Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2G/3G/3GS - 3.1.3] IPCC dla sieci Play

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

#26 lightsensitive

lightsensitive
  • 61 postów

Napisano 10 marca 2010 - 18:55

Hej

Gdybyś mógł zobaczyć post poniżej, na samym dole pierwszej strony jest zamieszony profil i loga.
Użytkownik xcgrzegorz

http://www.myapple.p...jailbreaka.html

A proszę: RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting :) (dzięki, to też mi się bardziej podoba).

---- Dodano 10-03-2010 o godzinie 18:57 ----
Dobra druga wiadomość jest taka, że to Twoje kółko przesunęło się tam, gdzie chciałeś*:)

A tak poważnie - przypuszczam, że związane to jakoś było z rozmiarem tamtego loga (tak strzelam), widocznie to jest minimalnie mniejsze, i wszystko mieści się po lewej stronie.

#27 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2010 - 02:54

ja mam pytanie do twórcy profilu - lightsensitive.

Wgrałem sobie ten plik konfiguracyjny i wszystko chodzi bardzo fajnie. Pojawiła mi się nawet opcja modemu internetowego, a wcześniej nie miałem.

Wcześniej uzywłem profilu stworzonego przez użytkownika xcgrzegorz
pobranego z http://www.myapple.p...jailbreaka.html

Ja też mam do Was pytanie :) Jak usunąć uprzednio używany profil? Również chciałbym wgrać wersje stworzoną przez @lightsensitive.

#28 lightsensitive

lightsensitive
  • 61 postów

Napisano 12 marca 2010 - 03:12

Wgranie nowego profilu dla konkretnej sieci aktualizuje poprzedni, co w praktyce powoduje usunięcie poprzedniego.

#29 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 12 marca 2010 - 08:02

lightsensitive po wgraniu twojego ipcc zmieniło mi się logo ale w ustawieniach pozostały stare z Plusa... musiałem ręcznie z edytować - tak miałem zrobić czy plik powinien sam to zmienić ?

#30 lightsensitive

lightsensitive
  • 61 postów

Napisano 13 marca 2010 - 18:26

lightsensitive po wgraniu twojego ipcc zmieniło mi się logo ale w ustawieniach pozostały stare z Plusa... musiałem ręcznie z edytować - tak miałem zrobić czy plik powinien sam to zmienić ?

Nie wiem, bo nie wiem, skąd telefon miał te dane z plusa - czy wpisałeś je ręcznie, czy wcześniej używałeś ipcc dla plusa, czy edytowałeś unknown bundle, czy może miałeś ipcc dla Play z danymi z Plusa (w co wątpię ;) ) Generalnie nowe IPCC dla Play podmienia stare IPCC dla Play. Jeśli korzystałeś z unknow bundle i wpisałeś dane ręcznie - nie odpowiem, bo tego nie testowałem, nigdy nie korzystałem z unknown bundle a tym bardziej go nie edytowałem.

#31 gdochu

gdochu
  • 16 postów

Napisano 19 marca 2010 - 00:41

Ja mam takie pytanko czy jest mozliwosc zmienienia loga? Chodzi o to, zeby nie bylo tego logotypu play'a i byl normalny tylko napis bialy PLAY tak jak jest to normalnie np jak jest karta PLUSA, albo ERY. Da sie to zrobic?

I jeszcze jedno pytanie jak moge usunac ten profil ?

---- Dodano 19-03-2010 o godzinie 00:44 ----
I tak samo kreski od zasiegu biale;)

#32 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 marca 2010 - 13:04

I jeszcze jedno pytanie jak moge usunac ten profil ?

---- Dodano 19-03-2010 o godzinie 00:44 ----
I tak samo kreski od zasiegu biale;)

Profil znajduje się tutaj: /private/var/mobile/Library/Carrier Bundles myślę, że usuwając folder 'Carrier Bundles' usuniesz ten profil.

Pytanie do @lightsensitive jak długo zajęło Ci zrobienie tego profilu?
Sam mam Play-a i oczywiście używam Twojego profilu, który działa jak należy. Ale ponieważ lubię wszelkie testy, postanowiłem przetestować GaduAir (głownie internet mnie interesuje) w różnych zakamarkach naszego kraju. A jak już robić testy to fachowo czyli z odpowiednim IPCC. Osobiście nie do końca to ogarniam, a Ty masz doświadczenie i dobre efekty pracy :), może chciałoby Ci się wykonać taki plik dla GaduAir (jakieś logo podrzucę)?

#33 Qper

Qper
  • 195 postów

Napisano 11 kwietnia 2010 - 11:43

A proszę: RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting :) (dzięki, to też mi się bardziej podoba).

---- Dodano 10-03-2010 o godzinie 18:57 ----
Dobra druga wiadomość jest taka, że to Twoje kółko przesunęło się tam, gdzie chciałeś*:)

A tak poważnie - przypuszczam, że związane to jakoś było z rozmiarem tamtego loga (tak strzelam), widocznie to jest minimalnie mniejsze, i wszystko mieści się po lewej stronie.

Super, dzięki za zmianę. Cieszę się, że Tobie również się podoba. Dzięki za zrobienie profilu!

ps:

po tym jak Play za 5 zł udostępnił 25 mb na nadajnikach plusa odblokowałem sobie działanie interntu na Plusie i Play-u łącznie. Mam taki problem, że po utracie zasięgu Play i przełączeniu na PLUS często ginie ikona modemu (literka 3G lub E) i internet nie działa. Często trzeba wyłączyć tel. i włączyć ponownie wtedy działa prawidłowo. Też zauważyłeś takie działanie?. Mam tak od samego początku odkąd jestem w Play.

#34 Kozak_Barabasz`

Kozak_Barabasz`
  • 22 postów

Napisano 18 kwietnia 2010 - 01:13

Czy mógłby mi ktoś tak łopatologicznie wytłumaczyć co mam zrobić aby wgrać ten plik IPCC ? Mam najnowszego iTunes oraz Cydie na iPhonie ..... iTunesa mam zainstalowanego na innym dysku w innym folderze niż programfiles więc jak mam zatytułować ścieżkę ? Tak wszystko dokładnie po kolei ....

#35 all999

all999
  • 446 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 maja 2010 - 16:13

Zrobiłem tak jak w pierwszym poście, ściągnąłem plik, wgrałem go przez iTunes i jak chcę wysłać MMS'a to pojawia się normalnie pasek postępu wysyłania wiadomości, po czym przy zdjęciu i tekscie w wiadomości pojawiają się wykrzykniki, wiadomość nie dociera do adresata. Co robię źle? PS. JB Spirit 3.1.3

#36 eryder

eryder
  • 33 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 maja 2010 - 21:57

Co mam zrobić jeśli zainstalowałem iTunes'a na dysk D, jeżeli do wiersza poleceń można tylko wprowadzić coś co znajduje się w C? (Windows Vista)' Po wpisaniu do wiersza poleceń: "%ProgramFiles%\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1 wyskoczyło mi: Nazwa ' ""%ProgramFiles%\iTunes\iTunes.exe"' nie jest rozpoznawalna jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne. program wykonywalny lub plik wsadowy. (myślę, że jest to z powodu, który jest w moim pytaniu) Proszę o radę! Z góry dziękuję.

