Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2G/3G/3GS - 3.1.3] IPCC dla sieci Play

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

#76 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 grudnia 2010 - 13:19

Pomoże ktoś z tym IPCC dla GaduAir? Święta idą przecież ;-)

Dałem jednak radę samodzielnie z tym IPCC (to tak informacyjnie jakby ktoś kiedyś potrzebował). Teraz pracuję jeszcze nad logo dla Retiny...

#77 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 lutego 2011 - 03:04

Czy za kwestie uruchomienia FaceTime w pliku carrier.plist odpowiada tylko ten "PhoneNumberRegistrationGatewayAddres   +447786205094 wpis?

#78 tomik22

tomik22
  • 12 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 lutego 2011 - 09:18

Mógłby ktoś, kto szczęśliwie zmienił logo w Play na sofcie 4.2.1, napisać krok po kroku co zrobić?
I jakby mógł poratować paczką bundle to byłbym wdzięczny. Znalazłem wiele na forum ale z tego co się orientuje nie były pod iOS 4.

EDIT:
Ok, działa :)
Trzeba zainstalować ten Wortel's CommCenter Patch, z repo:
[url]http://cydia.iphonemod.com.br/[/url]
I potem już normalnie, tak jak przedstawił to narkoman kilka postów wcześniej czyli wgrać bundle :)

#79 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 09 marca 2011 - 22:51

Niniejszym informuję, że w iOS 4.3 komunikat o przekierowaniu zniknął (sieć play).

#80 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 marca 2011 - 22:52

Niniejszym informuję, że w iOS 4.3 komunikat o przekierowaniu zniknął (sieć play).

No już to wiemy jakiś czas. Niestety dla użytkowników iPhone 3G problem dalej istnieje, bo ostatni możliwy do instalacji jest iOS 4.2.

#81 meathor

meathor
  • 24 postów

Napisano 19 marca 2011 - 15:21

Niestety, ipcc nie działa jeśli korzystam z anten Plusa. A osobiście korzystam z nich cały czas, bo w domu nie mam w ogóle zasięgu Playa.

Na antenach plusa Mobile Network Code to 01, play ma 06. W ustawieniach ogólnych -> to urządzenie mam sieć: plus, linia: play, zaś operator: Carrier 9.0

Nie mam możliwości sprawdzić, co się dzieje po przejściu na antenę Playa, bo nie mam zasiegu. Poza tym z tego co pamiętam telefon rozpoznawał ją kiedyś jako POL, nie Plus.

Ale plik ipcc działa na bank, bo pojawiła mi się konfiguracja internetu.

3GS, 4.2.1 zainstalowany kompatybilny CCPatch CommCenter Patch by wortel (4ALL4)

Edit: Sprawdziłem zmiana MNC na 26001 sprawia, ustawienia ipcc znikają, takze brak loga nie jest winą tego ustawienia. A przynajmniej w pełni

Edit2:
Poradziłem sobie z tym problemem w następujący sposób:

1. Zainstalowałem CCPatch oraz jeden z ostatnich plików ipcc z tego tematu
2. w "/System/Library/Carrier Bundles/Unknown.bundle"
- skopiowałem tam "Default_CARRIER_P.png" i "FSO_CARRIER_P.png"
- podmiana pliku carrier.plist na ten: [ATTACH]8365[/ATTACH] *
3. Respring i gotowe. Jest zarówno obrazek, jak i konfiguracja danych, przekazywania połączeń itp itd

*poczynione zmiany to dodanie w sekcji StatusBarImages segmenty zmieniające napisy PLUS, PLAY, POL na obrazek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych