Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Valve Steam wreszcie na mac'a!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
431 odpowiedzi w tym temacie

#126 iPaweł

iPaweł
  • 811 postów
  • SkądПри́п'ять

Napisano 12 maja 2010 - 20:48

Czyli portal dostaliśmy za darmo :) Ma koś może już pobrane Torchlight? Jestem ciekaw jak działa. W ogóle ktoś kupuje tą grę? widzę że dzisiaj też jest w promocji.

#127 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 12 maja 2010 - 20:49

U mnie wszystko jako polska ustawione, i działa.
Ale portal niestety jest ma menu po angielsku. Pewnie "za niedługo" spatchują.

EDIT:
W Bibliotece są różne moje gry, ale nie ma TF2:( Ciekawe dlaczego niby go nie ma, skoro powinien być, kiedy nawet lost coast się pokazuje.

Aktualnie nikt nie ma TF2 w bibliotece - sama gra ma pojawic sie w wersji Makowej w nastepna srode lub wczesniej.

Co do ustawien - w Polsce Steam nie ma serverow z grami, masz domyslnie ustawione na Benelux ale Niemcy nie tylko maja wiecej slotow na serverach (w sytuacji kiedy duzo osob sciaga popularny jest blad ze "steam cannot currently process your request") ale rowniez mamy do nich "szersza rure" (przez rure mam oczywiscie na mysli lacze intrnetowe :D ). 750KB/s wydoczne na moim screeni to moje lacze wymaksione (6Mbit)

#128 Matiek

Matiek
  • 185 postów

Napisano 12 maja 2010 - 20:50

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us
pomoże ktoś?

@down
po OK się wyłącza, próbowałem parę razy :/ restart lacza+kompa nie pomaga

#129 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 maja 2010 - 20:52

Co do ustawien - w Polsce Steam nie ma serverow z grami,

Region pobierania mam "polska", ale może mówimy o czymś innym:)

Matiek - kliknij ok?

#130 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 12 maja 2010 - 20:54

:D dziwne - od 3 lat sie zbytnio nie interesowalem rozwojem platformy wiec moze cos tam postawili :D

#131 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 12 maja 2010 - 21:06

Steam obecny - portal się ściąga :) pzdr. Łukasz

#132 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 12 maja 2010 - 21:15

This was a triumph!
I'm making a note here,
HUGE SUCCESS.

:) No prosze ilu fanow Valve'a :) BTW. gdzie jest Feuerfest? ;) Chce zobaczyc projekt dziary, ktora chce sobie zrobic :D

Aperture Science:
We do what me must
because we can.

EDIT:

Wlasnie przegladam zasoby Steam for MAC. Musze powiedziec, ze jestem pod wrazeniem. Sporo tych gier. Premiera Steama na MACa moze sprawic, ze wiecej producentow zacznie wydawac swoje tytuly na nasza maszynke. We'll see.

#133 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 maja 2010 - 21:25

For the good of all of us Except the one's who are dead Steam już raz mi się na maku wywalił:) Poproszę wpis do guinessa! :)

#134 Astareth

Astareth
  • 14 postów
  • Skąd3 City

Napisano 12 maja 2010 - 21:27

But there's no sense crying over every mistake You just keep on trying 'till you run out of cake Mi się nawet nie chce zaktualizować. ADD: W końcu się udało. Portal pobrany na windowsie więc tylko gcf'y wystarczy skopiować do dokumentów.

#135 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 12 maja 2010 - 21:34

And the Science gets done.
And you make a neat gun.
For the people who are still alive.

;)

PS. gdyby ktos nie wiedzial co my wyrabiamy:

(uwaga zawiera male spoilery odnosnie fabuly gry Portal)

PS2.

:) No prosze ilu fanow Valve'a :)

Fanem Valve to ja bylem od Half-Life 1 a samego Steam uzywam od pierwszej bety. Ach ile wtedy bylo narzekania ze ludzie wola WON :D

#136 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 12 maja 2010 - 21:45

Fanem Valve to ja bylem od Half-Life 1 a samego Steam uzywam od pierwszej bety. Ach ile wtedy bylo narzekania ze ludzie wola WON :D

Ciekawi mnie czy/kiedy wyjdzie Black Mesa. Oby rowniez wyszla na Maczka, bo mnie pierwszy Half ominal... :cool:

#137 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 12 maja 2010 - 21:51

Grafika nie jest az tak straszna a HL:Source ma lepsze teksturki i wspolczesne efekty - da sie grac ;) Choc oczywiscie z grafika jak w BM nowym graczom gralo by sie przyjemniej - bo mi dochodzi ten jakze przyjemy dodatek nostalgii :)

#138 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 maja 2010 - 22:02

I'm not even angry I'm being so sincere right now Ja nie grałem w HL1, i nie kupuję Source tylko czekam na Black Mesa : Source. Powinno w tym roku wyjść. Swoją drogą polecam forum BM:S, bardzo fajne, jeśli choć trochę się tym interesuje. EDIT: Astareth - Odinstaluj i zainstaluj ponownie. To czyni cuda.