#37 amcieq

amcieq
  • 361 postów
  • SkądLondon

Napisano 26 maja 2010 - 23:34

o'right, chciałem podziękować, tak mój iphone jak i iphone przyjaciela został potraktowany pliczkiem, wszystko działa i jest fajnie ;) dziękuję ;))))

#38 niumara

niumara
  • 148 postów
  • SkądOrzesze, Katowice, Poland, Poland

Napisano 27 maja 2010 - 19:44

Co mam zrobić jeśli zainstalowałem iTunes'a na dysk D, jeżeli do wiersza poleceń można tylko wprowadzić coś co znajduje się w C?
(Windows Vista)'
Po wpisaniu do wiersza poleceń: "%ProgramFiles%\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1 wyskoczyło mi: Nazwa ' ""%ProgramFiles%\iTunes\iTunes.exe"' nie jest rozpoznawalna jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne.
program wykonywalny lub plik wsadowy.
(myślę, że jest to z powodu, który jest w moim pytaniu) Proszę o radę! Z góry dziękuję.

nie domysliles sie dlaczego czesc wiersza jest w "" ??
musisz recznie wejsc do tego folderu gdzie jest itunes i potem wpisac komende :
/setPrefInt carrier-testing 1

#39 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwca 2010 - 13:24

Czy ktoś wie jak zmienić ten plik aby działał na iOS4?

#40 amcieq

amcieq
  • 361 postów
  • SkądLondon

Napisano 17 czerwca 2010 - 20:47

dokładam się do prosby bobixa..... czy któś wie?

#41 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwca 2010 - 20:59

Próbowaliście w iTunes 9.2?

#42 EmotiCon

EmotiCon
  • 355 postów
  • Skądmam wziąć kasę na iPad'a?

Napisano 17 czerwca 2010 - 21:39

Ja właśnie jestem zmuszony to zrobić używając 9.2. Tyle, że mam kilka pytań co do tego procesu: [url]http://myapple.pl/iphone-pytania-i-problemy/143116-play-i-ipcc.html[/url]

#43 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwca 2010 - 21:51

Próbowaliście w iTunes 9.2?

TAK

#44 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 17 czerwca 2010 - 23:09

iTunes akurat ladnie plik rozpoznaje. iPhone niestety nic sobie nie robi z niego. Kompletnie ignoruje probe wczytania. Nie pamietam jak bylo przy 3.1.3 - wydaje mi sie ze iPhone choc na chwile pokazywal synchronizacje. Przy iOS 4 nic sie nie dzieje.

#45 plnt

plnt
  • 58 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 18 czerwca 2010 - 08:17

U mnie akurat pokazał synchronizację (jeszcze na iT 9.2 beta) i nawet pojawił się tethering w sieci Play, którego wcześniej nie miałem (na 3.1.3 i 4.0 GM), ale niestety nadal wyświetla komunikat o przekazywaniu połączeń i nie wyświetla logo operatora Play.

#46 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 czerwca 2010 - 08:27

Na szczescie komunikat o przekazywaniu polaczen sie sam wygasza. Przedtem trzeba bylo kliknac w to ok. Moze dlatego u mnie nie bylo synchro, bo mialem ten plik z wczesniej...

#47 plnt

plnt
  • 58 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 18 czerwca 2010 - 20:54

Komunikat u mnie się wyświetla przy przychodzącym połączeniu i nie wygasa sam, natomiast nie mogę odebrać połączenia, puki nie kliknę na OK (w komunikacie). Poza tym nieco irytującym drobiazgiem, wyświetlanie logo nie jest mi potrzebne, a APN i MMS ustawiłem sobie z ręki.

#48 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 19 czerwca 2010 - 10:27

Bardzo prosimy kogoś mądrego o plik ipcc Play do 4.0. Póki co, trzeba będzie wrócić chyba do 3, bo to przekazywanie połączeń utrudnia znacznie życie.

#49 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 czerwca 2010 - 11:06

No właśnie. Tragedia jest...

#50 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 19 czerwca 2010 - 13:35

Popieram, ze tragedia. Mialem juz nawet watek zakladac a tu patrze, ze juz istnieje. Nie pomaga nawet reczne wrzucenie do root ani poprzez iTunes gotowego pliku .ipcc Totalnie mnie to denerwuje. Mam nadzieje, ze szybko cos wymysla z tym bo paździerz :-(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych