and one mor think :
Nowy Apple Ipad (902856180) - Aukcje internetowe Allegro
Wysyłka po 10. lutego, powodzenia życzę... Chociaż z drugiej strony, nie napisał jak bardzo "po"

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 28 January 2010 - 01:11
and one mor think :
Nowy Apple Ipad (902856180) - Aukcje internetowe Allegro
Posted 28 January 2010 - 01:13
Posted 28 January 2010 - 01:15
Myśle , ze będzie jak z Iphonem i iPod touch.Wysyłka po 10. lutego, powodzenia życzę... Chociaż z drugiej strony, nie napisał jak bardzo "po"
A co do ceny, niestety wydaje mi się, że w naszym pięknym kraju nie ma szans na cenę niższą niż 1999 zł za najprostszy model. A może operatorzy komórkowi będą go oferować?
Posted 28 January 2010 - 01:19
3/4 kupujacych w polsce nie wyjdzie z tym poza drzwi wyjsciowe domu, pozostali zrobia uzytek raz w roku jadac nad morze pociagiem.
Posted 28 January 2010 - 01:20
Tu się raczej nie zgodzę, jest to bardzo mobilny sprzęt i osoby kupujące go będą chciały to wykorzystać. Nawet jeśli nie w tramwaju, to na pewno w pracy czy w szkole, aczkolwiek wydaje mi się, że używanie go w domu (np. przeglądanie porannych wiadomości w łóżku), też może być całkiem przyjemne.
Posted 28 January 2010 - 01:23
Nie bedzie abonamentu raczej. Wspomniano by dzisiaj. TAkie rzeczy sa zbyt probleatyczne dla sieci.
Posted 28 January 2010 - 01:25
Nie bedzie abonamentu raczej. Wspomniano by dzisiaj. TAkie rzeczy sa zbyt probleatyczne dla sieci.
Posted 28 January 2010 - 01:27
Wspomniano dziś o abonamentach.
Posted 28 January 2010 - 01:27
Jak ktos czyta masowo ebooki , to juz dawno ma urzadzenie do czytania.
Net mozna przegladac na iphone + telefon + ipod touch.
Gadzet jako gadzet , nie widze zadnej grupy docelowej dla tego urzadzenia.
Sprzeda ,bo ma logo i Steve jobs powiedzial , ze jest super
.
Posted 28 January 2010 - 01:28
Posted 28 January 2010 - 01:29
Chyba że stanie się cud i Stefan dogada się z naszymi operatorami, wprowadzając usługę pre-paid na Internet, tak jak to ma być w AT&T. W końcu zapowiadał rozmowy z sieciami z pozostałych krajów...
Tak, wiem, żyjemy w Polsce i to byłoby zbyt piękneAle Amazon jakoś się dogadał w sprawie swojego Kindle'a, więc może Apple też?
Posted 28 January 2010 - 01:33
Ja bym nie narzekal na nasz kraj sam w sobie. Kocham Polske ale rozumiem ze 20 lat po transformacji nie wystarczy aby wszystko bylo tak jak w starej Unii, dlatego dajmy troche wiecej czasu.
Posted 28 January 2010 - 01:34
Ja też jak najbardziej Polskę kocham i moje narzekania raczej nie były skierowane "na nasz kraj sam w sobie", ale raczej to, jak jesteśmy traktowani (chociażby przez Apple). Ale ten temat był już wałkowany wielokrotnie i nie ma sensu znów go podnosić - w każdym bądź razie żyje nam się coraz lepiej i oby tak dalej, a może inni też to wreszcie zauważą
Posted 28 January 2010 - 01:42
Posted 28 January 2010 - 01:47
I co jeszcze za erę zapoczątkuje? Ery drukowanych książek i gazet nie wyprze. Już pomijając mentalność ludzi i ludzkie przyzwyczajenia. To jest zwykły wyświetlacz - męczy oczy, czyta się z niego po prostu niewygodnie - równie dobrze możecie czytać książki z monitora. Krótko trzyma na baterii, co jest raczej niedopuszczalne w przypadku ebook readera. Mogliby użyć e-ink jeżeli chcieliby stworzyć czytnik ebooków, ale ekran e-inkowy jest czarno-biały, a wtedy urządzenie nie byłoby trendi. Co z tego, że trzymałoby 4 tygodnie bez ładowania - kogo to obchodzi... może za 3 lata, jak stworzą iPadBook 6G i użyją kolorowego elektronicznego papieru zamiast ekranu to będzie to mogło startować w konkurencji ebookowej. Na chwilę obecną byle Amazon Kindle zmiata iPada pierdnięciem.iPad+iBookStore to jest poczatek konca ery drukowanych ksiazek, gazet, itp.
a.d. 2010
Wyparcie CD? Na pewno nie przez taki ubogi format jakim jest mp3. Już prędzej FLAC (którego nasz kochany iPod nie obsługuje - pewnie dodadzą w Firmware 5.0 i ogłoszą rewolucję i fantastyczną jakość...ziew). Audio CD to przede wszystkim jakość. Ale co o jakości może wiedzieć ktoś kto słucha mp3 max 320kb/s do tego na iPodzie :roll:nie pisze o zastepowaniu, mam na mysli bardziej "wyparcie"
tak jak iPod z mp3 z iTunesStore wypiera muzyke w postaci CD
Jak czytam Twoje wypowiedzi to się zastanawiam gdzie jest opcja ignorowania użytkowników. (pewnie niektórzy też zaczną jej szukać po przeczytaniu moich wypocin :])Jak czytam tutaj wypowiedzi niektórych
Ty łykasz wszystko co jabco Ci wciśnie, jak bardzo przereklamowane by to nie było? Wypuszczają sprzęt, a Ty po niego lecisz? Apple obniża loty i to jest fakt, a nie 'typowe polskie marudzenie'.Czasami jest mi wstyd się przyznać, że żyję w kraju pełnym ludzi którzy potrafią tylko marudzić...
Biznesmen nie sięgnie po tą zabawkę. Już prędzej po Air jak już musi coś tandetnego wybrać.Trochę wyobraźni proszę... potencjalni klienci:
Biznesmen [...]
to jest tablet a nie komputer.
Co do czytania eBooków... to myślę, że to urządzenie jest wypasioną alternatywą której się użytkownik nie powstydzi dzięki atrakcyjnemu wyglądowi zarówno produktu jak i aplikacji stylizowanych na realne książki
ChromeOS, Android.to, że nie ma Mac OSX na pokładzie to wielka zaleta, nie wada,
firmy takie jak Google wypruwają sobie flaki już*chyba od dwu lat, żeby stworzyć "lekki" system dla netbooków,
Posted 28 January 2010 - 01:48
Podoba mi sie takie nastawienie. Traktuja jak traktuja, Apple to firma, ma miec dochody, patrza sie na cyferki dlatego ich rozumiem.
Posted 28 January 2010 - 01:54
Już prędzej FLAC (którego nasz kochany iPod nie obsługuje - pewnie dodadzą w Firmware 5.0 i ogłoszą rewolucję i fantastyczną jakość...ziew).
Posted 28 January 2010 - 02:00
Posted 28 January 2010 - 02:11
Świetne urządzenie.
Ja bardzo często leżę na kanapie z iPhonem, bo mi się nie chce wstawać do komputera, a na laptopie jak leżę to nie widzę klawiatury. iPad to jest urządzenie dla mnie.
Chcę szybkość - biorę, odpalam, mam. Nie chce mi się czekać na odpalenie systemu, potem przeglądarki w komputerze. Chcę mieć stronę. Teraz.
E-book reader - jestem cholernie na tak. Czytam książki na kompie. Czasem mnie to męczy, ale czytam.
Byłbym w niebo wzięty jakbym mógł na 10 calowym, poręcznym urządzeniu w łóżku poczytać.
Filmy - w domu rzeczywiście rzadko bym oglądał na iPadzie, wolałbym na telewizorze, ale co innego podczas podróży. Rozmiary ma idealne.
No i AppStore...Uwielbiam te zabawki. Niektóre programy są genialne. A dodajmy większy ekran, silniejsze bebechy i mamy porządną platformę na fajne rzeczy.
Tyle ode mnie. Każdy kupuje sprzęt pod siebie. Wolisz netbooka? A proszę bardzo.
Posted 28 January 2010 - 02:29
Sa ludzie, którym produkt się podoba bo uwielbiają Apple , są i też którzy nie rozumieją idei tego produktu, którzy nienawidzą Steve'a Jobs'a i jego firmę, a ja sądzę, iż w niedalekiej przyszłości takie urządzenia zrewolucjonizują nasze życie. Zastąpią nam notes, odtwarzacz muzyki filmów, terminarz, książki, internet, telewizja (tak - to właśnie iPad!). Gdybyśmy mieli do tego rysik (a zdaje się, że Microsoft Courier posiada takowy) nie musielibyśmy nosić stert notatek (są tacy, w tym ja co preferują tradycyjne sposoby pisania na kartce, w tym ja:)), np. na wykłady, na spotkania etc. etc. Nie jest to jakaś rewolucja jako urządzenia i wielka innowacja (mamy mase podobnych produktów), ale będzie to trend w nadchodzących czasach, trend jaki narzuciło właśnie Apple, a co tak spopularyzowało format mp3 (gdzie obok mamy tak dobre formaty jak np. FLAC) i sposób w jaki słucha się muzykę? iPod! Tak, wiem jest masa playerów przewyższającymi iPoda parametrami (np., iRiver), ale dobry PR, otoczka marki i prostota wręcz obsługi produktów Apple zachęca wręcz do korzystania z takiej formy czytania książek, słuchania muzyki itd. - gdzie inni producenci zachwalają wyłącznie zalety swojego urządzenia (zapominając zupełnie o przyprawianu tychże form dobrą szatą graficzną oraz prostotą w użytkowaniu - np. Coverflow, iBooks).
Podsumowując to jest tylko kolejny produkt, który skłania nas do refleksji, w jakim kierunku to wszystko zmierza. Apeluję o odrobinę entuzjazmu i wiarę w lepszą przyszłość
Posted 28 January 2010 - 02:31
Posted 28 January 2010 - 02:34
Po co mi super bezstratny format od Apple, z którego nikt poza nim samym nie korzysta? Oczywiście, masz rację, różnicy praktycznie nie słychać. Tylko, że jeden format jest zamknięty, a drugi otwarty. Subtelna różnica, która przechyla szalę popularności. A to popularność danego formatu determinuje jego użyteczność - popularny format jest obsługiwany przez większą liczbę urządzeń. Apple ma swój format, dla swoich iPodów i iTunesów. I do niczego innego.Zarówno iTunes jak i iPhone obsługuje format Apple Lossless. A że to nie FLAC to mi zwisa... Brzmi tak samo.
przeglądarka - oceniasz funkcjonalność platformy na podstawie nazwy OSu? dobry jesteś.. Z góry zakładasz, że będzie chodziło źle.. niby na jakiej podstawie? OS jest nowy, przebudowany, tylko podstawa i interface zostaly te same, a dodatkowo ma o wiele więcej zasobów do wykorzystania. I w dodatku już teraz wiemy, że dobrze z tych zasobów korzysta, bo iPhone na tym OSie działa lepiej niż mocniejsze smartfony na WinMobile. Więc to akurat zaleta, że wstawili mu system tak mało obciążający zasoby.
Posted 28 January 2010 - 02:43
Posted 28 January 2010 - 02:59
iPad nie jest i nigdy nie miał być telefonem
funkcjonalność netbooków - tutaj trochę (bardzo) przecholowałeś.. Jaka niby jest ta funkcjonalność netbooków?? Co one takiego potrafią, ze swoimi smiesznymi procesorkami juz na starcie obarczonymi pełnych rozmiarów OSem? I po co mi pełnowymiarowy windows XP, skoro rozdzielczość ekranu jest tak żałosna, że programy odmawiają zainstalowania się na tym??
Podejrzewanie przenośnego iPada o próbę bycia nettopem
Odtwarzanie filmów - a po co mi dolna część netbooka z klawiaturą i innymi bzdurami, skoro do oglądania filmu potrzebny mi tylko ekran? w czym netbook jest tutaj lepszy, bo nie widzę zalet?
przeglądarka - oceniasz funkcjonalność platformy na podstawie nazwy OSu? dobry jesteś.. Z góry zakładasz, że będzie chodziło źle.. niby na jakiej podstawie?
Mobilny doradca finansowy potrzebujący podręczny arkusz kalkulacyjny
Posted 28 January 2010 - 05:39
0 members, 1 guests, 0 anonymous users