Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy

• Please log in to reply
676 replies to this topic

Poll: Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy (0 member(s) have cast votes)

1. Jestem bardzo zadowolony, ekstra urządzenie. (285 votes [20.70%])

Percentage of vote: 20.70%

2. Całkiem w porządku. (442 votes [32.10%])

Percentage of vote: 32.10%

3. Nic ciekawego. (166 votes [12.06%])

Percentage of vote: 12.06%

4. Jestem rozczarowany. (222 votes [16.12%])

Percentage of vote: 16.12%

5. Dno totalne, beznadzieja jakiej jeszcze nie było. (92 votes [6.68%])

Percentage of vote: 6.68%

6. Nie mam zdania. (32 votes [2.32%])

Percentage of vote: 2.32%

7. Nie zainteresowało mnie to urządzenie. (138 votes [10.02%])

Percentage of vote: 10.02%

Vote Guests cannot vote

#126 Skipper

Skipper
  • 267 posts

Posted 27 January 2010 - 21:04

Pomyśl chwilę, jak ~10" tablet ma zastąpić komputer z dużym monitorem? To że ty używasz komputera tylko do zamieszczania słitaśnych fotek na n-k nie znaczy żę wszyscy to robią. Spróbuj np. obrobić film HD, albo zdjęcia o rozdzielczościach kilkanaście-kilkadziesiąt mpx na czymś takim. Albo, jeżeli już mamy tego rewelacyjnego iworksa w wersji mobilnej to przybiję ci piątkę jak przerobisz w nim arkusz mający wymiary kilkaset komórke w każdą stronę. Nie mówiąc już o tym że internet się dużo wygodniej przegląda na dużym ekranie z myszką niż na kilkucalowynm dotyku.

Ciebie to nie ponioslo...? ilu uzytkownikow robi takie rzeczy?!?!?!
pomijajac fakt ze do obrabiania HD czy "ciezkich" fotek to najlepiej sie MAcPro nadaje a nie nawet iMack czy Macbooki PRO.. zejdz na ziemie czlowieku, to nie ma byc kombajn tylko urzadzenie niszowe, ktore ma spory potencjal do odniesienia sukcesu..

nie pojmuje tego toku rozumowania ze kazde urzadzenie ma robic wszystko i sie do wszystkiego nadawac...

#127 ed00c

ed00c
  • 2404 posts
  • SkądKostrzyn Wlkp.

No to tak, mi się nowy produkt podoba, bardzo fajna rzecz między iPhone'm, a Mac'iem. Cena też jest przystępna, 10 godzin pracy, tylko pytanie czy z Wi-Fi czy bez? Tego już nie ujawnili ;]. Ogólnie co tu dużo mówić, jest to lekkie, poręczne, użyteczne urządzenie. pozdrawiam, ed00c

#128 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7682 posts

Pomyśl chwilę, jak ~10" tablet ma zastąpić komputer z dużym monitorem? To że ty używasz komputera tylko do zamieszczania słitaśnych fotek na n-k nie znaczy żę wszyscy to robią. Spróbuj np. obrobić film HD, albo zdjęcia o rozdzielczościach kilkanaście-kilkadziesiąt mpx na czymś takim. Albo, jeżeli już mamy tego rewelacyjnego iworksa w wersji mobilnej to przybiję ci piątkę jak przerobisz w nim arkusz mający wymiary kilkaset komórke w każdą stronę. Nie mówiąc już o tym że internet się dużo wygodniej przegląda na dużym ekranie z myszką niż na kilkucalowynm dotyku.

Przecież*napisałem wcześniej w jednej ze swoich wypowiedzi że z dotychczasowym softem (jego możliwościami) nie wyobrażam sobie pracy na maszynach typu iPad - więc zastosowania jakie Proponujesz mijają*się*z celem, a ponadto to jest w zasadzie pierwsze urządzenie tego typu z takimi możliwościami. Pojawią*się lepsze, większe, silniejsze. Przeglądanie internetu z "cegłą*na sznurku" w 21 wieku to szczyt możliwości ? I na tym mamy się*zatrzymać ?

#129 Phobos

Phobos
  • 307 posts
  • SkądPłn.

Posted 27 January 2010 - 21:05

Śmiesznie będzie wyglądało granie z akcelerometrem np. w NFS Shift. Kręcić 10" ekranem:)

#130 berko

berko
  • 1285 posts

Posted 27 January 2010 - 21:05

flasha, nie flesha. flash to flash, błysk, a flesh to mięso, ciało

Dobra dobra wiadomo, o co chodzi.

#131 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 27 January 2010 - 21:06

feuerfest: na Apple - iPad - Technical specifications and accessories for iPad. masz przystawkę do zdjęć:

iPad Camera Connection Kit

The Camera Connection Kit gives you two ways to import photos and videos from a digital camera. The Camera Connector lets you import your photos and videos to iPad using the camera’s USB cable. Or you can use the SD Card Reader to import photos and videos directly from the camera’s SD card.

to mojej lepszej polowce by sie taki gadzet przydal - zamiast wprowadzac trzeciego kompa do domu

#132 prybin

prybin
  • 10 posts
  • SkądSopot

Co do mnie -- urządzenie budzi ciekawość, i nie spieszyłbym się ani z lekceważeniem tabletu jako zabawki dla gadżeciarzy ani z wieszczeniem jakiejś rewolucji. Chciałbym to coś najpierw zobaczyć, zważyć w ręce. Pracuję z tekstem; jestem adwokatem, i dla mnie możliwość zastąpienia kilku segregatorów akt jednym urządzeniem zawierającym i akta kancelarii i własną bibliotekę orzecznictwa -- to temat do rozważenia całkiem serio. Laptop na sali sądowej jest niezbyt poręczny, a iPhone -- za mały, a do tego czasem nieznośnie wolny.

#133 AKURAT

AKURAT
  • 827 posts
  • Skądz tąd

jak dla mnie slabe :D nie kupilbym :]

#134 alfanick

alfanick
  • 47 posts
  • SkądPoznań

Tak to ten iPad to jest wg. porażka poziomu Newtona - stracą trochę kasy na nim, w końcu stworzenie własnego procka nie jest tanie :) Chociaż możliwe, że ludzie będą*to kupować*tylko dla samego App Store, ale mi zdecydowanie się nie podoba. Pamiętam jak Steve mówił, żę "tabletu nie będzie", podejrzewam, że było by lepiej jakby się*tego trzymał.

Mój skromny fotokomentarz do tego - Disappointment - Day 43/365 on Flickr - Photo Sharing!

#135 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 27 January 2010 - 21:08

iPad idealna nazwa - padaczka, padlina. Kompletny nie wypał dla mnie. Nie trafia do mnie nie widzę żadnego zastosowania i na pewno nie będę jego posiadaczem.

#136 Olivia

Olivia
  • 716 posts
  • SkądKraków

Wszystko OK, tylko czemu iPhone OS? Zostaje przy zestawie iPhone+MBP 15+Kindle DX

#137 FrisTAJla

FrisTAJla
  • 116 posts

wiadomo coś czy będzie wyposażony w jakieś porty poza złączem docka? bo przydało by się podłączyć go do tv i oglądać filmY:)

#138 phloeomys

phloeomys
  • 28 posts

Posted 27 January 2010 - 21:09

jasne...co za beznadziejny sprzęt. szczególnie, że wszyscy już go mieliście w rękach i wiecie że jest do niczego. cena jest przystępna 499$ nawet nieźle, do czasu jak pojawi się u nas. nie zdziwi mnie jak będzie kosztował 2000zł...ciekawi mnie też jak będzie wyglądało w Polsce z iBooks, pewnie kiepsko, w USA będzie się nieźle sprzedawał to od razu pojawi się cały sektor wokół iPad: gazety, książki itd. u nas kupi go max 50tys. ludzi i nikt dla nich nie będzie przygotowywał specjalnych wersji prasy i książek. cena za internet 30$, przeliczyć na Polskę i Orange - min. 120zł. więc w USA hit może być ale u nas tylko gadżet i według mnie najmniej przydatny z oferty Apple

#139 xinoxie

xinoxie
  • 321 posts

Posted 27 January 2010 - 21:10

Coś mi tu nie pasuje :( wygląda to tak jakby zrobili coś w 6 miesięcy i robili dobrą minę do złej gry. Może wcale nie chcieli robić jeszcze iPad'a ale publicznośc z mediami na czele bardzo tego chcieli. Nie mam mowy o kamerze więc pewnie po USB :( Nie ma pełnego iTunes więc nie ma możliwości połączenia iPhone + iPad bez Maca z OS X. Chyba pozostanę przy przy MacBook 13" i iPhone i poczekam na nowego wypaśnego iPhona (mam nadzieje że z kamerą :) Do poprawy na początek 4 ikony w doku jak w iPhonie??? przecież tam się z 10 zmieści wygląda to niedopracowanie. Coprawda jest iWork i tutaj będzie nadzieja na to że pojawią się aplikacje typu Photoshop a jeżeli tak to już niedaleka droga do b.dużego sukcesu. Mam nadzieję że jet kopiuj i wklej :D

#140 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 January 2010 - 21:10

iPad idealna nazwa - padaczka, padlina. Kompletny nie wypał dla mnie. Nie trafia do mnie nie widzę żadnego zastosowania i na pewno nie będę jego posiadaczem.

Popieram w stu procentach. Generalnie - rozczarowanie. Przedstawiają to jako kompromis między iPhone’em a MacBookiem, ale w prawdzie iPad nie jest w stanie zastąpić żadnego z tych urządzeń.

#141 wojciech23

wojciech23
  • 2020 posts

Posted 27 January 2010 - 21:11

Moim zdaniem znajdzie to roziwązanie. Mamy przejściówkę na USB, czy kartę pamięci, mamy dodatkową klawiaturę, czy fajny pokrowiec z podparciem :) Z takim tablecikiem świetnie latałoby się na wykłady, czy po prostu pracowało nad jakimś projektem w iWork podczas podróży. Czego mi brakuje, to przejściówki na VGA przez iPod connector. Wtedy mogłoby zastąpić np. Aira, bo głównie do tego go wykorzystywałem - Mail, Safari, Zdjęcia, Filmy, iWork + podpinanie do rzutnika i prowadzenie prezentacji. MacBook'a Air bym zastąpił takim cudeńkiem, mam nadzieję, że wprowadzą opcję podpinania pod rzutnik przez te 60 dni zanim będzie można kupić :)

#142 kuba006

kuba006
  • 632 posts
  • SkądPoznań

Posted 27 January 2010 - 21:12

A mnie sie spodobal. :-) I chetnie go nabede jak tylko pojawi sie w sprzedazy w Junajted Stejts of Ameryka. Nie sledzilem dokladnie tego "przedstawienia" ani tego tematu. Czy jest wspomniane kiedy pojawi sie w sprzedazy?

#143 Turbo

Turbo
  • 526 posts

Posted 27 January 2010 - 21:12

Jak będzie według was wyglądała synchronizacja z Mobile Me ?

#144 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 posts

Posted 27 January 2010 - 21:13

IPady są przerośnętymi ipodami touch dla grubych murzynów, bo ich palce są za duże żeby obsługiwać się mniejszym ekranem. Jak by dali jeszcze opcje "Zamów żarcie z KFC" mieli by 3 razy więcej kupujących. Cena zdecydowanie za duża 300$ to maxymalna cena za takie murzyńskie gówno.

PS. Steave Jobs to farbowany murzyn

Eee no - bez przesady... :???:
Post zgłoszony modowi :???:

(...) tylko pytanie czy z Wi-Fi czy bez? (...)

Z WiFi, z WiFi ;)

Wireless and Cellular
Wi-Fi model
Wi-Fi (802.11 a/b/g/n)

Bluetooth 2.1 + EDR technology

Wi-Fi + 3G model

UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz)
GSM/EDGE (850, 900,1800, 1900 MHz)
Data only2
Wi-Fi (802.11 a/b/g/n)
Bluetooth 2.1 + EDR technology

Więcej na Apple - iPad - Technical specifications and accessories for iPad. ;)

A tak z innej beczki - wydzieliście jakie malutkie przyciski? :D
Posted Image

#145 LooZ^

LooZ^
  • 66 posts

Posted 27 January 2010 - 21:14

Ja dokladnie na to czekalem i dokladnie to dostalem. Nie bardzo rozumiem posty w stylu "nie ma tego, nie ma tamtego, ja nie kupie bo uzywam X". No i ok. Tak samo jak kawaler nie kupuje na ogol rodzinnych aut, a rodzina z 4 dzieci nie kupuje jako jedynego auta sportowej fury. Tak trudno sie pogodzic z tym, ze Apple zaprezentowalo cos, co nie jest akurat dla ciebie?

#146 Nxtfun

Nxtfun
  • 126 posts

Posted 27 January 2010 - 21:15

To teraz ja!:) Uważam, że apple dobrze zrobiło wydając iPada: Kto używałby go do pracy profesjonalnej jakby miał macosx? Waży mniej niż air (!), a trzyma na baterii więcej niż każdy inny macbook. Jest idealny dla studentów itp. , którzy robią głównie notatki lub czytają książki. Nie rozumiem jak ktoś chciałby na nim obrabiać zdjęcia w photoshopie, jakby miał macosx. A co do projektorów itp.: Ma to samo złącze co iPody, a coś mi się wydaje, że są kabelki video są na rynku już od dawna. Nie widzę problemu. A na koniec cena nie jest jakaś kosmiczna, więc myślę, że sporo osób w niego zainwestuje. Lekkość + mała grubość + apple = zauroczenie. P.S: To jest tylko moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać.

#147 soo

soo
  • 159 posts
  • SkądPoznań

dobra, ale te ceny są w abonamencie czy bez umowy?

#148 tomis889

tomis889
  • 5 posts

Sam ipad jest godnym zainteresowania uzadzeniem. z pewnosciaznajdzie sie duze grono odbiorcow mma nadzieje ze takowym rownierz sie stane. Jednak jak narazie wszystko jest kolorowe ogladajac prezentacje i uwzgledniajac warunki mieszkancow stanow. U nas za 30 zl a nawet okolo 100 zlotych biorac kurs dolara nie dostaniemu nigdzie nielimitowanego dostepu do internetu, podstawowy zarzut. Wiadomo, ze w iphonie nie bylo to konieczne, gdyz postawaly mobilne wresje witryn. Dzisiejszy swiat uzalezniony jest od produktow adobe'a ktore cechuja sie duza objetoscia wiec przegladanie takowych witryn na pewno nie bedzie zabieralo kB a MB. Zobaczymy jak sytuacja ulozy sie ibook store'm na polskie pozycje nie ma co liczyc ale w sumie takowe sa zbedne, i tak kazdy juz teraz czyta ksiazki wylacznie w jezyku angielksim. Narazie podstawowym zarzutem jest brak interpretatora pisama. Jesli pojawi sie sensowna aplikacja latajaca ta dziore to bedzie mozna powoli wyrzucac notatnki oraz wszelkiej masci zeszyty. No i nalezy miec nadzieje, ze polskie czasopisma beda w pelni dostepne w przywoitej cenie, a nie beda tylko fragmentarycznymi wycinkami jak w aplikacjach na iphone'a. Pozdrawiam i mieljmy nadzieje doczekamy sie mozliwosci kupna tego produktu w jak nalepszych warunkach jak na nasz kraj.

#149 artemissyou

artemissyou
  • 98 posts

Posted 27 January 2010 - 21:16

Chciałem zapytać czy to już koniec tego keynote? Czy dziś był day 1 :) ??

#150 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7682 posts

Posted 27 January 2010 - 21:17

a widzisz, jeżeli nie widzisz różnicy w zdjęciu wydrukowanym a wyświetlanym na ekranie monitora, no to przykro mi bardzo, dla mnie druk staje się powoli dobrem ekskluzywnym. sto razy bardziej wole oglądać album z grafiką trzymając go w rękach niż patrzeć na te same prace na nieskalibrowanym monitorze, gdzie na każdym innym komputerze ten sam obraz lub grafika będzie wyglądał inaczej.

Widzę różnice i wiem na czym one polegają. Papier i druk to dobra coraz bardziej ekskluzywne - więc coraz więcej ludzi na nie nie będzie stać i w końcu poligrafia będzie branżą bardzo niszową. Ponadto miej na uwadze hasło: "Szanuj lasy - i ty może kiedyś zostaniesz partyzantem". Chyba lepiej spacerować*w lesie z takim powiedzmy iPadem, niż podziwiać drukowany album/gazetę na pustyni ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users