#139 Astareth

Astareth
  • 14 postów
  • Skąd3 City

Napisano 12 maja 2010 - 23:00

Już mi się udało. Jestem w trakcie pobierania mac'owych binariów portala.

#140 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 12 maja 2010 - 23:13

Uważajcie z tym ustawianiem regionu na Niemcy, bo się wam gry pocenzurowane pościągają jak mi kiedyś w TF2 zamiast krwi i bebechów leciały baloniki i zębatki

---------- Wpis dodano o 00:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:12 ----------

I'm not even angry
I'm being so sincere right now

Ja nie grałem w HL1, i nie kupuję Source tylko czekam na Black Mesa : Source. Powinno w tym roku wyjść. Swoją drogą polecam forum BM:S, bardzo fajne, jeśli choć trochę się tym interesuje.

EDIT:
Astareth - Odinstaluj i zainstaluj ponownie. To czyni cuda.

oni od 3 lat wychodzą w tym roku. w oryginalnego hl warto zagrać, to klasyka

#141 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 12 maja 2010 - 23:32

Heh nie gralem w TF2 (pomimo iz mam :D ) ale nie mialem problemow z innymi grami ;) Poza tym jak wspomnialem to trick ze starych czasow juz jak widac nieaktualny :D

#142 iPaweł

iPaweł
  • 811 postów
  • SkądПри́п'ять

Napisano 12 maja 2010 - 23:42

Pobrałem torchlight. Działa ale nie odpala się w na pełnym ekranie cmd+m nie działa.

#143 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 13 maja 2010 - 05:39

wie ktoś czy cs1.6 wyjdzie? i inne gry na silniku starego HL? generalnie cs to jedyna gra z valve jaką trawie ;p Za sourcem itp. nigdy nie przepadałem, a CS na maczku by sie czasem przydal :)

#144 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 maja 2010 - 06:41

Tylko gry na Source. GoldSrc to stary silnik, nikomu nie chce się go portować. feuerfest - Wiesz, ale już właściwie mieli to wypuścić parę miesięcy temu, a to oznacza, że raczej już kończą. W każdym razie, mam taką nadzieję:) EDIT: Czy wy też praktycznie codziennie musicie ściągać ok 30 mb uaktualnienia?

#145 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 maja 2010 - 07:33

Chyba chciałeś powiedzieć - parę razy na dzień.. albo 33 MB albo 23 MB..

#146 Mkalem

Mkalem
  • 346 postów
  • SkądSolec Kujawski

Napisano 13 maja 2010 - 07:41

Ładnie Portala ciągnie ~900KB/s [edit] Skąd info, że tylko silnik source będzie? CS 1.6 jeszcze poleci na moim białasku, ale CS:Source raczej nie mam po co ściagać.

#147 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 13 maja 2010 - 08:03

Wczoraj wieczorem ustawłem ściąganie, ale z racji snu, spałzowałęm i rano pierwsze co również sciągałem aktualizację chyba 33mb. ps. Jeszcze z PC polecam Machinarium :) Wypasiona na maxa gierka, niezależne studio gier ( chyba Czeskie ) o podejsciu podobnym do Blizzarda, jak coś robią to jest świetne w kazdym calu, i dostępne zarówno na maca jak i pc. pzdr. Łukasz

#148 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 13 maja 2010 - 08:33

Ładnie Portala ciągnie ~900KB/s

[edit] Skąd info, że tylko silnik source będzie? CS 1.6 jeszcze poleci na moim białasku, ale CS:Source raczej nie mam po co ściagać.

W oryginalnym oswiadczeniu mowa o grach Source i Half-Life Series. Do Half-Life series zaliczaja sie dodatki Blue Shift i Opposing Force czyli gry ktore nigdy swojej wersji Source nie otrzymaly. Dodatkowo fakt ze Gold Source zawsze potrafil renderowac w OpenGL i ze jest to zmodyfikowany silnik Quake 2 ktory jest multiplatformowy pozwalaja myslec ze gry na Gold Source rownize otrzymaja swoje porty.

#149 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 maja 2010 - 09:06

Naprawdę sądzisz, że będą portować ten silnik na maka? Half Life jest w wersji Source, a dodatki Gearboxa nie należą do kanonu Half Life - dla Valve HL to tylko części od Valve.

#150 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 maja 2010 - 09:12

Ściągam Portal, właśnie zauważyłem błąd w Steam na Maca. Wartości download globalne i dla gry różnią się, dla gry jest przekłamanie o 1 Mb.. Także ilość danych się nie zgadza. Muszą jeszcze to dopracować.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych