seb235 - nie za bardzo rozumiem co to ma do tego co napisałem. ale pomijając to - jak nie chcesz za to płacić - to po prostu nie kupuj?
apple przyjęło taką strategię i nikomu nic do tego tak naprawdę. trudno czegokolwiek od nich wymagać, nie sądzisz?
Pewnie że nic się nie zmieni tylko mam wrażenie że 90% rzeczy które kupuje od apple leci do kosza na starcie, w mini który mam od 2,5 roku Bluetooth używałem może dwa razy, AirPort pracował max 30 minut, iLife to tyle że sobie poleżał na dysku w iMaku AirPort sobie jest bo jest to samo czytnik kart SD i podobnie Pakiet iLife zamiast którego o wiele chętniej bym wolał iWorka a zamiast czytnika kart SD i AirPorta więcej ramu lub normalny cichy HDD może kiedyś dadzą nam większe pole manewru

seb235 - która inna firma da mi OS X'a?
OSXa może ci dać tylko apple o ile za niego zechcesz zapłacić, ale kiedyś rozumiałem Mac OS jest dla maków bo te mają PowerPC i nie są zgodne z architektura intela x86 i po rozmowie, teraz nie bardzo tą sytuacje rozumie i jedyny argument jaki w tym widzę to zyski apple które by spadły po uwolnieniu OSXa.