Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Valve Steam wreszcie na mac'a!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
431 odpowiedzi w tym temacie

#76 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 kwietnia 2010 - 19:38

ważne, że portal 2 będzie ;)

#77 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 kwietnia 2010 - 21:13

Widać, że tłumaczenia wersji dla Mac OS są żywcem skopiowane z Windowsowej edycji :D

Dołączona grafika

#78 michaljach

michaljach
  • 46 postów

Napisano 25 kwietnia 2010 - 22:46

Ja ogolnie jestem very happy :) Blizzard wyda na maczki D3 oraz Starcrafta 2. Teraz Steam zagosci na Jabluszko. Dla mnie bomba, tym bardziej, ze juz nie mam czasu tak ciagle grac ale ta drobna chwile zawsze sie znajdzie.

dokładnie:)

#79 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 25 kwietnia 2010 - 22:52

Ja swojego HL2 dostałem jako kuponik do karty graficznej ATI już lataaaa temu - jeszcze przed premierą HL2 :) I nie widzę sensu kupowania raz jeszcze :)

no przeciez o to sie rozchodzi wlasnie, ze nie trzeba placic za nic. wklejsza kod aktywacyjny w steam na maku i ssiesz wersje osx

#80 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 kwietnia 2010 - 23:24

Swoją drogą, chętnie bym zobaczył Garry's Moda na Maka. Także ze względów możliwości porównania wydajności systemów w wydajności obliczeń, a nie z oczywistych względów przegranej kategorii generowania grafiki.

#81 Mkalem

Mkalem
  • 346 postów
  • SkądSolec Kujawski

Napisano 26 kwietnia 2010 - 07:21

Widać, że tłumaczenia wersji dla Mac OS są żywcem skopiowane z Windowsowej edycji :D

Dołączona grafika

Dołączona grafika
:confused:

#82 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 kwietnia 2010 - 09:34

Napisałem, że tłumaczenia. W angielskiej wersji jest ok, a polskiej zostało Windows :)

#83 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 kwietnia 2010 - 13:18

Nowa wersja Steama już wyszła - mimo, że na razie tylko Windows, to screeny są z OSX:) Czyli może jednak wyjdzie w kwietniu.

#84 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 kwietnia 2010 - 18:47

Może to nic ale jestem zaniepokojony że na 2 screenie jest tylko 18 tytułów, a wśród nich wyczekiwanego przeze mnie mw2.. A może po prostu jestem przewrażliwiony :P

Jeżeli chodzi Ci o screeny z mojego konta Steam, to są tam pokazane gry które zakupiłem i które mogę instalować. Z tego co wiem, MW2 możesz sobie spokojnie przeportować Ciderem (ale wiem, że chodzi Ci o natywną wersję..)

#85 ElDudi

ElDudi
  • 33 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 kwietnia 2010 - 07:46

Zgodnie z naszymi przewidywaniami, Valve nie zdążyło wypuścić publicznej bety w drugiej połowie kwietnia. Szczęśliwie zapowiedziano nową, tym razem konkretną, datę: 12 maja. Pozostaje mieć nadzieję, że tym razem Valve da radę zrobić wszystko na czas.

Więcej informacji:
AppleInsider | Valve sets public Mac Steam release for May 12, 2010

#86 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 30 kwietnia 2010 - 09:37

Kiedy Valve podaje konkretna date oznacza to zazwyczaj 23:59 tego dnia wg ich strefy czasowej :D wiec mozna zalozyc ze my zobaczymy Steam dopiero 13 maja :P

#87 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 kwietnia 2010 - 10:37

Może być i 13 maja, aby było! :)

#88 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 maja 2010 - 09:19

Tja, już to widzę - wszyscy będą chcieli ściągnąć i znowu serwery padną.

#89 acmeus

acmeus
  • 149 postów
  • SkądPszczyna

Napisano 02 maja 2010 - 00:28

Już tyle czekałem, że wytrzymam byle by było zrobione jak należy bez bugów. Mam tylko wątpliwości do grywalności związanej z moim monitorem :/ Ostatnio podpiąłem PC ze steam'em żeby sprawdzić jak gra się na 24' monitorze. Moja reakcja? TRAGEDIA ma ktoś podobny problem lub zna jego rozwiązanie?

#90 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 maja 2010 - 13:21

Masz monitor Della. Chyba wiadomo czego więc brakuje?
Dołączona grafika

:wink:

EDIT:

Właśnie zauważyłem, że w mojej becie steama mimo, że moje konto w niej nie uczestniczy - przy moim Portalu i Team Fortress 2 pojawiło się "Instaluj". Właśnie ściągam Portal, zobaczymy, czy pójdzie:)

#91 zohan13

zohan13
  • 11 postów

Napisano 03 maja 2010 - 10:48

No i co działa ???

#92 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 03 maja 2010 - 12:02

Potwierdzam, ze pojawily sie gry do sciagniecia i dopiero co zaczalem sciagac ;) Dodatkowo zauwazylem, ze w menu show games 2 sa zaznaczone jako Mac (Portal oraz Team Fortress) zas reszta jakby nie bardzo byla for mac ;) No chyba, ze to jak na razie efekt bety. Jak bedzie dalej zedytuje gdy sie sciagnie. Jak na razie tylko 2 screeny:

Dołączona grafikaDołączona grafika

#93 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 03 maja 2010 - 12:43

Ja juz sciagam portala i tf2 ale na moim x3100 to moge liczyc max na 14FPS na super low detalach :P uwielbiam valve jeszcze od czasow half life 1, mam wszystkie ich gry wlacznie z team fortress classic i day of defeat, naku*wiam non stop w l4d i l4d2 na xboksie w pracy, potrafilem jak jeszcze mialem PC grac w team fortress 2 18 godzin pod rząd. jesli ich posuniecie ze steamem spowoduje rewolucje w rynku gier na maka, to wytatuuje sobie ich logo

#94 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 maja 2010 - 13:12

Kurcze, pobieram od tamtego czasu, teraz mam już połowę pobraną - a pokazywało na początku, że w 3 godziny się pobierze. Ehh, ta precyzja przybliżonego czasu. No, i ten megaszybki internet. :)

#95 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 03 maja 2010 - 13:28

No to sobie jeszcze poczekamy. Po sciagnieciu (Portala) wyskoczylo info "game is curently unavaliable". To co ja do sciagalem od poltorej godziny?

#96 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 maja 2010 - 14:56

Nawet jeśli nie zadziała, to pewnie wielu ludzi to pobrało, i "zaradni ludzie" zrobią jakąś "poprawkę", dzięki czemu będzie działało:)

#97 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 03 maja 2010 - 16:07

O ile sobie dobrze przypominam, podobnie bylo z premiera Half-Life'a 2. Tez udostepnili pobieranie pelnej wersji gry, a w dniu premiery odblokowali te kopie :) Pewnie podobnie bedzie i tym razem.

#98 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 maja 2010 - 16:41

Wiesz, ale tu inaczej wygląda sprawa - beta na maka jest nie jest ogólnodostępna, po drugie ci, co są do niej uprawnieni, już dawno mogli ściągać gry.

#99 darnx

darnx
  • 20 postów

Napisano 10 maja 2010 - 15:32

Mam nadzieję że wyjdzie 12 maja juz oficjalna wersja jak ktoś już pisał na forum. Nie mogę się doczekać counter strike 1.6

#100 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 11 maja 2010 - 18:20

Roll Out Begins Weds, May 12

May 11, 2010 - Valve announced that Steam will launch on the Mac platform this Wednesday, May 12.

On subsequent Wednesdays, additional collections of Mac titles will become available, each designed to highlight specific functionalities of Steam on the Mac.

The first collection of Mac titles will demonstrate "Steam Play," which allows customers to purchase a game once and play it on all Steam supported platforms. Gamers who have previously purchased games on Steam will find them available in their account on the Mac as they are released.

Portal, in addition to supporting Steam Play, will be the first of Valve's Source engine based games available on the Mac. Native OS/X support for the Source engine is also available immediately to licensees for use in their games.

Among the initial titles available on Wednesday will be Runic Games' critically acclaimed Torchlight. "We're very excited to be bringing Torchlight to the Mac," said Max Schaefer, co-founder of Runic Games. "Having Steam for the Mac solves so many problems for us as a developer. We look forward to our future games coming out on the Mac as well."

In addition to bringing the online functionality of Steam to the Mac, Valve will also make its Steamworks suite of publishing and development tools available on the Mac platform. These include product key authentication, copy protection, auto-updating, social networking, matchmaking, anti-cheat technology, and more. The features and services available in Steamworks are offered free of charge and may be used for both electronic and tangible versions of games.

For more information on Steam, please visit Welcome to Steam.

Wyglada na to ze gry beda wydawane stopniowo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych