Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
676 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy (0 użytkowników oddało głos)

1. Jestem bardzo zadowolony, ekstra urządzenie. (285 głosów [20.70%])

Procent z głosów: 20.70%

2. Całkiem w porządku. (442 głosów [32.10%])

Procent z głosów: 32.10%

3. Nic ciekawego. (166 głosów [12.06%])

Procent z głosów: 12.06%

4. Jestem rozczarowany. (222 głosów [16.12%])

Procent z głosów: 16.12%

5. Dno totalne, beznadzieja jakiej jeszcze nie było. (92 głosów [6.68%])

Procent z głosów: 6.68%

6. Nie mam zdania. (32 głosów [2.32%])

Procent z głosów: 2.32%

7. Nie zainteresowało mnie to urządzenie. (138 głosów [10.02%])

Procent z głosów: 10.02%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#151 zbieraj

zbieraj
  • 1 016 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:18

Ja już wiem, że znajdzie bardzo spore zastosowanie. Chociażby przyjaciółka rodziny, która ma już swoje lata, uwielbia czytać książki, komputera potrzebuje tylko do sprawdzenia maila ew. przeglądania internetu. Do tego lubi czasem swoim znajomym pokazać zdjęcia z podróży za granicę. W ten sposób będzie się mogła swobodnie przemieszczać po domu, z lekkim urządzeniem, z pokaźnym wyświetlaczem i robić wszystko to, czego wymaga od zwykłego laptopa. Plus more. Mi też by się przydało urządzenie osobne od laptopa, które by mi było potrzebne tylko do równeiż w/w rzeczy. Laptop nie jest wygodny, gdyż w trakcie przemieszczania się z nim po domu, czy gdziekolwiek, jednak trochę waży. A tak, to nawet by pokazać prezentację w Keynote, pakuję go pomiędzy zeszty do torby na ramię i tyle. Fakt, nie będzie on urządzeniem pierwszej potrzeby na mojej liście, ale jeżeli sobie pooszczędzam z czasem, to pewnie za rok kupię. Najpierw przetestuję w iSpocie za te dwa miesiące.

#152 MxK

MxK
  • 335 postów
  • SkądBaltic Coast

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:19

Zobaczymy jak sytuacja ulozy sie ibook store'm na polskie pozycje nie ma co liczyc ale w sumie takowe sa zbedne, i tak kazdy juz teraz czyta ksiazki wylacznie w jezyku angielksim.

W USA na pewno.

#153 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:19

Spodziewalem sie wiecej,jakby te wszystkie sceniczne fajerwerki wylaczyc z prezentacji to wyszlo by,ze Steve prezentuje iphone'a z gumy. Brak kamerki,niepelnosprawny system(sprawdza sie znakomicie ale w iphonie),narazie dla mnie porazka,za kilka miesiecy na rynku pojawia sie ipadopodobne twory z o niebo lepszym wyposazeniem. Zrozumialbym okrojony OSX,myslalem,ze zamiast taszczyc lapka czesc pracy biurowej,kontaktow,zadan itp.bede nosil w ipadzie,bede mogl przerzucac pliki z widows do osx i z powrotem tak jak to w tej chwili robie. A juz myslalem,ze zrezygnuje z iphone'a w playu,niestety wybieram jego bo przynajmniej bede mogl uzywac plikow miedzy dwoma systemami. A tak OT czekam na ekipe z ifixit,ciekawe co chlopcy znajda co Steve ukryl przed nami,tak jak to mialo miejsce w iphonach.

#154 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:20

czy myślicie że tak będzie wyglądał koleś który dzwoni z iPada? ;) macie racje tak będzie durnie wyglądał ;)
http://www.myapple.p...=1&d=1264623559

#155 AnatolFrance

AnatolFrance
  • 344 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:21

Brzydki jest, jednak Microsoft Courier bardziej do mnie przemawia. Poczekam na zabawkę MSu

#156 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Jestem bardzo zawiedziony tym niby konkurentem dla netbooków, mam netbooka za 850zł ma 10" jest mały i lekki , mam normalny system operacyjny na nim (Windows, OSX) Mam przy sobie małe urządzenie, które robi wszystko to co stacjonarny komputer, nawet photoshop w miarę szybko działa przy niewielkich projektach.

Ten tablet nie ma poważnego systemu operacjnego nie zainstaluje na nim takich programów jak World of Warcraft, Photoshopa itp itd. Nie da się na nim normalni pracować tak jak na netbooku (myszka,klawiatua).

Zaskoczył mnie ten produkt w bardzo negatywny sposób, spodziewałem się od apple znacznie więcej, netbooki są duuuuużo lepszym rozwiązniem, a myślałem, że powstanie taka wersja netbooka made by Apple, a tu d*** ;) szkoda eh szkoda naprawdę apple mógł się w tym segmencie popisać a tak naprawdę nawet nic takiego nie stworzył i jest żadną konkurencją dla netbooków, to co zrobił to popostu wyrośnięty iphone.

Kompletnie nie trafiony produkt.

Ci co się spodziewali po tablecie pełnej funkcjonalności komputera są na pewno zawiedzeni, ale chyba nikt nie myślał, że taką funkcjonalność dostanie za 499$ ;)

Bynajmniej ja się nie zawiodłem, gdyż od początku podejrzewałem, że to będzie raczej przerośnięty iPod touch i właśnie jest to taki iPod touch na resorach. Jeśli chodzi o moją osobę to już nie będę chciał kupować następnego iPoda touch, będę chciał iPada :) Prawdziwymi atutami tego urządzenia jest wypasiony ekran IPS (takiego ekranu nie znajdziesz w żadnym macbooku pro, a nawet air, dopiero w imakach), szybki mobilny proc, prostota obsługi i świetny design.

O wiele fajniej będzie się z takiego urządzenia korzystało będąc w łóżku/na fotelu, aniżeli z ciężkim laptopem na kolanach ;) Oczywiście nie do zastosowań zawodowych, ale do surfowania po necie, oglądania filmów, robienia krótkich notatek, czy słuchania muzyki jak najbardziej :) Tylko szkoda, że najmniejsza pojemnościowo wersja to 16gb, powinni dać za te 500$ minimum 32gb, jak również nieco droższe wersje 64gb i 128gb. Cóż, pewnie za rok takie wypuszczą :)

#157 bacaaa

bacaaa
  • 392 postów
  • SkądPoznań

W sumie konferencja dotyczyła jednego produktu i tak też było. Na update innych produktów będą pewnie inne prezentacje. A to że wszyscy myśleli o Bóóóóóóógggg wie czym to już wina samych oczekujących :-D

#158 haeno

haeno
  • 42 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:23

cóż... Apple jak zwykle marketingową robotę odrobiło na 6. Niestety, na dobrą sprawę nie zaprezentowali nic nowego. Z grubsza to w zasadzie powiększyli tylko iPoda Touch... nie jestem fanem Apple, ale znając dotychczasowe pomysły tych ludzi liczyłem na więcej... Na szczęście dla Jobsa wyrobił sobie już na tyle klientele, że mnóstwo osób to kupi. Chociaż nie zdziwię się jeśli podzieli los Segwaya, który technologicznie jest super , który miał zmienić świat, a stał się dosyć niszowy. Dla mnie główną wadą może być paradoksalnie wielkość urządzenia. Z tego co pokazane jest na filmiku reklamowym Apple, klawiatura ma być porównywalna z normalną (wielkościowo) - co na zdrowy rozum będzie mocno utrudniało (jeśli nie umożliwiało) jej obsługę tak jak jest to w iPhonie. Co za tym idzie albo trzeba by było trzymać jedną ręką a wklepywać drugą, albo położyć np. na biurku by móc pisać obiema dłońmi. A to z kolei wiąże się z tym, że nie wyobrażam sobie pracowanie z ekranem na płasko przede mną. A noszenie podstawki specjalnie pod to jest bezsensowne z punktu widzenia mobilności. Jednym słowem póki mnie ktoś nie przekona iPhone>>iPad pozdrawiam:)

#159 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

iPad+iBookStore to jest poczatek konca ery drukowanych ksiazek, gazet, itp.
a.d. 2010

Taa. A ciekawe, czy Twoje oczy też się z takim poglądem zgodzą...
Jeśli czytniki eBooków, to tylko oparte na technologiach e-ink. Inaczej równie dobrze można sobie książkę czytać na laptopie, też*po godzinie oczy będą wołać "dość!".

#160 GeForce

GeForce
  • 79 postów
  • SkądRADOM

Fajne, ale szoku nie ma... Choć pewnie i tak to sprzedadzą... Gdyby przy tym wyglądzie miał ekran 16/10 ew. 16/9 w full HD i prawdziwy GPS oraz porządne mapy (np. AutoMapa jeśli chodzi o polskę) dostępne w dniu premiery i jakiś odlotowy system montażu i podłączenia w samochodzie to byłby bajer i szok gwarantowany... i nadal mieścił się w tej cenie to brałbym ten bajer bez zastanowienia... A tak trzeba będzie zaczekać bo sprzęt jest mocno rozwojowy na przyszłość...

#161 tomis889

tomis889
  • 5 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:24

Niektorzy z panstwa myla idee powstania ipad'a. Urzadzenie te nie ma stanowic alternatywy dla pozostalych prodoktow a ich uzupelnienie. Podpisuje sie pod wypowiedzia ze na wyklady rzecz idealna,o ile... Nalezy dodac gdyby posiadal wbudowany odpowiedni interpretator pisma. Bez takowego na razie nie jest az tak wartosciowy. Nalezy wiec czekac na odpowiednia aplikacje, ktora wypelni owa luke. No i przedewszystkim chcialbym zyczyc wszystkim takiej fajnej oferty nielimitowanego netu za 30$ z checiom w polsce bym takowy kupil;p Bo za 30 zl nie ma szans ale gdyby przynajmniej za 30$ operatorzy dali. Wiadomo mozna argumentowac duza iloscia hitspotow brak przydatnosci 3g jedak nie do konca. Wzgledy bezpieczenstwa to jedno a drugie to magdiczne zdanie dotknij internetu nie ma nam mowic dotknij ale tylko w takowym miejscu:P a wszedzie wtedy idea tego uzadzenia jest znakomita a cena nie jest az nadto wygurowana. Mobilne uzupelnienie zycia za 600$? Czyz to nie jest cudowne:P

#162 DUCHOWNY

DUCHOWNY
  • 116 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:25

szkoda ,że polskiego menu nie ma..no tak za rok pewnie wejdzie i polski język:(

#163 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:25

Trzeba coś dorzucić w następnym modelu

W trzeciej wersji iphona nadal nie ma kamery do rozmow video.

#164 GeForce

GeForce
  • 79 postów
  • SkądRADOM

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:27

Fajne, ale szoku nie ma... Choć pewnie i tak to sprzedadzą... Gdyby przy tym wyglądzie miał ekran 16/10 ew. 16/9 w full HD i prawdziwy GPS oraz porządne mapy (np. AutoMapa jeśli chodzi o polskę) dostępne w dniu premiery i jakiś odlotowy system montażu i podłączenia w samochodzie to byłby bajer i szok gwarantowany... i nadal mieścił się w tej cenie to brałbym ten bajer bez zastanowienia... A tak trzeba będzie zaczekać bo sprzęt jest mocno rozwojowy na przyszłość...

#165 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:27

szkoda ,że polskiego menu nie ma..no tak za rok pewnie wejdzie i polski język:(

ee.. dlaczego niby nie ma?

#166 masacrada

masacrada
  • 44 postów
  • SkądStamtąd.

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:28

Łee... Obsługiwany tylko przez Leoparda wzwyż... Trochę szkoda Tigerowców.

#167 Luky

Luky
  • 1 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:29

To powinno sie nazywać HP Compaq TC1100 reaktywacja :) A tak na serio nie wróżę przyszłości w PL. Wizualnie i ergonomia ok. Usługi dodane hmm ............ książka za 15$ ? Zapewne za chwilę pojawią się podobne wytwory innych producentów. Trochę dziwi kompas a brak GPS. (a zewnętrzne GPS BT nie będą działały)

#168 FuNnYm

FuNnYm
  • 152 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:29

Swoją drogą iPad bardzo przypomina funkcjonalnością mityczny tablet CrunchPad zwany od niedawna JooJoo - proste urządzenie, głównie do internetu i e-maila, czasami do muzyki lub filmów. Idealnie :D Chętnymi będą na pewno osoby dużo podróżujące, raczej polskiego rynku nie zdobędzie, ale w bogatszych krajach, gdzie wi-fi i dostęp 3g jest nieograniczony, będzie często spotykany. Wystarczy porównać wygodę przeglądania internetu w iphonie, macbooku powiedzmy pro 17'', a takim cudem w miejscu publicznym... zastosowanie idealne ;)

#169 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:30

Niektorzy z panstwa myla idee powstania ipad'a. Urzadzenie te nie ma stanowic alternatywy dla pozostalych prodoktow a ich uzupelnienie. Podpisuje sie pod wypowiedzia ze na wyklady rzecz idealna,o ile... Nalezy dodac gdyby posiadal wbudowany odpowiedni interpretator pisma. Bez takowego na razie nie jest az tak wartosciowy. Nalezy wiec czekac na odpowiednia aplikacje, ktora wypelni owa luke. No i przedewszystkim chcialbym zyczyc wszystkim takiej fajnej oferty nielimitowanego netu za 30$ z checiom w polsce bym takowy kupil;p Bo za 30 zl nie ma szans ale gdyby przynajmniej za 30$ operatorzy dali. Wiadomo mozna argumentowac duza iloscia hitspotow brak przydatnosci 3g jedak nie do konca. Wzgledy bezpieczenstwa to jedno a drugie to magdiczne zdanie dotknij internetu nie ma nam mowic dotknij ale tylko w takowym miejscu:P a wszedzie wtedy idea tego uzadzenia jest znakomita a cena nie jest az nadto wygurowana. Mobilne uzupelnienie zycia za 600$? Czyz to nie jest cudowne:P

sugerujesz że interpretator pisma załatwi sprawę zwykłego zeszytu na zajęciach? ufff... robic notatki, szybko wracać do strony wcześniejszej, wykreślać ale nie usuwać, coś sobie narysować w międzyczasie itd itd, a następnie zwinąć w rurkę i schować do kieszeni... chyba to nie zadanie dla iPada

#170 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

NIE MOGĘ SIĘ NIGDZIE DOCZYTAC - dzwoni to-to, czy 3G służy tylko do transferu danych? -

#171 sron

sron
  • 112 postów
  • SkądŚwiebodzin

Languages Language support for English, French, German, Japanese, Dutch, Italian, Spanish, Simplified Chinese, Russian Keyboard support for English (US) English (UK), French (France, Canada), German, Japanese (QWERTY), Dutch, Flemish, Spanish, Italian, Simplified Chinese (Handwriting and Pinyin), Russian Dictionary support for English (US), English (UK), French, French (Canadian), French (Swiss), German, Japanese, Dutch, Flemish, Spanish, Italian, Simplified Chinese (Handwriting, Pinyin), Russian

#172 DUCHOWNY

DUCHOWNY
  • 116 postów

ee.. dlaczego niby nie ma?

a dlatego ,że nie dali :D
Apple - iPad - Technical specifications and accessories for iPad.

#173 Tommy_PL

Tommy_PL
  • 268 postów
  • SkądLeeds UNITED ;-)

Napisano 27 stycznia 2010 - 21:31

Czekam na iPad'a 3 (trzeciej) Generacji - zapewne 2 G będzie miał już kamerkę i GPS'a ale dopiero następca pozwoli wykonywać rozmowy telefoniczne i umożliwi wysyłanie MMS'ów 8-) jak i narywanie sekwencji video.

#174 Ancinek

Ancinek
  • 10 postów

Nie ,nie i jeszcze raz nie! Nie dla dizajnu Nie dla systemu Nie dla braku kamery Nie dla braku multitaskingu Nie ... Nie ... Nie ...! No ale w końcu muszą coś dodać w następnych wersjach. Jestem strasznie zawiedziony. Chociaż tak jak ktoś na Macrumors pisał - "Nawet nie wiecie, ile osób używa laptopów i smartfonów tylko do facebook'a czy przeglądania "light Web. To urządzenie jest w sam raz dla nich"

#175 sron

sron
  • 112 postów
  • SkądŚwiebodzin

Location Wi-Fi Digital compass Assisted GPS (Wi-Fi + 3G model) - ?????? Cellular (Wi-Fi + 3G model)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych