Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Valve Steam wreszcie na mac'a!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
431 odpowiedzi w tym temacie

#51 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 kwietnia 2010 - 09:06

a czytać nigdzie nie nauczyli?

Steam and Valve's library of games including Left 4 Dead 2, Team Fortress 2, Counter-Strike, Portal, and the Half-Life series will be available in April.

a co teraz mamy? skończył się?
czekać spokojnie.

#52 a11

a11
  • 511 postów

Napisano 11 kwietnia 2010 - 20:00

Czy wiadomo jakie sa wymagania dla tych gier w wersji na maca?

#53 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 11 kwietnia 2010 - 21:20

Beda podane w okolicy premiery. Jednak nie powinny byc sporo wieksze od tych PC'towych.

#54 nemesis

nemesis
  • 364 postów
  • SkądPoznań/Berlin

Napisano 13 kwietnia 2010 - 22:13

I co wiadomo cos juz?

#55 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 14 kwietnia 2010 - 10:57

I co wiadomo cos juz?

Pare postów wyżej podany jest link - doprawdy można sobie kliknąć miast zadawać to samo pytanie co 10 postów :(. Ma się pokazać w Kwietniu ..... mamy pierwszą połowę kwietnia ....

#56 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 kwietnia 2010 - 08:17

Czekam z utęsknieniem:) W tej chwili używam Ciderowego portu steama.. Gram w CS 1.6 i Source. O ile 1.6 jeszcze w miare ok chodzi, to Source już nie. Widoczny jest lag - szczególnie na myszce.. Dlatego nie udaje mi się uzyskać takich wyników, jak na bootcampie, czy PC. Dopisałem się do testerów bety na OS X, mam nadzieję, że coś*z tego będzie:)

#57 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 19 kwietnia 2010 - 13:04

Ja używam portu do HL2 i tylko z czcionkami mam problemy (ponoć jest na to rozwiązanie) poza tym śmiga aż miło :)

#58 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 12:42

Ja używam portu do HL2 i tylko z czcionkami mam problemy (ponoć jest na to rozwiązanie) poza tym śmiga aż miło :)

Tak, wystarczy dokopiowac do folderu z gra odpowiednie fonty i jest po sprawie. Ale to tylko w menu jest taki chochlik, ktory na dodatek nie odstrasza od gry.

Swoja droga dobrze, ze majac juz aktualnie konto na Steamie nie trzeba bedzie kupowac wersji pod maczki. Inaczej bylaby taka troche lipa... ;)

#59 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 20 kwietnia 2010 - 16:28

Ja swojego HL2 dostałem jako kuponik do karty graficznej ATI już lataaaa temu - jeszcze przed premierą HL2 :) I nie widzę sensu kupowania raz jeszcze :)

#60 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 20 kwietnia 2010 - 21:20

Ja swojego HL2 dostałem jako kuponik do karty graficznej ATI już lataaaa temu - jeszcze przed premierą HL2 :) I nie widzę sensu kupowania raz jeszcze :)

Podobnie ja :D Jednak uwielbiam ta gre na tyle zeby z usmiechem zaplacic za nia po raz kolejny. ;)

#61 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 21 kwietnia 2010 - 06:24

Tak, wystarczy dokopiowac do folderu z gra odpowiednie fonty i jest po sprawie. Ale to tylko w menu jest taki chochlik, ktory na dodatek nie odstrasza od gry.

Swoja droga dobrze, ze majac juz aktualnie konto na Steamie nie trzeba bedzie kupowac wersji pod maczki. Inaczej bylaby taka troche lipa... ;)

a te odpowiednie skad wziąć ? :)

#62 zychu69

zychu69
  • 92 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 17:43

Pojawiła się oficjalna beta steam 0.1 Mac OSX

Link: RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

Teoretycznie powinien działać wyłącznie dla kont beta, ale tutaj macie pokazane lekarstwo:
[yt=CKPxl5qdYhU]Steam for Mac is leaked ![/yt]

sprawdzone i działa. Teraz pozostaje czekać na dodanie kolejnych pozycji na naszą platformę.. CS 1.6 nadal niedostępny :(

#63 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 22 kwietnia 2010 - 20:42

A ktoś*może się*orientuje jakie z tych popularniejszych pozycji już są? :) (Left 4 Dead - na tym najbardziej mi zależy :D)

#64 mpConroe

mpConroe
  • 288 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 kwietnia 2010 - 21:54

Czy mi sie wydaje, że nie ma żadnych gier jeszcze dostępnych? Choćby CS'a... :/ Jest napisane, że jak zakończy się beta to otworzą sklep z grami dla Maców, ale kiedy ta beta się zakończy?

#65 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 23 kwietnia 2010 - 15:07

a te odpowiednie skad wziąć ? :)

Troche poszukalem po internecie i jesli chcesz to moge przeslac na maila :)

@Zychu69 ale takie dostanie sie do tej bety pozwala jednie poogladac Steam na maczku. Chyba nie da sie jeszcze nic z tego zainstalowac?

#66 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 kwietnia 2010 - 08:55

Niczego nie da się zainstalować, ale sama aplikacja steam działa sprawniej niż na Windows (moje odczucie). Oto screeny z obecnej bety steam:

#67 Mkalem

Mkalem
  • 346 postów
  • SkądSolec Kujawski

Napisano 24 kwietnia 2010 - 10:34

Czekam na CS 1.6 Mac, bo próbowałem przynajmniej na CrossOverze, to CS:S nie chodził (pokaz slajdów).

#68 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 24 kwietnia 2010 - 11:28

o kurcze, jest dobrze. jeśli steam będzie na maca i wszystkie/większość gier też to obalony zostanie argument windowsowców mówiący ze nie ma gier na maka ;] och dzieki CI wszechmocne VAlVE!!!! ;p

#69 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 kwietnia 2010 - 12:17

Czekam na CS 1.6 Mac, bo próbowałem przynajmniej na CrossOverze, to CS:S nie chodził (pokaz slajdów).

Jeżeli chcesz CS:S uruchomić na białym Macbooku z grafiką intel gma, to się nie dziw, że masz pokaz slajdów... na Windows niczego innego nie uzyskasz. Ja mam steam na ciderze, na MBP13 1.6 działa bdb (100 fps cały czas). CS:S nie ma 60 fps jak na Windzie, ale ma 45, więc jest grywalny. Mam nadzieję, że rzeczywiście przepiszą te gry na maca i że nie będzie to żaden port. Chciałbym mieć taką samą wydajność, jak na Windzie.

#70 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 24 kwietnia 2010 - 12:24

Steam na Mac może być przełomem w temacie gier na Maczka, w końcu zrobiłyby się z nich prawdziwe komputery "do wszystkiego". Patrząc, jakie bebechy wkładają teraz nawet do poczciwych MB i MBP jestem dobrej myśli. Co prawda na PC ja gram tylko w Team Fortress 2 i Quake 3, ale mam na Steamie dużo gier, głownie source, bo jestem fanem gier Valve, czasem bym popykał, steam i gry zmotywowalyby mnie do kupna nowego laptopa.

#71 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 24 kwietnia 2010 - 12:53

Ja ogolnie jestem very happy :) Blizzard wyda na maczki D3 oraz Starcrafta 2. Teraz Steam zagosci na Jabluszko. Dla mnie bomba, tym bardziej, ze juz nie mam czasu tak ciagle grac ale ta drobna chwile zawsze sie znajdzie. Ciekawi mnie kiedy beta z klienta Steama przejdzie na gry albo ewentulna wersje finalna :)

#72 shuliken

shuliken
  • 172 postów

Napisano 25 kwietnia 2010 - 14:39

Może to nic ale jestem zaniepokojony że na 2 screenie jest tylko 18 tytułów, a wśród nich wyczekiwanego przeze mnie mw2.. A może po prostu jestem przewrażliwiony :P

#73 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 kwietnia 2010 - 16:53

Wiesz, na początku tylko Valve doda swoje gry. Z czasem może znajdą się jacyś ochotnicy, ale na wyraźny wzrost zainteresowania develperów nie ma co liczyć.

#74 iPaweł

iPaweł
  • 811 postów
  • SkądПри́п'ять

Napisano 25 kwietnia 2010 - 19:14

Wiesz, na początku tylko Valve doda swoje gry. Z czasem może znajdą się jacyś ochotnicy, ale na wyraźny wzrost zainteresowania develperów nie ma co liczyć.

Dlaczego? Bo rynek jest mały? Moim zdaniem może jest mniejszy ale bardzo chłonny, tego brakowało i mogą liczyć na dość spore zainteresowanie tego środowiska.

#75 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 kwietnia 2010 - 19:34

Przekonaj do tego wielkie firmy. Szczególnie teraz, kiedy po kryzysie przybrały defensywną pozycję, wydając pieniądze tylko na pewne inwestycje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych