzne do zakupu w sklepie Apple :D
Kamera z przodu do wideorozmow, wiec i pewnie dojdzie iChat :)
A na koniec kompatybilnosc z USB 3.0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users