Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
676 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy (0 użytkowników oddało głos)

1. Jestem bardzo zadowolony, ekstra urządzenie. (285 głosów [20.70%])

Procent z głosów: 20.70%

2. Całkiem w porządku. (442 głosów [32.10%])

Procent z głosów: 32.10%

3. Nic ciekawego. (166 głosów [12.06%])

Procent z głosów: 12.06%

4. Jestem rozczarowany. (222 głosów [16.12%])

Procent z głosów: 16.12%

5. Dno totalne, beznadzieja jakiej jeszcze nie było. (92 głosów [6.68%])

Procent z głosów: 6.68%

6. Nie mam zdania. (32 głosów [2.32%])

Procent z głosów: 2.32%

7. Nie zainteresowało mnie to urządzenie. (138 głosów [10.02%])

Procent z głosów: 10.02%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#176 shadowsky

shadowsky
  • 299 postów
  • SkądPleszew

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:33

Podsumowując: - brak normalnego systemu, snow leo na nim to byłoby coś! i wtedy może bym kupił a tak porażka ;( - brak kamerki ;( - brak ethernet ;( - brak usb> myszka - nie popracujesz na tym normalnie z różnymi niezbędnymi programami czy grami przy pomocy myszki, jakaś podwyższająca wtedy podkładka wysuwana na ekran? Wszystko to ma tańszy netbook jak i tabletpc. Jakby było to wszystko kupiłbym na 100%, myślałem, że jak ma powstać kokurencja dla netbooków to właśnie z tym wszystkim co netbooki mają tyle, że w wersji tablet multitouch. Jednym słowem każdy zdrowo myślący kupi netbooka który nie dosć, że jest dużo bardziej uniwersalny (w koncu normalny komputer tyle ze maly) to i tańszy! Nie rozumiem jak mogli tak to zepsuć oO

#177 berko

berko
  • 1 285 postów

Niektorzy z panstwa myla idee powstania ipad'a. Urzadzenie te nie ma stanowic alternatywy dla pozostalych prodoktow a ich uzupelnienie.

Uzupelnienie zgadzam sie, iPad molgby nim byc ale nie jest.
Ipad moglby byc swietnym uzupelnieniem miedzy Iphonem a Macbookiem niestety brakuje mu troche do tego uzupelnienia. Narazie uzupelnia go swoimi swietnymi gabaretami.
Ale Apple albo sie nie znam albo daje dupy robiac rzeczy, ktore juz na samym wstepie maja cos nie tak. Ale jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo, ze chodzi o kase. Ale i tak sie zaloze ze kolejny ipad nie bedzie mial kamerki do rozmow video, tak samo iphone. Z drugiej strony jesli kolejny iphone nie bedzie mial kamerki do rozmow video to nie wiem co w nim takiego moga juz dodac zeby ktos zechcial go kupic.

#178 Yaniak

Yaniak
  • 64 postów
  • SkądHigh Wycombe

no właśnie jak to jest z ta cena? 499 to tylko za model z wi-fi? a jak z 3g to 200 wiecej plus plan???

#179 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

proponuje Adminom założyć ankietę nt owego rewolucyjnego cudu techniki :) niech sie społeczeństwo zdeklaruje, a co tam :)

#180 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:34

NIE MOGĘ SIĘ NIGDZIE DOCZYTAC - dzwoni to-to, czy 3G służy tylko do transferu danych? -

Tylko Data.

#181 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Co do ksiazek to bedzie sie to chac nie chcac powoli zmienialo - ja tam wole tradycyjny druk. Ale dla gazet, ktore coraz trudniej maja na rynku to moze byc jakies rozwiazanie. Najpierw bede chcial to potrzymac w rece i zobaaczyc jak dziala. Na razie jestem tak 65% na tak i juz powoli zaczne odkladac kase. Ale, mimo wszystko, trzeba bedzie to najpierw zobaczyc. Sama idea jest OK.

#182 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

No i ani rewolucja ani rewelacja, kolejny gadżet w sumie na chama wciśnięty do reszty produktów bo ma się on nijak do całej reszty i zastosowanie także kiepskie.

#183 Furiat

Furiat
  • 235 postów

Jak dla mnie najbardziej zmarnowana konferencja ostatnimi czasy. Nie pokazali nic. Sam ipad od początku bez zaskoczenia i do tego nudno. Jako duży touch to może jeszcze ale nic poza tym :/ Liczyłem na nowy soft do ip i nowe maki ale nic z tego. Nawet nie ma nowego itunes ( przynajmniej nie mówili bo na stronie nie sprawdzałem). Mam nadzieje że nie to miał na myśli Jobs mówiąc że to najważniejszy sprzęt jaki stworzył bo to by oznaczało że padło mu na mózg :/

#184 mikro123

mikro123
  • 1 274 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:35

Kurde. Ja to jednak nie widzę żadnego zastosowania u siebie. Ale w sumie to dobrze bo zaoszczędze około 2000

#185 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

generalnie się zawiodłem na ty ipadzie, według mnie dali ciała ale amerykańce sobie kupią ja osobiście nie potrzebuję

#186 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

@sron

Jak wół pisze: Wi-Fi models shipping in late March, 3G models shipping in April Apple - iPad - The best way to experience the web, email, & photos

#187 Tommy_PL

Tommy_PL
  • 268 postów
  • SkądLeeds UNITED ;-)

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:36

Podsumowując:
...
Nie rozumiem jak mogli tak to zepsuć oO

Żeby robić później wielkie Hallo co to za wielkie usprawnienia pododawali !

To jest taktyka marketingowa ... ale dobra dla USA gdzie koszt tego urządzenia dla przeciętniaka jest śmieszny.

#188 daano81

daano81
  • 21 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:37

Ja czekam z niecierpliwoscia na iPada, napewno kupie, na swoim iPhonie duzo czytam ebookow, komiksów, gram w gry i ostatnio wkreciłem sie w ogladanie filmow przez internet, wiec skoro robie to wszystko na małym iPhonie to z jeszcze wieksza przyjemnoscia bede to robil na iPadzie. Fakt, smuci brak kamerki, brak gpsu i kilku innych rzeczy, ale pewnie tak jak i iPhonea bedzie mozna go odblokowac, i napewno wiele ciekawych aplikacji sie pojawi typowo na iPada. Szkoda ze nie pokazali iPhone 4 OS

#189 sron

sron
  • 112 postów
  • SkądŚwiebodzin

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:38

Myślę że wersji 3G jeszcze nie mają. Na żadnym zdjęciu nie jest pokazane gdzie wkładamy kartę "micro" SIM

#190 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:38

Apel do Panow z macoscope.net: ZROBCIE MAKTURE NA iPADa to jutro ja kupuje i sprzedaje mojego MBP bo uzywam go tylko do poczty/zdjec/muzyki/sieci i... wystawianai faktur. Wszystko inne robie na MacPro. Jak dla mnie to iPad z Maktura bylby genialny.

#191 Lisok

Lisok
  • 14 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:43

Mnie się ten sprzęt podoba, i taki większy iPhone doskonale wypełnia lukę między Laptopen a iPhonem. W czarwcu zamierzam kupić iPad-a. Już ściągam SDK zeby się pobawić symulatorem :-)

#192 pitexlatex

pitexlatex
  • 60 postów
  • SkądGdynia

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:44

bardziej pasowałaby mi nazwa iSlate. jak wyjdzie, to kupie.

#193 Kac

Kac
  • 67 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:44

jest gdzies zapis tego keynote z myapple ? albo bedzie ?:)bo nie zdazylem live wysluchac:)

#194 sobansio

sobansio
  • 184 postów
  • SkądNewbridge, Kildare, IE

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:45

To powinno sie nazywać HP Compaq TC1100 reaktywacja :) A tak na serio nie wróżę przyszłości w PL. Wizualnie i ergonomia ok. Usługi dodane hmm ............ książka za 15$ ? Zapewne za chwilę pojawią się podobne wytwory innych producentów. Trochę dziwi kompas a brak GPS. (a zewnętrzne GPS BT nie będą działały)

Sam mam TC1100 :) Nie rozpędzam się na tego iPada...

#195 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:45

Apel do Panow z macoscope.net:
ZROBCIE MAKTURE NA iPADa to jutro ja kupuje i sprzedaje mojego MBP bo uzywam go tylko do poczty/zdjec/muzyki/sieci i... wystawianai faktur. Wszystko inne robie na MacPro.
Jak dla mnie to iPad z Maktura bylby genialny.

No, panowie z Macoscope mieliby niemało roboty. Dodanie obsługi drukarek Wi-Fi (albo nawet i kablowych, przez jakąś sprytną przejściówkę) to byłoby pewnie coś... coś, na co Apple i tak by się nie zgodziło i aplikacja nie zostałaby dopuszczona do AppStore. Bo nie samymi fakturami w PDFach się*żyje...

#196 klejbroda

klejbroda
  • 94 postów
  • SkądSzczecin/Wrocław

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:46

Ja czekam z niecierpliwoscia na iPada, napewno kupie, na swoim iPhonie duzo czytam ebookow, komiksów, gram w gry i ostatnio wkreciłem sie w ogladanie filmow przez internet, wiec skoro robie to wszystko na małym iPhonie to z jeszcze wieksza przyjemnoscia bede to robil na iPadzie. Fakt, smuci brak kamerki, brak gpsu i kilku innych rzeczy, ale pewnie tak jak i iPhonea bedzie mozna go odblokowac, i napewno wiele ciekawych aplikacji sie pojawi typowo na iPada. Szkoda ze nie pokazali iPhone 4 OS

Podoba mi się to, że jesteś jedną z tych osób, która nie mówi "jeezu, porażka, fatalnie, nie będę mógł renderować grafiki 3d ani grać w Cabala". Ja doskonale rozumiem, że produkt może nie trafiać do odbiorcy. Osobiście jeszcze nie wiem czy iPad jest dla mnie czy nie. Lubię gadżety i pewnie to frajda czytać sobie książki, oglądać Youtube, filmy oraz przeglądać stronki przed snem w łóżku, albo w Starbucksie bez potrzeby dźwigania laptopa który jednak jest dwa, lub więcej razy cięższy. Jest niewątpliwie ciekawym urządzeniem, dlatego przykro mi, że niektórzy muszą od razu wieszać na nim psy, tylko dlatego, że nie jest dla nich. Always look on the bright side of life, guys :P

#197 blou

blou
  • 171 postów

iSracz

#198 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Obojętnie jak na to patrzymy iPad to urządzenie rewolucyjne na miarę XXI. Za kilka lat odczujecie zalety tego urządzenia - chodzi o Polskę. Nie można być ciągle na nie. Taki opór wewnętrzny do tego co dzisiaj zostało zaprezentowane świadczy tylko o braku szerszego spojrzenia a liczenie czy się opłaca, bo to, tamto - no cóż świadczy że jeszcze jesteśmy daleko za murzynami. Oczywiście to stwierdzenie dotyczy także naszego rynku. Jedno Wam mogę powiedzieć -za kilka lat każde gospodarstwo domowe będzie posiadało iPada lub jego kopię innych firm. Witajcie w świecie kina na miarę technologii Avatara oraz przełomu za sprawą wdrożenia iPad. Pozdrawiam dvcam

#199 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:47

GPS jest w iPadzie. Wydaje się że ten produkt powstał tylko po to by wyrzucić z rynku Kindle. Rynek ebooków jest na razie słaby, ale z dużym potencjałem.

#200 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:48

ah, oh, ależ wszystkich emocje ponoszą...

chyba warto poczekać z ostrymi osądami, aż urządzenie trafi na rynek ;)

No, panowie z Macoscope mieliby niemało roboty. Dodanie obsługi drukarek Wi-Fi (albo nawet i kablowych, przez jakąś sprytną przejściówkę) to byłoby pewnie coś... coś, na co Apple i tak by się nie zgodziło i aplikacja nie zostałaby dopuszczona do AppStore. Bo nie samymi fakturami w PDFach się*żyje...

A to ciekawe, bo AirSharing Pro bez problemu drukuje dokumenty przez WiFi

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych