Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2G/3G/3GS - 3.1.3] IPCC dla sieci Play

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

#1 lightsensitive

lightsensitive
  • 61 postów

Napisano 14 lutego 2010 - 19:53

Dla wszystkich użytkowników Play, którzy chcą w iPhone z softem 3.1.3 mieć:

* aktywny modem internetowy
* wyłączony komunikat o przekazywaniu połączeń
* graficzne logo operatora
* poprawną konfigurację internetu w telefonie, internetu w modemie internetowym, mmsów

- polecam plik IPCC :)

Aby załadować plik konfiguracyjny do telefonu nie trzeba mieć JB.

Aby włączyć możliwość załadowania pliku IPCC do iPhone'a robimy:

* dla windows: w wierszu poleceń wpisujemy: "%ProgramFiles%\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1 a następnie z wciśniętym SHIFT klikamy w iTunes "sprawdź uaktualnienia" (NIE przywróć!), i wybieramy uprzednio ściągnięty i rozpakowany plik IPCC

* dla OS X: w terminalu: defaults write com.apple.iTunes carrier-testing -bool TRUE a następnie z wciśniętym alt-option klikamy w iTunes "sprawdź uaktualnienia" (NIE przywróć!), i wybieramy uprzednio ściągnięty i rozpakowany plik IPCC.

#2 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 14 lutego 2010 - 20:21

Możesz to wrzucić na inny serwer ? Rapishare często jest "zajęty"

#3 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 lutego 2010 - 20:57

Konto premium ostatnimi czasy to właściwie konieczność, żeby jakkolwiek korzystać z serwisu... Zassałam i wrzucam gdzie indziej, prosz:
MediaFire: 3.1.3.play_PL_custom.ipcc.zip

#4 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 14 lutego 2010 - 21:03

Dzięki

#5 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 lutego 2010 - 22:28

Dzięki! Jedno pytanie: Jak z tym logiem Play jest? Czy ono jest powiązane z kodem sieci? Czy będzie znikać jak się skorzysta z zasięgu Plusa?

#6 ksenofanes

ksenofanes
  • 33 postów

Napisano 14 lutego 2010 - 22:47

Logo działa, reszty jeszcze nie sprawdzałem. Jak komuś nie chce się bawić w CMD to może rozpakować te pliki i wrzucić je tutaj "/System/Library/Carrier Bundles/Unknown.bundle" oczywiście zmieniamy atrybuty plików na 755

#7 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 lutego 2010 - 22:54

Tethering działa. Zauważyłem, że przy ręcznym wyborze sieci na Plusa tracę zasięg... Musze z powrotem wybrać ręcznie Play lub włączyć wybór na automatyczny. Zobaczymy co się będzie działo przy utracie zasięgu Play z sieci własnej...

#8 lightsensitive

lightsensitive
  • 61 postów

Napisano 14 lutego 2010 - 23:20

Logo działa, reszty jeszcze nie sprawdzałem. Jak komuś nie chce się bawić w CMD to może rozpakować te pliki i wrzucić je tutaj

"/System/Library/Carrier Bundles/Unknown.bundle"

oczywiście zmieniamy atrybuty plików na 755

Po co?

---- Dodano 14-02-2010 o godzinie 23:22 ----

Zauważyłem, że przy ręcznym wyborze sieci na Plusa tracę zasięg... Musze z powrotem wybrać ręcznie Play lub włączyć wybór na automatyczny. Zobaczymy co się będzie działo przy utracie zasięgu Play z sieci własnej...

Masz rację, sprawdziłem, u mnie to samo. Nie wiem dlaczego tak jest, i nie mam pomysłu, jak problem rozwiązać.

#9 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 lutego 2010 - 12:25

Tethering działa. Zauważyłem, że przy ręcznym wyborze sieci na Plusa tracę zasięg... Musze z powrotem wybrać ręcznie Play lub włączyć wybór na automatyczny. Zobaczymy co się będzie działo przy utracie zasięgu Play z sieci własnej...

Jeżeli będziesz miał ustawione na automatyczne, to pewnie nic, jeśli ręcznie wybrane Play- raczej to samo co w wypadku Plusa.

#10 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lutego 2010 - 12:48

No a tak nie powinno być... Ręcznie wybieram Plus - nie mam zasięgu a na 100% jest max. Zaloguje się do Plusa dopiero po restarcie. Jeśli w automacie będzie się logował także do Plusa to będzie ok, bo mi to nie przeszkadza, nigdy ręcznie nie wybieram Plusa.

#11 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 15 lutego 2010 - 17:01

U mnie po rozpakowaniu mam w katalogu PLAYLOAD dwa pliki: play_PL_custom.bundle i skrot do 26006wiec z iTunes z wcisnietym alt nie moge nic wybrac( nic nsie nie zglasza). Rozpakowalem programem INNE NARZEDZIA ARCHIWIZUJĄCE(domyślny) Co robie zle ?

#12 puławska182

puławska182
  • 45 postów

Napisano 15 lutego 2010 - 17:13

Czy to działa tylko z najnowszym softem iPhone?

MinimumOSVersion
3.1.3

#13 janeczeknt

janeczeknt
  • 15 postów

Napisano 15 lutego 2010 - 20:21

Kolejny reUp

[url]http://dl.dropbox.com/u/3604745/3.1.3.play_PL_custom.ipcc.zip[/url]

#14 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 15 lutego 2010 - 21:40

Czy to działa tylko z najnowszym softem iPhone?

Działa z 3.1.2

#15 jakubat

jakubat
  • 200 postów

Napisano 15 lutego 2010 - 22:53

Potwierdzam problem z utraty sieci przy ręcznym przełączaniu na plusa. Mógłbyś podać sposób na sam tethering? Postaram się*dorzucić to do moich ustawień i skonfrontujemy gdzie jest błąd.

#16 alweis

alweis
  • 42 postów

Napisano 15 lutego 2010 - 22:54

szybkie rozwiazanie bolaczek ;) natomiast u mnie niedziala tethering tzn w ogole nie mam go w opcjach tak jak i ustawien do mmsow (taka sytuacje mialem po wgraniu nowej wersji softu do telefonu i pomyslalem ze ten plik spowoduje ze te opcje sie uaktywnia...) co moge zrobic zeby moc uzywac telefonu jako modemu ? mam model 2g i soft 3.1.2

#17 karols10

karols10
  • 13 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 21:24

wiem ze zabrzmi to dziwnie ale czy moglibyscie przedstawic to w sposob bardziej lopatologiczy? mam na mysli wgranie tych plikow IPCC, bo nie czaje. Mam po prostu wpisac tamto w wiersz polecen? tak robie i nic... czy moze wczesniej rozszerzenie dac jakies? bo itunsa nie mam zainstalowanego na C. Prosilbym bardziej 'krok po kroku' ;)

#18 502423131

502423131
  • 68 postów
  • SkądElbląg

Napisano 17 lutego 2010 - 21:00

Po co?

---- Dodano 14-02-2010 o godzinie 23:22 ----

Masz rację, sprawdziłem, u mnie to samo. Nie wiem dlaczego tak jest, i nie mam pomysłu, jak problem rozwiązać.

Problem występuje również na nie modyfikowanym pliku ipcc. Znalazłem rozwiązanie, należy wejść w ustawienia sieć i włączyć roaming danych. Po aktywnym roamingu danych można ręcznie przełączyć się z operatora Play na Plusa.

#19 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 lutego 2010 - 22:32

U mnie nadal to samo przy włączonym roamingu danych :(

#20 lightsensitive

lightsensitive
  • 61 postów

Napisano 18 lutego 2010 - 05:44

Już wiem. Moi drodzy, zupełnie niepotrzebnie szukamy problemu w IPCC, a tym bardziej w naszych telefonach. Zerknijcie tu: TELEPOLIS.PL :: Zobacz temat - Play - przejście z zasięgu macierzystego do plusa

#21 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 lutego 2010 - 12:06

U mnie po rozpakowaniu mam w katalogu PLAYLOAD dwa pliki: play_PL_custom.bundle i skrot do 26006wiec z iTunes z wcisnietym alt nie moge nic wybrac( nic nsie nie zglasza).
Rozpakowalem programem INNE NARZEDZIA ARCHIWIZUJĄCE(domyślny)

Co robie zle ?

Uzywasz narzedzia archiwizujacego.
Uzyj jakiegos innego (stuffit czy cos), bo narzedzie rozpakowuje Ci tez plik ipcc i nie zostawia jego kopii.

#22 Qper

Qper
  • 195 postów

Napisano 09 marca 2010 - 17:18

ja mam pytanie do twórcy profilu - lightsensitive.

Wgrałem sobie ten plik konfiguracyjny i wszystko chodzi bardzo fajnie. Pojawiła mi się nawet opcja modemu internetowego, a wcześniej nie miałem.

Wcześniej uzywłem profilu stworzonego przez użytkownika xcgrzegorz
pobranego z http://www.myapple.p...jailbreaka.html

tylko wtedy mi nie działa ten modem...

Czy w swoim profilu mógłbyś poprawić:
- logo z rozróżnieniem na białe i czarne (lepiej widoczne na czarnym tle)
- ikona wczytywania stron pojawia się po prawej stronie zegarka / pierwotnie powinno być po lewej - chyba lepiej to wygląda
- czy dodałeś do profilu obsługę serwerów czasu NITZ?

Ja się na tym kompletnie nie znam, ale takie zmiany wydaje mi się, że byłyby fajne.

Dzięki ;) i pozdrawiam

#23 lightsensitive

lightsensitive
  • 61 postów

Napisano 09 marca 2010 - 22:45

ja mam pytanie do twórcy profilu - lightsensitive.

Czy w swoim profilu mógłbyś poprawić:
- logo z rozróżnieniem na białe i czarne (lepiej widoczne na czarnym tle)
- ikona wczytywania stron pojawia się po prawej stronie zegarka / pierwotnie powinno być po lewej - chyba lepiej to wygląda
- czy dodałeś do profilu obsługę serwerów czasu NITZ?

Dzięki ;) i pozdrawiam

1. podeślij projekt logo, zmienię,
2. nie ma to nic wspólnego z IPCC, (aczkolwiek jeśli się mylę, to proszę o info),
3. tak.

#24 Qper

Qper
  • 195 postów

Napisano 10 marca 2010 - 09:52

1. podeślij projekt logo, zmienię,
2. nie ma to nic wspólnego z IPCC, (aczkolwiek jeśli się mylę, to proszę o info),
3. tak.

Hej

Gdybyś mógł zobaczyć post poniżej, na samym dole pierwszej strony jest zamieszony profil i loga.
Użytkownik xcgrzegorz

http://www.myapple.p...jailbreaka.html

Logo już mogłoby zostać, tylko ten znaczek wczytywania tak się przesunął...

Mimo wszystko dzięki za zainteresowanie i stworzenia profilu. Powinien coś takiego zrobić operator...

#25 szakiii

szakiii
  • 28 postów

Napisano 10 marca 2010 - 17:00

Czy dzala to na 3.1.2 ??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych