Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Please log in to reply
1077 replies to this topic

#1001 stojak1030

stojak1030
  • 2186 posts
  • SkądŻary, Poland

Posted 14 June 2010 - 19:17

nie porażka, tylko trzeba myśleć co się robi ! nie obrażając cię, bo jesteś miłą dziewczyną ;D

---------- Wpis dodano o 20:17 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:16 ----------

najlepiej ;)

#1002 Andzia84

Andzia84
  • 16 posts

Posted 14 June 2010 - 19:26

zaraz po zakupie tak bardzo chcialam go wlaczyc i sie tak pospieszylam ze az sama nie wiem co zrobilam hehe myslalam ze to latwe ale jednak nie powinnam sie pchac w takie rzeczy, jak dojde o co chodzi to pewnie go polubie :))

juz sie obawiam ile mi zejdzie wgrywanie piosenek, pewnie wieki hehe

dzieki za komplement:)

---------- Wpis dodano o 19:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:23 ----------

kurde a jak pojde do sklepu to mi to zrobia?? nie chce sama sie za to zabierac ...

#1003 stojak1030

stojak1030
  • 2186 posts
  • SkądŻary, Poland

Posted 14 June 2010 - 19:28

a piosenki w miarę szybko się zgrywają ... a nie wiem jak to w sklepie . nie próbowałem nigdy ;) możesz spróbować, ale nic innego ci nie zrobią jak restore

#1004 Andzia84

Andzia84
  • 16 posts

Posted 14 June 2010 - 20:21

A resetownie iPoda, czyli ponowne wgranie całego systemu odbywa się w iTunes po przez naciśnięcie przycisku "Restore" lub po polsku "Odtwórz"

Bar-trek napisales odtworz a ja mam u siebie, ze mozna przywrocic fabryczne ustawienia naciskajac Przywroc, to to samo? :)

---------- Wpis dodano o 19:55 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:50 ----------

ok jak nacisnelam przywroc pokazalo sie odtworz.. zachowuje sie jak "blondynka" przepraszam hehe

---------- Wpis dodano o 20:11 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:55 ----------

hmm
co mam wybrac?
-skonfiguruj nowego iPoda
-kopia zapasowa, tu jest nazwa moje iPoda...i to jest juz zaznaczone

---------- Wpis dodano o 20:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:11 ----------

wzielam skonfiguruj nowego iPoda

teraz mam do zaznaczenia:
-synchronizuj otwory i pliki (zaznaczone)
-synchronizuj zdjecia z ipodem
-automatycznie synchronizuj programy

co wybrac?

#1005 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 14 June 2010 - 20:24

teraz mam do zaznaczenia:
-synchronizuj otwory i pliki (zaznaczone)
-synchronizuj zdjecia z ipodem
-automatycznie synchronizuj programy

co wybrac?

To co chcesz synchronizować z iPodem ;)

Oczywiście te punkty możesz sobie potem zmieniać

#1006 Andzia84

Andzia84
  • 16 posts

Posted 14 June 2010 - 20:49

Bar-trek.. zaznaczone bylo synchronizuj utwory i pliki wiec tylko to wzielam.. pokazalo mi ze czegos tam nie moze bo iPod tego nie odtwarza

wkoncu mam calego iPoda po polsku :)

teraz mam problem z polaczeniem z wi-fi

help:)

---------- Wpis dodano o 20:49 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:45 ----------

ustawienia - wi-fi- wybieram swoja siec i mam:

DHCP BootP statyczny

pod kazda z tych opcji mam:

- adres IP
maska podsieci
router
dns
domeny przeszukiwania
id klienta

w ogole od tego mam zaczac?

#1007 stojak1030

stojak1030
  • 2186 posts
  • SkądŻary, Poland

Posted 14 June 2010 - 21:04

nie. nie naciskac na strzałkę, tylko na nazwę swojej sieci. wtedy masz po prostu właczone wifi i połączona jesteś ze swoją siecią

#1008 Andzia84

Andzia84
  • 16 posts

Posted 14 June 2010 - 21:14

hmmm dziekuje:)) teraz jest tylko zeby wpisac haslo ;)) mysle ze zadziala ale teraz jestem w takim miejscu w domu gdzie nie ma neta, wiec musze pojsc na gore zeby zalapalo:) zrobie to potem bo zaczelam sie bawic muza:) w ogole obczailam ze trzeba COS nacisnac zanim sie odlaczy iPoda.. nawet w pore sie dowiedzialam ech :( baby nie sa stworzone do tych elektronicznych spraw :P

#1009 stojak1030

stojak1030
  • 2186 posts
  • SkądŻary, Poland

Posted 14 June 2010 - 21:37

no nie, nie są ... ;)

#1010 Andzia84

Andzia84
  • 16 posts

Posted 14 June 2010 - 21:49

moja znajoma odkryla w piatek ze mozemy sie dzielic muza juuupi:) siedziala caly weekend z iTunes i zrzucila setki plyt a teraz ja sobie od niej wezme:) ach zaczyna mi sie podobac :) mam nadzieje ze jutro ten internet uda mi sie zlapac to juz w ogole bede happy :) dzieki chlopaki, uratowaliscie mi zycie :)) a arzcej ozywiliscie mojego iPoda :)

#1011 Andzia84

Andzia84
  • 16 posts

Posted 15 June 2010 - 20:37

Wydaje mi się, że można te kwestię nieco bardziej rozjaśnić...
trzeba wyraźnie zaznaczyć, że z wyłączoną opcją "Manually manage..."
IT usuwa coś z iPoda dopiero jak usuniemy to z "Library - Music" (bądź "Movies").

Generalnie mamy dwa warianty, wady (-) i zalety (+):
1) wyłączone "Manually manage..."
+ przydatna opcja gdy nie podłączamy iPoda za często do kompa, bo nie musimy później zastanawiać się czy od ostatniego razu mamy jakieś nowe empetrójki do przeciągnięcia do iPoda czy nie... możemy dodawać muzykę do IT bez podpiętego iPoda, a później po prostu go podpinamy i wszystko robi się samo ;)
- odtwarzać i edytować większość rzeczy z "Get info" można tylko dla tych kawałków, które są jeszcze na dysku kompa (remedium: programy typu PodPlayer, iDump)

2) włączone "Manually manage..."
+ podłączony iPod ma swój folder "Music" i przy włączeniu tej opcji wszystkie pozycje
są tam aktywne, można więc łatwo przez IT odtwarzać z kompa wszystko co jest na iPodzie (oraz dowolnie edytować "Get info"), w zasadzie "Library - Music" jest zbędne.
- dodajemy muzykę tylko gdy iPod jest podłączony do kompa
- dla muzyki na iPodzie nie wykorzystamy opcji "Show duplicates"

Witam, wlasnie sie mecze z wstawieniem muzyki.. 'a nie mowilam ze tak bedzie' ech na tym skanie autor pokazuje ze iPod ma miec swoje fodery, moj ich nie ma, mam je utworzyc? jak podlaczam iPoda to jest tylko ikonka iPod i tyle, nic pod spodem (mam nadzieje ze nie zamieszalam) wczoraj wstawilam muzyke (metoba prob i bledow) ale dzisiaj jak wstawilam kolejna to ta z wczoraj zniknela (????)

#1012 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 15 June 2010 - 20:56

Muzykę dodajesz przez iTunes
Masz to napisane na pierwszej stornie tego tematu. Ale w sumie lepiej jest tutaj opisane: http://support.apple...iewlocale=pl_PL

Poza tym tu masz http://manuals.info....uzytkownika.pdf świetną instrukcję, która bardzo dokładnie opisuje co i jak zrobić ;)

#1013 Andzia84

Andzia84
  • 16 posts

Posted 15 June 2010 - 21:00

dzieki za linki poczytam:) ale cala rzecz polega na tym ze jak podlaczam iPoda to pod nim nie mam zakladek: muzyka, filmy itd

#1014 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 15 June 2010 - 21:04

ale to Ci nie jest w sumie potrzebne, bo tam i tak nie dodajesz plików. Pliki dodajesz do biblioteki, a potem jak podłączysz iPoda, naciśniesz na jego ikonkę (w iTunes oczywiście) to na górze masz wyświetlone: Podsumownie, Informacje, Programy, Muzyka itd.

#1015 Andzia84

Andzia84
  • 16 posts

Posted 15 June 2010 - 21:28

OK to mam :) te skany pokazywaly calkiem cos innego, wiec myslalam ze tego mam sie doszukac..

teraz jeszcze raz podlaczylam iPoda i mi sie synchronizuje 1400 utworow z biblioteki domowej, ale ja tego wszystkiego nie chce na iPoda, anulowalam.. ale jak poprzednio zgrywalam to i tak jakies pierdoly mi sie tez zgraly ...

---------- Wpis dodano o 22:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:10 ----------

wchodze na Muzyke i mam listy utworow i wykonawcow

w listach utworow zaznaczam ten plik z biblioteki domowej np. aaa (wczoraj sciagnelam to wszystko od znajomej z kompa do siebie) a obok z listy utworow to co chce miec, czyli przykladowo 10 albumow a nie 100

potem ZASTOSUJ

na iPodzie troche mi muzyki zniknelo (m.in. ta z wczoraj) a troche wgralo sie tego co nie chcialam.. jest tez jakis komunikat ze iPod nie moze czegos tam zsynchronizowac

---------- Wpis dodano o 22:14 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:13 ----------

na gorze zaznaczylam 'synchronizuj muzyke - zaznaczone listy, wykonawcow i gatunki'

---------- Wpis dodano o 22:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:14 ----------

aaaa trzeba trojkacik kliknac zeby sie ta myzuka, filmy, programy tv pokazaly :P

ach Bar-trek dzieki za ta instrukcje :)))

---------- Wpis dodano o 22:18 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:16 ----------

hmmm doczytalam sie jak usunac te niepotrzebne rzeczy z iPoda ale mam szare pole i nie moge nic tam zrobic...

---------- Wpis dodano o 22:20 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:18 ----------

aaa wczoraj narzekalam ze nie moge sie polaczyc z wi-fi, mialam sie nie przyznac ale co tam.. wpisywalam zle haslo ciagle! (wstyd) :(

---------- Wpis dodano o 22:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:20 ----------

komunikat - nie mozna przeniesc niektorych zakupionych pozcji z iPoda Skype na Ipoda (moja nazwa) do biblioteki iTunes poniewaz nie masz autoryzacji do ich odtwarzania na tym komp. aby autoryzowac ten komp dla pozycji kupionych w iTunes store wybierz sklep -> autoryzuj komputer

o co chodzi?? ja nic jeszcze ze sklepu nie kupowalam

---------- Wpis dodano o 22:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:27 ----------

chodzi o to ze nie mam autoryzacji na te plyty co zgrala znajoma i udostepnila mi je przez ta domowa biblioteke??

#1016 puch

puch
  • 11 posts

Posted 01 July 2010 - 13:28

Witam, nie chcę zakładać nowego tematu, a ten wydaję się całkiem właściwy do mojego pytania. Zakupiłem toucha 3g 32 i chcę zarejestrować się w appstore. Tu moje pytanie - czy można zarejestrować się bez podawania numeru karty? Chcę ściągnąć kilka darmowych gier na początek i zobaczyć jak to chodzi. Jeżeli tak to prosiłbym o jakieś konkretniejsze instrukcje lub nakierowania. Pozdrawiam.

#1017 konole

konole
  • 412 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 July 2010 - 13:46

Tworzenie konta w sklepie iTunes App Store bez karty kredytowej

#1018 puch

puch
  • 11 posts

Posted 01 July 2010 - 15:42

App store znalazłem w itunes store. Nigdzie nie mogę znaleźć tego free app. Jak robie bez tego to mam do wyboru tylko visa master card albo trzecią jakąś opcję. Nie ma w każdym bądź razie "none". Gdzie znaleźć tego free app. Uprzedzam, że to pierwsze jabłko w moim przypadku i jestem totalnie zielony. Starłem się założyć konto również z ipoda, jednak tam też są 3 możliwości wyboru kart.

#1019 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 01 July 2010 - 19:08

jak już wszedłeś w app store to po prawej stronie masz "Top chartes" na górzej w tej belce są paid apps (czyli płatne) a poniżej free apps (czyli darmowe) - wybierz jakiś program darmowy i postępuj zgodnie z instrukcją

#1020 puch

puch
  • 11 posts

Posted 01 July 2010 - 19:25

Udało mi się metodą prób i błędów. Bar-trek właśnie tak udało mi zrobić. Dziękuję.

#1021 gonzi250

gonzi250
  • 155 posts
  • SkądPiła

Posted 11 August 2010 - 14:05

W ipodzie shuffle 6gen jest cos takiego jak korektor jak jest to jak można go ustawić ?

#1022 VebVe

VebVe
  • 4 posts

Posted 11 August 2010 - 15:05

Dołączona grafika

Co zrobić jeśli w zakładkach synchronizacji nie ma zakładki programy albo gry?

#1023 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 11 August 2010 - 15:10

Zaktualizować iTunes i soft iPoda do 3.1.3?

#1024 VebVe

VebVe
  • 4 posts

Posted 11 August 2010 - 15:11

Zaktualizować iTunes i soft iPoda do 3.1.3?

Możesz zarzucić jakiś poradnik bo iTunes pokazuje mi że to najnowszy soft...

#1025 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 11 August 2010 - 15:29

Którą wersję iTunes masz?

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users