Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
676 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy (0 użytkowników oddało głos)

1. Jestem bardzo zadowolony, ekstra urządzenie. (285 głosów [20.70%])

Procent z głosów: 20.70%

2. Całkiem w porządku. (442 głosów [32.10%])

Procent z głosów: 32.10%

3. Nic ciekawego. (166 głosów [12.06%])

Procent z głosów: 12.06%

4. Jestem rozczarowany. (222 głosów [16.12%])

Procent z głosów: 16.12%

5. Dno totalne, beznadzieja jakiej jeszcze nie było. (92 głosów [6.68%])

Procent z głosów: 6.68%

6. Nie mam zdania. (32 głosów [2.32%])

Procent z głosów: 2.32%

7. Nie zainteresowało mnie to urządzenie. (138 głosów [10.02%])

Procent z głosów: 10.02%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#451 rafals

rafals
  • 418 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 05:44

W artykule jest blad ipad nie ma gps. To tak na marginesie. A mojenodczucia sa mieszane. Nawet nie marzylem o full osx ale mialem nadzieje ze powstanie cos pomedzy iphone os a osx skoro powstal sprzet pomedzy. Aplikacje w tle I kamera to czego brakuje najbardziej jak dla mnie. Ale sa jeszcze 2 miesiace do rozpoczecia sprzedazy czyli Mose sie jeszcze sporo zmienic. Poczekamy zobaczymy.

#452 Matthew Mcklain

Matthew Mcklain
  • 477 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 06:06

A czy iPad obsluguje flasha?

#453 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 stycznia 2010 - 06:31

50zl miesiecznie na 3G do iPada to nie pieniadze za inny wymiar komunikacji z internetem, a zwlaszcza prostote.

Inny wymiar komunikacji z internetem?

Chłopie, skąd żeś się urwał? Tego nie można nazwac inaczej jak "ipod HI-res"

A gdzie flash? Gdzie swobodne ściąganie różnych rodzajów plików? Na wiele stron po prostu nie wejdziesz a jak nawet wejdziesz to nic nie zobaczysz. Oto wizja przeglądarki internetowej przyszłości. Miejmy nadzieję, że te mankamenty zostaną szybko rozwiązane (oby w iphonach/ipodach również tak się stało)

Z tego co widzę Steeeevo lubi dawać ludziom niepełnosprawne rozwiązania wmawiając im "extra, isn't it?"

#454 Maciek Stanasiuk

Maciek Stanasiuk
  • 216 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 28 stycznia 2010 - 06:33

A czy iPad obsluguje flasha?

Nie obsługuje.

Moim zdaniem - totalna porażka. Wypuszczenie przerośniętego iPhone'a to chyba najgorsza rzecz jaką Apple mogło zrobić. A mieli tyle fajnych pomysłów (patenty), czemu żadnego z nich nie wykorzystali? Według mnie, za bardzo trzymają się iPhoneOS'a, niedługo to ludziom się przeje.

#455 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 07:14

Dla zainteresowanych "prasowanym" macbookiem [url=http://www.axiotron.com/index.php?id=modbook]Axiotron : Modbook[/url] .
Znajac zycie firmy produkujace akcesoria dla iphone'a uzupelnia wiekszosc brakow ipada,a reszta zainteresowanej spolecznosci zmodyfikuje go tak samo jak stalo sie z fonem.

#456 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 stycznia 2010 - 07:47

Nie obsługuje.

Moim zdaniem - totalna porażka. Wypuszczenie przerośniętego iPhone'a to chyba najgorsza rzecz jaką Apple mogło zrobić. A mieli tyle fajnych pomysłów (patenty), czemu żadnego z nich nie wykorzystali? Według mnie, za bardzo trzymają się iPhoneOS'a, niedługo to ludziom się przeje.

iphoneOS w telefonach się sprawdza, w tablecie może być kiepsko. Poza tym od większego urządzenia oczekujemy, że jednak będzie bardziej funkcjonalne a nie tak samo albo na porównywalnym poziomie co ipod.

Na plus jak dla mnie

+ design
+ szybkie działanie
+ fajny ekran
+ z zapewnień Steeeevvvaaa długa praca na baterii (jak będzie w praktyce zobaczymy)
+ wygodna obsługa dzięki dużemu ekranowi. Nie wiem jak to w praktyce będzie się sprawować, ale od czego mamy ispoty
+ działa większość (a może wszystkie appy z iphona/ipoda). co prawda w małym okienku albo rozciągnięte, ale zawsze jest to jakaś baza
+ wygodny mail
+ fajne przeglądanie zdjęć
+ edycja plików text/arkusz/prezentacja, chociaż wymiana plików niewygodna (mail, hehe)
+ muzyka/audiobooki
+/0 filmy, chociaż nie uśmiecha mi się konwertowanie do jedynie słusznych Steeeeevvooowi standardów
+ wygodna klawiatura

na minus (I hope że to poprawią)

- cena (zawsze moze być taniej). Za najtańsze urządzenie przyjdzie nam zapłacić 2000 za najdroższe, koło 4000 i nie wiadomo, czy u nas bedzie można korzystać z 3G
- ekran 4:3 (filmy z paskami, nienaturalnie rozciągnięte appy z ipoda chyba, że będą paski)
- brak języka polskiego (a ruski oczywiście jest)
- internet, co z tego, że na dużym ekranie, jak nadal nie obsługuje flasha i ściągania dowolnych plików, które można potem swobodnie przeglądać/wysłać mailem (o USB nie wspomnę)/edytować, jednym słowem skuteczna amputacja funkcjonalności. Może to i dobre dla starszych osób, którzy wchodzą tylko na nk, ale nie dla aktywnych internautów.
- brak praktycznie komunikacji urządzenia z zewnętrznym światem. Mail (???) - śmiechu warte, synchronizacja itunes ??? (praktycznie tylko u siebie w domu), gdzie chociażby wejście USB na pena, ja się pytam. O BT nie piszę, bo 60KB/sek zniszczyłoby wszelkie oznaki optymizmu, chociaż to by było i tak coś więcej w porównaniu z tym co mamy.
- i tu wychodzi kolejny zonk, brak menedżera plików jak w OSX.
- brak wsparcia dla odtwarzania avi/mkv
- ebook, tu mam mieszane uczucia, chodzi to fajnie, ale co z polskojęzycznymi pozycjami, już nie piszę nawet o dostępności, ale o wsparcie dla polskiego języka.

mam nadzieję, że wymieniłem wszystkie aspekty.

a więc co mamy? to samo co na ipodzie, tylko w wersji maxi, plus edycja iworkowa. Jak dla mnie bez sensu, no chyba, że jednak apple oprzytomnieje i usunie wady wieku dziecięcego.

#457 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 08:06

iphoneOS w telefonach się sprawdza, w tablecie może być kiepsko.

+ design
+ szybkie działanie
+ fajny ekran
+ z zapewnień Steeeevvvaaa długa praca na baterii (jak będzie w praktyce zobaczymy)
+ wygodna obsługa dzięki dużemu ekranowi. Nie wiem jak to w praktyce będzie się sprawować, ale od czego mamy ispoty
+ działa większość (a może wszystkie appy z iphona/ipoda). co prawda w małym okienku albo rozciągnięte, ale zawsze jest to jakaś baza
+ wygodny mail
+ fajne przeglądanie zdjęć
+ edycja plików text/arkusz/prezentacja, chociaż wymiana plików niewygodna (mail, hehe)
+ muzyka/audiobooki
+/0 filmy, chociaż nie uśmiecha mi się konwertowanie do jedynie słusznych Steeeeevvooowi standardów
+ wygodna klawiatura

- cena (zawsze moze być taniej). Za najtańsze urządzenie przyjdzie nam zapłacić 2000 za najdroższe, koło 4000 i nie wiadomo, czy u nas bedzie można korzystać z 3G
- ekran 4:3 (filmy z paskami, nienaturalnie rozciągnięte appy z ipoda chyba, że będą paski)
- brak języka polskiego (a ruski oczywiście jest)
- internet, co z tego, że na dużym ekranie, jak nadal nie obsługuje flasha i ściągania dowolnych plików, które można potem swobodnie przeglądać/wysłać mailem (o USB nie wspomnę)/edytować, jednym słowem skuteczna amputacja funkcjonalności. Może to i dobre dla starszych osób, którzy wchodzą tylko na nk, ale nie dla aktywnych internautów.
- brak praktycznie komunikacji urządzenia z zewnętrznym światem. Mail (???) - śmiechu warte, synchronizacja itunes ??? (praktycznie tylko u siebie w domu), gdzie chociażby wejście USB na pena, ja się pytam. O BT nie piszę, bo 60KB/sek zniszczyłoby wszelkie oznaki optymizmu, chociaż to by było i tak coś więcej w porównaniu z tym co mamy.
- i tu wychodzi kolejny zonk, brak menedżera plików jak w OSX.
- brak wsparcia dla odtwarzania avi/mkv
- ebook, tu mam mieszane uczucia, chodzi to fajnie, ale co z polskojęzycznymi pozycjami, już nie piszę nawet o dostępności, ale o wsparcie dla polskiego języka.

mam nadzieję, że wymieniłem wszystkie aspekty.

a więc co mamy? to samo co na ipodzie, tylko w wersji maxi, plus edycja iworkowa. Jak dla mnie bez sensu, no chyba, że jednak apple oprzytomnieje i usunie wady wieku dziecięcego.

Jest adapter USB !

#458 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 stycznia 2010 - 08:24

OK, jest adapter USB, ale do czego on będzie służył to pozostaje słodką tajemnicą :)

#459 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 08:46

W Polsce nieprędko wprowadzą pełną wersję 3G, jeśli w ogóle. Nawet polskiego nie ma, więc wyraźnie Apple analizując rynek stwierdziło, że i tak u nas mało kto kupi iPada. Analiza rynku 6+ Na świecie jest duże prawdopodobieństwo, że się przyjmie. U nas - raczej ciekawostka, niektórzy zakupią wersję Wi-Fi, ściągną ze Stanów pewnie. Patrząc na poziom wsparcia i serwisu iPhone w Polsce, nie widzę sieci komórkowej, która mogłaby podołać zadaniu oferowania iPada. Dobrze, że z komputerami Apple jest znacznie lepiej u nas! Są serwisy, jest infolinia... Pozdrawiam

#460 ontoid

ontoid
  • 251 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 stycznia 2010 - 08:49

OK, jest adapter USB, ale do czego on będzie służył to pozostaje słodką tajemnicą :)

No wiadomo do czego, tylko i wyłącznie do pobierania zdjec z aparatu, do innych rzeczy bedzie inny adapter :) A z tym flashem no nie wierze ze adobe nie wyprodukuje wtyczki, byc moze to tylko kwestia czasu, no coz pozyjemy zobaczymy.

Urzadzenie jednak zdecydowanie nie dla mnie

#461 Dominikmaniak

Dominikmaniak
  • 251 postów
  • SkądKraków 

Napisano 28 stycznia 2010 - 09:18

dla mnie tablet to swietne urzadzenie. ostatnio sprzedalem mojego toucha i czekałem na tablet od apple. jeszcze zastanawiam sie nad tym jaki wybrać. Chcialbym 3g ale nie wiem jak bedzie z tym w Polsce... na apple.com nie pisze ze microSIM tylko karta SIM, ale pozyjemy zobaczymy

#462 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 28 stycznia 2010 - 09:36

Tablet? No bez jaj! To nic zwyklego jak duzy iPhone. Choc jak juz pisalem od jakiegos czasu dokladnie tego sie spodziewalem. Czegos pomiedzy iPhonem a Mac'iem. Z wadami i zaletami obu. Rezultat koncowy jednak rozczarowuje jeszcze bardziej, nawet jesli brac pod uwage ze na takie rozczarowanie bylem przygotowany. Pomijam rowniez sam Keynote, ktorego oceniam na jeden z gorszych, nudny, monotematyczny. Zadnego nowego Software'u, zadnych update'ow Mac'ow, nowego iPhone ... nic!! Moglo byc gorzej? Jesli chodzi o iPada to kupie go, to prawda, ale TYLKO dla jednego powodu: iWork. Krytycznie potrzebuje wlasnie czegos takiego, jak przenosna, lekka wersja zarowno arkusza kalkulacyjnego, edytora tekstu jak i kalendarza. Filmy, muzyka, gry i internet? Pewnie tak samo jak w iPhonie beda ... nieuzywane. Bo po co? Czy majac w domu kino domowe i wielka plazme bede ogladal filmy na kilku calach z pierdzacymi glosniczkami? Majac xBoxa 360 i Playstation 3 podlaczone do powyzszego zestawu wlacze Need For Speed na przenosnym urzadzeniu? W samochodzie? Mam Car Audio. W pracy? Nie mam czasu na rozrywke. Totalna klapa. Sytuacje ratuje iWork i bateria 10 godzin, ktora zabija mojego MacBooka (3 godziny, nie mowiac o masie i rozmiarach sprzetu). I kolejna sprawa - eBooki. Wypowiadalem sie na forum o checi zakupu eBook readera, aktualnie w rankingu prowadzi Kindle DX, wstrzymalem sie z zakupem z powodu Keynote Apple. I co teraz? Sam nie wiem. Blyszczacy ekran, brak obslugi pdf (co dla mnie niezbedne - zwlaszcza jesli chodzi o ksiazki naukowe, z duza iloscia wykresow i grafik i wlasne notatki przekonwertowane do tego formatu), brak slownika, zaznaczania tekstu itp... Tym niemniej ocena ostateczna (wyrok?) zapadnie jak zobacze dzialanie ekranu w praktyce. Reasumujac, (i uwzgledniajac korzystny werdykt w sprawie ebookow) - warto dla iWorka i okrojonego (nie bojmy sie tego tak nazwac) ebook readera wydac 2000 pln wzwyz (znajac polskie realia cenowa)?

#463 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 stycznia 2010 - 09:40

Bardzo ciekawe urządzenie ale ja osobiście nie kupię. Mam MacBooka Pro, mam iPhona 3G więc iPad byłby mi zupełnie zbędny. Czekam teraz na czerwiec i na nowego iPhona ;) W sierpniu mój iPhone będzie miał 2 lata więc już bym chciał wymienić na coś z softem 4.0 ;)

#464 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 09:40

Redaktorki z WP wiedza wiecej od nas "- iPad będzie działał korzystając z własnego oprogramowania. Co ciekawe, pojawi się możliwość uruchomienia na nim Windows 7" :-)

#465 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 stycznia 2010 - 09:44

Jestem rozczarowany... na szczęści byłem na to przygotowany. Miałem nadzieję na osx w wersji lite, dostałem iPhone OS w wersji MAXi:/ Niestety, 1999zł to za dużo jak dla mnie, na taką zabawkę. 10h i iWork, to za mało żeby mnie przekonać

#466 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 28 stycznia 2010 - 09:45

Dołączona grafika

#467 Walsingham

Walsingham
  • 27 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 09:48

Idea tabletu dotykowego z normalnym systemem operacyjnym na pokładzie nie ma IMHO żadnego ekonomicznego sensu poza wąską grupą odbiorców. Nie jestem inżynierem ale zdroworozsądkowo patrząc, jeśli minimalna konfiguracja na której apple dopuszcza os x to mb air to weźmy bebechy z aira i wsadźmy do czegoś co ma 10 cali przekątnej. Co dostaliśmy? Coś grubszego sporo od aira, minimalnie lżejszego, minimalnie dłużej działającego na baterii, takim samym czasem uruchomienia, z dużo gorszą klawiaturą, mniejszym ekranem, mniej ergonomicznego, kosztującego tyle co air. Teraz weźmy typowego użytkownika i postawmy przed wyborem między takim tabletem a kosztującym tyle samo airem. Nawet jeśli apple wsadziłoby do tego jakiś netbookowy procesor to i tak nie są w stanie zejść z ceną poniżej białasa. Więc za każdym razem mamy coś mniej funkcjonalnego ale co najmniej równie drogiego jak ich lowendowy laptop. Nie ma szans żeby ktoś to kupił, poza zupełnie specjalistycznymi zastosowaniami.

#468 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 09:54

Po co mi super bezstratny format od Apple, z którego nikt poza nim samym nie korzysta? Oczywiście, masz rację, różnicy praktycznie nie słychać. Tylko, że jeden format jest zamknięty, a drugi otwarty. Subtelna różnica, która przechyla szalę popularności. A to popularność danego formatu determinuje jego użyteczność - popularny format jest obsługiwany przez większą liczbę urządzeń. Apple ma swój format, dla swoich iPodów i iTunesów. I do niczego innego.

a do czego innego Ci taki format muzyki? bo jeśli narzekasz, że nie możesz ściągnąć*płyty we flac'u z internetu a potem rozesłać jej dalej to chyba coś nie tak, bo nie to się robi z muzyką. A przecież*jak chcesz coś*znajomemu puścić, to przecież możesz mu krążek na parę dni pożyczyć - Ciebie to nie zbawi, a on będzie miał najlepszą jakość i jeszcze książeczke poogląda podczas słuchania.

#469 stealth1947

stealth1947
  • 591 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 10:01

Bez emocji. Zadnej rewolucji tylko po prostu duzy iphone. W sumie tylko nadaje sie do przegladania internetu.

#470 Wencek

Wencek
  • 117 postów
  • SkądOchota, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 28 stycznia 2010 - 10:01

Nie podoba mi się i dla mnie zbędna zabawka. Ale chętnych pewnie się znajdzie... :) Wolę iPhone + MacBook 13".

Niestety 100% racji

#471 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 28 stycznia 2010 - 10:10

zobaczcie to The iPad from FoD Team UK - Video trafili w sedno

#472 SweepeRpl

SweepeRpl
  • 196 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 10:15

A ja dzisiaj wymyslilem.

To nie jest urzadzenie dla nas, zaawansowanych uzytkownikow.

To jest urzadzenie dla ludzi, dla ktorych laptopy to za duzo. Bo badz co badz trzeba umiec z takiego laptopa korzystac, znac niuanse, umiec poslugiwac sie myszka i klawiatura (ok, podstawa, ale np. ludzie w starszym wieku tego nie ogarniaja). Wbrew pozorom duzo jest takich ludzi (szczegolnie w Polsce), ktorzy komputerem plynnie posluzyc sie nie umieja, a jak juz to jedyne do czego go uzywaja to wlasnie surfowanie po Internecie i sprawdzanie maila. I tyle. I to jest wlasnie urzadzenie idealne dla nich - intuicyjne, dotykowe, bez zbednych peryferii, bez zbednych zawilosci "zwyklego" systemu operacyjnego. Dotykasz i dziala.

To jedna potencjalna grupa odbiorcow. W Polsce moze nie az tak, ale na zachodzie widze, ze sie dobrze sprzeda w tym gronie, gdzie swiadomosc i mysl technologiczna jest na troche bardziej zaawansowanym poziomie. No i mozliwosci finansowe :)

Druga grupa odbiorcow to firmy i ich pracownicy, ktorzy dzialaja w terenie. Poczawszy od Personal Assistants do CEO czy innych sprzedawcow. Albo kurierzy. Dla tych pierwszych, biznesowych, gdzie potrzebny jest mail, przegladarka, MS Exchange, pewnie jakis Excel, Word, PowerPoint/Keynote.. Dla kurierow itp. bedzie rynek aplikacji pisanych konkretnie pod dane firmy, pod danych klientow. Raportowanie z dostarczen paczek, itd. Nie wiem, rozne rzeczy, mozna puscic wodze fantazji.

Tylko nie wiem czy mimo wszystko cena nie bedzie zaporowa. Bo czesc z tych rzeczy juz na rynku jest dostepnych, w mniej "atrakcyjnych" formach. Kurierzy maja swoje pady. PA i CEO maja swoje MacBook Air'y, netbooki i inne. Czy beda chcieli je wymienic?

No i w Polsce nie licze na cene nizsza niz 2000 zl, a spodziewam sie cos kolo 2500 zl.. W oficjalnej dystrybucji oczywiscie.

Ciekawi mnie tez jak ten iPad bedzie sprawdzal sie bez komputera. Tzn jako jedyne urzadzenie komputerowe jakie ktos posiada. Jako urzadzenie, ktore nigdy nie bedzie z zadnym komputerem synchronizowane.

No i z niecierpliwoscia czekam na popisy ludzi ze sceny jailbreakowej. Podejrzewam, ze tam beda mieli pelno swietnych pomyslow jak odblokowac i rozszerzyc funkcjonalnosc iPada. I jak zwykle od nich Apple bedzie sie uczylo odnosnie kolejnych wersji.

Takze tak jak juz bylo wielokrotnie powtarzane - Apple udostepnilo swiatu narzedzie, jakas podstawe. Co bedzie dalej, co ludzie z tym zrobia - to juz zalezy od fantazji programistow.

No i na koniec, dla mnie, posiadacza i iPhone'a i MacBooka, ten iPad to bylby tylko gadzecik. Kupowac go na pewno nie zamierzam. Ale tez nie sadze, ze to jest produkt targetowany dla mnie.

I owszem, ma wiele wad (brak Flasha, brak USB, brak czytnika kart SD, brak multitaskingu...). Ale iPhone tez ma wiele wad, a jakos sprzedaje sie jak cieple buleczki :)

---- Dodano 28-01-2010 o godzinie 10:17 ----
No i niestety trzeba przyznac, ze tym razem Apple zle zaplanowalo sobie kampanie i hype przedpremierowy o wiele wiele przerosl to co zaprezentowali rzeczywiscie. Dlatego ludzie maja teraz odczucie rozczarowania i niedosytu.

#473 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 28 stycznia 2010 - 10:19

aleś wymyślił :) jakbyś przeczytał cały temat to byś zobaczył że pisało parę osób o tym samym włącznie ze mną :) ale tam masz rację, to sprzęt dla ludzi którzy nie mają ochoty rozkminiać wszystkich rzeczy związanych z instalacją programów i szeroko rozumiana obsługą systemu operacyjnego w laptopach czy komputerach stacjonarnych.

#474 Pedro407

Pedro407
  • 597 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 stycznia 2010 - 10:20

skad wiesz...stefan ci to powiedzial dzisiaj gdy do niego dzwoniles?;DDD

Stefan mówił o tym na keynocie.. Jakbyś ruszył głową, to byś zauważył, że iPhone jest nadal produkowany - dla ludzi którzy chcą kupić telefon. Do swoich butów też masz pretensje, że się nie nadają do używania jako telefon?

masz swieta racje chlopie...
precz z moda na niepraktyczna miniaturyzacje!;D

To chcesz w końcu tej miniaturyzacji, czy nie? Napisałem, że iPad jest lepszy od netbooków, bo jest MNIEJSZY. A Ty się skup, na tym czego właściwie chcesz, zanim o tym napiszesz..

jak dla mnie to poprostu maly tablet...

No brawo, w końcu na to wpadłeś.. To JEST mały tablet i (zdradzę Ci sekret) o to właśnie chodziło..

naucz sie czlowieku ze filmy oglada sie na dobrym tv;] + odpowiednia naglosnienie

nie nie nie... monitor twojego pc , laptop i takie tam...tego nie zastapi;]

moje przenosne cos ma 17 cali a i tak sie krzywie jak mam na tym ogladac filmy...

tak tak ...wiem a co gdy jade pociagiem i chce cos obejrzec...
coz nie jezdze pociagami...no ale moze np samolotem?
wole posluchac muzyki niz paskudzic sobie film kiepskim dzwiekiem i malym ekranem;]

Naucz się lepiej człowieku, że jesteś dość odosobniony w swoim poglądzie, na Twoją opinię przypadają setki osób, które jednak chcą obejrzeć coś, jeśli nie w pociągu, czy samolocie, to choćby na wakacjach, nawet w aucie w podróży.. To samo można powiedzieć o netbookach, których broniłeś kilka linijek wczesniej - prawdziwy komputer ma 20" a korzystanie z mniejszych ekranów to okaleczanie swojej percepcji..

#475 medipress

medipress
  • 10 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 28 stycznia 2010 - 10:34

Steve Jobs nie jest taki głupi jak myślicie. On najpierw sprzeda 100-200 mln ipadów Kowalskim, a za rok lub dwa wypuści iSlate z OSX i pełną funkcjonalnością. Nie może odwrotnie, bo rynek na to drugie urządzenie jest 10 x mniejszy. On chce doprowadzić do rozdiału: prosta i tania maszynka do rrozrywki i droższa, z pełnym OS do pracy, ale nie nadająca się do gier 3D, bo iSlate to też będzie kompromis - baterie! Co wy na to?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych