Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy

• Please log in to reply
676 replies to this topic

Poll: Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy (0 member(s) have cast votes)

1. Jestem bardzo zadowolony, ekstra urządzenie. (285 votes [20.70%])

Percentage of vote: 20.70%

2. Całkiem w porządku. (442 votes [32.10%])

Percentage of vote: 32.10%

3. Nic ciekawego. (166 votes [12.06%])

Percentage of vote: 12.06%

4. Jestem rozczarowany. (222 votes [16.12%])

Percentage of vote: 16.12%

5. Dno totalne, beznadzieja jakiej jeszcze nie było. (92 votes [6.68%])

Percentage of vote: 6.68%

6. Nie mam zdania. (32 votes [2.32%])

Percentage of vote: 2.32%

7. Nie zainteresowało mnie to urządzenie. (138 votes [10.02%])

Percentage of vote: 10.02%

Vote Guests cannot vote

#101 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 27 January 2010 - 20:53

Ha! A jednak można mieć USB! - iPad Camera Connection Kit :) no to będę musiał się zastanowić nad zmianą MB ;)

#102 metal_man

metal_man
  • 489 posts
  • SkądChorzów

Posted 27 January 2010 - 20:54

Mysle, ze pierwsza cena $999 zabilyby to urzadzenie. teraz jest szansa. Szczegolnie dla bogatszego swiata gdzie czytnik ebookow kosztuje jakies $200 mniej. To jest ciekawe. Jesli dodatkowo uruchomia churke z plikami z iWorka z normalnego iMaca czy MacBooka to bedzie to juz ciekawe rozwiazanie. I wydaje mi sie, ze teraz, przy wikeszym ekranie niektore programy zaczna miec sens. Mysle, ze iPad sie sprzeda. Mimo wszystko sie sprzeda.

#103 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1376 posts
  • SkądPoznań, PL

Widzieliście już filmik: Apple - iPad - The best way to experience the web, email, & photos ?! :)

#104 reporter28

reporter28
  • 14 posts

a ja tam widzę w nim potencjał. Cena bardzo przystępna, do tego za 30 dolców/miesięcznie nieograniczony dostęp do Internetu - ludzie w USA na pewno to kupią. A jak wiadomo to tam Apple ma największą liczbę odbiorców swoich produktów.

#105 defs

defs
  • 26 posts

A po jakiego grzyba mi papierowy album lub gazeta ? Nawet gdyby - z dotychczasowymi programami - nie.

Pomyśl chwilę, jak ~10" tablet ma zastąpić komputer z dużym monitorem? To że ty używasz komputera tylko do zamieszczania słitaśnych fotek na n-k nie znaczy żę wszyscy to robią. Spróbuj np. obrobić film HD, albo zdjęcia o rozdzielczościach kilkanaście-kilkadziesiąt mpx na czymś takim. Albo, jeżeli już mamy tego rewelacyjnego iworksa w wersji mobilnej to przybiję ci piątkę jak przerobisz w nim arkusz mający wymiary kilkaset komórke w każdą stronę. Nie mówiąc już o tym że internet się dużo wygodniej przegląda na dużym ekranie z myszką niż na kilkucalowynm dotyku.

#106 lopski

lopski
  • 530 posts
  • SkądCrack-off

Posted 27 January 2010 - 20:55

podsumowując bardzo subiektywnie: - pod kątem funkcji jest to iPhone z większym wyświetlaczem i możliwością czytania ebooków - sprawdzić się może jako przenośna konsola (żadna konkurencja nie dysponuje takim wyświetlaczem) a wiemy że iPhone z grami daje sobie rade czasami lepiej niż psp - do przeglądania netu, odbierania poczty, organizera, zdjęć bardziej mobilny jest iPhone - jeżeli mam korzystać z iPada w ruchu - nie wyobrażam sobie go nosić, bardziej chyba kobiety mogą go wrzucić do torebki. - jeżeli zaś mam korzystać w domu to po co skoro mam monitor 22 cale. - ok think diffrent, może to sprzęt dla ludzi takich jak moja Mama (bez ironii) potrzebujących prostego, wygodniejszego niż laptop urządzenia do kontaktowania się z bliskimi w domu, na działce czy to w podróży, do czytania niusów na sieci, książek(?) ...

#107 Enouqh

Enouqh
  • 71 posts
  • SkądDziałdowo

Posted 27 January 2010 - 20:55

jeśli faktycznie cena będzie wynosiła $499 to sprzedaję swoją ukochaną gitarę ;((

#108 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 27 January 2010 - 20:56

jesli daloby sie do tego podlaczyc aparat canona zeby zrzucic i przejrzec osiemnastomegapikselowe foty, moze moja narzeczona bylaby tym zainteresowana - ona na co dzien uzywa stacjonarnego maka, a poza domem z netem laczy sie iphonem - taki ipad bylby dla niej w sam raz zamiast netbooka, jesli chociaz umialby scigac zdjecia z aparatu.

#109 rafal66

rafal66
  • 93 posts
  • SkądWarszawa

A ja powiem tak. Nie przepadam za iphonem, a jednak iPad zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Oczywiście jest kwestia jak to będzie działało w rzeczywistości. Podoba mi się takie rozwiązanie - pasuje do moich zastosowań. Przeglądanie stron, poczta, wprowadzenie danych do arkusza, poprawienie oferty, poprowadzenie prezentacji. Poważniejsze rzeczy i tak robię na iMacu lub pececie. A dla osoby która ma jeden komp w pracy, drugi w domu, a w terenie używa notebooka, taki ipad jest całkiem, całkiem. Od dawna używam w "terenie" smartphona ale brakowało mi czegoś pośredniego. Mi się*pomysł podoba. Pomijam tu kwestie tego ile kosztuje i że można na nim grać. Na pierwszą nie mam wpływu, z drugiej nie korzystam.

#110 Lestek

Lestek
  • 880 posts

Nie zachwycił mnie iPad. Może kiedyś... nettopów nie pobiją. Ani słowa o multitaskingu więc że tak powiem "z czym do ludzi". Liczę że następny iPhone OS zyska z iPad`a funkcję dostosowania ekranu domowego a może i sam ekran... mógłby w sumie wyglądać tak samo.

#111 easymike

easymike
  • 328 posts

Posted 27 January 2010 - 20:57

Ale żużel:) To jest koniec ery, ale ery Apple. Co za śmieć. To człowiek tyle czekał a oni powiększyli iPoda i nowy sklep przyciaśnili:) Jak zwykle z "i"na początku. Wraz z wejściem iPhona skończyła się pomysłowość Apple.

#112 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 posts

Posted 27 January 2010 - 20:58

Chodzi o to kto pierwszy wypuścił tableta z multitouchem, i było to HP jakbyś nie wiedział :)

Przecież przed iPhonem też były podobne telefony. Jednak iPhone cieszy się nadal największym uznaniem. Tak to już jest z Apple ;)

A mi się ten tablet podoba. Taki jeszcze bardziej przenośny laptop :D
Tyle że teraz iPhone wydaje się taki... mały :roll: :D

(...) jakieś nowe iWorki, Aperture i inne, a tu nic, tylko iPad był.

Są - wersje na iPada :P

#113 iro88

iro88
  • 133 posts
  • SkądŚwidnica

Do du.py. Te 4 ikonki na docku wyglądają żałośnie. Mogli zrobić to lepiej, widać, że albo mieli mało czasu albo po prostu się nie przyłożyli. Nie podoba mi się.

#114 kwapin

kwapin
  • 66 posts
  • SkądSopot

Hmmm na poczatek. Spodzieeewaaalem sie czegos DUZO lepszego mimo to nie powiem ze nie jest to bardzo fajny sprzecik. Uwazam ze moze byc z tego calkiem dobra konsola do gier. i zdecydowanie baaaaardzo bardzo wygodna przegladarka internetowa(jeden wielki minus w ipadzie mogli by dodac juz flasha). Ogolnie bardzo fajna zecz a zauwazcie ze tablet to nie laptop to samo jest u innych firm. Nie dostaniecie pelnego systemu w sprzecie ktory raczej nie ma do tego sluzyc. Zobaczymy jak wyjdzie z cenami ( a wlaszcza z internetem po 3G). Kto wie moze sie skuszę. Ale jeszcze jest czas ;P

#115 lopski

lopski
  • 530 posts
  • SkądCrack-off

A po jakiego grzyba mi papierowy album lub gazeta ? Nawet gdyby - z dotychczasowymi programami - nie.

a widzisz, jeżeli nie widzisz różnicy w zdjęciu wydrukowanym a wyświetlanym na ekranie monitora, no to przykro mi bardzo, dla mnie druk staje się powoli dobrem ekskluzywnym. sto razy bardziej wole oglądać album z grafiką trzymając go w rękach niż patrzeć na te same prace na nieskalibrowanym monitorze, gdzie na każdym innym komputerze ten sam obraz lub grafika będzie wyglądał inaczej.

#116 berko

berko
  • 1285 posts

Posted 27 January 2010 - 20:59

Fatall Error: brak pelnego MAC OSX ( na tabletach PC mozna instalowac pelna wersje windowsa i odpalac wszystkie programy) Porazka: brak Flesha-a w www. Dolanie oliwy do ognia to: brak Multitaskingu. Minus: to brak kamery Minus: Brak wejscia na USB i Karty SD ?. Minus: Dodatkowa oplata za cos 3G. Plusy: Fajnie wyglada Plus: jest poreczny Co do samej konferencji: W moim odczuciu wszyscy liczyli na wiecej, Ipad to cos alla pierwsza wersja iphona, przelomowa ale ciagle wymagajace dopracowania czy dodatkow. Nie kumam, dlaczego oni sie tak boja zarowno w iphonie jak i iPadzie dodac kamerki do rozmow czy skype lub (ipad) ichat ?!. Do tego spodziewalem sie ze pokaza nowe mac-i pro. Ale ogolnie konferencja wzbudzila pozytywne emocje.

#117 tomas1234

tomas1234
  • 107 posts

Posted 27 January 2010 - 21:00

iphone 3.2 SDK dostępny

#118 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 27 January 2010 - 21:01

Fatall Error: brak pelnego MAC OSX ( na tabletach PC mozna instalowac pelna wersje windowsa i odpalac wszystkie programy)
Porazka: brak Flesha-a w www.
Dolanie oliwy do ognia to: brak Multitaskingu.
Minus: to brak kamery
Minus: Brak wejscia na USB i Karty SD ?.
Minus: Dodatkowa oplata za cos 3G.

Plusy: Fajnie wyglada
Plus: jest poreczny
Co do samej konferencji:
W moim odczuciu wszyscy liczyli na wiecej, Ipad to cos alla pierwsza wersja iphona, przelomowa ale ciagle wymagajace dopracowania czy dodatkow. Nie kumam, dlaczego oni sie tak boja zarowno w iphonie jak i iPadzie dodac kamerki do rozmow czy skype lub (ipad) ichat ?!.

Do tego spodziewalem sie ze pokaza nowe mac-i pro.

Ale ogolnie konferencja wzbudzila pozytywne emocje.

flasha, nie flesha. flash to flash, błysk, a flesh to mięso, ciało

#119 Lestek

Lestek
  • 880 posts

Posted 27 January 2010 - 21:02

feuerfest: na Apple - iPad - Technical specifications and accessories for iPad. masz przystawkę do zdjęć:

iPad Camera Connection Kit

The Camera Connection Kit gives you two ways to import photos and videos from a digital camera. The Camera Connector lets you import your photos and videos to iPad using the camera’s USB cable. Or you can use the SD Card Reader to import photos and videos directly from the camera’s SD card.

#120 shadowsky

shadowsky
  • 299 posts
  • SkądPleszew

Posted 27 January 2010 - 21:03

Jestem bardzo zawiedziony tym niby konkurentem dla netbooków, mam netbooka za 850zł ma 10" jest mały i lekki , mam normalny system operacyjny na nim (Windows, OSX) Mam przy sobie małe urządzenie, które robi wszystko to co stacjonarny komputer, nawet photoshop w miarę szybko działa przy niewielkich projektach.

Ten tablet nie ma poważnego systemu operacjnego nie zainstaluje na nim takich programów jak World of Warcraft, Photoshopa itp itd. Nie da się na nim normalni pracować tak jak na netbooku (myszka,klawiatua).

Zaskoczył mnie ten produkt w bardzo negatywny sposób, spodziewałem się od apple znacznie więcej, netbooki są duuuuużo lepszym rozwiązniem, a myślałem, że powstanie taka wersja netbooka made by Apple, a tu d*** ;) szkoda eh szkoda naprawdę apple mógł się w tym segmencie popisać a tak naprawdę nawet nic takiego nie stworzył i jest żadną konkurencją dla netbooków, to co zrobił to popostu wyrośnięty iphone.

Kompletnie nie trafiony produkt.

#121 GeForce

GeForce
  • 79 posts
  • SkądRADOM

Nie kumam, dlaczego oni sie tak boja zarowno w iphonie jak i iPadzie dodac kamerki do rozmow czy skype lub (ipad) ichat ?!.

Trzeba coś dorzucić w następnym modelu

#122 kamil1114

kamil1114
  • 596 posts

Zobaczcie co piszą na stronie: Apple - iPad - SDK

beta softu 3.2 , więc pewnie następny soft na iphone'a to będzie 3.2 , a nie 4.0

#123 krl.krl

krl.krl
  • 522 posts
  • SkądWarszawa

A ja oglądałem transmisję video. To było dużo lepsze niż czytanie jakiegoś zdania co kilka minut.

#124 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

eee...kiepsko wyglada ten ipad ale apple i tak go sprzeda w setkach tysiecy sztuk;] cokolwiek by to nie bylo... btw: do ludzi mowiacych ze tablety wypra stacionarki=> powodzenia z takim mysleniem zycze wam zebyscie dozyli tego momentu;]

#125 gucorek

gucorek
  • 596 posts
  • SkądStalowa Wola

Posted 27 January 2010 - 21:04

bez multitaskingu to jest raczej brat iphone niz lepszy netbook...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users