Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
676 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy (0 użytkowników oddało głos)

1. Jestem bardzo zadowolony, ekstra urządzenie. (285 głosów [20.70%])

Procent z głosów: 20.70%

2. Całkiem w porządku. (442 głosów [32.10%])

Procent z głosów: 32.10%

3. Nic ciekawego. (166 głosów [12.06%])

Procent z głosów: 12.06%

4. Jestem rozczarowany. (222 głosów [16.12%])

Procent z głosów: 16.12%

5. Dno totalne, beznadzieja jakiej jeszcze nie było. (92 głosów [6.68%])

Procent z głosów: 6.68%

6. Nie mam zdania. (32 głosów [2.32%])

Procent z głosów: 2.32%

7. Nie zainteresowało mnie to urządzenie. (138 głosów [10.02%])

Procent z głosów: 10.02%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#476 nixon123

nixon123
  • 486 postów
  • SkądGliwice

Napisano 28 stycznia 2010 - 10:40

A czy iPad obsluguje flasha?

dream on

#477 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 10:47

hmmm brakuje mi kamerki :/ do wideorozmow

Spokojnie.
Najpierw sprzedadzą kilka milionów sztuk bez kamerek, potem po kolei będą dokładać i wypuszczać nowe wersje.

#478 oops2k

oops2k
  • 544 postów
  • SkądKrakow

Napisano 28 stycznia 2010 - 11:02

Mnie sie slabo robi jak czytam niektore posty. Sami widac nie wiecie czego chcecie. To ma byc sprzet prosty, latwy i przyjemny, a nie komputer! Jak ktos chce miec OSX to niech kupi MacBooka - proste. Wlasnie przegladalem Tablet PC - Sahara - po prostu "rewelacja" - rozdzielczosc ta sama - w srodku normalny pecet - po bokach niewiadomo po co tyle zlacz - grubosc jak MacBook - 26mm !!! - waga - 1,62kg Jesli ktos nadal bedzie mowic, ze iPad nie jest mala rewolucja to niech kupi sobie Sahare i targa ja w plecaku. Ja podziekuje - wole MacBooka. A jak bede potrzebowac cos lekkiego i latwego w obsludze - kupie iPad'a.

#479 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 11:11

No oki tylko do czego ten łatwy i przyjemny sprzęt ma służyć ? :D Asus EEEPC jest sporo tańszy i bardziej funkcjonalny.

#480 oops2k

oops2k
  • 544 postów
  • SkądKrakow

Napisano 28 stycznia 2010 - 11:15

A o ktorym Eee mowa?

#481 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 28 stycznia 2010 - 11:26

Pewien logiczny ciąg wskazuje na to, że Apple tworzy nic innego jak własny kanał dystrybucyjny z doskonałą klatką na końcu dla nas. — Liczyłem na Tablet z pełnym OS X a dostałem iPod!. Nie jest źle ale pełną wersję OS X chciałbym mieć. Niby nic w tym złego ale ciekawe czy uda się im na dłuższą metę. Tak. Urządzenia Apple w tym ten nowy Tabel są nieprzeciętne użyteczne mimo iż są to urządzenia z zaawansowanym interfejsem. Windows jako interfejs to dla mnie osobiście bardziej prototyp niż system do pracy w cyberprzestrzeni. OS X i i rozwiązania Apple są jak pralka, lodówka czy odbiornik TV, kupujesz włączasz i ma działać. To ich sekret do tego są estetyczne ale to już kwestia gustu. Osobiście klaskam temu nowemu urządzeniu ale zdecydowanie popieram rozwój konkurencji bo jak ludzie pociągną w stronę Appla to nomen omen będzie dokładnie jak w "Roku 1984" - Orwela za którego przecież S.Jobs uważał na początku swej drogi IBM... Aż się i boję i to na poważnie. Jak najbardziej widzę takie urządzenie też u siebie w domu i to może nie jedno, idealnie wypełnia "Okno" na cyber świat. Zdecydowanie mi barkuje: 1. kamery wideo do wideokonferencji 2. łatwego wyświetlenia obrazu na TV 3. Podstawki docka ale do usatwiania urządzenia jako np e-ramki zdjęciowej na półce 4. Flash!!!!! - śmiem twierdzić, że nie starają się o niego bo gry flashowe ze stron www wpłyneły by na sprzedaż appStore Podsumowując jeśli będzie kosztować ok. 2500 zł w PL i będzie posiadać wyżej wymienione to na pewno kupię. Bez pozycji 1 i 2 nie jest to dla mnie przekonujące bardziej niż laptop o dużo większym zastosowaniu.

#482 medipress

medipress
  • 10 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 28 stycznia 2010 - 11:48

Ja Ci odpowiem: przyszłość jest w tabletach, to pewne (dla urzadzeń przenośnych), Ty sobie kupisz iSlate z OSX na pokładzie, a żonie i dzieciakom iPada, by nie marudzili w podróży itp, niech sobie pograją, obejżą bajkę i kupią nowe buty na ebay-u, i wara im od Twojego tabletu, bo ściągną wirusa, skasują ważne pliki, rozładują baterię;)

#483 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 11:48

pewnie, Wam nie pasuje, albo właśnie kupiliście netbooka to piszecie "kupią tylko debile którzy są podatni na medialną papkę". Mi tam się podoba jako replacement dla mojego PB G4 12". w końcu mógłbym go odłożyć na Półkę Zasłużonych i korzystać z tych samych funkcji na czymś poręczniejszym. Pewnie, iPad chociaż by z uwagi na fakt potrzeby synchronizacji i takich tam NIE jest stworzony jako zastępowanie komputera, ale jako dodatek. Mam imaca, albo MBP 15" ale mogę na uniwerek zabrać coś dużo mniejszego i lżejszego (obecnie taszczę PB 12"). Jak dla mnie rewelacji nie ma, ale zastosowanie jak najbardziej jest. Jedyne co mnie boli to brak kamerki z przodu (video konferencje) i zapewne nie będzie możliwości udostępniania temu internetu z iphone (tak jak robi się*to w przypadku innych kompów)

#484 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 28 stycznia 2010 - 11:53

a co zrobic z dokumentami z iwork ?

wyslac mailam lub drukować po wifi (?)
brakuje mi możliwośći podłączenia kart, pendrivea

---- Dodano 28-01-2010 o godzinie 13:53 ----
mogę się założyć, że za rok gdzieś o tej porze wydadzą nowszą wersje i bedzie tam kamerka :)

#485 oops2k

oops2k
  • 544 postów
  • SkądKrakow

Napisano 28 stycznia 2010 - 11:55

Jedyne co mnie boli to brak kamerki z przodu (video konferencje) i zapewne nie będzie możliwości udostępniania temu internetu z iphone (tak jak robi się*to w przypadku innych kompów)

Zgoda - kamera moglaby byc i tu przyznaje racje malkontentom, ze to blad Apple'a
Udostepniania netu nie bedzie bo po co? Jak chcesz neta gdzie nie ma wifi to kup wersje z modulem 3G :)

#486 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 stycznia 2010 - 11:55

Już*jest do zamówienia na allegro za 1990 zł :)

#487 oops2k

oops2k
  • 544 postów
  • SkądKrakow

Napisano 28 stycznia 2010 - 11:59

a co zrobic z dokumentami z iwork ?
wyslac mailam lub drukować po wifi (?)
brakuje mi możliwośći podłączenia kart, pendrivea

Dokumenty - na pewno synchronizacja ze stacjonarnym.
Podlaczenie kart - czy tak trudnym jest zagladniecie na strone Apple'a i sprawdzenie specyfikacji technicznej???

"The Camera Connection Kit gives you two ways to import photos and videos from a digital camera. The Camera Connector lets you import your photos and videos to iPad using the camera’s USB cable. Or you can use the SD Card Reader to import photos and videos directly from the camera’s SD card."

A do tych co twierdza, ze nie da sie przenosic plikow to niech wejda sobie do AppStore i poszukaja dowolnego programu pod iPhone'a do tego celu. Np. WiFi HD...

#488 Meo

Meo
  • 409 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 stycznia 2010 - 12:10

Mnie do zakupu zmusi dość smutny fakt.. Otóż padł mój MacBook Air. Przywykłam do "cienkich" urządzeń, dość mobilnych. Chyba zdecyduję się na nowego Unibody z dyskiem 500GB i 4 GB ramu a iPada dokupię jako zabawkę. W sumie taki iPad.. to świetne rozwiązanie. Przenośny, lekki. Doskonały na uczelnię, dobry do sprawdzania poczty w łóżku.

#489 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 12:12

Zgoda - kamera moglaby byc i tu przyznaje racje malkontentom, ze to blad Apple'a
Udostepniania netu nie bedzie bo po co? Jak chcesz neta gdzie nie ma wifi to kup wersje z modulem 3G :)

sprawa kamery to chyba nie malkontenctwo :)

co do udostępnienia internetu, to pewnie gdy dobierze się do tego "podziemie" to uda się to zrobić. Wtedy mamy piękny ekosystem makowego świata :) no i od razu odpada potrzeba zakupu droższej wersji z 3G (czyli kilkaset złotych) jak i potrzeba zakupu oddzielnego abonamentu z internetem (bo u nas pewnie tak różowo jak u nich to nie będzie :) )

Gdybym jeszcze mógł słuchać stereomood.com w tle... mmmmm... (tego też mi brakuje na iphone)

#490 netruner

netruner
  • 564 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 stycznia 2010 - 12:17

Urządzenie fajne szczególnie że to nie miało zastępować*komputera. Przecież oni tym chcą zawalczyć z Amazon. Dla maruderów może niech poczekają*na następne wersje to wam coś*podpasuje. Moim zdaniem to właśnie HP z W7 to jest przerost formy nad treścią szczególnie że aplikacje pod windowsa nie są przystosowane pod dotyk .

#491 Szefu_eNHa

Szefu_eNHa
  • 119 postów
  • SkądKraków (PL)/ Haifa (IL)

Napisano 28 stycznia 2010 - 12:21

A ja muszę zmienić swoje jakże przedtem krytyczne i niechętne nastawienie na najnowszy produkt od firmy z Cupertino. Na początku spodziewałem się że to będzie nic innego jak tablet, jednak sam fakt czytania E-book'ów bardzo mnie przekonał. Przyznaje lubię czytać książki a najchętniej przed snem, to pewnego rodzaju moja odskocznia, która rozwija moja wyobraźnie, kreuje moją psychikę jak i tożsamość. Czasem wole to niż oglądać bezsensowny film na "Pulsacie" i prać sobie mózg głupim mruganiem obrazu, fakt też oglądam filmy ale bardziej ambitne niż "Szklanką po łapkach" czy "Zabili go i spierdo...", no nie zapominajmy o jakże ambitnych reklamach które zryły psychikę już nie jednemu dziecku. Fakt obecnie używam do czytania książek Amazon Kindle DX, ale niestety e-ink czy jak się to tam nazywa jakoś do mnie nie przemawia, czasem bywa tak że czytam w łóżku ale przy włączonym świetle, co często gesto przeszkadza mojej lubej. A że przy okazji przed snem mogę sprawdzić e-maile albo pooglądać zdjęcia z minionych lat nawet z nią jest dla mnie dodatkowym atutem. Kamera hmm widzę tu jakże wielkie oburzenie ale czemu? no pytam czemu? Jakoś osobiście nie preferuje opcji leżenie nagim w łóżku i rozmawianie z kimś na skype, no chyba że ktoś lubi pokazywać się z tej strony ale to już tylko i wyłącznie jego upodobania. Ja osobiście jak mam rozmawiać na skype to idę do mojego office odpalam iMac"a i po sprawie ale nigdy w sypialni (ludzie muszą się nauczyć oddzielać prace i życie osobiste). Po co mam wyświetlać obraz z iPad na TV, bo ja jakoś nie widzę w tym większego sensu a tym bardziej z iP"ł"oda Brak flasza no dobra trochę szkoda ale i tak w większości taki flasz używany jest przez jakieś app na Facebook w stylu farmvile etc. Tak więc zradza się pytanie w stylu po chu.. mi większy iPod a no właśnie po to by czytać te eBook'i które moim zdaniem są przyszłością, uwierzcie mi bądź nie ale ale elektroniczne wypożyczanie własności intelektualnej to nie tylko lenistwo ale też duże ułatwienie dla wielu ludzi np dla takich zabieganych ludzi jak ja, albo choćby kilku moich znajomych którzy są niepełnosprawni, myślicie że tak łatwo jest zjechać z 5tego piętra w po-komunistycznym bloku zasuwając na krzesełku z kółeczkami. Pominę już fakt że w tym kraju jedyne co dla inwalidów jest przystosowane to chyba parkingi w centrach handlowych i to nie zawsze. Tak więc jestem jak najbardziej za wprowadzaniem eInnowacji typu elektroniczny podpis, eBook store, Internet Video Store etc Ktoś tu napomniał że słaby procesor etc no fajnie miło wiedzieć ale to jakiś rewolucyjny wykop nie jest, zresztą po co mam zamieniać komputer na Tablet, panowie (no i oczywiście panie) nie tędy droga. To tak jakby wszyscy chcieli zastapić iPodem wszystkie konsole, na litość boską. iPod jest od muzyki, Komputer Osobisty od pracowania na nim, iPhone do dzwonienia a taki tablet do czytania książek a czasem surfnięciu na necie czy odebraniu maili, no oczywiście fanatycy będą chcieli mieć na nim PhotoShopa i inne cuda ale po co!!! Zapewne iTab będzie miał biznesowe rozwiązania niczym iPhone w Telewizji CNBC i kilku innych stacjach telewizyjnych i radiowych rodem z USA (mówię tu o zestawie iPhone+mikrofon+specjalne oprogramowanie) Jeśli narzekasz na ten produkt z czystej zawiłości bo po prostu Cie na niego nie stać (nie pije tu w tym momencie do żadnej szczególnej osoby) to daruj sobie. Jeśli Cie nie stać to zarób na to bo w życiu nikt niczego za darmo Ci nie da no chyba że rodzice dali Ci życie ale to jedyny wyjątek. Nie masz pomysłu jak?? Zarób na giełdzie ten swój pierwszy milion, wykup akcje Apple, bo zawsze co roku przed Keynote zajebi....e idą w górę (dla nie wtajemniczonych to się nazywa spekulacje giełdowe)

#492 kaszubiak

kaszubiak
  • 85 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 stycznia 2010 - 12:24

No i mamy iPada... Szczerze, trochę się zawiodłem samą konferencją. Urządzenie, jak urządzenie. Piękna błyskotka, która wykorzysta sukces iPhone'a. Zgadzam się, że brak kamerki to duży błąd, nie mówię o multitaskingu czy flashu, bo to jest doprawdy karygodne! Ale urządzenie i tak ma wiele świetnych funkcji. Jeśli to prawda, że iPad obsłuży wszystkie appsy z iPhona to należą się wielkie brawa. Ja osobiście nie kupię iPada. Mam nadzieje, że wyjdzie ulepszony OS na iP. A póki co starczy mi mój 3GS i MacBook 13. A tak na marginesie: Już chyba domyślam się jak może wyglądać nowy iPhone. No wyobraźcie sobie iPhona z matową aluminiową obudową taką jak w iPadzie? Mhmmm :]

#493 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 12:27

@Szefu_eNHa pamiętaj że skype czy ichat to nie dla wszystkich tylko narzędzie pracy, i pozwala na kontakt z bliskimi którzy są daleko, z znajomymi, przyjaciółmi itp. i nie koniecznie musi odbywać się*to w łóżku :)

#494 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 stycznia 2010 - 12:31

A do tych co twierdza, ze nie da sie przenosic plikow to niech wejda sobie do AppStore i poszukaja dowolnego programu pod iPhone'a do tego celu. Np. WiFi HD...

eeee... a da się otworzyć te pliki na iPadzie celem ich dalszej edycji/wysłania mailem??? Bo jeśli tak to OK, a jeśli nie to po co to komu? To już lepiej mieć pendrive.

#495 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 28 stycznia 2010 - 12:39

Kupię za rok, jak ktoś to złamie i powstaną aplikacje umożliwiające wolne zarządzanie plikami na urządzeniu oraz multitasking. Bez tego - ani myślę. A tak bardzo go wyczekiwałem.

#496 Szefu_eNHa

Szefu_eNHa
  • 119 postów
  • SkądKraków (PL)/ Haifa (IL)

Napisano 28 stycznia 2010 - 12:43

@Szefu_eNHa

pamiętaj że skype czy ichat to nie dla wszystkich tylko narzędzie pracy, i pozwala na kontakt z bliskimi którzy są daleko, z znajomymi, przyjaciółmi itp. i nie koniecznie musi odbywać się*to w łóżku :)

Dobra ja rozumiem ale mamy też Macka Pro (MacBook Pro), Latającego Macka(MacBook Air), inteligentnego Macka (iMac), no i maćka profesjonalistę (Mac Pro). Tak więc czy biorąc ze soba swojego eBook readera muszę być skazany np na debilną wiadomość: "Hej co tam, poklikamy, a może odpalisz kamcia" pomijając już fakt miliona emotek których realnego znaczenia nie mam pojęcia. Nie wiem jak Ty ale ja lubię zasiąść na moim tronie nad ranem po herbatce(kawy nie pijam) i papierosku, i porządzić moim królestwem, ale jako dobry król lubię wiedzieć co się dzieje w moim królestwie wiec czytam eGazetkę, ale to chyba nie znaczy że muszę być skazany na skype, ichat, gg i inne duperele. Tak wiem mogę dać się offline albo zaraz wracam ale po co mi to. Gdy chce z kimś porozmawiać to naprawdę mogę się poświecić i iść do tego gabinetu żeby pogadać z rodzinką

#497 oops2k

oops2k
  • 544 postów
  • SkądKrakow

Napisano 28 stycznia 2010 - 12:44

RiQ: tego nie wiadomo - trzeba poczekac na testy bo na razie to urzadzenie jest od niecalych 24h dostepne tylko dla wybrancow ...

---- Dodano 28-01-2010 o godzinie 14:47 ----

Kupię za rok, jak ktoś to złamie i powstaną aplikacje umożliwiające wolne zarządzanie plikami na urządzeniu oraz multitasking. Bez tego - ani myślę. A tak bardzo go wyczekiwałem.

Trzymam cie za slowo ... i jak zlamia to zobaczymy co napiszesz, ze i tym razem nie kupisz
--

EnHa - a podlaczenie do TV czy wyjscie VGA jest potrzebne nie po to aby ogladac filmy tylko po to aby podlaczyc sie do projektora w czasie prezentacji. W korporacjach w USA to chyba inaczej juz sie nie robi zebran czy konferencji :)

#498 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 stycznia 2010 - 12:48

funkcjonalność netbooków - tutaj trochę (bardzo) przecholowałeś.. Jaka niby jest ta funkcjonalność netbooków?? Co one takiego potrafią, ze swoimi smiesznymi procesorkami juz na starcie obarczonymi pełnych rozmiarów OSem? I po co mi pełnowymiarowy windows XP, skoro rozdzielczość ekranu jest tak żałosna, że programy odmawiają zainstalowania się na tym?? I powiedz mi, że system, na który napisano 140 000 aplikacji jest mało funkcjonalny..

Na takim netbooku można sobie zainstalować dowolny system. Nawet Mac OS-a, jeśli ktoś się*uprze. Na co mi te 140 000 aplikacji, jeśli nie ma wśród nich żadnej w której mogę dajmy na to programować (no, w ostateczności, wprowadzać pilne poprawki do skryptów w nagłej potrzebie), nie mogę*obrobić pliku .psd, nie wspominając już o tym, że nie mogę nawet uruchomić dwóch aplikacji na raz...

Poza tym, żyjesz w innym świecie - netbooki nie mają HDMI. Przejrzyj temat, zanim użyjesz go jako argumentu bo wychodzisz na idiote..

No i kto tu teraz wychodzi na idiotę? Obecnie prawie każdy nowy netbook szanującego się producenta posiada wyjście HDMI. Przejrzyj sobie ofertę tego typu komputerów z Asusa albo Della, sam się przekonasz.

#499 oops2k

oops2k
  • 544 postów
  • SkądKrakow

Napisano 28 stycznia 2010 - 12:57

Na takim netbooku można sobie zainstalować dowolny system. Nawet Mac OS-a, jeśli ktoś się*uprze. Na co mi te 140 000 aplikacji, jeśli nie ma wśród nich żadnej w której mogę dajmy na to programować (no, w ostateczności, wprowadzać pilne poprawki do skryptów w nagłej potrzebie), nie mogę*obrobić pliku .psd, nie wspominając już o tym, że nie mogę nawet uruchomić dwóch aplikacji na raz...

Jak programujesz to ja sie zastanawiam po co ci cos takiego jak tablet - to nie jest sprzet dla programistow!
Ja nie moge pojac dlaczego ludzie nie potrafia brac sprzetu w zaleznosci od potrzeb tylko chca aby to sprzet sie do nich dopasowal - to nie prezerwatywa!

#500 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 28 stycznia 2010 - 12:57

A najzabawniejsze jest w tym wszystkim skrajne podejscie wiekszosci z Was. Nikt tego w rekach nie mial a juz wszyscy prorokuja. Poczekajmy, zobaczmy jak to w realu wyglada i oceniajmy. Na razie to i tak wrozenie z fusow. - Sprawa ebookow - sam jestem fanem ksiazek. I to tych drukowanych na lepszym papierze. I nie znosze gdy w Empikach doklejaja te paski magntyczne, paski kodowe gdzies na okladce czy wewnatrz ksiazki. Nie robie z tego dymu i krucjaty przeciw ludziom kupujacym literature w tej wlasnie sieci sprzedazay. Od czasu do czasu cos przeczytam na iphonie czy na ekranie kmputera. Za to moj kolega na SE k800i czyta ksiazki nalogowo i jak widac daje reade. Ja sie nie staram na sile go uszczesliwic wciskajac mu ~1000 stronnicowa ksiazke do reki. Nie staram sie byc jego "prorokiem" mowiac jaki to glupi i niekumaty jest skoro nie potrafi/nie chce czytac ksiazek tradycyjnych, drukowanych. - A tu, na tym forum czytam ciekawe rzeczy. Jedni mowia, ze ogladanie filmu na malym ekranie to bujda i rozboj w bialy dzien. To idac dalej TV nawet 42' nie daje pelni odczuc. Ba nawet kino jest kiepski bo to i brak wyswietlania (nie mowie o iMaxach) w 3D i brak odczucia zapachu gdy mamy scene poscigu.... Wypada isc tylko do teatru na dobry spektakl bo tego nie odda kino, TV, DVD, Blue RAY... blablabla. - Sluchanie muzyki - nie kazdy jest audiofilem aby sluchal jedynie formatu flak. Co wiecej plyta audio nie oddaje dzwieku z winyla - ale o tym formacie juz niektorzy zapomnieli lub w ogole nie slyszeli. Bo mamy CD, DVD, SUPER CD - a prawda jest taka, ze te plyty nie oddadza pelni glebi muzyki. Radze aby niektorzy temat doczytali. Zreszta na co komu 10e5 kb/s skoro bez dobrego naglosnienia i tak roznicy wielkiej nie robi. Wiec tutaj idac dalej trzeba isc na koncert i/lub do filharmoni tuzdziez opery by cieszyc ucho glebia dzwiekow i przezyciem jedynym w swiom rodzaju. Gdybym jedynie mogl prosic moderatora jakiego z glowa na karku - traktujcie ostro tych co rzucaja blotem w drugiego, bo czytac sie tego nie da. Z tych ~50 stron komentarzy tylko ~5 zawierala bedzie wartosciowa wypowiedz. Nie wazne czy komus sie to podoba czy nie - szanujmy siebie nawzajem. Nie rozumiem jak mozna gnoic kogos tylko za to, ze ktos panuje wydac pieniadze na iPada. Ze jest Geekiem? A kto i dlaczego okresla takie osoby. A co sie mowilo kiedys o telefonach, kolorowej TV czy jeszcze wczesniej gdy ktos obrobil kamien i zobaczyl, ze mozna tego uzyc tworzac taczke... Taka dygresja jeszcze na koniec - zobaczcie w jaki przedizal cenowy to urzadzenie wycelowano. Najtansze to mniej niz iPhone i mniej niz MacMini. Nie wiem gdzie w naszym kraju zostanie ustawiona gorna granica cenowa. Do wziecia na wakacji, jako przystawka do aparatu jak znalazl. Od razu mozna wrzucac na chmurke zdjecia, dostep do podstawowych funkcji. Tu sie sprawdzi najbardziej. Ale do drobnych prac biurowych na szybko rowniez jest jak strzal w dziesiatke. Gdyby zrobili z tego table pelnowartosciowym OS X to sami strzeliliby sobie w stope. Kto chcialby dalej kupowac macbooki?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych