iPod - pierwsze kroki
Napisano 21 lutego 2010 - 01:07
Napisano 21 lutego 2010 - 12:49
Napisano 21 marca 2010 - 11:40
Napisano 23 marca 2010 - 23:14
Napisano 24 marca 2010 - 15:11
Napisano 10 czerwca 2010 - 13:38
Napisano 10 czerwca 2010 - 14:02
jak wgrać zdjęci na ipoda ja niemam tam takiej zaladki i jeszcze jedno jak włączyc wi fi na ipodzie tuch
to samo pytanie w kilku tematach.
wystarczy wejść w link kolegi wyżej. tam wszystko jest napisane
ten temat - 1 post
Napisano 13 czerwca 2010 - 19:54
Napisano 13 czerwca 2010 - 20:01
zalogowalam sie na nimbuzz zeby korzystac z gadu, skype'a i facebooka, ale niestety nic nie dziala, kaze wpisywac mi username, wpisuje.. i nic, odrzuca ciagle. Jak mam wstawic te komunikatory na iPoda? jest inny mozliwy sposob? mam wejsc np. na strone gadu i zainstalowac??.. Pomozcie! jestem zielona z komputerami a tym bardziej teraz z tym iPodem )
musisz pobrać wszystkie 3 aplikacje z appstore
---------- Wpis dodano o 21:01 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:58 ----------
Jestem tu nowa, nie wiem czy w dobrym miejscu wstawiam moje pytanie.. otoz wczoraj kupilam iPod Touch 32 G, mam juz konto na iTunes, przy rejestracji konta wstawilam panstwo Norwegia (bo tu obecnie mieszkam) i teraz mam wszystko po norwesku:)
http://support.apple...iewlocale=pl_PL
Napisano 13 czerwca 2010 - 20:24
Napisano 13 czerwca 2010 - 20:50
Dziekuje za szybka odpowiedz
weszlam na ten link ale jest error GATEWAY TIMEOUT
jesli chodzi o te komunikatory to mam wyrzucic tego nimbuzz'a? nie jest mi do niczego potrzebny? rozumiem ze mam wejsc do app store z iPoda.. ale bede placic za to?
u mnie teraz też nie działa - widocznie wina tamtego serwera...
możesz wejść z iPoda lub z iTunes z komputera. Zainstaluj sobie Skype, Facebooka i zamiast GG to Palringo (jest darmowy, w przeciwieństwie do GG)
Masz komputer z OS X czy Windows ?
Napisano 13 czerwca 2010 - 20:52
Napisano 13 czerwca 2010 - 21:03
za wejście do app store nie płaci się, bo przeciez na ipodzie nie masz żadnej karty,ani abonamentu
brzmi to tak jakby na iPhonie się płaciło
Napisano 13 czerwca 2010 - 21:09
Napisano 13 czerwca 2010 - 21:17
Napisano 13 czerwca 2010 - 21:20
Napisano 13 czerwca 2010 - 21:42
---------- Wpis dodano o 21:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:30 ----------
zainstalowalam parlingo i przy rejestracji wpisalam swojego mejla ale nie mohe nic zrobic dalej (pssword choose i password confirm) a jak klikam na dole create account domaga sie username i haslo ale nie chce mi przyjac jak wpisuje
---------- Wpis dodano o 21:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:34 ----------
mam parlingo ale.. nie chce mnie wpuscic na gg bo username i password sa nieprawidlowe... to samo mam na tym nimbuzz juz nie wiem co mam wpisywac help
---------- Wpis dodano o 21:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:40 ----------
mam facebook zainstalowany ( z tego nimbuzz) i nie chce sie logowac.. a jak wejde przez google to jest ok
---------- Wpis dodano o 21:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:41 ----------
ech pozawracam Wam troche glowe..
Napisano 13 czerwca 2010 - 21:51
[/COLOR]mam facebook zainstalowany ( z tego nimbuzz) i nie chce sie logowac.. a jak wejde przez google to jest ok
jak przytrzymasz ikonkę tego facebooka, to powinna tak zacząć "dygać" i pojawi się taki krzyżyk. naciśnij krzyżyk i usuniesz facebooka z iPoda [COLOR="Silver"]
---------- Wpis dodano o 22:51 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:49 ----------
może źle wpisujesz hasło, wpisujesz złe hasło ... sprawdź na gg, czy rzeczywiście masz takie hasło jakie powinnaś miec. jest dużo rozwiązań, spróbuj...
Napisano 14 czerwca 2010 - 18:33
wczoraj zainstalowalam skype'a i parlingo.. potem stracilam internet bo mam slaby zasieg w swoim pokoju i przy okazji padala bateria wiec podlaczylam pod kompa stacjonarnego (laptop nie wykrywa tego iPoda). Po godzinie odlaczylam i wylaczylam na noc (bylo to 1 ladowanie). Teraz wlaczylam iPoda i weszlam na safari, wybralam 1 strone i iPod sie zawiesil... sprobowalam wejsc na app store ale pokazuje mi INVALID ARGUMENT (pomimo tego ze mam polaczenie z netem) Nie wiem o co chodzi, juz nie mam sily do tego.. w domu sa 2 inne iPody i dzialaja bez zarzutow...
Teraz tak mi przyszlo na mysl czy ja wszystko dobrze zrobilam od poczatku, po zakupie iPoda... juz sama nie wiem co myslec...
---------- Wpis dodano o 17:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:37 ----------
Czy da sie zresetowac iPoda i zaczac wszystko od nowa? moze ten invalid argument to za szybkie odlaczenie iPoda za pierwszym razem, sama nie wiem...mysle ze cos zrobilam nie tak ale nie wiem cooo
Ponawiam pytanie jak zmienic jezyk w iPodzie? Bar-trek, moglbys podac mi innego linka albo nakierowac mnie gdzie to moge zmienic?
---------- Wpis dodano o 18:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:42 ----------
BAR-TREK juz jestem pewna ze za pierwszym razem zrobilam cos zle (stacjonarny komp tez jest po norwesku) co teraz?? doczytalam sie gdzies na forum ze moglam 'spalic iPoda' ale jesli cos zrobilam zle to jakim cudem milam wczoraj neta?
Napisano 14 czerwca 2010 - 18:37
Ten pierwszy jest na Winde:
1.Otwórz program iTunes.
2.Z menu Edycja wybierz opcję Preferencje.
3.Wybierz kartę Ogólne.
4.W menu podręcznym Język (w dolnej części okna) wybierz odpowiedni język.
5.Kliknij przycisk OK.
6.Zamknij program iTunes i uruchom go ponownie.
Uwaga: aby nowe ustawienie języka zostało zastosowane, należy uruchomić ponownie program iTunes.
Na OS Xsie
1.Otwórz Preferencje systemowe, wybierając je w Docku lub w menu Apple (Apple > Preferencje systemowe).
2.Wybierz opcję Widok > Narodowe.
3.Przeciągnij odpowiedni język na początek listy.
4.Zamknij Preferencje systemowe.
5.Zamknij program iTunes i uruchom go ponownie.
Jeżeli chodzi Tobie tylko o zmianę języka w iTunes Store to:
Wybierz ikonę sklepu iTunes Store w okienku Źródło.
Przewiń w dół okno główne sklepu iTunes Store. W prawym dolnym rogu kliknij flagę kraju i wybierz odpowiedni kraj.
Następnie przełącz się z powrotem do sklepu iTunes Store dla swojego kraju, wybierając ponownie ten kraj.
W oknie nawigacji sklepu iTunes Store będzie teraz wyświetlane wybrane ustawienie języka.
A resetownie iPoda, czyli ponowne wgranie całego systemu odbywa się w iTunes po przez naciśnięcie przycisku "Restore" lub po polsku "Odtwórz"
Napisano 14 czerwca 2010 - 18:45
jesli na samym poczatku zrobilam cos zle co teraz??
---------- Wpis dodano o 18:45 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:43 ----------
OK dziekuje, nie doczytalam czyli teraz musze zresetowac iPoda, myslalam ze juz w ogole go popsulam aaaaa
Napisano 14 czerwca 2010 - 19:09
Te punkty są takie same, więc tylko pozmieniaj niektóre kluczowe słówka i Voilà
Zmiana języka w iTunes
1Open iTunes.
2In het menu Bewerken selecteert u Voorkeuren.
3Selecteer het tabblad Algemeen.
4Kies uw gewenste taal in het venstermenu Taal (onder in het venster).
5Klik op OK.
6Sluit iTunes en open het programma opnieuw.
Zmiana języka w App Store polega na odszukaniu i zmienieniu flagi na polską
Napisano 14 czerwca 2010 - 19:10
Napisano 14 czerwca 2010 - 19:16
teraz w ogole sie nie moge polaczyc z netem! porazka te iPody
czytam ten poradnik juz setny raz ech...
zmienilam jezyk na polski hehe, pierwszy sukces
---------- Wpis dodano o 19:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:14 ----------
chyba go zresetuje, w zwiazku z tym mam pytanie - po zresetowaniu mam zrobic dokladnie to samo od poczatku z instrukcja??? (tym raezm bede sie kierowac ta polska z neta)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych