Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Please log in to reply
1077 replies to this topic

#976 pkobierecki

pkobierecki
  • 1239 posts

Posted 21 February 2010 - 01:07

To ja już nie mam pomysłów.

#977 maslaq

maslaq
  • 2389 posts
  • SkądTychy

Posted 21 February 2010 - 12:49

@buki2008 poslij screena z info o pliku najepiej z kazdej zakladaki

#978 zaqs114

zaqs114
  • 1 posts

Posted 21 March 2010 - 11:40

To teraz ja opowiem wam historię. Pewnego cudownego dnia udało mi się wylicytować piękny iPod Touch 1G 32GB. Wszystko było cudownie. Pousuwałem muzykę oraz wideo starego właściciela. Po jakiejś godzinie chciałem przerzucić nową muzykę. I tu pojawił się problem. Wyświetlony został komunikat: "iTunes nie może odczytać zawartości iPoda "" . Przejdź do zakładki Podsumowanie w preferencjach ipoda i kliknij przycisk przywróć, by przywrócić ipoda do ustawień fabrycznych." Zainstalowałem iTunes na innym komputerze - nic się nie zmieniło Ściągnąłem iPod Copy Manager. - kolejny błąd Pytanie brzmi: Jak zrobić abym mógł wrzucać i wyrzucać muzykę i filmy, gdyż to jest mi potrzebne. Z góry mówię że "Przywróć" odpada Firewalla nie mam, zapora ON , Avast 5 na straży. Próbowałem reinstalacji iTunesa - nic nie dało

#979 maxelm2

maxelm2
  • 1 posts
  • SkądPolice

Posted 23 March 2010 - 23:14

Witam, jako że szukałem mp3 z radiem i RDS-em ujrzałem Ipod-a Nano 5G. I tu pytanie do użytkowników, jak wygląda tutaj RDS i odbiór radia.RDS- jak jest podawane czy tylko tytuł radia czy tytuł piosenki i radia czy tytuł radia piosenki i jakaś informacja typu:Dzisiaj zginęło 5osób. A i czy odbiera w Stereo.

#980 Marthin

Marthin
  • 269 posts
  • Skądz kątowni

Posted 24 March 2010 - 15:11

To co Ci się pokaże na wyświetlaczu zależy tylko i wyłącznie od tego co radio wysyła.

#981 TheMalina39

TheMalina39
  • 6 posts

Posted 10 June 2010 - 13:38

jak wgrać zdjęci na ipoda ja niemam tam takiej zaladki i jeszcze jedno jak włączyc wi fi na ipodzie tuch

#982 Marthin

Marthin
  • 269 posts
  • Skądz kątowni

Posted 10 June 2010 - 13:52

Apple — Wsparcie — Instrukcje obs

#983 stojak1030

stojak1030
  • 2186 posts
  • SkądŻary, Poland

Posted 10 June 2010 - 14:02

jak wgrać zdjęci na ipoda ja niemam tam takiej zaladki i jeszcze jedno jak włączyc wi fi na ipodzie tuch

to samo pytanie w kilku tematach.
wystarczy wejść w link kolegi wyżej. tam wszystko jest napisane

ten temat - 1 post

#984 Andzia84

Andzia84
  • 16 posts

Posted 13 June 2010 - 19:54

Witam wszystkich :) Jestem tu nowa, nie wiem czy w dobrym miejscu wstawiam moje pytanie.. otoz wczoraj kupilam iPod Touch 32 G, mam juz konto na iTunes, przy rejestracji konta wstawilam panstwo Norwegia (bo tu obecnie mieszkam) i teraz mam wszystko po norwesku:( nie wiedzialam ze to tak dziala (ups) Czy jest mozliwa zmiana jezyka? zebym miala polski?? Kolejne pytanie: zalogowalam sie na nimbuzz zeby korzystac z gadu, skype'a i facebooka, ale niestety nic nie dziala, kaze wpisywac mi username, wpisuje.. i nic, odrzuca ciagle. Jak mam wstawic te komunikatory na iPoda? jest inny mozliwy sposob? mam wejsc np. na strone gadu i zainstalowac??.. Pomozcie! jestem zielona z komputerami a tym bardziej teraz z tym iPodem :))

#985 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 13 June 2010 - 20:01

zalogowalam sie na nimbuzz zeby korzystac z gadu, skype'a i facebooka, ale niestety nic nie dziala, kaze wpisywac mi username, wpisuje.. i nic, odrzuca ciagle. Jak mam wstawic te komunikatory na iPoda? jest inny mozliwy sposob? mam wejsc np. na strone gadu i zainstalowac??.. Pomozcie! jestem zielona z komputerami a tym bardziej teraz z tym iPodem :))

musisz pobrać wszystkie 3 aplikacje z appstore

---------- Wpis dodano o 21:01 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:58 ----------

Jestem tu nowa, nie wiem czy w dobrym miejscu wstawiam moje pytanie.. otoz wczoraj kupilam iPod Touch 32 G, mam juz konto na iTunes, przy rejestracji konta wstawilam panstwo Norwegia (bo tu obecnie mieszkam) i teraz mam wszystko po norwesku:)

http://support.apple...iewlocale=pl_PL

#986 Andzia84

Andzia84
  • 16 posts

Posted 13 June 2010 - 20:24

Dziekuje za szybka odpowiedz weszlam na ten link ale jest error GATEWAY TIMEOUT jesli chodzi o te komunikatory to mam wyrzucic tego nimbuzz'a? nie jest mi do niczego potrzebny? rozumiem ze mam wejsc do app store z iPoda.. ale bede placic za to?

#987 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 13 June 2010 - 20:50

Dziekuje za szybka odpowiedz

weszlam na ten link ale jest error GATEWAY TIMEOUT

jesli chodzi o te komunikatory to mam wyrzucic tego nimbuzz'a? nie jest mi do niczego potrzebny? rozumiem ze mam wejsc do app store z iPoda.. ale bede placic za to?

u mnie teraz też nie działa - widocznie wina tamtego serwera...

możesz wejść z iPoda lub z iTunes z komputera. Zainstaluj sobie Skype, Facebooka i zamiast GG to Palringo (jest darmowy, w przeciwieństwie do GG)

Masz komputer z OS X czy Windows ?

#988 stojak1030

stojak1030
  • 2186 posts
  • SkądŻary, Poland

Posted 13 June 2010 - 20:52

za wejście do app store nie płaci się, bo przeciez na ipodzie nie masz żadnej karty,ani abonamentu ;)

#989 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 13 June 2010 - 21:03

za wejście do app store nie płaci się, bo przeciez na ipodzie nie masz żadnej karty,ani abonamentu ;)

brzmi to tak jakby na iPhonie się płaciło ;)

#990 stojak1030

stojak1030
  • 2186 posts
  • SkądŻary, Poland

Posted 13 June 2010 - 21:09

no ale nie rozmawiamy tu o iPhonie ;P

#991 Andzia84

Andzia84
  • 16 posts

Posted 13 June 2010 - 21:17

Dziekuje :) Ja jestem zieloooooniutka ze wszystkim, przepraszam ale pewnie zadam jeszcze wiele idiotycznych pytan:) Mam juz skype'a (juupi) Teraz jak weszlam w app store i wybralam facebook'a to mi pokazalo ze juz zainstalowany ale nie chce sie zalogowac :( mysle ze go zainstalowalam z tego nimbuzz co to jest to parlingo? a ile placi sie za gg? Stojak ja sie dopiero ucze tego sprzetu :) ale fakt glupie pytanie o platnosc z iPoda;)

#992 stojak1030

stojak1030
  • 2186 posts
  • SkądŻary, Poland

Posted 13 June 2010 - 21:20

palringo łączy w sobie najpopularniejsze komuniaktory i jest przyjazny w wyglądzie. ściągasz aplikacje, zakładasz konto w aplikacji podając swój numer gg, hasło do niego i masz na ipodku wszystkie kontakty. proste, darmowe... a za gg to się płaci jak za mobilne, tyle że nie wiem jaką formą ... czy przelew, czy sms. nie wiem

#993 Andzia84

Andzia84
  • 16 posts

Posted 13 June 2010 - 21:42

OK dziekuje bardzo! teraz chce sie pozbyc tego nimbuzz, jak to zrobic? czy sie nie pozbywac i moze na cos mi sie przyda?

---------- Wpis dodano o 21:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:30 ----------

zainstalowalam parlingo i przy rejestracji wpisalam swojego mejla ale nie mohe nic zrobic dalej (pssword choose i password confirm) a jak klikam na dole create account domaga sie username i haslo ale nie chce mi przyjac jak wpisuje

---------- Wpis dodano o 21:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:34 ----------

mam parlingo :) ale.. nie chce mnie wpuscic na gg bo username i password sa nieprawidlowe... to samo mam na tym nimbuzz :( juz nie wiem co mam wpisywac :( help

---------- Wpis dodano o 21:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:40 ----------

mam facebook zainstalowany ( z tego nimbuzz) i nie chce sie logowac.. a jak wejde przez google to jest ok

---------- Wpis dodano o 21:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:41 ----------

ech pozawracam Wam troche glowe..

#994 stojak1030

stojak1030
  • 2186 posts
  • SkądŻary, Poland

Posted 13 June 2010 - 21:51

[/COLOR]mam facebook zainstalowany ( z tego nimbuzz) i nie chce sie logowac.. a jak wejde przez google to jest ok

jak przytrzymasz ikonkę tego facebooka, to powinna tak zacząć "dygać" i pojawi się taki krzyżyk. naciśnij krzyżyk i usuniesz facebooka z iPoda ;)[COLOR="Silver"]

---------- Wpis dodano o 22:51 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:49 ----------

może źle wpisujesz hasło, wpisujesz złe hasło ... sprawdź na gg, czy rzeczywiście masz takie hasło jakie powinnaś miec. jest dużo rozwiązań, spróbuj...

#995 Andzia84

Andzia84
  • 16 posts

Posted 14 June 2010 - 18:33

chlopaki pomocy :)
wczoraj zainstalowalam skype'a i parlingo.. potem stracilam internet bo mam slaby zasieg w swoim pokoju i przy okazji padala bateria wiec podlaczylam pod kompa stacjonarnego (laptop nie wykrywa tego iPoda). Po godzinie odlaczylam i wylaczylam na noc (bylo to 1 ladowanie). Teraz wlaczylam iPoda i weszlam na safari, wybralam 1 strone i iPod sie zawiesil... sprobowalam wejsc na app store ale pokazuje mi INVALID ARGUMENT (pomimo tego ze mam polaczenie z netem) Nie wiem o co chodzi, juz nie mam sily do tego.. w domu sa 2 inne iPody i dzialaja bez zarzutow...

Teraz tak mi przyszlo na mysl czy ja wszystko dobrze zrobilam od poczatku, po zakupie iPoda... juz sama nie wiem co myslec...

---------- Wpis dodano o 17:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:37 ----------

Czy da sie zresetowac iPoda i zaczac wszystko od nowa? moze ten invalid argument to za szybkie odlaczenie iPoda za pierwszym razem, sama nie wiem...mysle ze cos zrobilam nie tak ale nie wiem cooo

Ponawiam pytanie jak zmienic jezyk w iPodzie? Bar-trek, moglbys podac mi innego linka albo nakierowac mnie gdzie to moge zmienic?

---------- Wpis dodano o 18:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:42 ----------

BAR-TREK juz jestem pewna ze za pierwszym razem zrobilam cos zle (stacjonarny komp tez jest po norwesku) co teraz?? doczytalam sie gdzies na forum ze moglam 'spalic iPoda' ale jesli cos zrobilam zle to jakim cudem milam wczoraj neta?

#996 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 14 June 2010 - 18:37

Prosiłem o podanie systemu operacyjnego w kompie, bo są różne metody na Maca i na PC w Windowsem ;)

Ten pierwszy jest na Winde:

1.Otwórz program iTunes.
2.Z menu Edycja wybierz opcję Preferencje.
3.Wybierz kartę Ogólne.
4.W menu podręcznym Język (w dolnej części okna) wybierz odpowiedni język.
5.Kliknij przycisk OK.
6.Zamknij program iTunes i uruchom go ponownie.
Uwaga: aby nowe ustawienie języka zostało zastosowane, należy uruchomić ponownie program iTunes.

Dołączona grafika

Na OS Xsie

1.Otwórz Preferencje systemowe, wybierając je w Docku lub w menu Apple (Apple > Preferencje systemowe).
2.Wybierz opcję Widok > Narodowe.
3.Przeciągnij odpowiedni język na początek listy.
4.Zamknij Preferencje systemowe.
5.Zamknij program iTunes i uruchom go ponownie.

Dołączona grafika

Jeżeli chodzi Tobie tylko o zmianę języka w iTunes Store to:

Wybierz ikonę sklepu iTunes Store w okienku Źródło.
Dołączona grafika
Przewiń w dół okno główne sklepu iTunes Store. W prawym dolnym rogu kliknij flagę kraju i wybierz odpowiedni kraj.

Następnie przełącz się z powrotem do sklepu iTunes Store dla swojego kraju, wybierając ponownie ten kraj.
W oknie nawigacji sklepu iTunes Store będzie teraz wyświetlane wybrane ustawienie języka.

A resetownie iPoda, czyli ponowne wgranie całego systemu odbywa się w iTunes po przez naciśnięcie przycisku "Restore" lub po polsku "Odtwórz"

#997 Andzia84

Andzia84
  • 16 posts

Posted 14 June 2010 - 18:45

Mam PC z Windowsem ale... wszystko po norwesku i iTunes wyglada inaczej.. zalamie sie zaraz.. musze poprosic znajoma o pomoc bo chyba sama nie dam rady

jesli na samym poczatku zrobilam cos zle co teraz??

---------- Wpis dodano o 18:45 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:43 ----------

OK dziekuje, nie doczytalam :) czyli teraz musze zresetowac iPoda, myslalam ze juz w ogole go popsulam aaaaa :(

#998 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 14 June 2010 - 19:09

dobra, masz wersję po norwesku :D
Te punkty są takie same, więc tylko pozmieniaj niektóre kluczowe słówka i Voilà

Zmiana języka w iTunes

1Open iTunes.
2In het menu Bewerken selecteert u Voorkeuren.
3Selecteer het tabblad Algemeen.
4Kies uw gewenste taal in het venstermenu Taal (onder in het venster).
5Klik op OK.
6Sluit iTunes en open het programma opnieuw.

Dołączona grafika

Zmiana języka w App Store polega na odszukaniu i zmienieniu flagi na polską ;)

#999 stojak1030

stojak1030
  • 2186 posts
  • SkądŻary, Poland

Posted 14 June 2010 - 19:10

najlepiej to jak będziesz wszystko od nowa sobie ustawiać, to wejść na stronę apple i poradnk użytkownika i poczytać sobie, żeby nie było problemów ;D ja tam jak dostałem iPoda (to jest mój pierwszy touch) to jakoś wszystko sam zajarzyłem ;)

#1000 Andzia84

Andzia84
  • 16 posts

Posted 14 June 2010 - 19:16

aj Stojak tez bym zajarzyla jakby komp i instrukcja nie byla po norwesku :P chcialam go szybko wlaczyc i tak sobie to wszystko tlumaczylam z translatorem ze teraz nie wiem czy ja cos zrobilam zle czy o co kaman??

teraz w ogole sie nie moge polaczyc z netem! porazka te iPody :P

czytam ten poradnik juz setny raz ech...

zmienilam jezyk na polski hehe, pierwszy sukces :P

---------- Wpis dodano o 19:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:14 ----------

chyba go zresetuje, w zwiazku z tym mam pytanie - po zresetowaniu mam zrobic dokladnie to samo od poczatku z instrukcja??? (tym raezm bede sie kierowac ta polska z neta)

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users