Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Prezentacja iPhone OS 4 - relacja na MyApple

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
563 odpowiedzi w tym temacie

#401 simonek

simonek
  • 284 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:42

Ok. Już wszyscy wiemy, że tego nie rozumiesz...

Daruj sobie jak rozumiem Twój kiepściutki sarkazm.

#402 netruner

netruner
  • 564 postów
  • SkądKraków

A mnie tylko z multitaskingu to VoIP by interesował.

#403 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

żyłem bez MT i będę żył bez niego dalej bez problemu

#404 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:43

Nie podoba mi się funkcja reklam - nie po to płacę za sprzęt i np. gry, żeby mi się jeszcze reklamy wyświetlały w aplikacjach, chyba że to ja źle zrozumiałem. Co do multitaskingu, to już wolę mojego proswitchera XD

#405 pigmejek

pigmejek
  • 50 postów

Jezu, ludzie, przestancie juz narzekac. Kazdy czuje sie w jakis sposob oszukany, bo jakby nie patrzyl wybulilismy na nasze 3G sporo pieniedzy, ba, model ten nadal kosztuje krocie, ale to nie znaczy, ze nagle staje sie on bezuzyteczny, prawda? Multitasking moze i bylby mozliwy na naszych zabawkach, ale Apple, jak kazda duza firma nastawiona na zysk bedzie dazyla do tego, zeby sprzedac jak najwiecej nowych modeli urzadzen. Dla nas to problem, bo to duze pieniadze; dla tych bogatszych krajow juz nie az taki duzy, bynajmniej nie tak wielki jak dla nas. Tak jak mowilem - nie dajmy sie zwariowac, nadal pozostajemy posiadaczami bardzo dobrego urzadzenia, moze nawet najlepszego, ktore przy odrobinie checi bedzie w stanie zrobic to samo, co nowszy model.

Problem w tym, że do tej pory brak MT uważałem jako największy minus OS iPhone'a. Teraz gdy usłyszałem, że się pojawi w aktualizacji to omal z krzesła nie spadłem. No i posiadam 3G. To co mam myśleć? Nie będzie MT. 3G to raczej zaawansowane urządzenie - przynajmniej tak myślę. Pierwszy symbian na Nokii miał MT. 7650?
Poczekam na 4G. Wtedy będe się śmiał z tych co teraz kupują 3GS. Zapewne jak kupię 4G to za pół roku nowego OS'u też nie będę mógł wgrać bo już bedzie 15G.

#406 Voltare

Voltare
  • 29 postów

Czyli OS 4.0 dla starszych modeli będzie pozbawiony jedynie multi-taskingu, czy czegoś jeszcze?

#407 Kamix

Kamix
  • 95 postów
  • SkądO-ka

Ale wam apple w głowach namieszało. A ja wam mówię da radę, nie oficjalnie można nawet mówić w czasie teraźniejszym. Pozostaną rozwiązania które są teraz.

#408 n3ro11

n3ro11
  • 97 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:44

Ludzie, 50-60 mb w iP 3G spokojnie wystarcza do uruchomienia chociaż 2 aplikacji w tle ;)

#409 kisio

kisio
  • 414 postów
  • SkądBartoszyce

ja sie zastanawiam czy po wydaniu 4.0, gdy zostanie juz zlamany i bedzie mozna zrobic jb, na 3g bedzie mozliwosc wlaczenia multitaskingu takiego jak bedzie w 3gs??

Mysle, ze jesli juz bedzie JB to ktoś zrobi coś podobnego. Niby kto ma wiedziec obecnie czy to bedzie mozliwe?..

#410 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Nie podoba mi się funkcja reklam - nie po to płacę za sprzęt i np. gry, żeby mi się jeszcze reklamy wyświetlały w aplikacjach, chyba że to ja źle zrozumiałem.

źle zrozumiałeś

#411 kowalski

kowalski
  • 84 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:45

2 pytania:
1) mozna wrocic do poprzedniego softu z bety?
2) czy rejestracja na apple developer i sciaganie bety moge zrobic za free bez zadnych niespodziewanych oplat w przyszlosci? :)

1) najprawdopodbniej nie 99.999% że nie
2) nie ale za kilka dolców możesz z siebie zrobić betatestera i zainstalować bete już dzisiaj
jeżeli spróbujesz zainstalować teraz betę bez dodania twojego UDID'a do bazy Apple to zablokujesz telefon.

#412 webber0

webber0
  • 92 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:46

A mnie się podoba opcja z folderami! Mało kto o tym napisał i o. Bardzo dobre rozwiązanie.

#413 kisio

kisio
  • 414 postów
  • SkądBartoszyce

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:46

Ludzie, 50-60 mb w iP 3G spokojnie wystarcza do uruchomienia chociaż 2 aplikacji w tle ;)

Uruchomilem 7 razy tyle, ale juz nie dalo sie pracowac.

Dołączona grafika

#414 Goldeneye

Goldeneye
  • 4 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:47

Nie podoba mi się funkcja reklam - nie po to płacę za sprzęt i np. gry, żeby mi się jeszcze reklamy wyświetlały w aplikacjach, chyba że to ja źle zrozumiałem.

Z tego co wiem reklamy mają być w darmowych aplikacjach. Ale pewien nie jestem. :P

Pomysł może być ciekawy, bo dzięki temu dostaniemy więcej darmowych programów. Może zamiast podziału lite/full będzie free/no ads.

#415 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Jeśli reklamy będą tylko w darmowych aplikacjach to pół biedy, katastrofa będzie jak zaimplementują to w płatnych wersjach.

Zresztą już teraz są pewne formy reklam w darmowych appach, np wkurza mnie to bardzo w grze Words free - klonie Scrabble. Ruch i reklama, kolejny ruch gracza i znów reklama....

#416 kowalski

kowalski
  • 84 postów

mi sie podoba opcja podłaczenia klawiatury na bluetootha :)

#417 berko

berko
  • 1 285 postów

jeszcze jedno:
jestem swiadom tego ze 3g ma troche za malo pamieci do MT
to czuc...
ale jasna cholera...niech mi dadza sie samemu o tym przekonac-.-

@berko

mail+safari+telefon w tle i juz sie robi kiepsko
to moje subiektywne odczucie...

Właśnie próbuje go zamulić mail+safari+tel i powiem Ci, że nie jest to rakieta ale starczyło by na jakąs aplikację myślę. Ale trzeba by było naprawdę jakieś testy porobić.
Myślę, że z ta krytyką o braku MT do 3G to trochę za ostro pojechaliśmy bo niestety jest taka możliwość, że 3G w MT będzie mulił. Może ktoś tutaj kto ma multitasking na 3G niech nagra jakiś test i wrzuci filmik ?.

#418 (-:

(-:
  • 205 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:48

Jeśli chce zamknąć program... nie musisz tego robić. Zaprojektowaliśmy to tak, żeby użytkownik nie musiał zachowywać się jak kustosz muzeum. [...] Użytkownik nie musi się o to martwić. Użytkownik po prostu korzysta.” ------- OŁ JEAH!!! Think different

#419 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:48

Fajnie się zapowiada ten Game Center, mam nadzieję, że w końcu wszystko będzie w jednym miejscu. Na MultiTasking nie narzekam, bo mam Backgrounder'a i nic od Apple w tym zakresie nie jest mi potrzebne. Fajnie, że w oryginale będzie można robić foldery, jakby nie patrzeć takie np. Categories nie było zbyt wygodne. Ogólnie fajny soft, mieli prawo to nazwać 4.0, bo wprowadzili naprawdę dużo rzeczy. Jeszcze co do reklam, niech będą, bo i tak są. Jak się*ma coś za free, to można chociaż reklamami wesprzeć dewelopera, a owe reklamy przecież nie są takie złe - interaktywne. To tyle ode mnie, radzę też*się co niektórym "ogarnąć" bo piszą posta, który ma kilka znaków i nic szczególnego nie wnosi. Co minutę pojawia się nowa strona w temacie, chyba coś jest nie tak ;). pozdrawiam, ed00c

#420 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:49

A co do reklam iAd to chyba jakaś histeria zbiorowa Was ogarnęła. iAd będą dostępne w aplikacjach, nie będzie ich wyświetlał system. Darmowa aplikacja będzie miała reklamy (tak jak wiele teraz) a komercyjna ich nie będzie miała - proste

Zgadza się, dzięki temu jest szansa, że będziemy mogli legalnie instalować dobre darmowe aplikację z raklamą.

#421 kowalski

kowalski
  • 84 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:49

nie ma tutaj developera który sciągnął już betę? Nie zasnę jak dzisiaj tego nie wrzucę... a do pracy trzeba wstać z rana.

#422 kisio

kisio
  • 414 postów
  • SkądBartoszyce

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:52

Właśnie próbuje go zamulić mail+safari+tel i powiem Ci, że nie jest to rakieta ale starczyło by na jakąs aplikację myślę. Ale trzeba by było naprawdę jakieś testy porobić.
Myślę, że z ta krytyką o braku MT do 3G to trochę za ostro pojechaliśmy bo niestety jest taka możliwość, że 3G w MT będzie mulił. Może ktoś tutaj kto ma multitasking na 3G niech nagra jakiś test i wrzuci filmik ?.

Aplikacje standardowe zuzywają malo pamieci podczas pracy w tle; ale przed uruchomieniem jakiejs gry trzeba koniecznie je pozamykać. Ogólnie nie narzekam, mam ciągle Wiadomości w tle bo nie widzi mi sie patrzeć 2-3 sekundy na bialy ekran :)

#423 Zephi

Zephi
  • 192 postów

Minimalizowac kalendarz, zegar, aparat, notatki, kalkulator... ja rozumiem, ze to tylko test byl, ale to juz przesada. Mowilem juz wiele razy - multitasking na wiecej niz 2 aplikacje potrzebny na gwalt raczej nikomu nie bedzie. iPod dziala w tle, safari zapisuje stan... Jedyny plus jaki na ten moment widze to mozliwosc zminimalizowania aplikacji do smsow, co by sie napisana juz wiadomosc nie kasowala. Jesli ktos poda mi jeszcze kilka NAPRAWDE PORZADNYCH argumentow za tym, iz funkcja ta faktycznie jest niezbedna, stawiam piwo. W przeciwnym wypadku nadal bede obstawal przy swoim.

#424 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

ciekawi mnie aplikacjia ibook i czyyjdzie nam czekac na nowy soft czy pozwola poczytac troche

#425 Kamix

Kamix
  • 95 postów
  • SkądO-ka

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:53

Uruchomiałem przed chwilą 6 aplikacji z AppStore i odtwarzcz, było 5mb wolnego ramu i ipod nie zamulał. Więc się nie da? ;) Dla ciekawych: Free RSS, Palringo, Weather Pro, Demoty, Onet.PL, TurboCharger, i Odtwarzacz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych